26-04-2024 01:42

Kocaeli'de üreten kadınlar deprem bölgesi için el ele

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 15/03/2023
Kocaelili Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu, Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremde etkilenen vatandaşlar için bağış kampanyası gerçekleştirdi
.stripslashes($urun->baslik).

Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu dün gece Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi'nde Kahramanmaraş merkezli ve Türkiye'nin 11 ilini etkileyen depremin yaralarını sarmak için bağış kampanyası gerçekleştirdi. Ünlü oyuncu ve sunucu Alp Kırşan’ın sunumuyla gerçekleşen programa Cumhurbaşkanı Danışmanı Sadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli Barosu Başkanı Mehmet Gül, CHP Kocaeli il başkanı Bülent Sarı ve yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, CHP Meclis Üyesi Hakan Tanta, Derince Belediye Başkan Adayı Sertif Gökçe, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, KOTO Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, GEBKİM Başkanı Vefa Aracı, Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı, Lastik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Alperen Şakacı, Lastik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ziya Uludüz, AKP Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, CHP Genel Başkan Danışmanı Cuma Karavar, CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Akbulut, CHP Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol,  Ampute Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Osman Çakmak, sanatçı Bahadır Yenişehirlioğlu, Dr Ender Saraç ve çok sayıda davetli katıldı.

 

AÇILIŞ KONUŞMASINI ADD KOCAELİ ŞUBE YÖNETİCİSİ SEVİM PEKYÖRÜR YAPTI

Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu’nun düzenlediği deprem yardım kampanyasında açılış konuşmasını ADD Kocaeli şube yöneticisi Sevim Pekyörür yaptı. Pekyörür; “Sonu ne olursa olsun bu kampanyayı yapacağız dedik. Yaptık. Burada yol arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Her biri temsil ettikleri STK’ların, taşıdıkları ünvanların adıyla, zarar görür müyüz diye düşünmeden cesaretle elini taşın altına koydu. Bir diğer teşekkürüm ise bize bu büyük organizasyonu hazırlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi teknik ekibine ve Başkanımız Tahir Büyükakın’a. Biz kimiz, neyiz, hangi renkteyiz diye bakmadan; kapsayıcı bir şekilde, olması gerektiği gibi davrandı ve daha büyük bir fotoğraf ortaya koydu. Biz o fotoğrafı aldık, büyüttük ve bu hale getirdik. Deprem bölgesinde yeterince yoruluyorum bir de sizinle mi uğraşayım demeden sabırla bizi dinleyip destek olan başkanımızdan Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR BÜYÜKAKIN'DAN 100 BİN TL DESTEK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve eşi Figen Büyükakın aile bütçesinden kampanyaya 100 bin TL bağışladı. Programda konuşan Büyükakın; "Kocaelimizin kadınları bana önce kent meydanında böyle bir organize gerçekleştirmek istediklerini, kermes düzenlemek istediklerini söylediler. Hava şartlarından dolayı ‘Kongre Merkezi’nde yapsanız daha iyi olur’ dedim. Bu organizasyonu büyütün dedik. Çalıştılar ve ortaya bu organizasyon ortaya çıktı. Kendilerini yürekten kutluyorum. Biz 99’da bunu yaşadık. Depremden sonra hemen bölgeye intikal ettik. Var gücümüzle titiz bir şekilde çalıştık. Yalnızca Hatay'daki yıkım bile 1999 Gölcük depreminden çok daha büyüktü. Çalıştık ve güzel anılar biriktirdik. Günden güne çalışmalarımız hızlandı. Hastanemizi açtık ve devreye aldık. Siz bir adım atın ben üstünü tamamlayacağım dedim. Belediye olarak ekleyeceğim. Babamın malı değil, belediyenin. Biz de bu belediyenin seçilmişleriyiz. Kocaelili kadınlarımıza destek vermek de bizim boynumuzun borcudur. Belediye başkanı olarak taahhütte bulundum ama birey olarak da katkı vermem gerektiğine inanıyorum. Kampanyanın ilk yardımını ben yapmış olayım. Eşimle birlikte 100 bin liralık destek vererek bu kampanyaya destek olacağız." dedi.

