29-03-2024 18:33

AK Parti Milletvekili aday adayı Sema Arat: “Sahada çalışan bir vekil olmak isterim”

   2 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 30/03/2023
Son 8 yıldır Başiskele Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevini yürüten sosyolog Sema Arat, 28. dönem milletvekili seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Arat, “Seçilmem halinde yine sahada çalışan, dinleyen, araştıran, proje üreten bir vekil olmak isterim” diyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

Siyasetle ilgilenmeye öğrencilik yıllarında başlayan, mezuniyetinin ardından uzun yıllar yerel yönetimlerde görev yapan ve son 8 yıldır belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunan sosyolog Sema Arat, 28. dönem milletvekilliği seçimi için “Ben de varım” dedi. Başkan yardımcılığı yaptığı dönemde insanlarla iç içe olmaktan, onları dinlemekten, çözüm üretebilmekten ve yaşadığı bölgeye hizmet etmekten çok keyif aldığını ifade eden Arat, “Şayet seçilirsem yine sahada çalışan, dinleyen, araştıran, proje üreten bir vekil olmak isterim” diyor.

Sema Hanım, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

39 yaşındayım. Kocaeli’de doğdum. Yaklaşık 50 yıldır Kocaeli’de sanayicilik yapan bir ailenin kızıyım. Evliyim, eşim Barış Arat, makine mühendisi. İlimizde endüstriyel imalat, araç dönüşüm tasarımı ve imalatı yapan iki firması var. Kızımız Bera, 11 yaşında. Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra yaklaşık 3 yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştım. Bu vesileyle de saha araştırmalarında Kocaeli’nin her ilçesine giderek, kentimizi sosyolojik anlamda daha fazla tanıma fırsatı buldum. Eş zamanlı olarak yüksek lisansımı yerel yönetimler üzerine tamamladım. Bir yandan da insan kaynaklarından yaşam koçluğuna kadar bir çok farklı alanda kişisel gelişim eğitimleri aldım, kendimi geliştirmeye devam ettim. 2010 yılından itibaren annelik benim en kutsal görevim oldu ve kızımla beraber keyifle büyüdük. Daha sonra yolum tekrar belediyecilikle keşişti, 8 yıl boyunca Başiskele Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Bu süreçte ikinci yüksek lisansımı sosyoloji alanında yaptım ve aile danışmanlığı eğitimimi de tamamladım. Öğrenirken bir yandan proje üretmeyi ve sahada olmayı çok seviyorum. Başkan yardımcılığı yaparken tüm kurum ve derneklerle çalışmaktan ve her gün insanlarla iç içe olmaktan, onları dinlemekten, çözüm üretebilmekten, hayatlarına dokunabilmekten, yaşadığım bölgeye hizmet etmekten çok keyif aldım. Bu, benim için gerçekten bir onurdu.

 

HİÇ ZORLUK ÇEKMEDİM

AK Parti bünyesinde hangi görevlerde bulundunuz?

Bunu siyaseten değil objektif olarak söylüyorum; Ak Parti kadınlara ve gençlere sayısal anlamda kadrolarında en çok ve ehemmiyetle yer veren bir parti. İstatistikler bunun ispatı. Bu nedenle kendime yer bulmakta hiç zorluk çekmedim. Dava yolcuğum 2011 yılında Başiskele ilçe yönetiminde başladı. Sonrasında 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Başiskele meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı yaptım.

 

Milletvekili aday adayı olma kararını nasıl verdiniz? Bu kararı vermenizde en önemli etken neydi?

Zeynep Hanım, samimiyetle söylüyorum, bu süreç benim için çok ani ve hızlı gelişti. Ben, Sayın Cumhurbaşkanımızın ağzından ‘Türkiye Yüzyılı’ söylemini duyunca aşırı heyecanlandım. Bu süreçte, kendi adıma bazı şeylerden feragat edip sahada daha çok çalışmamız gerektiğini düşündüm ve ‘Ben de varım’ dedim.

 

Nasıl bir milletvekili olmayı hedefliyorsunuz?

Ben bugüne kadar nasılsam, öyle biri olmayı hedefliyorum :) Elbette ben yine sahada, çözümcül yaklaşımlar üreten, artık daha makro düzeyde konulara bakan, bölgenin taleplerini ve ihtiyaçlarını yetkili yerlere taşıyan bir milletvekili olmak isterim. Çalışma hayatım bugüne dek çocuklara, gençlere, kadınlara, yaşlılara, engellilere ve farklı dezavantajlı gruplara proje yazmak ve uygulamakla geçti. Şimdi bunları daha da büyütmek ve genele yaymak tek niyetim.

 

SİHİRLİ DEĞNEĞİMİZ OLSA

Sizce kentimizin ve ülkemizin en önemli sorunu nedir? Siz bu sorunların çözümü noktasında nasıl bir görev almak istersiniz?

Yaşayan, üreten, sürekli gelişen ve bu kadar çok göç alan bir kentin sorunları elbette bitmez. Bu sorunları hem ön görmek hem de yerinde ve zamanında tespitlerle çözüm üretmek yönetimlerin görevi. Doğru politikalarla çözüme ulaştırma noktasında ise yerel yönetimler bunun en kuvvetli uygulayıcısı. Ve Kocaeli yerel yöneticilik anlamında Türkiye’deki sayılı belediyelerden. Keşke elimizde bir sihirli değnek olsa da şehri yeniden planlama şansına sahip olsak. Bununla birlikte geliştirilen politikalar ile daha yaşanılabilir, doğaya daha az zarar veren, daha çok doğal üretim yapan topraklar haline gelmek, hedef elbette. Ben de zaten bu niyetle bu yola çıktım. Bu görev olmasa dahi bu yolda çalışmaya ve üretmeye hep devam edeceğim.

 

Son olarak topluma vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Estağfurullah, topluma mesaj vermek değil de gençlere, “Yerimizde saymaya ne vaktimiz ne de hakkımız var” diyorum... Muhtaç olduğumuz kudret, bizde elbette mevcut. Bunun bilincinde olup milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak daha yapacak çok şeyimiz var. Bizden sonraki nesiller için  çok önemli bir geçiş sürecindeyiz. Türkiye yüzyılı için çok ama çok umutluyuz.

NASIL ARANDI: #sema arat # ak parti # milletvekili aday adayı # kocaeli # kocaeli life

1 yıl önce - bahadır

Sema hanıma basarılar diliyorum

1 yıl önce - Erman Yurekli

Samimiyetle soyluyorum dolu dolu bir röportaj… Sahada sosyologların davaya sahip cıktıgın görmek gerçekten heyecan verici , yolunuz açık olsun basarılar

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.