29-04-2024 01:46

Moskova’da pasta tasarım dünyası

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/11/2023
.stripslashes($urun->baslik).

Değerli Kocaeli Life okuyucuları, bu sayıda sizlerle, geçen ay Moskova’da aldığım pasta tasarım eğitimiyle ilgili bilgiler paylaşmak istiyorum.

Rusya, özellikle pasta tasarımı ve genel pastacılık alanındaki mükemmel geleneksel mutfağıyla tanınmaktadır. Bu alanda bir eğitim almak için bu ülkede olmak, bana sadece yeni beceriler kazandırmakla kalmadı, aynı zamanda kişisel ve mesleki gelişimimi de derinden etkiledi.

 

EĞİTİM İÇERİKLERİ VE YÖNTEMLERİ

Eğitim sürecim boyunca, pasta tasarımı alanında çeşitli teknikler ve beceriler öğrendim. Farklı türlerde kekler, pastalar, hamur işleri, tatlılar yapma ve bu süreçte deneyimli pastacılardan değerli bilgiler öğrenme fırsatı buldum. Eğitimin içeriğine hamur hazırlama teknikleri, tatlılar için süslemeler ve karmaşık pasta tasarımları yapma gibi konular dahildi. Özellikle öğrendiğim sanatsal süslemeler, şeker çiçekleri yapma, farklı renkler ve dokular kullanma teknikleri etkileyiciydi. Ayrıca çalışmalar esnasında kullanılan ürün ve hammaddelerin de farklı özelliklerde olanlarını görme ve tanıma şansım oldu.

İLHAM VE İNOVASYON

Rusya’daki eğitim sürecimin en etkileyici yanı, Rus pasta tasarımcılarının sanatsal yaklaşımından aldığım sürekli ilhamdı. Rusya, pasta tasarımı ve pastacılık konusunda uzun bir geleneğe sahip olup, yaratıcı ve sanatsal tasarımlarıyla ünlüdür. Rusya’da keşfettiğim estetik anlayış ve tatlar, bundan sonraki meslek hayatımda yenilikçi fikirler sunmam için beni motive etti. Rusya’da öğrendiğim teknikleri ve yaratıcılığı kendi ürünlerimde de kullanmayı ve böylece sektöre yeni bir soluk getirmeyi planlıyorum.

 

KÜLTÜREL İLETİŞİM

Rusya’daki eğitim, sadece pasta tasarımı alanında gelişmeme değil, aynı zamanda Rus kültürüne ve geleneklerine derinlemesine bir bakış açısı kazanmama da imkan sağladı. Oradayken, Rus misafirperverliğini ve sıcaklığını yakından tecrübe ettim ve yerel yaşam tarzına hızlıca uyum sağladım. Diğer öğrenci arkadaşlarım ve eğitmenlerimle kültürel etkileşimlerim, dünya görüşümü genişletti ve yeni perspektifler kazanmama yardımcı oldu.

 

BECERİLERİM GELİŞTİ

Rusya’daki pasta tasarım firmasından aldığım eğitim benim için değerli bir deneyim oldu. Sadece zanaat becerilerimi geliştirmekle kalmadım, aynı zamanda Rus pasta tasarım sanatına derin bir saygı geliştirdim. Kazandığım bilgi ve becerileri kullanarak, kendi bölgemdeki pastacılık sektörüne yeni bir ivme kazandırmayı planlıyorum. Rusya’daki güzel anılar ve ilham verici zamanlar için minnettarım çünkü bu deneyim mesleki geleceğimi önemli ölçüde şekillendirdi.

 

Nebiyye Bakery&Patisserie

Yenişehir Mahallesi, Çınar Sok.

No:19/A, İzmit/Kocaeli

Telefon: 0 535 696 91 91

I patisserie_nebiyye

NASIL ARANDI: #nebiyye patisserie # nebiye topuz # izmit # yenişehir # moskova # rusya #masterchef

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.