29-03-2024 14:12

Hasan Yıldız: Eğitimleri Konusunda Çok Titizim

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/06/2022
Focus Endüstri’nin kurucusu Hasan Yıldız, çocukları Kuzey, Mira ve Güney ile birlikte oyunlar oynamaktan büyük keyif alan, eğlenceli bir baba
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Focus Endüstri’nin kurucusu, makine mühendisi Hasan Yıldız, 3 harika çocuğun babası. 9 yaşındaki Kuzey, 3,5 yaşındaki Mira ve 1,5 yaşındaki Güney’i özgüvenli, dürüst, insancıl, topluma faydalı, iyi eğitim almış bireyler olarak yetiştirmek için elinden geleni yaptığını söyleyen Yıldız için en büyük keyif, çocuklarıyla oyunlar oynamak. “Özellikle çocuklarımın eğitimi konusunda oldukça titiz davranıyorum ve özgürlükleri söz konusu olduğunda onları sıkmamaya çalışıyorum” diyen Hasan Bey’in en büyük hayali ise ileride Focus Endüstri’yi 3 çocuğuyla birlikte yönetmek.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1985 yılında İstanbul’da doğdum. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunuyum. İzmit’te proje ve mühendislik alanında faaliyet gösteren Focus Endüstri’nin kurucusuyum. 10 yıllık evliyim ve 3 harika çocuğun babasıyım. Kuzey 9, Mira 3,5 ve Güney 1,5 yaşında.

Baba olacağınızı ilk duyduğunuz an hissettiğiniz duygunun adı neydi?

Tarifsiz bir duyguydu... Duygudan ziyade, bir anda gözümün önünde evin ortasında oynayan bir bebek canlanmıştı ve bu beni çok mutlu etmişti. Evliyken ilk yaz tatilimize bebeğimiz ile çıkmıştık.

Baba olmadan önce nasıl bir baba olacağınıza dair planlar yapmış mıydınız; düşündüğünüz gibi bir baba olabildiniz mi?

Kendi babam gibi bir baba olmayı planlamıştım. Çok çocuğumuz olsun, onların özellikle eğitimlerine elimden geldiğince değer vereyim diye düşünmüştüm. Çocuklarımı özgüvenli, dürüst, insancıl ve topluma faydalı birer birey yetiştirmekti planım. Umarım gerçekleştirebilirim.

Babanızın, ’baba olunca anlarsın’ dediğinde ne demek istediğini, baba olunca anladınız mı? Bizimle de paylaşır mısınız?

Evet. Özellikle, çocuklarının her türlü isteğini yerine getirmeye çalışmak ve bundan zevk almak :)

Kendinizi nasıl bir baba olarak tanımlarsınız?

Arkadaş canlısı, özelliklere oyuncak arabalara ve playstation’a düşkün:); çocuklarıyla beraber gezmekten, seyahat etmekten ve aktivite yapmaktan hoşlanan; yer yer sinirlenen ve otoriteyi kurmaya çalışan bir baba olarak tanımlıyorum kendimi.

Sizce baba olmanın en keyifli yanı nedir?

Eve geldiğinizde, sizi gördüklerinde adeta gözlerinin içi gülen ve hemen boynunuza atlamaya çalışan minik varlıklara sahip olmak. İşte baba olmanın en keyifli yanı bu...

Peki, en çok zorlayan yanı?

Hasta olduklarında, çaresizce bir an önce iyileşmelerini beklemek ve onları o halde görmek.

’Baba olursam asla yapmam’ deyip, baba olunca unuttuğunuz davranışlarınız hangileri?

‘Asla yapmam’ dediğim bir şey olduğunu hiç hatırlamıyorum.

Çocuklarınızla ilişkinizde, kendi babanızdan örnek aldığınız davranışlar var mı?

Tabii ki var. Ben de babam gibi çocuklarının özellikle eğitimleri konusunda oldukça titiz davranıyorum ve özgürlükleri söz konusu olduğunda onları sıkmamaya çalışıyorum.

Büyüdüklerinde, onlarla yapmayı sabırsızlıkla beklediğiniz bir şey var mı?

Kendimize ait bir şirketim var. Ömrüm ve sağlığım yeterse, eğitimlerini tamamladıktan sonra, üç çocuğumla beraber şirketimizi yönetmeyi çok isterim.

Babalar Günü’nde, babanıza ne söylemek istersiniz?

Seni çok seviyorum babacığım. İyi ki varsın. Allah seni başımızdan eksik etmesin.

20 yıl sonra, bir baba olarak çocuklarınızdan hangi cümleyi duymak istersiniz?

’İyi ki bizim babamızsın, seni çok seviyoruz babacığım’ı duymak isterim.’

20 yıl sonra, çocuklarınız bu röportajı okuduğunda ona nasıl bir not iletmek istersiniz?

Dilerim, bundan 20 yıl sonra da aynı mutluluk ve heyecanla gözlerimin içine bakar, ‘babacımmm’ diyerek boynuma sarılırsınız.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi #dergilik # babalargunu # babalar # baba # cocuk # ogul # kız # hasanyazici # focusendüstri

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.