23-04-2024 15:25

Masala Kebap

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 30/03/2023
Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini sunan Masala Kebap, yeni yönetim anlayışı ve yenilenen menüsüyle Ramazan ayında da iddialı
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: SERPİL ÇOLAK

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN 

İzmit’te, Dolphin AVM karşısında uzun yıllardır hizmet veren ve ‘kebap’ denilince ilk akla gelen mekanlardan biri olan Masala Kebap hem yönetim anlayışını hem de menüsünü yeniledi. Masala Kebap’ı yaklaşık 5 yıldır bir arkadaşıyla birlikte işleten Yakup Yönet, 6 ay önce ortağının hisselerini devralarak, işletmenin yükünü tek başına omuzlamaya başladı. Aslen Konyalı olan, Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü mezunu Yakup Yönet, ticarete yabancı bir isim değil. Lisede okurken dahi ticaretle uğraşan, üniversite hayatı boyunca okulun karşısındaki fotokopici dükkanını işleten, mezun olduktan sonra memleketine dönen ve bir medikal firmasının dış ticaret bölümünde çalışan Yakup Yönet, uzunca bir süre ayrı kaldığı Konya’ya adapte olamayınca, Kocaeli’de almış soluğu.

BANKACILIKTAN GELİYOR

Kocaeli’de bir giyim firmasında satış müdürlüğü yaparken Halkbank’ın açtığı sınava giren ve Türkiye ikincisi olarak bankacılık sektörüne adım atan Yakup Yönet, Halkbank’ta 4.5 yıl çalıştıktan sonra Yapı Kredi Bankası’na geçmiş. Burada da 2 yıl görev yapan Yakup Yönet, ticarete atılma fikrini kafasından bir türlü atamadığı için 2016 yılında bankadan istifa edip, gayrimenkul danışmanlığı yapmaya başlamış. Ancak toplumda sektöre duyulan güvensizlik ve önyargı kendisini rahatsız edince, bankadan birlikte istifa ettiği arkadaşıyla birlikte Masala Kebap’ı devralmış. İki ortak yaklaşık 5 yıl boyunca Masala Kebap’ı işletmiş, son 6 aydır da Yakup Yönet yoluna tek başına devam ediyor.

 

MENÜYÜ DEĞİŞTİRDİ

Bankada ticari pazarlama bölümünde görev yaparken esnafla birebir çalıştığını, finansal sorunlar ve işletmelerle ilgili sıkıntılar üzerine analizler yaptığını söyleyen Yakup Yönet, hiç bilmediği bir sektöre adım atsa da bankacılıkta edindiği tecrübenin kendisine çok faydası olduğunu söylüyor. Masala Kebap’ı tek başına işletmeye başladıktan sonra personel sıkıntısını aştığını, kalıcı bir kadro kurduğunu, bu değişimin raporlara da etki ettiğini söyleyen Yakup Yönet, “Müşteri sayısında ve memnuniyetinde bariz bir artış oldu” diyor. Yönetim anlayışı gibi menüyü de değiştirdiğini söyleyen Yakup Bey, “Beni tatmin etmeyen ürünleri menüden çıkardım yerine çok daha iyi yaptığımız ürünleri yerleştirdim. Mezelerimizi çeşitlendirdim. Bunun geri dönüşünü de olumlu olarak aldım” diye konuşuyor.

SALATA ANINDA YAPILIYOR

Masala Kebap’ın kebapları kadar salatası da meşhur. Salatanın en büyük özelliği taze olması. Salata sabahtan hazırlanıp bir köşede bekletilmiyor, siz sipariş verdiğinizde anında doğranmaya başlıyor. Masala Kebap’ın adeta demirbaşı olan Dursun Usta müşterilerin gözü önünde hazırlıyor salatayı. Salatanız hazırlanırken Dursun Usta’nın bıçak şovunu izlemek de ayrı bir keyif oluyor. İşini büyük bir aşkla yapan Dursun Usta, sevmediğiniz malzemeleri çıkarıyor, adeta kişiye özel salata yapıyor. Masala Kebap’ta mezeler de günlük olarak hazırlanıyor. Kebabın yanında toplamda 8 çeşit meze ikram ediliyor. Yakup Bey monotonluğu ortadan kaldırmak için sayı sabit kalmak üzere meze çeşitlerini her gün değiştiriyor.

