26-04-2024 03:23

Mağazacılık sektörüne yeni soluk: Gizem Seymen Butik

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 29/04/2022
Pandemi döneminde yaptığı yatırımla kentimizin mağazacılık sektörüne yeni bir soluk getiren Gizem Seymen; Gizem Seymen Butik ile her tarza, her zevke ve her bedene hitap ediyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Her daim şık ve bakımlı görünmek bütün kadınların ortak arzusu olsa da tarzımıza uygun, içimize sinen kombinleri aynı çatı altında bulmak maalesef her zaman mümkün olmuyor. Neyse ki artık Gizem Seymen Butik var… Genç girişimci Gizem Seymen tarafından İzmit merkezde açılan ve bundan yaklaşık 4 ay önce hizmet vermeye başlayan Gizem Seymen Butik hem tesettürlü hem de tesettürsüz kadınların gardırobunda adeta devrim yarattı.

Her tarza, her zevke, her bedene hitap eden ürünleriyle kısa sürede müşterileri için vazgeçilmez olan Gizem Seymen Butik, 140 metrekarelik ferah mağazasıyla herkesin beğenisini kazandı. Gerek ürün kalitesi gerekse verdiği nitelikli hizmetle fark yaratan Gizem Seymen Butik’in kuruluş hikayesini ve satışa sunulan ürünlerin özelliklerini, İzmit’te mağazacılık sektörüne yeni bir soluk getiren Gizem Seymen’den dinledik.

Gizem Hanım, bize kendinizden bahseder misiniz?

1992 doğumluyum. Bulgaristan göçmeni bir ailenin kızıyım ama uzun yıllardır Kocaeli’de yaşadığımız için ‘İzmitliyim’ diyebilirim. Evliyim, 2 güzel evladım var.

Şu sıralar Gizem Seymen Butik’in yeni mağazasının heyecanını yaşadığınızı biliyoruz. Sektöre girişiniz nasıl oldu?

Kendim için alışveriş yapmayı, her zaman şık ve bakımlı görünmeyi severim ama aslında bir mağaza açma fikri hiç aklımda fikrimde yoktu. Gizem Seymen Butik’i tamamen eşim Samet Seymen’in yönlendirmesi ve teşvik etmesiyle açtım.

Samet Bey’in aklına sizin için bir mağaza açmak nereden gelmiş?

Pandeminin başlarında, evlere kapandığımız günlerde bana ve sitedeki diğer komşularımıza gelen kargolar eşimin dikkatini çekmiş. Bana “Bu kadar çok ne alıyorsunuz?” diye sordu, ben de kendisine herkesin giyim-kuşam ihtiyacını internetteki alışveriş sitelerinden karşıladığını anlattım. Bu durum çok aklına yattı, dedi ki “Kadın giyim, her zaman kazanç sağlanabilecek, senin de çok güzel yapacağın bir iş. Gel, sana da bir butik açalım.” O istiyordu ama oğlum daha çok küçük olduğu için ben bu teklife pek de sıcak bakmamıştım. Yine de benden habersiz markayı oluşturmuş hatta internet sitesini bile kurmuş. Bir baktım ki hem Instagram’da hem de Trendyol’da satış yapan ‘gzmbutik’ adında bir markam var.

ONLINE SATIŞLA BAŞLADI

Peki, sonra süreç nasıl ilerledi?

Sonra ben kolları sıvadım ve satışlara başladım. Kısa zamanda da çok geniş bir kitleye ulaştım. Markamız, adını git gide daha çok insana duyurdu ve ciddi bir müşteri portföyüne ulaştı.

Mağaza açma fikri nasıl doğdu?

Instagram ve Trendyol’dan online satış yaptığımı duyan herkes, eşim, dostum ürünleri görmek ve denemek için evime gelmek istedi. Bununla beraber pandemi döneminde o kadar insanı eve kabul etmek pek de sağlıklı değildi. Biz de evimizin yakınında bu ihtiyaca cevap verebilecek küçük bir showroom açmaya karar verdik. Ürün denemek isteyen müşterilerimiz randevuyla gelip alışveriş yapmaya başladı ancak zamanla burası da bize yetmedi. Talep artınca, bu kez İzmit merkeze geçmeye karar verdik. Hem böylece daha farklı kesimlere de ulaşabilecektik. Çarşıdaki ilk dükkanımızı 2 yıl önce açtık ama kısa sürede daha da büyük bir mağazaya ihtiyacımız olduğunu gördük. En sonunda yaklaşık 4 ay önce çok daha geniş ve ferah bir alanda hizmet verebildiğimiz, şu anki mağazamıza geçtik.

Gizem Seymen Butik kaç metrekarelik alanda hizmet veriyor?

Burası iki katlı bir butik, toplam 140 metrekare alana sahip. Alt katta günlük giyim ürünleri, üst katta ise abiyeler var.

KUMAŞ KALİTESİ ÖNEMLİ

Peki, ne tür ürünlerin satışını yapıyorsunuz? Gizem Seymen Butik kimlere hitap ediyor?

