24-04-2024 10:51

Adnan Turan: Kapım herkese açık

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/02/2023
Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, ulaşılabilir bir başkan olduğunu söylüyor, ‘Bana ulaşamayan kimseye ulaşamaz’ diyor
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: SERPİL ÇOLAK TÜRKOĞLU

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ilçesinde ‘halkla iç içe bir başkan’ olarak tanınıyor. Her sabah belediyeye yürüyerek geliyor, kah yolda karşılaştığı vatandaşlarla sohbet ediyor kah bir esnafa konuk olup çay eşliğinde dert dinliyor. İyi günde olduğu kadar kötü günde de vatandaşlarının yanında olmaya özen gösteren Başkan Adnan Turan, ulaşılabilir bir başkan olduğunu da üzerine basa basa söylüyor. ‘Kapım herkese açık’ diyen Başkan Turan, telefon numarasının değişmediğini, telefonu kendisinin açtığını, müsait olmasa bile mutlaka geri dönüş yaptığını söylüyor, ‘Bana ulaşamayan kimseye ulaşamaz’ diyor.

Başkanım, nasıl bir belediyecilik anlayışınız var?

Biz bütün yönetim anlayışımızı hizmet ve gönül belediyeciliği üzerine kurduk. Hemşehrilerimizin, belediyemizi kamu kurumu olarak değil, kendilerine ait bir yer olarak görmeleri bizim için önemli. Bir yandan hizmet ederken, talepleri karşılarken, bir yandan da hemşehrilerimizin kalplerini kazanmak, hizmetleri güler yüzle ve adalet gözeterek yerine ulaştırmak bizim olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor.

Tüm personelimizden, hemşehrilerimize kanun ve nizamlar çerçevesinde, güler yüzle hizmet etmelerini istiyoruz. Bir şey yapılacaksa, bunun elzem olduğunu düşünüyorsak, yaparız. Hemşehrilerimiz de bilir, başkan bir şeyi ‘yapacağım’ demişse, söz vermişse mutlaka yapar. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hemşehrilerimiz için canla başla çalışmaya, belediyemizin tüm imkanlarını vatandaşlarımızın refahı, huzuru ve mutluluğu için seferber etmeye hazırız.

Gönül belediyeciliği anlamında ise biz şimdiye kadar hep vatandaşlarımızla iç içe olmaya, iyi ve kötü günlerinde yanlarında bulunmaya gayret ettik. Cenaze, düğün, nişan, nikah, sünnet gibi tüm cemiyetlerde vatandaşlarımızla bir arada olduk. Hemen hemen her gece bir veya birkaç mahallemizde hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz.

Göreve başladığımız günden bu yana kapılarımız tüm vatandaşlarımıza açık. Her günümüz halk günüdür. Görüşmek isteyen, derdi, talebi olan herkesle görüşüyoruz. Özellikle Kandıra’nın gençlerine önem veriyoruz. Belediyemizdeki genç çalışma arkadaşlarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Gençlerimiz Kandıra’dan göçmesin, ilçesine hizmet etsin istiyoruz. Yani gençlerimize yatırım yapıyoruz.

 

ULAŞILABİLİR BİR BAŞKAN

Ulaşılabilir bir başkan olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Dediğim gibi Kandıra Belediyesi’nin kapısı herkese açık. Göreve geldiğimde kullandığım hattı kullanıyorum, telefon numaramı herkes bilir. Telefonuma kendim bakarım, müsait değilsem, açamamışsam gün sonu beni arayana, mesaj atana mutlaka dönerim. Bunun dışında hemen hemen her gün gündüz ya da gece meclis üyelerimle bir ya da birkaç mahalle ziyareti yaparım. Gittiğimiz köyde mutlaka muhtarımızı ararız, teşkilat kültürümüz gereği mahalle temsilcimizi de yanımıza alırız. Hemşehrilerimle bir araya gelir, çaylarını içer, sohbet ederiz. Açıkça söylemek gerekirse bana ulaşamayan hiç kimseye ulaşamaz. Ulaşılabilir bir başkanım ve böyle olmaktan mutluyum.

 

‘Halktan biri’ olarak tanınıyorsunuz… Sizce bunun sebebi hangi özelliğiniz olabilir?

Evet ben, halktan biriyim. Çocukluk ve ticaret hayatım Kocaeli’de geçse de kökenim Kandıra ve bu toprakların çocuğuyum. Ben işimi samimiyetle yapıyorum. Evimden işime yürüyerek, esnafımızla sohbet ederek, çaylarını içerek geliyorum. İnsanları önemserim, dinlerim, sorularına cevap veririm. Tüm bunların beni halktan biri yaptığını düşünüyorum. İnsan olarak eksik yaptığımız şeyler olabilir ama bilerek ve isteyerek kimseye haksızlık yapmayız. Şükürler olsun ki hemşehrilerimizin teveccühü ve desteği ile bugün gönül rahatlığıyla çarşıda, sokakta partili partisiz tüm hemşehrilerimizle el ele gönül gönüleyiz. İnsanların bu teveccühü ve desteği bizleri çok mutlu ediyor.

 

Kandıra için önemli kararlar alırken vatandaşın görüşüne de başvuruyor musunuz? Onların fikirleri doğrultusunda aksiyon aldığınız oldu mu?

