26-04-2024 02:57

Güzelliğin yeni adresi: Tat’s Studio

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 29/04/2022
Kalite, bilgi ve tecrübe aynı çatı altında buluştu; Tanya Kavan tarafından ilimize kazandırılan Tat’s Studio, kısa sürede bakımına ve güzelliğine önem veren kadınların vazgeçilmez adresi oldu
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: SASHA CİNDEMİR

 

Bambaşka bir alanda eğitim almış olmasına rağmen öğrencilik yıllarından beri saç, makyaj ve bakım konularına büyük ilgi duyan Tanya Kavan, en sonunda kendisinden beklenen girişimi yaptı; Tat’s Studio’yu hizmete açtı. Bugüne dek makyaj ve saç kaynak konusunda sayısız eğitim alan Tanya Kavan, sahip olduğu bilgi ve tecrübeyi Kocaelili kadınlarla paylaşmak için çıktığı yolda, sektörün en başarılı isimlerinden oluşan ekibi ve verdiği kaliteli hizmetle Tat’s Studio’yu kentin en prestijli salonlarından biri haline getirmeyi başardı. 

Saç-kaynak uygulamaları, makyaj, kalıcı makyaj, kaş ve kirpik laminasyon, ipek kirpik, cilt bakımı ve manikür-pedikür alanında üst düzey bir hizmetin verildiği Tat’s Studio; bölgesel incelme ve sıkılaşma alanında çığır açan Endosphere Therapy cihazıyla da yankı uyandırdı. Türkiye çapında yalnızca 4 merkezde, ilimizde ise sadece Tat’s Studio’da bulunan cihaz, selülit sorununa kesim çözüm getirmesiyle de biliniyor.

Tanya Kavan’ı, Tat’s Studio’da ziyaret ettik, bu şık salonun kuruluş hikayesi ve verilen hizmetler hakkında ayrıntılı bilgi aldık.

Tanya Hanım, sizi tanıyabilir miyiz?

1991 doğumluyum, Beyaz Rusyalıyım. Üniversite eğitimimi, ülkemde petrol mühendisliği üzerine tamamladım. Bundan 7 yıl önce evlenerek Türkiye’ye yerleştim. 5 yaşında, Asya adında dünyalar güzeli bir kızım var. Eskiden beri güzellik sektörüne büyük ilgi duyuyorum ve uzun süredir Türkiye’de bu alanda çalışmak istiyordum. Kızım biraz büyüdükten sonra tam ‘artık bir stüdyo açmanın zamanı geldi’ diye düşünürken, pandemi sürecine girdik. Bu nedenle projemi biraz ertelemek zorunda kaldım. Neyse ki artık hayat normalleşmeye başladı, ben de Tat’s Studio’yu hayata geçirmek için daha fazla beklemek zorunda kalmadım.

Güzellik sektörüne olan ilginiz ne zaman başladı?

Aslına bakarsanız, üniversite yıllarımdan beri güzellik merkezi açmayı çok istiyordum. Özellikle saç kaynaklarına ilgim vardı hatta Beyaz Rusya’dayken bununla ilgili eğitimler aldım. Makyajla da çok ilgiliyim. Arkadaşlarım, yaptığım makyajları çok beğenince bu işi de profesyonel olarak öğrenmem gerektiğini düşündüm. Önce, Beyaz Rusya’daki, dünyaca ünlü bir stüdyonun eğitimlerine katıldım. Daha sonra da bu eğitimler devam etti. Beyaz Rusya’da ve Türkiye’de makyaj stilini, çalışmalarını beğendiğim çok sayıda kişiden dersler aldım. Zaman içinde öğrendiklerimi kendi zevkimle harmanlayarak kendime ait bir tarz oluşturdum. Makyaj alanında kullanılan teknikler ve malzemeler sürekli değişiyor. Güzellik sektöründe yerinde saymak, geride kalmak demektir. Bu nedenle yenilikleri ve eğitimleri hala yakından takip ediyorum, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

SADE VE ŞIK DEKORASYON

İzmit’e çok şık bir merkez kazandırdınız… Bu lokasyonu özellikle mi seçtiniz?

