28-03-2024 20:50

Kocaeli Kadın Futbol Kulübü

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/06/2021
Kocaeli Kadın Futbol Kulübü, 2 sene gibi kısa bir sürede büyük bir başarı göstererek, Kocaeli’yi kendi kategorisindeki en üst ligde temsil etmeye hak kazandı
.stripslashes($urun->baslik).

HAZIRLAYAN: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Geçen ay bu sayfalarda 2016 yılında kurulmasına rağmen başarıları Türkiye çapında ses getiren İzmit Sümerspor Kürek Kulübü’nü tanıtmıştık. Bu ay tıpkı İzmit Sümerspor Kürek Takımı gibi çok eski mazisi olmayan ama kısa sürede önemli başarılar elde eden bir kulübümüzden bahsedeceğiz: Kocaeli Kadın Futbol Kulübü.

 

İnternetten yaptığım kısa bir araştırma sonucunda 2018-2019 sezonunda Türkiye Futbol Federasyonu’na kayıtlı toplam 301 bin 454 lisanslı futbolcu varken, bunun sadece 5 bin 836’sının kadın olduğu bilgisine ulaştım. Geçen 2 senede bu sayıların bir miktar arttığı düşünülse de yüzde olarak çok büyük fark olmayacağını tahmin ediyorum. Özetlemek gerekirse, Türkiye’deki toplam lisanslı futbolcuların sadece % 2’si kadın.

 

Kentimizde kadın futbolunun da mazisi çok eskiye dayanmıyor. 2003 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi mezunu Hasan Alemdaroğlu’nun yetenekli kız çocuklarını keşfi ve Adem Ellibeş’in desteğiyle Gölcükspor Kadın Futbol takımı kurulur. Gölcüksporlu kadınlar, 2005-2006 yılında 2. Lig’de boy gösterir. Daha sonra 2. Lig’de şampiyon olarak, 1. Lig’e yükselirler. Gölcükspor, 2012 yılına kadar 1.Lig’de mücadele eder. Bu süre zarfında ‘yıldızlar’ ve ‘gençler’ kategorilerinde birçok Türkiye şampiyonluğu elde ederler.

 

Hasan Alemdaroğlu, Gölcükspor Kadın Futbol Takımı’nın yanı sıra okullar arası kadın futbolu ile ilgili de çalışmalar yürütür. 2011 yılında Özel Karşıyaka Koleji ile Türkiye şampiyonluğunu kazanır. Brezilya’da yapılan Dünya Şampiyonluğu Kupası’nda da 2. olarak müthiş bir başarı elde ederler. 2012 yılında Gölcükspor kapanır, Kocaeli’de yeni bir kadın futbol takımı kurulur: Derince Belediyespor Kadın Futbol Takımı. Derince Belediyespor A Futbol Takımı ile de 2015 yılına kadar 1. Lig’de Türkiye 3.’lüğü, ‘yıldızlar’ ve ‘gençler’ kategorilerinde birçok Türkiye şampiyonluğu kazanılır. Ama malum sebeplerden dolayı Derince Belediyespor Kadın Futbol Kulübü de maalesef kapanır. Kısa süreli Harb-İş Kadın Futbol Takımı kurulur ama onun da ömrü çok uzun olmaz. Erkek egemenliğindeki bu sporda bir kadın futbol takımı kurmak, bu takıma sporcu yetiştirmek, süreklilik sağlamak gerçekten zor ve meşakkatli bir iş. Fakat, Hasan Alemdaroğlu ve arkadaşları pes etmezler. Bu işe gönül vermiş arkadaşlarıyla bir araya gelerek, kontrolün kendilerinde olduğu, alt yapısı sağlam, Kocaeli’nin genelini temsil edecek uzun soluklu bir kadın futbol kulübü kurmaya karar verirler. 2016 yılında Hasan Alemdaroğlu öncülüğünde Yöntem Alemdaroğlu, Serhat Şençimen, Semire Şençimen, Zafer Yavuz, Uğur Seçkin Dağdelen, Bülent Ecevit Kara ve Akın Dilaver ile birlikte Kocaeli Kadın Futbol Kulübü kurulur.

