26-04-2024 12:46

Körfez’de sporun yeni adresi: Cross Hangar

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/11/2022
Körfez’de kısa bir süre önce açılan Cross Hangar, sağlıklı yaşamak için spor yapmak isteyenlerin yeni adresi oldu
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Elif Çarman  Fotoğraflar: İsmail Hakkı Timuçin

Körfez’de yaklaşık 5 ay önce açılan Cross Hangar’ın sahibi Mücahit Furkan Şengül, sporu yaşam biçimi haline getirmiş bir isim. Öyle ki ilkokulda başladığı futbol yaşamını ortaokul, lise ve üniversitede lisanslı olarak devam ettirmiş, 16 yıl amatör futbol oynamış, CrossFit ile tanışınca hayallerini gerçeğe dönüştürme kararı almış genç bir girişimci… Mücahit Furkan Şengül, spor bilimleri fakültesini bitirmekle kalmamış, çok sayıda eğitime katılarak pek çok sertifikanın da sahibi olmuş. Spor alanındaki bilgi ve birikimini kurucusu olduğu Cross Hangar’da öğrencileriyle paylaşan Mücahit Bey, bu ay stüdyosunun kapılarını Kocaeli Life’a açtı. Mücahit Furkan Şengül ile Cross Hangar’da keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Şimdiden keyifli okumalar…

Mücahit Bey, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Körfez doğumluyum, 26 yaşındayım. Ailem halı saha işletmeciliği yaptığı için gözümü açtığım günden itibaren halı sahadayım, orada büyüdüm. Futbola ilkokulda başladım; ortaokul, lise ve üniversitede lisanslı olarak devam ettim. İstanbul Gedik Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümü mezunuyum. 16 yıl boyunca amatör futbol oynadım. 2019 yılında CrossFit ile tanıştım, futbolun yanı sıra bu sporla da ilgilenmeye başladım. Körfez’de 5 aydır hizmet veren Cross Hangar’ın kurucusuyum.

Bir spor salonu açma fikri nasıl doğdu?

Üniversite yıllarında CrossFit yaparken yurt içi ve yurt dışı yarışlarına katıldım, bu sırada gittiğim yerlerdeki salonları inceleme fırsatı buldum. Böyle bir yer açma fikri aklımda hep vardı, ailemle de paylaştım, olumlu geri dönüşler aldım. Ailemin maddi ve manevi desteğiyle Cross Hangar’ı açtım. İlk başlarda ‘Körfez’de böyle bir yer tutar mı?’ endişesi taşımadım değil. Haziran ayında açılışımızı yaptık ve gördüğümüz ilgi bizi sevindirdi.

KOCAELİ’DE BİR İLK

Hangi branşlarda hizmet veriyorsunuz?

Cross Hangar’da; fonsiyonel fitness, kick boks ve beslenme danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Açılalı daha 5 ay olmasına rağmen 60 öğrencimiz var. Biz Kocaeli’yi farklı bir konseptle tanıştırmak istedik. Fonksiyonel fitness derslerini grup halinde yapıyoruz ancak gruplarımız en fazla 6’şar kişiden oluştuğu için eğitmenlerimiz üyelerimizle birebir ilgilenebiliyor, bir çeşit özel ders gibi düşünebilirsiniz. Kocaeli’de bir ilk olan bu uygulamamıza önyargıyla yaklaşanlar oldu fakat deneyimlediklerinde önyargılarını da beraberlerinde götürdüler.

Salonunuz oldukça büyük…

250 metrekarelik bir alanda hizmet veriyoruz. Salonumuzun içerisinde; ring, ergometre, kettlebell, dumbbell, halter, sağlık topları, atlama ve sıçrama bantlarımız var. Tamamen kendi vücut ağırlığımız ve yardımcı ekipmanlarla çalışıyoruz. Salonumuzda ayrıca küçük bir vitamin barımız mevcut. Üyelerimiz isterlerse antrenman öncesi ve sonrası besin takviyelerini barımızdan satın alabilir. Vitamin barımız üyelerimizi bekleyen misafirlerimize de hizmet veriyor. Kadın ve erkek olmak üzere 2 adet soyunma odamız var. Odalarımızın içinde duş ve saç kurutma makineleri mevcut. Üyelerimizin gelirken sadece spor ayakkabı, kişisel hijyen ürünleri ve havlu getirmeleri yeterli.

