24-04-2024 10:54

Gayrimenkul Sektörüne Genç Bakış: Cihatşan Tanta

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/12/2022
Cihatşan Tanta yenilikçi yapısı, insan odaklı çalışma sistemi, cesur kararları ve hiç vazgeçmediği hayalleriyle gayrimenkul sektörüne yepyeni bir bakış açısı getirdi
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Zeynep Akar    Fotoğraflar: İsmail Hakkı Timuçin

Cihatşan Tanta, genç yaşta hayallerinin peşinden giderek adım attığı gayrimenkul sektöründe yıldızı hızla parlayan bir isim. 2017 yılında babası Kamil Tanta ile birlikte kurdukları Tanta Emlak’ı insan odaklı, genç, yenilikçi bir bakış açısıyla kısa sürede sektörün öncü markalarından biri haline getiren Cihatşan Tanta, özellikle Başiskele bölgesinde imza attığı başarılı çalışmalarla tanınıyor. Danışmanlık verdiği kişilerle kurduğu güvene dayalı iletişimin kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden ve “Tanta Emlak’ın ticaret anlayışı gülümseyen yüzler görmek üzerine kuruludur” diyen Cihatşan Tanta, sektöründe fark yaratacak yeni fikirler üretmeye ve projelerini hayata geçirmek için dur durak bilmeden çalışmaya devam ediyor. Genç bakış açısıyla gayrimenkul sektörüne yepyeni bir soluk getiren Cihatşan Tanta ile gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi keyifle okuyacaksınız…

Cihatşan Bey, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1995 doğumluyum, İzmitliyim. Genç yaşta ticarete atıldım. 2017 yılında babam Kamil Tanta ile birlikte Tanta Emlak’ı kurduk. Halen bu alanda çalışmalarıma devam ediyorum.

Peki, Tanta Emlak nasıl kuruldu?

Bu anlamda da çok şanslıydım çünkü yola babamla birlikte çıkma fırsatım oldu. 2017 yılında birlikte Tanta Emlak’ı kurduk. O günden beri baba-oğul, Tanta Emlak’ı daha da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz ve geldiğimiz noktadan oldukça mutluyuz. Hayallerimi gerçekleştirme noktasında ailemin desteğini almış olmak benim için çok kıymetli.

Tanta Emlak’ı daha ileriye taşımak için nasıl bir yol izlediniz?

Bir süre bu sektörde devam ettiğinizde belli bir tarzınız oluşuyor. Çok fazla portföy var ve siz hepsine birden yönelemezsiniz, bir konuda uzmanlaşmanız gerekir. Ben bunu bizzat yaşayarak deneyimledim. Tanta Emlak ilk açıldığı dönemde ayda 5-6 portföy çalışıyordum ancak kısa sürede büyük bir sıçrama yaşadık. Portföy sayımız birden bire artınca, kendimi beklemediğim bir yoğunluğun içerisinde buldum. O dönemdeki tecrübem süreci yönetmeye yetmedi, çok zorlandım. Oysa benim amacım, ofisimde gülümseyen yüzler görmekti. Anladım ki bu işi yapmanın en sağlıklı yolu sayısız portföye sahip olmaktan değil, bir konuda uzmanlaşmaktan geçiyor. Ben de kendimi bu yönde geliştirmeye devam ediyorum.

SOSYAL MEDYAYI İYİ KULLANDIM

Cihatşan Bey, genç ve yeniliğe açık bir girişimci olarak sektörünüzde neyi farklı yaptınız?

Tanta Emlak’ın kuruluşunun üzerinden neredeyse 5 yıl geçti. En tecrübesiz dönemlerimde bile sektörde yeni bir şeyler yapabileceğime inanıyordum, bu inancımı hiç kaybetmedim. Genç yaşta gayrimenkul sektörüne atılmamın en büyük avantajını sosyal medyayı çok iyi kullanarak yaşadım. O dönemde sosyal medyayı en iyi kullanan firma olduğumuza inanıyorum. Şu anda yeni bir yapılanma süreci içerisindeyiz, yeni yılla birlikte hesaplarımızı çok daha farklı ve etkin bir biçimde kullanmaya devam edeceğiz.

Tanta Emlak’ta nasıl bir işleyiş var?

Son derece profesyonel bir çalışma sistemimiz olsa da işine duygusal yaklaşan birisiyim. Her işe, karşımdaki kişiye ‘ev sattığımı’ değil, onun yuvasını kurduğumu düşünerek yaklaşırım. İnsanlar şehre yeni geldiğinde ilk tanıştıkları kişiler biziz. Bu nedenle ofisimize gelen kişinin önce hayallerini anlamaya çalışırım. Onların hayalindeki yaşam alanını iyi anlayıp doğru yönlendirmeler yapmak çok önemli. Bu şekilde ilerlediğimizde karşılıklı bir güven bağı ve dostluk oluşuyor, sonuç iki taraf için de tatmin edici oluyor.

İŞİN UZMANIYLA ÇALIŞILMALI

Sizce kişiler gayrimenkul danışmanı seçimlerinde neye dikkat etmeli?

Çok hassas bir sektör. İnsanlar yıllarca çalışıp didinip elde ettikleri birikimi size teslim ediyor. Burada hassasiyet göstereceğiniz nokta elinizdeki gayrimenkulü satmak değil, kişinin birikimini en iyi şekilde değerlendirmek olmalı. Gayrimenkul şirketlerine ya da emlak ofislerine başvururken önce profesyonellik alanlarına bakmalısınız. Yatırım yapılacak gayrimenkulün türüne göre bölgedeki en uzman isimlerle yol almak önemlidir. Bu hem riski azaltır hem de hayal kırıklığı yaşamanızın önüne geçer.