Bazı kararları almadan kurum müdürlerimizle, teşkilatımızla, meclis üyelerimizle konuşuruz. Bazı kararlar vardır ki Büyükşehir Belediyemiz ile konuşuruz. Bazı kararlar vardır muhtarlarımızla, esnafımızla, vatandaşlarımızla birebir görüşür, onların talepleri ve düşünceleri doğrultusunda hareket ederiz. Emrivaki yapmak, istenmeyen bir şeyde diretmek bize göre değil. Konsensüs, kamuoyunu bilgilendirme, istişare ile karar alma ilk önceliğimizdir. Fakat belli şeyler vardır ki onlarda başkan olarak sorumluluğumuz gereği, realitelere göre karar almak durumundayız çünkü bazen doğru olmayan talep ve beklentilerle de karşılaşabiliyoruz. Yine de biz samimiyetimizi ortaya koyarak dürüstçe vatandaşlarımızla her şeyi paylaşıyor, olayları ve düşüncelerimizi net olarak aktarıyoruz ve vatandaşlarımız da bizi anlayarak destek oluyor.

 

Görev süreniz bittiğinde nasıl bir başkan olarak anılmak istersiniz?

Görev sürem bittiğinde Kandıra’ya gönül huzuru ile hizmet etmiş, belediye menfaatlerini kendi menfaatlerinden üstün tutmuş, Kandıra’ya yaptığım hizmetler ve kazandırdıklarım ile anılmak isterim. Hemşehrilerimin ‘Başkan’dan Allah razı olsun, devlete kazandırdı, vatandaşa kazanırdı, Kandıra’ya kazandırdı’ demeleri bana yeter. 

 

BORÇSUZ BELEDİYE

Başkanlık koltuğuna oturduğunuz günden bugüne Kandıra’da yaşanan değişimi bize özetler misiniz?

Kandıra, çok geniş bir coğrafyaya sahip. Her gün 20 ya da 30 bölgede çalışma yapmamıza rağmen görülmüyor gibi. Merkezdeki 4 mahalleden aldığımız vergi ile 96 mahalle ve 300’e yakın yerleşim yerine hizmet götürmeye çalışan bir ilçeyiz. İşçilik ve zorunlu giderleri karşıladıktan sonra yatırım için elimizde çok fazla bir bütçemiz kalmıyor. Bu yüzden daha göreve geldiğimiz ilk günden itibaren elimizdeki sınırlı kaynakları daha verimli kullanma ve gelirlerimizi artırma çabası içine girdik. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile elbirliği içinde Kandıra’yı büyütmeye çalıştık. Öncelikle Kandıramıza verilen destek ve yapılan hizmetler için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın Başkanıma çok teşekkür ediyorum.

2019 yılından bu yana Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa 198 km stabilize yol, 79 km muhtelif yolda bakım, 115 bin km yolda reglaj çalışması, 36.925 metre asfalt yol, 112 bin ton asfalt malzeme ile asfalt yama, 318 bin m2 parke, 15 bin metre bordür, 4 bin 600 m2 iki adet otopark, 54 adet köy fırını, 3 adet köylü pazarı yaptık. Yine aynı zamanda tamamı Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin desteği ile 3 adet kültür merkezi, 1 adet düğün salonu, 7 adet köy evi, 1 adet modern mezbaha gibi birçok çalışmayı tamamladık. Yeni belediye hizmet binamızı bitirdik, kent meydanı çalışmalarımız sürüyor. Turizm imar planlarımızı tamamlamak üzere çalışmalarımız devam ediyor. Hamdolsun yol haritamız belli. Turizm, tarım ve ekonomide Kandıra’yı hak ettiği yere getirmek için planlı ve programlı bir hareketin içindeyiz.

Bunun yanında giderleri azaltma ve kıt kaynakları daha verimli olarak kullanma yoluyla iktisat sağladık. Şu an itibariyle şükürler olsun ki belediyemizin ve iştiraklerinin devlete bir kuruş borcu yok. Esnafa olan borçlarımızı da günü gününe düzenli olarak ödüyoruz. Araç ve iş makinesi kiralama işine son verdik. Göreve geldiğimiz günden bugüne belediyemize binek araç, kamyonet, kamyon, römork, traktör, loder, jcb, grayder, çekici, dorseler, forklift, çöp taksi, çöp kamyonu, elektrikli araçlar ve arazöz olmak üzere 69 araç kazandırdık. 29 olan araç sayımızı 98’e çıkardık.

 

HAYALLERİ VAR

Kandıra ile ilgili hayalleriniz nelerdir?

Hayallerimiz mevcut fakat aynı zamanda da gerçekçiyiz. Kandıra’yı, elimizdeki fırsatları değerlendirerek, imkanlar dahilinde çok daha iyi bir seviyeye taşıma arzusundayız. Turizm imar planlarını tamamlamış, yaz-kış turizm yapılan, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni bitirmiş, istihdam sorununu halletmiş, göçü tersine çevirmiş, tarım ve orta ölçekli sanayisi ile doğasını ve kültürünü koruyan, mutlu ve müreffeh bir Kandıra hayalimiz var.  Bu uğurda da gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.

Kandıra halkına vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Yapılan bu kadar yatırıma rağmen daha çok işimiz var. Vatandaşlarımız şundan emin olsun, beş yıl sonraki Kandıra gerek Büyükşehir Belediyemizin gerek Kandıra Belediyemizin yatırımlarıyla çok farklı bir Kandıra olacak. İlçemizin kalkınması, halkımızın gelir ve refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artırılması adına çalışmalarımız sürüyor. Bizlerden desteklerini ve ümitlerini eksik etmesinler. Tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

NASIL ARANDI: #kandıra belediyesi # adnan turan # kocaeli # gündem # belediye başkanı # kocaeli # kocaeli life

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.