16 yaştan itibaren her yaş grubuna, her giyim tarzına, her bedene ve zevke uygun ürünler getirmeye çalışıyorum. Mağazamızda tesettürlü kadınlar için de tesettürsüz kadınlar için de çok güzel modeller var. Müşterilerim, burada ayakkabı hariç tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor; birbirini tamamlayan ürünlerle kombinlerini rahatlıkla oluşturabiliyor. Alt katımızda kot pantolon, kumaş pantolon, gömlek, sweatshirt, elbise, etek, bluz, T-shirt ve şal modellerimiz var. Üst katta ise abiye modellerine yer verdik. Ayrıca, ithal ürünlerimiz de mevcut. Özellikle otantik grubunda çok şık ithal parçalar bulabilirsiniz.

Mağazada büyük beden ürünler de var mı?

Büyük beden konusunda oldukça geniş bir skalamız var. Bazı ürünlerimde 60 bedene kadar çeşitliliğe yer veriyorum. Her vücut tipine göre şık kombinler oluşturuyoruz.

Mağazada satışa sunacağınız ürünleri neye göre seçiyorsunuz?

Kendi zevkime ve müşterilerimin talebine göre seçiyorum. Bununla beraber, her yerde bulunabilecek sezon ürünlerini özellikle getirmiyorum. Mağazamda tarzı olan, farklı tasarımlara sahip parçalara yer vermeye çalışıyorum. Farklı ihtiyaçlara cevap veren trend parçaları da önemsiyorum. İnsanlar, gezdiği tüm mağazalarda aynı ürünlere denk gelmemeli bence. Bir de kumaş kalitesi ve hijyen konusunda çok hassasım. Mağazamda, naylon içeren sentetik kumaşlarla üretilmiş ürünlere yer vermiyorum. Pamuk, keten, yün gibi doğal kumaşları tercih ediyorum. İthal ürünlerde de ‘%100 natural’ etiketiyle çalışıyorum.

RENGARENK ELBİSELER

Gizem Hanım, 2022 ilkbahar-yaz sezonunda neler giyeceğiz, Yeni trendler arasında neler var?

İlkbaharda bizi tamamen pamuklu, rengarenk elbiseler bekliyor. Benim için şifon, özel gün kumaşıdır; günlük kullanıma uygun bulmuyorum. Bu nedenle ilkbahar ve yaz için pamuklu, serin tutan, geniş, dökümlü elbiselere ağırlık verdik. Ayrıca gömlek elbiseler ve keten pantolonlar bu yılın trendleri arasında. Renk olarak da yeşil, turuncu gibi parlak, enerjik, canlı renkler tercih edilecek. Pandeminin acısını çıkartacağımız rengarenk bir yaza giriyoruz.

Geçen senelerde olduğu gibi eşofman tarzı rahat takımlar yine olacak mı?

Pandemiyle beraber hayatımıza giren eşofman rahatlığındaki pantolonlardan ve pantolon şıklığındaki eşofmanlardan kolay kolay kopmamız mümkün değil çünkü bu konfora hepimiz çok alıştık. Müşterilerimin de talebi bu yönde.

Özel gün kıyafetlerinizden de bahseder misiniz?

Mağazamızın üst katını sadece abiyeye ayırdık ve buna göre dizayn ettik. Düğünler, nişanlar, mezuniyet  ve kına gecelerine özel kıyafetlerimiz bu katta olacak. Abiye grubunda şimdilik sadece tesettür giyime yer verdik, diğer grubun satışına da kısa bir süre sonra başlayacağız. Abiyede, tesettür dışındaki ürünlerde kiralama da yapacağız çünkü bunlar insanların bir kere kullandığı elbiseler ve yüksek bütçe gerektiriyor. Biz de müşterilerimizin bu sorununu kiralama yöntemiyle çözeceğiz. Bir kere giyecekleri bir elbise için yüksek ücretler ödemek zorunda kalmayacaklar.

YENİ ŞUBELER GELİYOR

Bu arada internet ve sosyal medya satışınız hala devam ediyor mu?

Instagram’da devam ediyor ancak Trendyol’u şimdilik durdurdum. Yeni sezona geçip, çekimlerimi tamamladıktan sonra yeniden Trendyol’da yer alacağız.

Gizem Hanım, Anneler Günü yaklaşıyor… Mağazada bununla ilgili bir kampanya olacak mı?

Bu tip özel günlerde her zaman kampanyalarımız oluyor. Anneler Günü için de güzel bir planlama yaptık. Anneler Günü’ne özel, ürünlerimizde yüzde 50 indirimimiz olacak.  

Peki, Gizem Seymen Butik’in yeni şubeleri olacak mı?

Evet, bundan sonraki hedefim şubeleşmek ama franchaise vermeyi düşünmüyorum. Mağazaları kendim açmak ve devamlı kontrolümde tutmak istiyorum. İlk hedefim, Sakarya Serdivan bölgesinde bir mağaza açmak. Bu konudaki araştırmalarım sürüyor.

İLETİŞİM

Ömerağa Mah. Sanat Sok. No:5

İzmit/Kocaeli

web: www.gizemseymen.com

Instagram: @gizemseymenbutik

NASIL ARANDI: #gizemseymenbutik #mağazacılık #tarzgiyim #herbeden #kombin #abiyegiyim #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.