RİSK ALMAKTAN KORKMAM

Şu sıralar emlak piyasasında yaşanan durgunluğu nasıl yorumluyorsunuz?

Emlak piyasasında satışlar durmaz, sadece bahaneler vardır… Tanta Emlak’taki çalışma sistemimiz içerisinde, piyasada bir durgunluk olduğunu düşünmüyorum.

Tanta Emlak’ta kaç kişi görev yapıyor?

Toplam 12 kişilik bir ekibimiz var. 2023 yılı başında bu sayının 20’ye çıkacağını düşünüyorum.

Cihatşan Bey, insanın babasıyla birlikte çalışması nasıl bir duygu? Bu birliktelik size ne kattı?

Babam memur olmasına rağmen geçmişte ticaretle de uğraşmış birisi ve onun ticari tecrübesi işimi çok kolaylaştırdı. Açıkçası, bu tecrübe olmasa Tanta Emlak bu kadar hızlı yol alamazdı. Babamdan nasihat almayı çok severim. Ofisimizdeki genç arkadaşlarımla birlikte kendisinden çok şey öğreniyoruz. Babam, ‘Ticarette de hayatta da doğru bir tanedir. O doğrudan asla ayrılmamak gerekir’ der. Ben de işime ve özel hayatıma bu hassasiyetle yaklaşıyorum.

Aradaki kuşak farkının çatışmalara sebep olduğu olmuyor mu?

Elbette oluyor… Özellikle, benim işleri hızlı bir şekilde daha da ileriye taşıma heyecanım, yenilik yapma noktasındaki tez canlılığım babamın temkinli yapısıyla her zaman örtüşmeyebiliyor. Genellikle ortak bir noktada buluşuruz ancak babam bir fikre ısrarla karşı çıktığında bunun mutlaka mantıklı bir sebebi olduğunu bilirim. Böyle durumlarda beklemeyi, konunun üzerinde biraz daha düşünmeyi tercih ederim. Babam zaman zaman beni frenlese de bazen cesur davranmak gerektiğini de biliyorum çünkü yaş ilerledikçe risk almanın zorlaştığının farkındayım. Bu nedenle hata yapmaktan korkmam. Genellikle aklıma koyduğumu yapmaya eğilimliyim.

MÜTEAHHİTLERLE ÇALIŞACAĞIZ

Gayrimenkul sektöründeki hedefiniz nedir?

Sektörümüzde faaliyet gösteren çok sayıda meslektaşım var, hepsini tebrik ediyorum ancak projelerime dayanarak söyleyebilirim ki benim hedefim sektörde öncü olmak. Gayrimenkul sektöründe bir yenilik olacaksa, orada benim ismim mutlaka geçmeli. Bununla beraber, Tanta Emlak’ın ticaret anlayışı gülümseyen yüzler görmek üzerine kuruludur. Her zaman ilk amacım insanların kalbine dokunarak yol yürüyebilmek, ödedikleri paraları hak edecek satışlar yapmak.

Peki, gelecek planları?

2023 yılında atacağımız adımlardan biri ikinci şubemizi açmak olacak. Ayrıca, arsa ve belli başlı projelerdeki konut satışlarımızın yanı sıra bu yıl büyük projelerin üretimine de başlamak istiyorum. İnşaat firmaları ve müteahhitlerle birlikte çalışacağız. 2023 yılından itibaren işin inşaat kısmında da olacağız. Kişilerin içerisinde keyifle yaşayacağı modern, şık, sağlam, fonksiyonel, enerjisi yüksek inşaat projelerini hayata geçireceğiz. Böylece konut alanında kente yeni bir soluk getireceğiz.

10 YIL SONRA…

Cihatşan Bey, 10 sene sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?

Türkiye’deki düzenimi tamamen oturttuktan ve tüm projelerimi hayata geçirdikten sonra yurt dışına açılmayı planlıyorum. 10 yıl sonra kendimi, emlak sektöründe dünya devi olmuş markaların CEO’ları ile aynı masanın etrafında otururken; onlarla fikir alışverişi yaparken görüyorum.

Ofisinizin bir duvarına ünlü ‘Yukarı Bak’ filmindeki balonların uçurduğu ev figürü resmedilmiş. Sizin için özel bir anlamı var sanırım…

Bir şeylere anlam yüklemeyi çok severim, o figür de bunlardan biri. ‘Yukarı Bak’ filmi, bu anlamda beni etkileyen bir hikayeye sahip. Görseldeki eve ve o evi olmak istemediği yerden mutlu olacağı yere taşıyan balonlara kendimce bir anlam yükledim. Aynı, işimi ve kendi hayatımı istediğim yere taşıyacağıma olan inancım gibi… Bu köklü değişiklikte balonlar gücü temsil ediyor, darbeler alsa da gideceğe yere varacağını biliyorum. İş anlamında hayal ettiğim noktaya geldiğimde tam olarak o balonlarla entegre olmuş olacağım.

 

Barbaros Mah. Demet Sok. No:10A Başiskele/Kocaeli

Telefon: 0533.223 20 81

@tantaemlak

www.tantaemlak.sahibinden.com

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # emlak # tanta emlak # gayrimenkul

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.