ALANINDA UZMAN İSİMLER

Cross Hangar’da kaç personel görev yapıyor?

Ben, beden eğitimi öğretmenliği mezunuyum aynı zamanda mat ve reformer pilates 1’inci seviye, fitness 1’inci kademe eğitmeniyim. Öte yandan sporcu beslenme ve yaşam koçluğu sertifikam var. Kick boks derslerimize kick boks dünya ve Avrupa şampiyonu, aynı zamanda tekvando Avrupa şampiyonu olan Taşkın Kahveci giriyor. Beslenme danışmanlığını ise diyetisyen İkra Şengül veriyor. Eylem Özbay Mala, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi antrenörlük bölümü mezunu, 2’inci kademe fitness eğitmeni, çocuk sporlarına yönelik aldığı ek eğitimler de var. Alper Altın hocamızla birlikte fonksiyonel fitness derslerine giriyor. Ayrıca Eylem hocamız salonumuzda hem özel derslere hem de kadın grup derslerine giriyor. Uzman kadroyla hizmet veriyoruz.

Grup derslerinizin yanı sıra birebir özel dersler de veriyorsunuz değil mi?

Hem grup dersi hem birebir özel derslerimiz mevcut. Grup dersleri de birebir gibi geçiyor çünkü gruplarımız en fazla 6 kişiden oluşuyor. Salonumuz 10:00-23:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Hafta içi 18:00’den 23:00’e kadar, hafta sonu ise 11:00-12:00 ve 15:00-16:00 arası grup derslerimiz var.  Grup derslerinin olmadığı saatlerde salonumuz free time olarak hizmet veriyor, isteyen istediği saatte gelebiliyor. Özel ders almak isteyen üyelerimiz ile saatine birlikte karar veriyoruz.

Neden fonksiyonel fitness?

Fonksiyonel fitness, kalp ve insan sağlığını temel alıyor. Hocalarımız eşliğinde bir saat antrenman yaptırıyor ve tüm kas gruplarının aynı anda çalışmasını sağlıyoruz. Derslerimiz oldukça tempolu geçiyor. Yanlış bir hareket yapılmasın, sakatlanma olmasın diye hocalarımız, üyelerimizle birebir ilgileniyor. Fonksiyonel fitness’tan çok güzel geri dönüşler alıyoruz. 13 yaşında, 120 kilo olan bir öğrencimiz vardı. Bazen bir hareketin tekrarını bile yapamıyordu. Düzenli spor ve diyetle 4 ayda 85 kiloya düştü, şimdi istediği hareketi yapabiliyor. Fonksiyonel fitness’a hala devam ediyor hatta gelmediği günler burayı çok özlediğini söylüyor.

KİCK BOKS’A TALEP ÇOK

Kick boks derslerinize de ilgi büyük galiba.

Kick boks derslerimize kick boks dünya ve Avrupa şampiyonu, aynı zamanda tekvando Avrupa şampiyonu olan Taşkın Kahveci giriyor, üyelerle birebir çalışıyor. Isınma ile başlayan ders, cardio ile devam ediyor, ardından kick boks eğitimi veriliyor. Savunma sporu olarak bilinen kick boks’a inanılmaz bir ilgi var.

Beslenme danışmanlığı hizmeti de veriyorsunuz.

Bizden sadece beslenme danışmanlığı hizmeti alan üyelerimiz de var, grup dersine katılırken beslenme danışmanlığından yararlanan üyelerimiz de var. Kilo vermek isteyenlerin sadece spor yaparak kilo veremeyeceğini, diyetle bunun desteklenmesi gerektiğini biliyoruz. Bu yüzden salonumuzda beslenme danışmanlığı hizmeti veriyoruz. İkra Hocamız pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftanın 3 günü bizlerle oluyor. Üyelerimizin önce yağ ve kas ölçümleri ile tahlilleri yapılıyor, buna göre bir program hazırlanıyor. Diyetisyenimiz üyelerimizi sıkı takip ediyor, iletişimi hiç kesmiyor.

