24-04-2024 22:53

Kestanenin en güzeli Kartepe’de

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/12/2022
Kartepe Kestane Festivali’nde kimi kestane ayıklama kimi kestane yeme yarışmasına katıldı, en güzel kestaneli tatlıyı yapanlar da ödüllerine kavuştu
.stripslashes($urun->baslik).

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen Kartepe Kestane Festivali, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Kartepe Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalde stantlar kuruldu, isteyene haşlama isteyene kestane kebap ikram edildi. Kartepelilerin büyük ilgi gösterdiği festivalde en çok çocuklar eğlendi. Kartepeli minikler, maskotlar eşliğinde gün boyu keyifli vakit geçirirken, illüzyonist Hamza Dündar da katılımcılara unutulmaz bir gösteri sundu.

YARIŞMALAR DÜZENLENDİ

Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’ın ev sahipliği yaptığı, AK Parti milletvekilleri Emine Zeybek, İlyas Şeker ve Sami Çakır, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kartepe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı’nın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, vatandaşlar ve çok sayıda davetlinin katıldığı festivalde; ‘Kestane Ayıklama’, ‘Kestane Yeme’ ve ‘En Güzel Kestaneli Tatlı’ yarışmaları yapıldı, dereceye girenlere ödülleri verildi.

KESTANENİN EN GÜZELİ

Festivalde bir konuşma yapan Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, “Ayva festivali olsun, kestane festivali olsun, aslında bunlar bahane, hemşerilerimizle bir arada olmak çok güzel. Sohbet etmek, geçmişi, geleceği konuşmak şahane. Çok güzel bir coğrafyada; kestanenin, ayvanın, şeftalinin, cevizin, cennet hurmasının en güzelinin yetiştiği topraklarda yaşıyoruz, bu yüzden çok şanslıyız. Katılım gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kocaman’ın ardından kürsüye gelen Kartepe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, şunları söyledi: “Bir şehre güzellik katan sadece o bölgenin coğrafyası değil, festivalleri ve etkinlikleridir. Yakın zamanda Eşme’de ayva festivali yaptık, şimdi kestane festivalindeyiz, bu tür etkinlikler şehrimize ve ülkemize güzellik katıyor. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu tür festivaller sizlerle bir arada olmayı mümkün kılıyor.”

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Kaymakam Ömer Hilmi Yamlı’nın ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “Kartepe’ye ne zaman gelsem içim kıpır kıpır oluyor. Sempatik insanlarla karşılaşmak beni her zaman mutlu ediyor. Kar bir yağsın, Karfest ile yeniden bir arada olacağız. Öte yandan Kartepe Zirvesi dünyanın en önemli zirvelerinden biri olacak” dedi. Öte yandan festival kapsamında düzenlenen Kestane Ayıklama, Kestane Yeme ve En Güzel Kestaneli Tatlı yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu.

ÖDÜL KAZANDILAR

Kıyasıya mücadeleye sahne olan Kestane Ayıklama yarışmasında Hatice Kaya, Kestane Yeme yarışmasında ise Hacer Babur birinciliği elde etti. Kartepeli 23 kadın da en güzel kestaneli tatlıyı yapabilmek için birbirleriyle yarıştı. Jüri üyeleri şefler Yıldız Özsamaha, Nermin Öztürk ve Ayten Saner tarafından tatlılar titizlikle değerlendirildi; Cevriye Kaya birinci, Tenzile Polat ikinci, Arzu Nuray Turan üçüncü seçildi. Lütfiye Taşçı ise jüri özel ödülünü kazandı. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri Kartepe Belediyesi Başkan Vekili Orhan Akyüz, başkan yardımcıları Mehmet Filiz ve Murat Balaban tarafından verildi.

 

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # kartepebelediyesi # kartepe # kestane # kartepeliler # mustafakocaman

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.