"KOCAELİ VE KOCAELİLİ KARDEŞLERİMİZLE GURUR DUYUYORUM"

Kampanyaya vesile olan tüm kadınlarımızı gönülden tebrik eden Vali Yavuz; Bugün asrın felaketinin 37. günü. 37 gündür bu bölgeye hizmet etmeye gayret ediyoruz. Acımız çok büyük. Hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün itibariyle düne göre çok daha iyiyiz ve çok daha iyi olacağız. Böylesine alicenap, depremi iyi bilen, depremi yaşayan ve bunun acılarını da halen içlerinde hisseden kardeşlerimizin fedakar ve yardımlaşma duygusu gerçekten beni her defasında duygulandırdı.  Kocaeli ve Kocaelili kardeşlerimizle onur ve gurur duyuyordum ama bunu bir kez daha pekiştirmiş oldum. Bu vesileyle bugüne kadar katkı sunan Kaymakamlarımıza, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan ve çalışanlarına, Sanayi ve Ticaret Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri ve Limanlarımızın yönetim ve üyelerine, iş insanlarımıza, STK’larımıza, hayırseverlerimize, kadınlarımıza, gençlerimize, 7’den 70’ine herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi bu ve buna benzer afetlerde en çok etkilenen kesim dezavantajlı gruplar olur. Yani çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılar daha çok etkilenir. Nitekim deprem bölgesinde de bunu bizatihi yaşıyoruz. O nedenle Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformunun böylesine güzel bir etkinliğe imza atması ve Engelsiz Yaşam Merkezi kurmak üzere yola çıkması da yine Kocaelili kardeşlerimizin, hanımefendilerin büyük bir jesti ve fedakarlığıdır. Bu kampanyaya vesile olan tüm kadınlarımızı gönülden tebrik ediyor ve kutluyorum. Bizim de Valilik olarak gereken her türlü desteği vereceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği, katkısı olan, kampanyaya katılan  ve katılmak isteyen tüm kardeşlerimize bir kez daha Allah razı olsun diyor ve çok teşekkür ediyoruz. Büyük milletlerin özelliği olağanüstü dönemlerdeki organizasyon kapasitesidir. Yardımlaşma ve dayanışma duygusudur. Milletlerin büyüklüğü de bununla ölçülür. Allah’a hamd olsun ki Aziz Türk Milleti ve Kutlu Devletimiz bir kez daha büyüklüğünü ortaya koymuştur. Bir kez daha hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, sizleri ve Kocaeli’yi çok özlediğimi ifade ediyor, en kısa sürede ve işimiz bittikten sonra kavuşmayı Yüce Allah’tan temenni ediyorum. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum” diyen Vali Yavuz, kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

4 MİLYON TL BAĞIŞ TOPLANDI

Kampanyaya 1 milyon 500 bin TL’lik bağış yapan Lastik İş Sendikası adına konuşan Genel Başkan Alaaddin Sarı, “Bundan sonra belki daha büyük yardımlar gerekecek. Bizim kolumuz, bacağımız orada yaralıyken burada rahat edemeyiz. Bir buçuk milyon TL olarak karar aldık. Fakat yardımlarımız devam edecek” dedi. İş İnsanı Vefa İbrahim Aracı 200 bin TL, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus 100 bin TL, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ve eşi 50 bin TL, Nail Çiler 100 bin TL Hülagü ve eşi 20 BİN tl Ali Korkmaz 50 bin TL adnan turan 40 bin, bahattin mehmet başol 100 bin TL Şanbaz Yıldız 20 bin TL, Sertif Gökçe ve eşi 25 bin TL, Ali Yıldırım Sezer 50 bin TL, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve ailesi 200 bin TL, CHP İl Başkanı Bülent Sarı 30 bin TL, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir 10 bin TL, Kocaeli Anneleri Derneği’nin çocuk grubu ise kumbaralarını bağışladı.

 

 

NASIL ARANDI: #kocaeli büyükşehir belediyesi # tahir büyükakın # kbb # deprem # kahramanmaraş # adıyaman # depremzede # hatay # destek # diyarbakır # adana # osmaniye

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.