Profesyonel sporculara da hizmet veriyor musunuz?

Kurumumuz profesyonel sporculara da hizmet verebilecek potansiyelde. Salonumuza profesyonel voleybol, basketbol ve futbolcular geliyordu. Sezon başladığı için hepsini gönderdik. Sezon bittiğinde tekrar antrenmana gelecekler.

ÜYELERE JEST

Cross Hangar ailesi olarak etkinlikler yapıyor musunuz?

Alper Hocamız her ayın belirli günleri üyelerimize calisthenics dersleri veriyor. Calisthenics, sokak antrenmanı olarak geçiyor. Kendi vücut ağırlığınızla esneklik kazanıyorsunuz. İkra Hocamız tüm üyelerimize belirli saatlerde beslenme eğitimi veriyor. Aynı zamanda her pazar günü üyelerimizle birlikte koşuya çıkıyoruz. Ayrıca üyelerimize fonksiyonel fitness için temel hareketlerin olduğu eğitimler veriyoruz. Tüm etkinliklerimiz ücretsiz, üyelerimize jest niteliği taşıyor. İleride yarış organizasyonları da düzenlemek istiyoruz.

Salonunuzdan minikler de yararlanıyor galiba.

Çocuklar için de özel eğitim alan Eylem Hocamız, cumartesi ve pazar günleri 10:00-11:00 saatleri arasında 4-7 yaş arası çocuklara temel jimnastik eğitimi veriyor.

Mücahit Bey, hedeflediğiniz noktada mısınız?

Hep bir yer açmak istiyordum ancak bu kadar erken olacağını düşünmemiştim. Bu yaşta böyle bir salon açmak cesaret ister, o cesaret de bende varmış. Hayalimdeki salonu Körfez gibi bir ilçede açarken biraz tereddütlerim vardı ancak ailemin her zaman arkamda olması beni rahatlattı. Çok şükür hedeflediğim noktanın bir tık üstündeyim.

ROL MODELİM: BABAM

Bu işe soyunurken rol modeliniz kimdi?

Babam, her zaman rol modelimdi. Özgüvenine, cesaretine, çocuklarıyla, eşiyle ve işiyle olan ilişkisine her zaman hayran kaldım. Babam 18 yıl önce mobilya mağazasının yanı sıra halı saha açtı, yaklaşık 17 yıldır da Yarımca’da beyaz eşya işiyle ilgileniyor. Hep korkusuzca ve mantıklı adımlar attı. Hepsinde başarılı oldu. Babamın korkusuzluğu bana ilham verdi. Ayrıca başkaları yapabiliyorsa ben daha iyisini yaparım diye düşünüyordum. Yaptım ve daha da iyisini yapacağım.

İleride şubeleşme gibi bir düşünceniz var?

Doğma büyüme Körfezliyim. Biraz da buranın halkına hizmet vermek istedim. Şimdilik buradayız, sistemi oturttuktan sonra belki başka bir yer açabiliriz. Bu konsepti diğer ilçelere de taşımak istiyorum. İkinci şubemi Yahya Kaptan’a, üçüncü şubemi ise İstanbul’a açmayı düşünüyorum.

Son olarak sormak istiyorum, sizi diğer salonlardan ayıran özellik nedir?

Diğer fitness salonlarından en büyük farkımız; üyelerimize gösterdiğimiz ilgi ve verdiğimiz güven. Bize geri dönüşü büyük oldu. Ayrıca Kocaeli’yi farklı bir konseptle tanıştırdık. Fonksiyonel fitness derslerini grup halinde yaparak bir ilki gerçekleştirdik. Yeniliklerimiz bununla sınırlı kalmayacak, bizi izlemeye devam edin.

 

İLETİŞİM:

i @crosshangar

Yavuz Sultan Mahallesi Orhan Gazi Caddesi Ata Sitesi No:21/A

0539 722 05 02

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # spor # başarı # kocaeli # spor # turnuva # birincilik # başarı #kickboks # fitness # crossfit # fonksiyonel pilates

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.