TAZE KESİM ETLE YAPILIYOR

Masala Kebap’ın kebapları lezzet açısından kendini kanıtlamış durumda. Kebapların en büyük özelliği dondurulmuş et kullanılmaması, taze kesim etle yapılması. Bazı restoranlar gibi daha uyguna gelsin diye eti toptan alıp dondurmadıklarını, günlük taze et kullandıklarını söyleyen Yakup Yönet, “Fiyatı ne olursa olsun, dananın ya da kuzunun neresi kullanılması gerekiyorsa, onları kullanıyoruz. Kebaplarımızı kıymadan değil, zırhla çekilmiş etten yapıyoruz. Kebaplarımızın bu kadar lezzetli olmasında ustalarımızın rolü büyük” diyor.

LAHMACUN VE PİDE ÇEŞİTLERİ DE VAR

Masala Kebap’ta pide ve lahmacun çeşitleri de bulunuyor. Lahmacunun vatanından gelen, işinin ehli ustalar tarafından yapıldığını söyleyen Yakup Yönet, “Lahmacunumuz orijinal, sarımsaklı Antep lahmacunu. Sevmeyenlere sarımsaksız da yapıyoruz. Gaziantep’te lahmacuna ne konuluyorsa, aynı malzemeleri kullanıyoruz. ‘Domates pahalandı, onun yerine şunu kullanalım’ diye bir düşüncemiz yok. Mevsimine göre sebzelerin lezzeti değişebilir ancak reçetemiz değişmez, bundan taviz vermeyiz. Pidelerimizin de bol malzemeli olmasına dikkat ediyoruz” diyor. Masala Kebap’ta tatlı olarak da yine Dursun Usta’nın yaptığı sütlaç, katmer ve künefe ikram ediliyor.

RAMAZAN’A ÖZEL MENÜ

Masala Kebap, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da zengin iftar menüsüyle lezzetli sofralar kuruyor. Masala’da bu Ramazan 5 ayrı iftar menüsü var. Karışık kebaplar, ızgara et ve tavuk çeşitlerinden oluşan iftar menülerinden damak tadınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Masala Kebap’ta birbirinden lezzetli ürünlerin yer aldığı iftar sofralarını çorbalar, çeşit çeşit mezeler, tatlılar ve içecekler süslüyor. Orucunuzu ailenizle birlikte nezih bir ortamda, lezzetli mi lezzetli kebaplar eşliğinde açmak istiyorsanız, Masala Kebap tam size göre. Grup iftar yemekleri için rezervasyon almaya başlayan Masala Kebap, misafirlerine Ramazan ayının ruhuna uygun bir ortam da sunuyor.

ÇOCUKLARA OYUN ALANI

Masala Kebap’ı üst katında, çocuk oyun alanının bulunduğu 50 kişilik salon, aile toplantıları için oldukça uygun. Burada sohbet eşliğinde yemeğinizi yerken çocuklarınız da oyun alanında keyifli vakit geçirebilir. Yine üst katta bulunan VIP salon toplantılar için ayrılmış durumda. VIP salonda yemek eşliğinde toplantınızı yapabilir, slayt gösterisi için hazır bulunan ekrandan yararlanabilirsiniz. Aynı anda 250 kişiyi ağırlayabilen mekanın paket servisi de var. Masala Kebap’ın eşsiz lezzetleri için YemekSepeti, Getir, TrendyolYemek ve MigrosYemek gibi uygulamalardan sipariş verebilir ya da direk Masala Kebap’ı arayabilirsiniz.

 

Körfez Mahallesi Berk Sokak No: 4, Dolphin AVM karşısı, İzmit/Kocaeli

Telefon: 0262 324 40 70 - 0532 616 06 12

Instagram: masalakebap

www.masalakebap.com

NASIL ARANDI: #masala kebap # izmit # ramazan # iftar menüsü # kocaeli # yakup yönet

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.