24-04-2024 06:21

CHP Milletvekili Aday Adayı Harun Özgür Yıldızlı: "Değişime ihtiyaç var"

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 30/03/2023
CHP Kocaeli İl Başkanlığı görevinden istifa ederek 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak milletvekili seçimleri için aday adaylığı başvurusunu yapan Harun Özgür Yıldızlı, “Umuda ve köklü bir değişime çok ihtiyacımız var. Türkiye artık ortak akılla yönetilecek ve her şey çok güzel olacak” diyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Yıldızlı İnşaat’ın ortaklarından, başarılı iş adamı Harun Özgür Yıldızlı, hem iş hayatındaki sayısız başarısı hem de uzun yıllardır ilimiz siyasetindeki aktif rolüyle kent halkının yakından tanıdığı bir isim. Öğrencilik yıllarından itibaren siyasetle ilgilenen ve 2020 yılından beri de Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı olarak görev yapan Yıldızlı, geçtiğimiz günlerde siyasi kariyerinde yeni bir sayfa daha açarak, il başkanlığı görevinden istifa etti ve 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak 28. dönem milletvekili seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Milletvekili seçilmesi halinde, birleştirici bir figür olarak, halkın vekili olacağını ifade eden ve “Umuda, köklü bir değişime çok ihtiyacımız var” diyen  Harun Özgür Yıldızlı ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik, geleceğe dair planlarını kendisinden dinledik.

Harun Bey, bize kendinizden bahseder misiniz?

1977, İzmit doğumluyum. Mühendis bir baba ve ev hanımı annenin oğluyum. Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Peyzaj Mimari ve Kentsel Mimari bölümü mezunuyum. Evliyim, Nazım ve Zeynep adında 2 çocuğum var. Öğrencilik yıllarımdan beri aile şirketimiz Yıldızlı İnşaat ile aktif olarak iş hayatının içindeyim. Uluslararası nakliye, inşaat ve hafriyat alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Mükemmeliyetçi ve çalışmaktan yılmayan bir yapıya sahibim. Bu sayede, iş hayatında her zaman gurur duyacağım pek çok projeye imza attım.

 

Bu projelerin birkaçından bahseder misiniz?

2003 yılından itibaren Petrol Ofisi, Çelik Halat, Total gibi büyük şirketlerin inşaat ve tadilat işlerini aldık. Ardından Kocaeli Üniversitesi’ne çok önemli hizmetler verdik. Total’in Dilovası’ndaki tesisini yeniledik, fabrikalar, üniversiteler derken Kocaeli Sanayi Odası’nın sosyal tesislerini, Gebze Jandarma Karakolu’nun lojmanını, itfaiye binasını yaptık. Sabancı Grubu ile çalıştık, halen çalışmaya devam ediyoruz. 2010 yılından itibaren Galva Metal’in çeşitli kademelerdeki işlerini aldık. Tabii bu arada hem araç parkımız hem de teknik kadromuz genişledi. Ardından da yolumuz NG Yatırım A.Ş. ile kesişti. Önce 2014 yılında, firmanın Sapanca’da hayata geçirdiği NG Bedesten işini aldık. Ardından NG Güral Sapanca Otel’in ilave inşaatını, restoranlarını, sessiz havuzunu ve sonra da Sapanca Kırkpınar’da, bu bölgenin en büyük inşaatı olan NG Tasarım Otelcilik’in ikinci otelini yaptık. Kütahya’da 29 Ekim seramik fabrikalarının inşaatı da bize ait. Bu süre zarfında diğer işlerimiz de devam etti. Mersin’de nükleer santralde Rus firması Nept ile birlikte çalıştık. TÜPRAŞ’ta, Ürdünlü firmalarla ortak bir projede su arıtma işini yaptık. Gürcistan’da devam eden işlerimiz var. Bugüne kadar iş hayatımızda büyük sorumluluklar aldık, çok büyük projeleri alnımızın akıyla tamamladık. Şu anda 300 bin metrekarelik inşaatı yapabilecek altyapıya ve en geniş makine parklarından birine sahibiz.

SİYASETLE İÇ İÇE BÜYÜDÜM

Gelelim siyasete…

Sevgili babam rahmetli Rafet Yıldızlı, Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) siyaset yapmış bir isim. Dolayısıyla ben siyasetin çokça konuşulduğu bir evde ve siyasetle iç içe büyüdüm. Bununla beraber, siyasete olan ilgim üniversite yıllarında pekişti.

