25-04-2024 10:21

Gedik Yatırım artık İzmit’te

   1 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 29/04/2022
Sermaye piyasalarının en köklü kuruluşlarından biri olan Gedik Yatırım, 45’inci şubesini İzmit’te açtı
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: SERPİL ÇOLAK

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Doğru ve kazançlı yatırım yapmak istiyorsanız, Gedik Yatırım ile tanışma zamanınız gelmiş demektir. 30 yılı aşkın tecrübesi, uzman personeli, güvene dayalı hizmet anlayışı ve teknoloji odaklı çözüm önerileriyle yatırımcılar için önemli bir adres haline gelen Gedik Yatırım, dijitalleşme alanında da oldukça iddialı. Öyle ki Gedik Yatırım’da hesap açmak artık sadece birkaç dakikanızı alacak.

Mobil uygulamayı telefonunuza indiriyorsunuz, istediğiniz yer ve zamanda, kağıtsız, ıslak imzasız hesap açabiliyor, anında işlem yapabiliyorsunuz. İzmit şubesini çok kısa bir süre önce hizmete açmasına rağmen şimdiden yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Gedik Yatırım’ı, İzmit Şube Müdürü Özer Sevimli’den dinledik. Siz de yatırımlarınızı nasıl değerlendireceğinizi bilmiyorsanız, “Kocaeli halkına her türlü çözüm önerisi sunmaya hazırız” diyen Özer Sevimli’ye kulak verin.

Özer Bey öncelikle sizi tanımak isteriz.

35 yaşındayım, evliyim ve 2 çocuğum var. Yaklaşık 10 yıldır hem bankacılık yapıyorum hem aracı kurum tarafında sermaye piyasası ürünleriyle ilgili yatırımcılara yol gösteriyorum. 3 yıl özel bir bankada üst düzey müşterilere hizmet verdikten sonra yollarımız Gedik Yatırım ile kesişti. İzmit şubemize de şube müdürü olarak atandım ve burada olmaktan mutluluk duyuyorum.

Bize biraz Gedik Yatırım’ı anlatabilir misiniz? Ne zaman kuruldu, hizmet anlayışı nedir; toplamda kaç şubesi ve kaç çalışanı bulunuyor?

1991 yılında kurulan Gedik Yatırım, Türkiye sermaye piyasalarının en köklü yatırım kuruluşlarından biri. Teknolojik alt yapısı, deneyimli ve yetkin insan kaynağı, çok kanallı yeni nesil kanal stratejisi ile yurt içi ve yurt dışı sermaye piyasalarında tüm yatırımcılara aracılık hizmetleri, yatırım danışmanlığı, portföy yönetimi, kurumsal finansman, portföy aracılığı, varlık yönetimi ve araştırma hizmetleri sunuyoruz. Şirketimiz, 30 yılı aşkın bir süredir sürekli çeşitlendirilen yatırım enstrümanlarıyla birlikte farklı dikeylerde yatırımcılara işlem yapabilme imkânı sağlıyor.

31 yıl önce 45 bin TL öz sermaye ile kurulan şirketimiz, 30. kuruluş yılını kutladığı 2021 yılı sonu itibarıyla 3,5 milyar TL aktif büyüklüğe ve 548 milyon TL öz sermaye seviyelerine erişti.

2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 42 artışla 240 milyon TL konsolide net kâra ulaşarak yüzde 44’e yakın öz kaynak kârlılığı elde etti. Son 5 senede kârını 14 kat, öz sermayesini de 6 kat artıran şirketin piyasa değeri 2021 yılı sonu itibarıyla 2 milyar TL’ye ulaştı.

Yatırımcı odaklı ve tamamen güven esasına dayanan hizmet anlayışımızla sermaye piyasaları alanında eriştiğimiz güçlü pozisyonumuzu her geçen yıl ileriye taşıyoruz.

Türkiye sermaye piyasalarında hizmet veren en geniş şube ağına sahip yatırım kuruluşuyuz. 30 ilde toplam 45 şubemiz bulunuyor.

SEKTÖRDE ÖNCÜYÜZ

Gedik Yatırım’ın verdiği hizmetlerden, yatırımcıya sunduğu seçeneklerden biraz bahsedebilir misiniz?

Teknoloji ve dijitalleşme anlamında sektörün öncülüğünü üstlenmiş durumdayız. Hesap açma süreçlerimizi üç yıl önce dijitale taşıdık. Artık bu süreçleri bir adım daha ileri götürerek, görüntülü görüşmeyle uçtan uca tamamen dijitalleştirmiş durumdayız. Yatırımcılarımıza ‘Hızlı Hesap’ uygulaması üzerinden görüntülü görüşme imkanı sunarak, kolay hesap açma ve sermaye piyasalarına hızlı erişim imkânı sağlıyoruz. ‘Görüntülü Görüşme ile Hesap Açılışı’ uygulamamız sayesinde yatırımcılar, Gedik Yatırım hesaplarını istedikleri yerden yapacakları görüntülü görüşme ile kolay ve hızlı bir şekilde açabiliyor.