Aslına bakarsanız, uzun süre Yahya Kaptan tarafında yer aradım ama o bölgede hayalimdeki gibi bir salon bulamadım. Benim için mekanın enerjisi çok önemli. Buraya ilk girdiğim an, aradığım yeri bulduğumu anladım ve kararımı hemen verdim. Salonun, hem müşterilerimize otopark sıkıntısı yaşatmayacak hem de toplu taşımaya yakın bir lokasyonda olması kararımı kolaylaştırdı.

Tat’s Studio’nun dekorasyonu çok şık olmuş… Kaç metrekarelik bir alanda hizmet veriyorsunuz?

Burası, 2 katlı bir yer ve toplamda 270 metrekare bir alana sahip. Müşterilerimizin konforu için geniş, ferah, huzurlu bir ortam oluşturmak istedim. Bu nedenle dekorasyonda açık renkleri tercih ettim ve salonda göz yoracak hiçbir detaya yer vermedim. Stüdyoda, tüm uygulamalarımızı giriş katımızda gerçekleştiriyoruz. Alt katta ise sterilizasyon odamız ve mutfağımız var. Oldukça keyifli ve müşterilerimizin kendisini rahat hissettiği bir atmosferimiz var.

Kaç kişilik bir ekiple hizmet veriyorsunuz?

8 kişiden oluşan profesyonel bir ekiple hizmet veriyoruz. Ekibimi kurarken profesyonel olmalarının yanı sıra iletişim becerilerinin yüksek olmasına da önem verdim.

SAÇ KAYNAK UYGULAMASI

Tat’s Studio’da hangi işlemler yapılıyor?

Stüdyomuzda saç-kaynak uygulamaları, makyaj, kalıcı makyaj, kaş ve kirpik laminasyon, ipek kirpik, Endosphere Therapy, cilt bakımı ve manikür-pedikür hizmeti veriliyor.

İsterseniz, önce saçla ilgili uygulamalardan bahsedelim…

Saç kaynak üzerine pek çok eğitim aldım. Stüdyomuzda da hem boyalı hem doğal saçlara dalgalı, düz veya kıvırcık kaynak uygulaması yapıyoruz. Saç kaynakta en önemli kriter, kullanılan malzemenin kalitesi ve uygulanan tekniktir. Çalıştığımız üretici firma, saçları özel bir teknikle boyuyor. Bu sayede saç, parlaklığını ve canlılığını asla kaybetmiyor; kişi kaynak saçlarını kendi saçı gibi kullanabiliyor. Şunu da belirteyim; en sağlıklı kaynak, çocuk saçlarından yapılanlardır. Bu konuda da özel sipariş alıyoruz.

Saç kaynakların kullanım ömrü ne kadar?

Ürünün ömrü, kullanıcının özenine ve dikkatine göre değişiyor. Kaynağın bakımı mutlaka belirli aralıklarla yapılmalı. Müşterimizin kendi saçı uzadıkça, doğal olarak kaynakda olması gereken noktadan aşağıya doğru iniyor. Biz de 3-4 ayda bir kaynakları çıkarıp, bakımını yaparak saç dibinden yeniden takıyoruz. Müşterimiz, evde de bakımına dikkat ederse, saç takıldığı günkü kalitesinden asla ödün vermiyor.

Kaynak kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Kaynağa zarar veren uygulamaların başında fön geliyor çünkü yüksek ısı saçı yakabiliyor. Bu nedenle müşterilerime fön çektirmelerini yasaklıyorum ama saçlarını profesyonel bir kuaförde boyatabilirler. Kaynak saçta, kaliteli saç bakım ürünleri kullanmak da önemli.

TEKNİK ÇOK ÖNEMLİ

Tat’s Studio’da kuaför hizmeti de veriyor musunuz?

Günlük fön, boya, röfle, kesim gibi kuaför işlemlerini yapmıyoruz ancak acil durumlarda bizden fön ya da saç yıkama hizmeti rica eden müşterilerimizi  kırmıyoruz. Saç konusunda randevuyla saç şekillendirme hizmeti veriyoruz. Özel günlerde saçlarını yaptırmak isteyen müşterilerimiz, makyajlarını ve saçlarını burada yaptırabilir ya da bir gelin, stüdyomuzda tepeden tırnağa hazırlanabilir.

Makyaj konusunda oldukça iddialısınız… Farkınız nedir?

