28-03-2024 12:03

KOSİAD'ın başkanı Yalçın Ergen oldu

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/04/2023
Kocaeli Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (KOSİAD) 18. Olağan Genel Kurul toplantısına tek liste ile Yalçın Ergen katıldı, Ergen’in listesi Genel Kurul tarafından onaylandı
.stripslashes($urun->baslik).

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Gezer’in konuk olduğu on sekizinci genel kurul toplantısı dün akşam Wellborn Otel’de gerçekleştirildi.

KOSİAD, Kocaeli Kent Konseyi’nin projesinde

Genel Sekreter Birol Bozkurt tarafından yapılan açılış konuşmasının hemen sonrasında, Bozkurt’un verdiği önerge doğrultusunda divan teşekkülü oluşturuldu ve Divan Başkanlığına Haluk Ulusoy, kâtip üyeliklere ise Erdem Kodal ile İbrahim Aydoğdu getirildi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından toplantıya start verildi. İlk olarak, Atalay Kaya tarafından Yönetim Kurulu faaliyet raporu okundu. 2021-2023 yılları arasında KOSİAD’ın yaptığı faaliyetlere değinen Kaya, 2022 yılı Yerel Destek Programı (YEDEP) kapsamında Kent Konseyine sunulan proje başvurularının değerlendirme süreci tamamlanması ardından Hibe almayı hak kazanan 81 projeden biri de hazırlamış olduğumuz KOCAELİ MARKA VE TASARIM ENVANTER ÇALIŞMASI oldu. Bu projedeki amacımız Kocaeli ’deki iş insanlarının markalaşma, tasarım konusundaki farkındalığını arttırmak, bu kapsamda birçok iş insanına katkı sağlamayı hedeflemektir.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

Toplantıda, 2021-2023 yılları arasındaki gelir-gider tablosu hakkında bilgilendirme yapmak için sözü Veysel Akyıldız aldı. Akyıldız’ın detaylı bilgilendirmesi ardından Mustafa Yıldız Denetim Kurulu raporunu, Veysel Akyıldız ise 2023-2025 dönemine ait yapmış olduğu tahmini bütçeyi kurula sundu. Bütçenin sunulması ardından yeni dönem tahmini bütçe görüşmeleri ve oylaması gerçekleştirildi.

ERGEN’İN LİSTESİ ONAYLANDI

KOSİAD’ın başkanlık seçimlerine tek liste giren Yalçın Ergen ve yönetim kurul üyeleri; Birol Bozkurt, Atalay Kaya, Mert Pekdemir, Volkan Yılmaz, Veysel Akyıldız, Tolga Aysel, Korkut Öz, Mustafa Yıldız isimlerinin yer aldığı liste kurul tarafından onaylandı. Listenin onaylanmasının hemen ardından derneğin yeni döneminde yapılacak faaliyetlerle ilgili bilgilendirme yapmak üzere sözü Yalçın Ergen aldı.

 

“YENİ DÖNEMDE KENDİMİZİ KONUMLANDIRDIĞIMIZ YER KOSİAD’I KOCAELİ’NİN TÜSİAD’I YAPMAK “

Önümüzdeki iki sene için ben ve arkadaşlarımızı bu göreve layık gördüğünüz için teşekkürlerimi sunarım. Pandemi, inişli-çıkışlı Ekonomi ve son olarak da Büyük Deprem Felaketi ile moralsiz, üzüntülü ve keyifsiz geçen bir dönemi geride bırakmış bulunuyoruz. Bizlere düşen bu acı ve felaketlerden ders alıp geleceğe umutla, heyecanla yürümek olduğunu düşünerek yeni bir başlangıç yapmamız gerektiğine inanıyorum. Kocaeli Türkiye de sanayinin ve ticaretin merkez üssü konumundadır. Bu yeni dönemde kendimizi konumlandırdığımız yer KOSİAD’ı Kocaeli’nin TÜSİAD’ı yapmak olduğunu net bir biçimde söyleyebilirim. Özgür, üreten bir iş dünyasının gelişime katkısı yadsınamaz olduğu kadar örgütlü çok sesliliğin başarıyı getireceği de aşikardır.

 

“ÜYE SAYIMIZIN NİTELİKLİ BİR ŞEKİLDE ARTTIRILMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Yalçın Ergen konuşmasında “Vizyonumuza ulaşmak için yapmayı planladıklarımıza gelecek olursak; Öncelikli olarak üye sayımızın nitelikli bir şekilde arttırılmasını sağlayacağız. Üyeler arası iş birliklerinin arttırılması ile ilgili gerekli çalışmaları yapacağız. Önemli kurumlar ile imzalayacağımız protokoller ile satın alma maliyetlerimizi düşüreceğiz. Ülkemizin önemli iş insanlarının, ekonomistlerinin, yazarlarının konuk olacağı Deneyim Günleri ile fikir alışverişlerinde bulunacağız. Kişisel gelişime katkısı olacak eğitimler ile gelişeceğiz. Yurt içi- yurt dışı Gezileriyle kendimizi ödüllendirip üyelerimiz arası ilişkileri arttıracağız. Ve en önemlisi sizlerden gelecek fikirler ile bu sinerjiyi arttıracağız.” açıklamalarında bulundu.

 

“KOSİAD HİÇBİR SİYASETİN ARKA BAHÇESİ OLMAMIŞTIR”

Ergen, KOSİAD’ın her siyasi görüşe aynı mesafede olduğunu, aramızda farklı partilerden Milletvekili aday adayı olmuş üyelerimiz ile bir kez daha ortaya koymuş bulunuyoruz. Bu vesileyle üyelerimizden AKP Milletvekili Aday adayı Hakan Özsoy’a, CHP Milletvekili Aday adayı Tahsin Tarhan ve Fahri Örengül’e,

İyi Parti Milletvekili Aday adayı Hasan Sır ve Kaan Kobakoğlu’na ve MHP Milletvekili Aday adayı Murat Balta’ya çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum.

Ayrıca bugün yanımızda çıktığımız yolda bize güç vermek adına Derneğimize üye başvurusu yapan birbirinden kıymetli üyelerimizden aramızda olan Kavanlar Beton A.Ş.’den Yavuz KAVAN, Kain İnşaat Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti.’den Mehmet Cem Karaduman, Keşmer Özel Sağlık Hizmetleri İnşaat San. Tic. Ltd. Şti.’den Kemal Keşmer, Dokuhan İnşaat Taah. San. ve Tic. A.Ş.’den Metin Tangiç, Aab Yiyecek İçecek Ltd. Şti. Yalçın Bekar, Birsoy Müh. Elek. Ltd. Şti.’den Osman Birsoy’a katılımları için teşekkür ediyorum. Umut dolu, bolca çalıştığımız, iyi hatıralar biriktireceğimiz bir dönem diliyorum.

NASIL ARANDI: #kosiad # kocaeli # kocaeli sanayi odası # hasan tahsin tuğrul # hüseyin gezer # yalçın ergen

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.