8 Mart’ta devreye aldığımız uygulamada beklediğimiz gibi ciddi bir ilgiyle karşılaştık. Önceki ortalamalarımıza göre yaklaşık üç katı oranında yatırımcımızın bu hizmetimizden faydalandığını gördük. Hafta içi 24:00, hafta sonu 21:00 saatlerine kadar verdiğimiz bu hizmet sayesinde yatırımcılarımızın hayatını daha da kolaylaştırdık. Hızlı ve kolayca gerçekleşecek hesap açılışı sonrası yatırımcılarımız hemen işlem yapmaya başlayabiliyor.

Yatırımcı, Gedik Yatırım’ı neden tercih etmeli?

Öncelikle yatırım sektöründe en önemli ve asıl koşul, yüzde 100 güven esasını yaratmaktır. Gedik Yatırım olarak biz de 30 yılı aşkın sektör deneyimimiz, uzmanlığımız, güvene dayalı hizmet anlayışımız ve teknoloji odaklı çözümlerimizle yatırımcılar için önemli bir adresiz. Gedik Yatırım olarak pay halka arzlarına aracılık konusundaki uzmanlığımız ile 2011 yılından bu yana toplam büyüklüğü 800 milyon TL’ye yakın 22 halka arzda liderlik ve 2 halka arzda eş liderlik yaptık. 130’un üzerinde halka arzda da konsorsiyum üyesi olarak yer aldık. 30 yıllık süre zarfında imza attığımız bu başarılar, doğru ve kazançlı yatırım yapmak isteyenler için önemli bir referans noktası. Teknoloji ve dijitalleşme alanında attığımız adımlarla iddialıyız. Kullanıcı dostu uygulamalarımızla Gedik Yatırım’ın yatırımcısı olmak son derece kolay bir süreç.

Gedik Yatırım’da hesap açmak isteyen herkes, mobil uygulamayı indirerek anında, istenilen yer ve zamanda, kağıtsız, ıslak imzasız bu işlemi yapabiliyor. Yalnızca NFC özellikli akıllı bir telefon ve yeni kimlik kartının yanında olması yeterli.

Böylece yatırımcı olma sürecini birkaç dakikada tamamlamak mümkün hale geliyor. Yatırımcılarımızdan, ‘Gedik Yatırım Hızlı Hesap’ uygulamasını indirmelerinin dışında başka hiçbir belge veya imza talep edilmiyor. Son derece hızlı, güvenli ve kolay bir süreç. Yatırımcılarımızın teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak güvenli, rahat ve hızlı hizmeti alabilmeleri için yatırımlarımıza devam edeceğiz.

45. ŞUBE İZMİT OLDU

İzmit şubesini yeni açtınız, burada böyle bir ihtiyaç olduğunu mu öngördünüz?

2022 itibarıyla Türkiye genelindeki şube sayımızı artırmaya devam ediyoruz. Bu yılın ilk yeni şube açılışını İzmit’te yaptık. Yurt çapındaki 45’inci şubemiz İzmit ofisi, 21 Mart 2022 itibarıyla hizmet vermeye başladı. Bölgedeki ihtiyacı göz önünde bulundurarak bu yatırım kararını aldık. Uzun zamandır sermaye piyasalarındaki tecrübelerimizi artık kendi bölgemizin insanıyla buluşturmak bizler için hem heyecan verici hem çok önemli nitelikte diyebilirim.

İzmit  şubesinde kaç personel görev yapıyor, diğer şubelerde verilen hizmetlerin tamamına Kocaelililer de erişebilecek mi?

İzmit şubemizde benimle birlikte 4 personel görev yapıyor. Nitelikli piyasa tecrübesi olan bu arkadaşlarımız Kocaelili olmakla birlikte ortalama 10 yıllık tecrübelerini bölgemiz insanına sunacak. Kısa bir zaman önce açılmış olmamıza rağmen bölge insanımızın yoğun ilgisini görmek bizleri çok mutlu ediyor.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Hem şirketler hem de bireysel tasarrufları yönlendirme tarafında Kocaeli halkına her türlü çözüm önerisi sunmaya hazırız. Gelenekselleşmiş getiri anlayışının günümüz dünyasında artık çok kabul görmediği ve enflasyonist düzende getirilerin negatif kaldığı bir dönemde hem enflasyonun üzerinde getiri sağlamak hem de ticarette riskleri daha azaltmak adına tüm Kocaeli halkını şubemize bekliyoruz.

 

İLETİŞİM

Adres: Körfez Mah. Ankara Karayolu Cad. Dış Kapı No: 123/2 İç Kapı No:9 İzmit/KOCAELİ

Telefon: 0216 453 00 00 / 1153

www.gedikyatirim.com.tr

NASIL ARANDI: #gedikyatırım #45.şube #tecrübe #özersevimli #kocaeli #yatırım #mobiluygulama #sermaye #kocaeli

2 yıl önce - Necmettin Güleryüz

Kocaelinin gerçekten ne olacağını soracağı insanlara ihtiyacı vardı. Yolumuz kesiştiği için çok memnunum

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.