Stüdyomuzdaki makyaj uygulamalarını ben ve ekibimden Görkem yapıyor. Biraz önce de belirttiğim gibi makyaj konusunda pek çok eğitim aldım, her yeniliği takip etmeye ve öğrenmeye devam ediyorum. Hourglass, Natasha Denona, Laura Mercier, Dior Beauty, Armani Beauty, Charlotte Tilbury, Burberry gibi büyük markaların ürünlerini kullanıyorum. Kadının güzelliğini ortaya çıkaran ama doğal görüntüden asla uzaklaştırmayan makyajı seviyorum. Bu nedenle fondötenlerde tüm ten renklerine ve cilt yapısına uygun çeşitliliğimiz mevcut; pudraları seçerken de yüzde maske gibi durmayan incecik yapılı ürünleri tercih ettim. Kullandığımız kirpikler konusunda da hassasız, hepsini yurt dışından getiriyoruz. Blok kirpik takmıyoruz, kirpiği tek tek kirpik dibine uyguluyoruz. Müşterilerimizin yüzünü ağır, yapay makyajların altına gizlemiyoruz; sadece güzelleştiriyoruz.

Nasıl bir teknik uyguluyorsunuz?

Ben makyajı, gündüz ya da gece makyajı olarak ayırmıyorum. Makyaj yaparken kullandığım malzemeler hep aynı. Önemli olan yüzde yaratmak istediğimiz etki ve bu etkiyi sağlayacak teknikler. Hangi tekniği kullanıyorsam, makyajın kullanılacağı yere ve saate göre renk tonlarıyla oynayarak istenilen etkiyi yaratıyorum.

ÖZEL STERİLİZASYON ODASI

Makyajda kullanılan ürünlerin hijyenini nasıl sağlıyorsunuz?

En hassas olduğum konu, hijyen ve kalite. Bunun için özel bir sterilizasyon odası kurduk. Makyajda yararlandığımız tüm ürünler, fırçalar, kalemler her kullanımdan sonra bu odada sterilize ediliyor. Hiçbir malzeme iki kez üst üste kullanılmıyor. Cilt bakımında da makyajda da her ürünün açıldıktan sonra bir son kullanma süresi var. Bu tarihleri de titizlikle takip ediyoruz; kullanma süresi geçmiş ürünleri derhal imha ediyoruz.

Cilt bakımı konusunda hangi uygulamalarınız var?

Cilt bakımında müşterilerimizin konforunu en üst düzeye taşıyacak bir ortam oluşturduk. Çok tecrübeli ve çok başarılı bir estetisyenle çalışıyoruz. Uygulamalarımız minimum 1,5 saat sürüyor. Bu süre yüz masajını da kapsıyor. Müşterilerimiz, cilt bakım ünitemizde adeta SPA keyfi yaşıyor.

Klasik cilt bakımı mı uygulanıyor?

Klasik cilt bakımıyla başlıyoruz, kişinin ihtiyacına uygun ürünler ve protokollerle devam ediyoruz. Bakımı, cilt tipine uygun işlemler ve ihtiyaca uygun özel serumlarla destekliyoruz. Akne, yaşlanma ya da leke gibi giderilmesi amaçlanan her sorun için ayrı ayrı ürünler kullanıyoruz. Düğün gibi özel günler öncesinde özellikle önerdiğimiz bir protokolümüz var ki yüzde 1 hafta boyunca lifting etkisi yaratıyor. Çok aşamalı bir uygulama olan bu bakımda 3 ayrı maske kullanıyor. Peelingleri ve canlandırıcı içerikleri de hanımların ihtiyacına göre belirliyoruz. Merkezimizde, Amerika menşeili çok özel bir marka olan DMK markasını kullanıyoruz. Çok başarılı sonuçları olan bu ürünlerin satışını da gerçekleştiriyoruz. Dileyen müşterilerimiz devam ürünlerini alarak evde de bakımlarına devam edebiliyor.

