26-04-2024 16:16

İzmit Belediyesi’nden gençlere armağan: Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/02/2023
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde ve örnek bir projeyle Belsa Plaza’da hayata geçirilen Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi, özellikle gençler için yepyeni bir yaşam alanı oldu
.stripslashes($urun->baslik).

İzmit Belediyesi, 7’den 70’e her yaştan insana dokunan projeler üretmeye devam ediyor. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğünde hayata geçen projelerden sonuncusu ise adeta İzmitli gençlere armağan niteliğinde. Dolphin Center Yunus Emre Kültür Merkezi bünyesindeki Çetin Emeç Kütüphanesi’nin ardından, Başkan Fatma Kaplan Hürriyet ve ekibinin İzmit’e kazandırdığı ikinci kapsamlı kütüphane olan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi, Belsa Plaza C Blok’ta hizmete açıldı.

YENİ BİR YAŞAM ALANI

Modern tasarımı ve işlevselliği dikkat çeken proje, gençler için sıradan bir kütüphanenin ötesinde sosyalleşmelerine de imkan tanıyan bir yaşam alanı olma özelliği taşıyor. Belsa Plaza C Blok’ta oluşturulan Gençlik Sokağı içinde açılan ve bünyesinde bir kafe alanı ile toplantı ve konferans salonu da bulunan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi, gençler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Gençlere kitap okuma, ders çalışma, araştırma yapma, dinlenme ve sosyalleşme noktasında büyük katkı sağlayacak olan bu modern kütüphane her gün sabahın erken saatlerinden itibaren gençlerle dolup taşıyor.

HİBRİT KÜTÜPHANE

Yaklaşık 1000 metrekare üzerine kurulan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi, 4 ayrı kullanım alanıyla toplam 292 kullanıcıya aynı anda hizmet verebiliyor. Kütüphanede 10 adet bilgisayar kullanıcıların hizmetine sunulurken, dileyen tüm kullanıcılar için ücretsiz internet imkanı da bulunuyor. Geleneksel ve dijitali aynı çatı altında buluşturarak hibrit kütüphane modeliyle hizmet veren Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’ne dijital olarak kutuphane.izmit.bel.tr internet adresinden de ücretsiz olarak ulaşılabiliyor. Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi kullanıcılarına,  9 bin 781 basılı ve 25 bin 855 dijital olmak üzere yaklaşık 35 bin 636 adet kaynak kitaba kolaylıkla ulaşma imkanı sunuyor.

ERGONOMİK ALANLAR

Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi çok çeşitli ergonomik alanlardan oluşuyor. Kütüphane içerisinde 96 kişilik sessiz çalışma ortamı, 84 kişilik grup çalışma alanı, çocuk alanı, 21 kişilik söyleşi/konferans salonu ve toplam 91 kişilik iki ayrı teras yer alıyor. Teraslar sesli çalışma ve sessiz okuma alanı olmak üzere ikiye ayrılarak her ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlanmış. Kütüphanenin kullanıcıları, grup çalışma alanında bulunan otomatlardan self servis şeklinde hizmet alabiliyor; yeme-içme ihtiyaçları da yine bu alanda karşılanıyor. Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi, hafta içi 08.30 - 22.00 saatleri arasında, cumartesi günleri ise 09.00 - 19.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

MİTİNG GİBİ AÇILIŞ

Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’nin resmi açılışı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı miting niteliğinde bir törenle 21 Ocak’ta gerçekleştirildi. İzmit halkının büyük ilgi gösterdiği açılışa ayrıca TBMM Başkan Vekili Haydar Akar, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Erdoğan Toprak,  CHP Parti Meclis Üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran,  siyasi partilerin il başkanları, muhtarlar, siyasi partilerin ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AŞKLA İZMİT

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Leyla Atakan Şehir Kütüphanesinin açılışında yaptığı konuşmada, “Bizler, ‘Aşkla İzmit’ diyerek yola çıktık ve aynı aşkla halkımızın kalplerine dokunarak  hizmet etmeye devam ediyoruz. Bilindiği gibi bundan 2 sene önce Dolphin Center’daki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, daha önce pek kullanılmayan, unutulmaya yüz tutmuş ve belki de İzmitlilerin daha önce hiç bilmediği bir alanı kütüphaneye dönüştürmüş; şimdi her gün yüzlerce genci ağırlayan Çetin Emeç Kütüphanesi’ni kurmuştuk.

