20-04-2024 12:47

Fikri Mete: Bir Tatlı Dili Yeter...

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/06/2022
Alpmete Ambalaj Sanayi’nin ortaklarından genç iş adamı Fikri Mete, 4 yaşındaki kızı Azra ile birlikteyken bütün dertlerin geride kaldığını söylüyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

İzmit’te plastik ambalaj ürünleri üzerine faaliyet gösteren Alpmete Ambalaj’ın ortaklarından Fikri Mete, kendisini ‘yumuşak kalpli ve çabuk kandırılabilen’ bir baba olarak tanımlıyor. 4 yaşındaki kızı Azra’nın masum bakışları ve tatlı diliyle kendisine her istediğini yaptırabileceğini söyleyen Fikri Bey’in en büyük hayali ise ileride kızıyla birlikte Beşiktaş formalarını giyip, iki arkadaş gibi maça gitmek.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1982 yılında, Kocaeli’de doğdum. Sakarya Üniversitesi fizik bölümü mezunuyum. Ambalaj malzemeleri üzerine kurulu şirketimizde ticaret yapıyorum. 5 yıldır evliyim, Azra isminde 4 yaşında bir kızım var.

Baba olacağınızı ilk duyduğunuz an hissettiğiniz duygunun adı neydi?

Kelimelerle tarifi imkansız, iliklerime kadar hissettiğim mutluluk.

Baba olmadan önce nasıl bir baba olacağınıza dair planlar yapmış mıydınız; düşündüğünüz gibi bir baba olabildiniz mi?

Her zaman baba olmayı istiyordum ve hiçbir zaman baba olmaktan korkmadım. Baba olunca, çocuğumla birlikte eğlenip güzel vakit geçireceğimiz zamanların hayallerini kuruyordum. Şükürler olsun, bunu da gerçekleştirdiğimi düşünüyorum.

Babanızın, baba olunca anlarsın’ dediğinde ne demek istediğini, baba olunca anladınız mı? Bizimle de paylaşır mısınız?

Babalar, çocuklarının ayaklarına taş değsin istemezler. Çoğu zaman koruma amaçlı öğütlerde bulunurlar. Babaların ne demek istediğini, olgunlaştıkça daha baba olmadan anlayabiliyordum. Ama baba olunca hayat tecrübesiyle daha da iyi anlamaya başladım.

Kendinizi nasıl bir baba olarak tanımlarsınız?

Evladımın mutlu olması için elimden geldiğince özverili bir baba olduğumu düşünüyorum. Genelde yumuşak kalpli ve çabuk kandırılabilen bir babayım.

Sizce baba olmanın en keyifli yanı nedir?

Baba olmanın en keyifli yanı, içimdeki çocuğu ortaya çıkarması. Kızımla birlikteyken bütün dertler geride kalıyor, rahatlatıyor beni babalık.

Peki, en çok zorlayan yanı?

Azra’nın uykusu varken ona söz geçirebilmek.

’Baba olursam asla yapmam’ deyip, baba olunca unuttuğunuz davranışlarınız hangileri?

‘Her istediğini asla almam’ ya da ‘her istediğini yapmam’ diyordum ama öyle olmuyormuş işte. O masum gözler, tatlı diller devreye girince işler değişiyormuş.

Azra ile ilişkinizde, kendi babanızdan örnek aldığınız davranışlar var mı?

Babam bize, hayatımız boyunca doğru ve dürüst olmayı, hak yememeyi öğretti. Kendi çocuğumu da bu yönde yetiştirmeye çalışıyorum. Bizimle ilişkisinde sevgi ve saygı ön plandaydı; ben de bu değerleri örnek alıyorum.

Büyüdüğünde, onunla birlikte yapmayı sabırsızlıkla beklediğiniz bir şey var mı?

Evet, var. Büyüdüğünde Beşiktaş forması giyip, benimle arkadaş gibi maça gelmesini çok isterim.

Babalar Günü’nde, babanıza ne söylemek istersiniz?

Baba, çocuğunun arkasındaki en büyük dağdır. Babamın varlığı bana her zaman güven vermiştir ve yoluma ışık olmuştur. Ona söyleyeceğim söz: ’İyi ki benim babamsın.’

20 yıl sonra, bir baba olarak çocuğunuzdan hangi cümleyi duymak istersiniz?

’Bir daha dünyaya gelsem, yine senin kızın olmak isterim.’

20 yıl sonra, çocuğunuz bu röportajı okuduğunda ona nasıl bir not iletmek istersiniz?

Canım kızım, benim mis kokulu prensesim. Şu fotoğraflarda küçücük, pırıl pırıl bir çocuktun. 20 yıl sonra hayata dört elle sarılmış, kendisiyle mutlu bir genç kız olarak karşıma çıkacağından hiç şüphem yok. Her zaman yanında olacağımdan hiç şüphen olmasın. İyi ki benim kızımsın.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi #dergilik # babalargunu # babalar # baba # cocuk # ogul # kız # fikrimete

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.