 

 

İKİ SENEDE BÜYÜK BAŞARI

 

2016-2017 sezonunda Kadınlar 3. Ligi’ne katılırlar. Katıldıkları ilk sene şampiyon olarak, 2. Lig’e yükselirler. 2017-2018 sezonunda da 2. Lig’de ikinci olarak 1. Lig’e çıkarlar. Kocaeli Kadın Futbol Kulübü, 2 sene gibi çok kısa sürede Kocaeli’yi kendi kategorisindeki en üst ligte temsil etmeye hak kazanmıştır. Üstelik bu müthiş başarıyı hiç transfer yapmadan, tüm Kocaeli’ni tarayarak buldukları yetenekli sporcuları eğitip, takıma kazandırarak başarmışlardır. 2018-2019 sezonunda 1. Lig’de kendi alt yapılarından yetişmiş bu sporcularla mücadele etmiş ve ligi 6. sırada tamamlamışlardır. 2019-2020 sezonu pandemi dolayasıyla yarıda kalmış, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararıyla Antalya’da turnuva usulü tamamlanmıştır. Grubunda 3. olan Kocaeli Futbol Kadın Kulübü bir üst tura çıkamayarak, bu sezonu da tamamlamıştır.

 

Bu arada bir önemli başarı da 2018 yılında gelir. 2011 yılında Özel Karşıyaka Koleji ile yakalanan başarı bu kez Kocaeli Kadın Futbol Takımı sporcularının okuduğu Barbaros Hayrettin Lisesi ile tekrarlanır. İsrail’de yapılan Dünya Liselerarası Şampiyonluk Turnuvası’nda 2. olurlar. Finaldeki rakip hiç gol yememiş Brezilya’dır. Finali kaybederler ama kimsenin gol atamadığı Brezilya’ya sporcumuz Erva Karaovalı’nın attığı tek gol teselli olur.

 

Bu arada Türkiye Kadınlar Futbol 1. Ligi’nde mücadele eden birçok takımda, Kocaeli alt yapısından yetişen sporcular yer alır. 3-4 sene gibi kısa sürede birçok yetenekli sporcu yetiştirip diğer takımlara transfer eden ve milli takımların her kategorisine kendi alt yapısından yetişen  oyuncular veren Kocaeli Kadın Futbol Kulübü, bu başarılarıyla tüm kadın futbol camiasının haklı takdirini kazanmıştır. 

 

 

BÜYÜK SIKINTI ÇEKMİŞLER

 

2016 yılından sonraki bu başarılı süreçte her şey tozpembe değilmiş tabii ki. Hasan Alemdaroğlu ve arkadaşları çok büyük sıkıntılar, zorluklar yaşamışlar. Hatta kimi zaman kulübü kapatmayı bile düşünmüşler ama içleri futbol aşkıyla dolu yetenekli kızları gördükçe bu kararlarından vazgeçerek, mücadeleye devam etmişler. Bu başarılı süreçte kentimizden de destek görmüşler elbette. En başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın maddi manevi yanlarında olmuş, olmaya da devam ediyormuş.

Tahir Başkan’ın yanı sıra Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Kocaeli Gençlik Spor Müdürü İbrahim Aktürkoğlu kulübe destek vermiş.

Kentimizin iş adamları ve esnafı da yalnız bırakmamış kulübü. İş insanı Mustafa Arat, Denizci Sürücü Kursu, Pideci Hasan, İlkiz Özel Öğretim Kurumu, Duru Tekin Ticaret, Çakıroğlu İnşaat gibi tek tek isimlerini sayamayacağımız birçok yerden destek almışlar.

 

 

HEDEF ŞAMPİYONLUK

 

En önemli desteklerden biri de sporcu kızlarımızın ailelerinden gelmiş. Karda kışta, yağmurda çamurda çocuklarını ve kulübü, antrenmanlarda ve maçlarda yalnız bırakmamışlar. Maddi ve manevi her türlü destek olmuşlar. Kulüp yönetimi tüm sporcu ailelerine özellikle teşekkür ediyor.

 

Kurulduğu 2016 yılından beri ‘yıldızlar’ ve ‘gençler’ kategorisinde bir çok şampiyonluk yaşayan, milli takıma ve diğer profesyonel takımlara alt yapısından yetişen çok sayıda oyuncu kazandıran Kocaeli Kadın Futbol Kulübü’nün bundan sonraki hedefi A Takım ile Türkiye Şampiyonu olmak ve Şampiyonlar Ligi’nde ilimizi temsil etmek. Hasan Alemdaroğlu ve teknik ekip bu amaca inanmış ve tüm gelecek planlarını buna göre yapıyorlar.

Biz de Kocaeli Life olarak Kocaeli Kadın Futbol Kulübü’nü başarılarından dolayı kutluyor, herkesi Kocaeli’nin TEK KADIN FUTBOL TAKIMI’na maddi ve manevi destek olmaya davet ediyoruz.

 

 

NASIL ARANDI: #kocaelikadınfutbolkulübü #türkiyefutbolfederasyonu #ademellibeş #göcüksporkadınfutbolkulübü #türkiye #şampiyonluk #spor #ismailhakkıtimuçin

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.