O dönemde Ankara’da Halkevlerinde bulundum; Sosyal Demokrat Hareket (SDH) gençlik kollarında, gençlik meclislerinde yer aldım; gençlik kolları genel sekreteri oldum. Sayın Murat Karayalçın ile beraber çalışma fırsatım oldu. Okul bittikten sonra da her seçimde Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında aktif görev aldım.

2015 yılından itibaren CHP İl Örgütü’nde örgütlenmeden sorumlu il başkan yardımcılığı yaptım; 2020’nin ocak ayında ise yönetimdeki görevlerimden istifa ederek il başkanlığına aday oldum. 2020’nin mart ayında, demokratik bir seçimle il başkanı seçildim.  Geçtiğimiz günlerde de il başkanlığı görevimden istifa ederek, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak 28. dönem milletvekili seçimleri için aday adaylığı başvurumu yaptım.

 

Aday adaylığı sürecinize geçmeden önce il başkanlığı döneminizi kısaca değerlendirir misiniz?

Kocaeli’de uzun yıllardır genç bir il başkanı göreve gelmemişti ve heyecanımız çok yüksekti. Göreve “İktidar istiyoruz” söylemiyle geldik, bunu hala yüksek sesle söylüyoruz. Ancak göreve gelmemizle pandeminin başlaması aynı döneme denk geldi, kapanmalar başladı. Bu dönemde bütün üyelerimizle irtibat kurduk. Hayatını kaybedenlerin aileleriyle, hasta olanlarla birebir ilgilendik, çeşitli yardım organizasyonları yaptık. Bunun yanı sıra parti çalışmalarımız da sürdü. Ana fikrimiz ve hedefimiz, genel seçimlerde Kocaeli’de partimizi birinci parti yapmaktı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kocaeli’deki etkinliğini daha da artırmak için faaliyetlerde bulunduk. İlin sorunları üzerine siyaset yürüttük, en başta ulaşımı ele aldık. Her zaman sosyolojik verilerle çalıştık. Bu anlamda, genel merkezimizin de ilimize gösterdiği yoğun ilgiden hayli memnunuz.

HALKIN VEKİLİ OLACAĞIM

Harun Bey, genç, eğitimli, donanımlı, siyasete yıllarını vermiş bir aday adayı olarak milletvekili seçildiğiniz takdirde neyi farklı yapmayı düşünüyorsunuz?

Her şeyden önce seçildiğim takdirde, birleştirici bir figür olarak, halkın vekili olacağım. Yıllardır hasret kaldığımız o birlik ve beraberliği sağlayacağız. İktidar partisinin Kocaeli milletvekili olarak, Kocaeli’nin yıllardır çözülemeyen sorunları için ivedilikle aksiyon alacağım. Gençlerin sorunlarına daha fazla eğilecek, onların sesi olacağım. Şunu özellikle belirtmek isterim ki biz iktidar olduğumuz zaman çözüm üretmek mecburiyetindeyiz. Burada 2 milyon 80 bin vatandaşımız var. İşçinin, emekçinin, barınamayan öğrencinin, emeklinin, sanayicinin, sanayi esnafının, kısaca tüm Kocaeli’nin sorunlarını avcumuzun içi gibi biliyoruz. Bu sorunların çözümü noktasında projelerimiz de hazır. Bu güzel ülkede bir iz, bir hoş seda bırakmak istiyorum. Siyasetteki en büyük amacım budur.

 

Sizce Kocaeli’nin en büyük sorunu nedir?

En önemli sorunumuz, ulaşım. Kocaeli’de ulaşımın daha iyi olması gerekiyor. Evet, tramvay çalışıyor ve olması gereken de bu ama bir metromuz yok. Toplu ulaşımı kolaylaştırmak için ivedilikle metro çalışmasına başlanması lazım. İzmit’ten çıkıp Karamürsel’e gitmeye kalkın, trafik felaket. Hafta sonları bir Kocaelispor maçına gitme zevkimiz vardı, stada gidiş-gelişte ulaşım o kadar sıkıntılı ki... Stat var, yol yok. Bundan daha acısı havaalanımız var, yolcu yok. Cengiz Topel Havaalanı öylece çürümeye terk edildi. 20 senedir aşılamayan, her gün kazaların olduğu Kandıra yolu sorununu söylemiyorum bile. Tüm bunların yanı sıra Kocaeli, bitmeyen projeler kenti. Temeli 2013’te atılan şehir hastanesi daha bitmedi. Daha yeni yapılan devlet hastanesinin kapatılması söz konusu. Karamürsel’deki gölet ve Gölcük Devlet Hastanesi hala tamamlanmadı. SEKA Kültür Havzası’nın lansmanı yapıldı, başka bir hareket görmedik. Bir uluslararası fuar alanımız vardı, o da yıkıldı. Darıca, Çayırova, Dilovası... Buralarda büyük sıkıntılar var. Bu çağda, pandemide internet yoktu, elektrik sıkıntısı yaşandı. Kocaeli çok daha iyisini hak ediyor. Yerel yöneticilerin mutlaka vizyon sahibi, ufku geniş, planlamayı iyi bilen kişiler olması ve merkezi yöneticilerin de yerele destek vererek problemlerini çözmesi gerekiyor.

