28-03-2024 12:52

Körfezde bir ilk gerçekleşti: Körfez Sanat Merkezi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/02/2023
Körfez Sanat Merkezi, geleceğin sanatçılarını yetiştirmekle kalmıyor çocukları ve gençleri hayata da hazırlıyor
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: SERPİL ÇOLAK TÜRKOĞLU

FOTOĞRAF: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Çocuğunuzun daha özgüvenli ve daha başarılı olmasını ister misiniz? Kendisini daha iyi ifade edebilsin, potansiyelini keşfedebilsin, akranlarıyla daha iyi ilişkiler kursun, kendi ayakları üzerinde dursun… Bunun için yapmanız gereken tek şey onu erken yaşlarda sanatla tanıştırmak… Türü ne olursa olsun sanat etkinliklerinin çocukların fiziksel, bilişsel, sosyo-duygusal gelişimini desteklediği bir gerçek. İşte Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de bu düşünceden hareketle ilçede bir ‘ilk’e imza attı. Körfez’in ilk sanat merkezi olma özelliği taşıyan Körfez Sanat Merkezi kısa bir süre önce kapılarını çocuklara ve gençlere açtı.

 

ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR

Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde bulunan, oldukça şık ve modern bir şekilde dekore edilen, her köşesi buram buram sanat kokan merkez, 7-25 yaş aralığındaki çocuklara ve gençlere ücretsiz hizmet veriyor. Körfez Sanat Merkezi açıldığı gün itibariyle öylesine büyük ilgi gördü ki kayıtlı 830 öğrencisi bulunuyor, merkezden şimdilik 420 öğrenci faydalanabiliyor. Halihazırda gitar, bağlama, piyano, keman, ney, resim ve tiyatro derslerinin verildiği merkezin çok büyük ilgi görmesi üzerine Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt harekete geçti, kapasitenin artırılması için çalışmalar başladı.

 

5 SINIF DAHA AÇILACAK

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün talimatıyla merkeze yeni derslikler eklenmesi için tadilat çalışmaları hız kazandı. 4 olan derslik sayısı çalışmalar tamamlandığında 9’a çıkacak. Bununla birlikte bateri, ritim atölyesi, şan, flüt, elektro gitar ve bas gitar dersleri verilmeye başlanacak. Merkezin bir özelliği de öğrencilere enstrüman da sunuyor olması. Körfez Sanat Merkezi bünyesinde 15 adet bağlama, 15 adet gitar, 2 adet piyano ve 2 adet keman bulunuyor, öğrenciler bu enstrümanlardan ücretsiz olarak faydalanıyor.

 

KATKI SUNMAK İÇİN

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez Sanat Merkezi’ni kurmaya nasıl karar verdiklerini şöyle açıklıyor: “Belediyecilik denilince akla ne gelir? Temizlik, yol, alt yapı, üst yapı, imar... Bunlar ana menüdür, olmazsa olmazımızdır. Düşünsenize bir yemektesiniz, ana yemeği yediniz, arkasından gelen bir tatlı ya da meyve o yemeği daha keyifli hale getirmez mi? Biz de bu örnekten yola çıkarak belediyeciliğe biraz keyif katalım, çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitim hayatlarının yanı sıra kültür ve sanat alanında da destekleyelim, sosyal hayatlarına katkı sunalım, onları hayata hazırlayalım istedik.”

 

YETENEKLERİN KEŞFİ

Aynı zamanda genç yeteneklerin ülkeye ve dünyaya kazandırılması gerektiğini söyleyen Başkan Söğüt; “Çok yetenekli çocuklarımız olduğunu biliyorum. Körfez; potansiyeli olan, dinamik bir yer. 200 bine yakın nüfusumuz var. Merkezi açarken özellikle 7-25 yaş aralığını seçtik ki tam gelişme çağındaki çocuklarımızı kendi ilgi alanlarına göre bir enstrüman, resim ya da tiyatroyla buluşturalım. Belki bir çocuğun, bir gencin hayatını değiştireceğiz. Belki bir gencin hayatına farklı bir yön vereceğiz. Bir yaştan sonra insanın yeteneklerini keşfetmesi de o yönde ilerlemesi de zor oluyor” dedi.

 

ERKEN YAŞTA OLMALI

Çocukların erken yaşlarda sanatla tanışmasının önemine değinen Başkan Söğüt, şöyle devam etti: “Erken yaşlarda sanatla buluşması bir çocuğun mental ve bedensel sağlığını iyileştirebilir, düşünme ve öğrenme yeteneğini güçlendirir, kendisini iyi hissetmesini sağlar, yaşam kalitesini artırır, yenilikçi bakış açısı kazandırır ve sosyal becerilerini destekler, aynı zamanda risk altındaki gençleri korur, kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Erken yaşta sanatla buluşma çocukların ve gençlerin ruhunu zenginleştirmekle kalmaz, eğitimine de önemli ölçüde destek olur.”

 

HEDEFLERİ BÜYÜK

Hedeflerinin ulusal ya da uluslararası arenada kendini ispatlamış sanatçı ve sanatçılar yetiştirmek olduğunu söyleyen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Bunu hedeflediğimiz için böyle bir sanat merkezini hayata geçirdik. Çocuklarla bir araya geldiğimde hep söylüyorum, ‘Eğitimin yanında sanatla da sporla da muhakkak ilgilenin’ diyorum. Sanat hem bireylere hem de yaşadıkları topluluklara iyi gelir. Kısacası hayatı daha keyifli hale getirir. Tüm gençlerimizi Körfez Sanat Merkezi’ne bekliyoruz. Buradan ülke ve dünya çapında ün yapmış nice sanatçıların çıkacağını biliyorum” diye konuştu.

 

NASIL ARANDI: #körfez belediyesi # şener söğüt # sanat merkezi # konservatuara hazırlık # kurs # gitar # piyano # tiyatro # körfez # kocaeli # kocaeli life

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.