29-03-2024 12:02

Masterchef ’lerin bayıldığı kiş

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/11/2022
Nebiye Topuz’un Masterchef için hazırladığı, Türkiye`nin önde gelen şeflerinden üç ‘evet’ alan İtalyan esintili kiş tarifi burada!
.stripslashes($urun->baslik).

Benim için her zaman farklı lezzetler ortaya çıkarmak bir tutku olmuştur.

Yolda yürürken, araç kullanırken, doğayı izlerken ve hatta müzik dinlerken, çarşı-pazar dolaşırken gördüğüm nesnelerden, meyve ve sebzelerden ilham alıp, ‘Bunlardan neler yapabilirim?’ diye hayal dünyasına dalıp gidenlerdenim.

Zaten bizim meslekte; bolca hayal, tasarım, tutku ve nihayetinde yeni ürün geliştirmek veya mevcut bir reçeteyi dönüştürmektir asıl olan.

Kiş, klasik Fransız mutfağının bir yemeği olarak bilinmesine rağmen tarihi kayıtlar, kişin aslında Ortaçağ’da Almanya`da, Fransızlar’ın işgal edip Lorraina adını verdiği Ortaçağ Krallığı Lothringen`de ortaya çıktığını gösteriyor.

Orijinal adı ‘Quiche’. Kiş, kek anlamına gelen Almanca ‘Kuchen’ kelimesinden geliyor.

Kiş, Fransız mutfağında branchlarda, öğlen yemeğinde, akşam üstü beş çayında, akşam yemeği ve hatta bir Toskana şarabının yanında eşlikçi olarak müthiş bir alternatif. Tercihe göre protein içerikli veya sebze içerikli hazırlanabiliyor.

Mısır’da yaşadığım süre içinde farklı lezzetlerle tanışma fırsatı buldum. Hem onun katkısı hem de özel ilgi ve merakım sayesinde değişik tatları araştırmaya başladım.

Bu çalışma sonucunda kıymalı ve patlıcanlı kişi kendim formalize ettim. İşletmemi açtığımda, bu ve buna benzer diğer özel reçetelerimi de değerli müşterilerimize sunma fırsatı yakaladım.

 

***

Masterchef’e kabul edildiğimde, katılan yarışmacıların genelde balık veya et yaptıklarını gördüm, farklı bir ürün çalışmak istedim. İtalya seyahatimde yediğim kabaklı pizzadan esinlenerek, kendi AR-GE çalışmam olan kişi kabaklı ve fesleğenli yaptım.

Neden kabaklı oldu derseniz?

Yaz mevsiminde en besleyici sebzelerden biri olduğu için tercih ettim.

‘Bir kiş sadece bu kadar olmamalı’ diye düşündüm.

Füzyon mutfağını da sevdiğim için kişin eşsiz lezzetini arkadan hissedebileceğimiz meyveli bir sos ile dengelemek istedim. Yarışmada büyük ilgi gören kişimi sevgili İzmitliler için menüme ekledim. Kabak yok mu? Paniğe gerek yok. Bütün yaz ve kış sebzeleriyle yapabilirsiniz…

Gelelim meşhur kişimizin tarifine.

KABAKLI FESLEĞENLİ KİŞ

Alt taban için:

• 1.5 su bardağı un

• 6 yemek kaşığı tereyağı (soğuk)

• 4 yemek kaşığı buzlu su

• ½ çay kaşığı tuz

 

Dolgu için:

• 2 orta boy kabak

• 1 orta boy soğan

• Yeterince zeytinyağı

• Tuz

• 2 yumurta

• 1 paket krema

• ½ su bardağı rende kaşar peyniri

Karabiber

Yapılışı:

Unu ve tuzu tencereye alalım, tereyağını ekleyip, mikseri çalıştıralım. Hamur, kum kıvamına gelince buzlu suyu ekleyip, hamuru toparlayalım. Hamuru streç filme sarıp, 1 saat buzdolabında bekletelim. Bekleyen hamuru kalıbın içine yerleştirelim. Soğanı küp küp doğrayıp, zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım. İçine doğranmış kabağı ekleyip, soteleyelim. Karabiber, tuz ve fesleğeni ekleyelim. İç harcımızı biraz soğutalım ve ardından içine kremayı, yumurtayı, rende kaşar peynirini ekleyip, harcı karıştıralım, sonrasında kalıba dökelim. 175 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirelim. Sade veya dilediğiniz bir sos ile servis edebilirsiniz.

 

İLETİŞİM:

Nebiyye Bakery&Patisserie

Yenişehir Mahallesi, Çınar Sok.

No:19/A, İzmit/Kocaeli

Telefon: 0 535 696 91 91

Instagram: patisserie_nebiyye

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # mutfak #masterchef # nebiyyetopuz # Nebiyye Bakery&Patisserie

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.