SELÜLİTE KESİN ÇÖZÜM

Tat’s Studio’da sadece cilt değil, vücut bakımı ve incelme de var yanılmıyorsam…

İncelme, sıkılaşma ve selülit tedavisi için Türkiye’de sadece birkaç merkezde kullanılan ‘Endosphere Therapy’ isimli çok özel bir cihazla çalışıyoruz. İtalyan patentli bu cihaz, şu anda dünyadaki son teknolojiye sahip ve gerçekten de inanılmayacak sonuçlar veriyor. Yağ yakımını destekleyerek, kasları çalıştırarak ve ödem atılmasını sağlayarak hem vücudu sıkılaştırıyor hem de selülitler için kesin çözüm. Spor yapmayan kişilerde de etkili. Bir seansta dahi profesyonel masaj yaptırmışsınız gibi bir etkiye sahip.

Bu cihaz tüm vücuda uygulanabiliyor mu?

Evet, yüz de dahil olmak üzere ihtiyaca göre vücudun her bölgesine uygulanabiliyor. Her seans bir saat sürüyor. Bu sürede vücudun sadece bir bölgesine çalışılabileceği gibi farklı farklı bölgelere de uygulama yapılabilir.

Sonuç almak için kaç seans gerekiyor?

Onu da kişinin ihtiyacına göre belirliyoruz. 6 seansla başlıyoruz, istenilen sonuca ulaşana kadar 10-12 seansa kadar çıkabiliyoruz. Daha sonra da müşterilerimizi iki haftada bir koruma seanslarına davet ediyoruz. İşlem diyet ve sporla desteklenirse çok daha hızlı sonuç alıyoruz.

KALICI MAKYAJ UYGULAMALARI

Endosphere Therapy’nin sıkılaşma ve toparlama etkisi, yüzde de oluyor mu?

Cihazın, yüz ve boyun için kullanılan farklı bir başlığı var. Bu başlık lifting etkisi yaratıyor ve fark ilk seanstan itibaren görülüyor. Cihazın vücuttaki etkisi kalıcı. Yüzdeki uygulama ise masaj etkisiyle yapılan bakımlara profesyonel destek sağlıyor.

Biraz da kalıcı makyajdan bahsetmek istiyorum… Tat’s Studio’da bu alanda hangi uygulamalar var?

Kalıcı makyaj olarak kaş pudralama, dudak renklendirme ve dipliner uygulamalarını yapıyoruz. Kalıcı makyaj, iyi bir uzman tarafından, çok kaliteli malzeme kullanılarak ve dikkatle uygulanması gereken bir işlem. Salonumuzda kalıcı eyeliner yapmıyoruz çünkü biliyoruz ki göz kapağına ne kadar kaliteli ürün kullanırsanız kullanın boyanın rengi zamanla değişiyor ve hoş olmayan bir görüntü oluşuyor. Kalıcı makyaj uzmanımız, çok profesyonel ve işinde çok iyi bir isim. Kalıcı makyajın yanı sıra kaş-kirpik laminasyonu ve ipek kirpik de yapıyoruz. Uzmanım, ipek kirpik konusunda da rakipsiz diyebilirim. Laminasyonda kullandığımız ürünler de vitamin içerdiği için besleyici özelliğe sahip. Kişinin kaşına ve kirpiğine kesinlikle zarar vermiyor.

Manikür-pedikür uygulamanız nasıl?

Manikür, pedikür, kalıcı oje, protez tırnak ve nail art uygulamalarımız var. Stüdyomuzda kuru manikür-pedikür uyguluyoruz. Manikür ve pedikür, sağlık açısından çok dikkat edilmesi gereken bir konu. Uzmanın bilgi ve tecrübesi, tüm malzemelerin her seferinde dikkatle sterilize edilmesi çok önemli. Biz de mesleğindeki gelişmeleri yakından takip eden, çok başarılı bir uzmanla birlikte çalışıyoruz. Ayrıca müşterilerimizin sağlığını riske atmamak için stüdyomuzda, diş hekimlerinin de kullandığı özel sterilizasyon cihazları kullanıyoruz.

Adres: Körfez mah. Ahmet Ergüneş Sok.

No: 21/2 (Eski Real AVM karşısı)

İzmit/KOCAELİ

Tel: 0541.506 46 46

Instagram: @tats_studio

 

NASIL ARANDI: #tatsstudio #tanyakavan #makyaj #ciltbakımı #güzellik #selülitgiderme #vücutşekillendirme #güzellik #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.