HEMEN KOLLARI SIVIYORUZ

Geldiğimiz noktada, her sabah o kütüphane henüz açılmadan kapısında uzun kuyruklar oluşuyor. Gençlerimiz bir an önce  kütüphanenin açılmasını bekliyor çünkü daha önce koskoca İzmit’te onlara hitap eden, onları anlayan, isteklerine önem veren, gençleri yansıtan bir kütüphane yoktu. Biz her adımımızda ‘gençler, kadınlar, çocuklar bizim önceliğimiz’ dedik. Özellikle gençler bir talepte bulunduğunda hemen kolları sıvıyoruz. İzmit’e yakışır projelerle, kentin değerini arttıran ve insanların da ‘iyi ki İzmit’te yaşıyorum’ dediği projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz” dedi.

GENÇLER İSTEDİ, BİZ YAPTIK

Sosyal belediyeciliğin gerçek anlamını insanlara gösteren projeleri hayata geçirmeye devan edeceklerini de ifade eden Başkan Hürriyet sözlerine, “Gençler Çetin Emeç Kütüphanesinden çok memnun kaldı. Tabii ki koskoca İzmit’e tek kütüphane yetmezdi ve gençler bize sürekli olarak kendileri için yeni bir yer daha yapmamız için taleplerini iletti. Gençler istedi, bizler de hemen kolları sıvadık ve bu gördüğünüz güzel sosyal yaşam alanını onlar için hazırladık. Buraya sosyal yaşam alanı diyorum çünkü burası sadece bir kütüphane değil. Yeni nesil, hibrit bir yaşam alanı.

ÜCRETSİZ ULAŞIM

Gençlerimiz için her şeyi düşündük. Onları sadece ders çalışabilecekleri bir alanla kısıtlamadık. Sıkıldıklarında arkadaşlarıyla zaman geçirebilecekleri, eğlenebilecekleri, sosyalleşebilecekleri bir ortam hazırladık. Ders kitaplarından kafalarını kaldırdıklarında nefes alabilecekleri bir alan görebilmeleri için elimizden geleni yaptık. Kütüphanemizde geleneksel ve dijital yayıncılığı da bir araya getirdik. Gençler dijital yayınlara internet adresinden ücretsiz bir şekilde üye olarak ulaşabilecek” diyerek devam etti.

GENÇLİK SOKAĞI

Konuşmasında kütüphanenin önünde oluşturulan ‘Gençlik Sokağı’na da değinen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Gençlik Sokağında Youtube kanalı olan veya açmak isteyen gençlere hizmet verecek bir Youtube stüdyosu, iş arayan gençleri işverenlerle buluşturan İstihdam Ofisi açtık. Yine Gençlik Sokağımızda sadece İngilizce konuşulan, Euro Desk ortaklığında gençlerin ve çocukların AB projelerini değerlendireceği; etkinlik ve aktivite yapabileceği ‘Talk and Smile Kafe’miz bulunuyor. Gençlik Sokağı ve Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi, İzmit gençliğine hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU TEBRİK ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla adeta bir miting havasında gerçekleşen açılış töreninde Kılıçdaroğlu da bir konuşma yaptı. Konuşmasının başında İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’i yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik eden Kemal Kılıçdaroğlu, İzmitlilere şu cümlelerle hitap etti: “Belediye başkanımız İzmit’te çok güzel işlere imza atıyor. Açılışını yapacağımız kütüphanede gençler düşüncelerini yarıştıracak. Kütüphaneler çok önemli, kreşler çok önemli. Bu hizmetleri İnşallah sürekli hale getireceğiz. Belediye başkanımızı hepinizin huzurunda bir kez daha yürekten kutluyorum.”

 

GENÇLERLE BULUŞTU

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından protokol üyeleri Leyla Atakan Şehir Kütüphanesinin açılış programına geçti. Kemal Kılıçdaroğlu, açılışta da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşma sonrasında da açılış kurdelesi kesildi ve ardından Kılıçdaroğlu Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi ve YouTube stüdyosunu gezdi. Kütüphane içinde yer alan toplantı salonunda gençlerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ardından YouTube stüdyosunu inceleyerek yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Hürriyet’e teşekkür etti.

 

NASIL ARANDI: #kemal kılıçdaroğlu # fatma kaplan hürriyet # izmit # izmit belediyesi # leyla atakan şehir kütüphanesi # gençler # belsa # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.