 

ORTAK HAREKET EDİLMELİ

Peki, size göre Türkiye’nin en büyük sorunu nedir?

Şu anda Türkiye’nin en büyük sorunu ekonomi ve yanlış politikalar yüzünden bu sorun her şeyin önüne geçti. Hayat pahalılığı hepimizin gündeminde ilk sırada. Oysa ülkemiz, dünyanın en bereketli ve cömert topraklarına sahip ama biz tahılı, ayçiçeği yağını, buğdayı, samanı dışarıdan alıyoruz. Ben tarım bakanı olsam ihtiyacı belirler, çiftçiye de derim ki: “Bu ürünleri devlet garantili üret, sizden alalım”. Demek istediğim şu ki şu anda hayatımızı çok zorlaştıran sorunların, çok basit çözümleri var aslında. İsraftan vazgeçer, ülkemizi akılcı politikalarla yönetirsek Türkiye refaha ulaşır. Bunun yanı sıra Türkiye adalet sistemi ve eğitim alanında da büyük yara aldı. Çok daha iyi bir eğitim sistemine ve hukukun adil bir şekilde uygulanmasına ihtiyacımız var. Ben, 14 Mayıs’tan sonra güzel günlerin geleceğine eminim.

 

Bir de kanayan yaramız, deprem konusu var…

Kocaeli’de çarpık kentleşme de büyük bir problem ancak en çok dikkat çekilmesi gereken konu, deprem. 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremi yaşadık ve millet olarak çok büyük bir yara aldık. Bunlardan ciddi bir ders çıkarmamız gerekiyor ancak büyük bir planlama eksikliği olduğunu görüyoruz. Bir İstanbul depreminden en çok etkilenecek il, Kocaeli. Merkezi ve yerel yönetimlerin, depremi her şeyin önüne koyması, bütün diğer dinamiklerden bağımsız olarak ortak hareket etmesi lazım. Acilen çözüm üretmemiz gerekiyor. Kentleri sağlam zeminlere oturtmak, güvenilir yapılarla donatmak ve iyi planlamak zorundayız. Bunun için de bilime güvenerek, bilimin ışığında hareket etmeliyiz.

DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR

Gelelim özel hayatınıza… Aileniz, aday adaylığı kararınızı nasıl karşıladı?

Aslına bakarsanız, benim gibi siyasetin içinden gelen bir isim için bu sürpriz bir karar değildi. Dolayısıyla aile içinde bir şaşkınlık yaratmadı. Ailem, özellikle de eşim konusunda her zaman olduğu gibi bu dönemde de çok şanslıyım. Yoğun çalışma temposu olan, kalan vaktinin çoğunu da siyasete ayıran birisiyim. Bu anlamda eşim Betül, dengeleri çok iyi sağlıyor. Bana hem iş konusunda çok yardımcı oluyor hem de evi ve çocukları mükemmel idare ediyor. Üstelik siyasi arenada da her zaman yanımda, en büyük destekçim o. Buradan kendisine bir kere daha teşekkür etmek isterim.

 

Son olarak, okurlarımıza nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Umuda ve köklü bir değişime çok ihtiyacımız var. Bu ülke ortak akılla yönetilecek ve her şey çok güzel olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İki yıl içerisinde parlamenter sisteme geçilecek, ülkeye demokrasi gelecek. Devlet kurumları, liyakat merkeze alınarak yeniden yapılanacak. Üniversitelerin başına doğru insanlar gelecek, beyin göçü duracak. Herkes özgürce fikrini ifade edecek. Bu değişim olmalı ve Türkiye’de gençlerin önü açılmalı. Yeni yüzler, genç ve nitelikli siyasetçiler çoğalmalı. Hangi partiden, hangi fikirden olursa olsun gençlerin mutlaka siyasetle uğraşması gerekiyor. Bu anlamda sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bize katılın” sloganı çok kıymetli.

NASIL ARANDI: #chp # chp kocaeli # harun yıldızlı # seçim süreci # milletvekili # kocaeli # kocaeli life

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.