27-07-2024 08:44

Kaşığında lezzet var: Sütlü Cup

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 31/05/2024
Sütlü Cup’ta tüm tatlılar günlük üretiliyor ve hepsinin özel bir reçetesi var, o yüzden hepsi çok taze, hepsi çok lezzetli ve hepsi tek fiyat
.stripslashes($urun->baslik).

1987 yılında Batman’da doğan, 13 yaşındayken İstanbul’a gelerek bir simit sarayında çırak olarak çalışmaya başlayan, daha sonra rotasını pastacılığa çeviren ve pasta ustası olan, 5 yıldızlı otellerde pasta şefi olarak çalışan, kurumsal firmalarda eğitmen şef olarak görev yapan Baran Işık, artık kendi kanatlarıyla uçuyor.

Yaklaşık 7 yıl önce ticarete atılan ve zincir bir markanın Türkiye genelindeki tüm şubeleri için hamburger ekmeği yapan Baran Işık, ‘tatlı’ tutkusundan vazgeçemedi, geçtiğimiz yıl paketli tatlı işine girdi. Derince’de 300 metrekarelik bir alanda üretim tesisi kurarak tatlı üretmeye başlayan Baran Işık, sonunda kendi markasını oluşturdu. İşte Sütlü Cup böyle doğdu.

GÜNLÜK ÜRETİM

Derince’de, son teknolojinin kullanıldığı, üretimin el değmeden yapıldığı tesisten çıkan tatlıları Türkiye’nin her yerine gönderirken ‘Neden perakende satış da yapmıyoruz?’ düşüncesiyle Sütlü Cup markasını yaratan Baran Işık, ilk şubesini İzmit’in merkezinde, Kent Meydanı’nın hemen karşısında açtı. Sütlü Cup hem ambiyansı hem de sunduğu lezzetle tatlı tutkunlarını şimdiden kendisine çekmeyi başardı.

Sütlü Cup markası altında satışa sunulan tatlıların günlük üretildiğini söyleyen Baran Işık, “Bu yüzden Sütlü Cup’tan alacağınız bir tatlı her zaman taze olacak. Aynı zamanda malzemenin en kalitelisini ve en doğalını kullanıyoruz, paketli gıdaya yer vermiyoruz” diyor.

ÖZEL REÇETELER

Sütlü Cup’ın sahibi Baran Işık, tatlılarda kullandığı reçetelerin de kendisine ait olduğunu söylüyor: “Piyasada çok çeşitli magnolia, triliçe, cheesecake ve tiramisu var ancak ben tatlıları kendi reçetemle yapıyorum, her birine kendime göre yorum katıyorum. Belki adları aynı ancak lezzet olarak piyasadakilerden çok farklı. Yiyen de gerçekten çok beğeniyor.”

Sütlü Cup’ta, şu an Türkiye’de popüler olan, özellikle gençlerin sevdiği tüm tatlılar var. Bununla birlikte İzmitlileri yeni bir tatlıyla tanıştırdıklarını söyleyen Baran Işık, “İzmir’de çok popüler olan Kardelen tatlısını getirdik. Bunun için İzmir’e gittik, yerinde inceleme yaptık ve tabii ki bu tatlıya da kendi yorumumuzu kattık” diye konuşuyor.

TATLILAR TEK FİYAT

Sütlü Cup’ta tüm tatlılar da kahveler de tek fiyat. Lotus bademli Kardelen, çikolata fıstıklı Kardelen, bal kabaklı ve Lotuslu cup, soğuk kadayıf, inci profiteröl, Lotus karamel profiteröl, tiramisu cup, snickers cup, San Sebastian, sütlaç ve kazandibi çeşitlerini bulabileceğiniz Sütlü Cup’ta, tatlıların yanında çay ya da dünya kahvelerini de sipariş edebilirsiniz.

Sütlü Cup’un bir özelliği de bütün tatlıların cup’ta sunulması. 5 kişilik bir grupta, kim hangi tatlıyı seviyorsa, onu satın alabilmesi. Sütlü Cup’un bir diğer özelliği de fiyatlarının uygun olması. Sütlü Cup, kendi tatlılarını kendisi ürettiği için ürünlerini aracı olmadan direkt tüketiciye ulaştırıyor, bu yüzden fiyatlar piyasanın altında.

FRANCHISE VERECEK

Sütlü Cup’un kurucusu Baran Işık’ın şimdiki hedefi markayı büyütmek. Üretim ve lojistik ağını tamamladıklarını söyleyen Işık, “Yahya Kaptan, Başiskele ve İstanbul Kadıköy’den teklifler var, değerlendirme aşamasındayız, franchise vermeyi düşünüyoruz.

Kocaeli genelinde tüm ilçelerde mevcut kafe ya da restoranlar içine stantlar açıp, paket servise başlayacağız.  Bir yıl içinde Kocaeli’nin geneline dağıtım yapabileceğiz. Üretim tesisimiz 30 şubeye üretim yapabilecek kapasiteye sahip, lojistik ağımız da hazır. Yakında Kocaeli’nin tamamı Sütlü Cup ile tanışacak” diyor.

Karabaş Mah. Rauf Orbay Sok. No: 25 İzmit/KOCAELİ

Telefon: 0 553 020 00 41

Instagram: sutlucup1

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.