03-05-2024 07:59

Kartepe Kitap Fuarı’nı 50 bin kişi ziyaret etti

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/11/2022
Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman öncülüğünde düzenlenen Kartepe 2. Kitap Fuarı’nı 50 bin kişi ziyaret etti
.stripslashes($urun->baslik).

Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde, çocukları kitap okumaya teşvik etmek ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Kartepe Çocuk Kitapları Fuarı büyük ilgi gördü. Bin metrekare alan üzerine kurulan Kartepe 2. Çocuk Kitapları Fuarı, 9 gün boyunca açık kaldı. 50 yayınevinin katıldığı fuarı 10 bini öğrenci olmak üzere çeşitli ilçelerden gelen kitap severlerle birlikte toplam 50 bin kişi ziyaret etti.    

KİTAP GELECEĞİMİZDİR

Kartepe 2. Çocuk Kitapları Fuarı’nın gördüğü ilgiden memnun kalan Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, “Teknolojinin hayatımızın her alanına nüfuz ettiği günümüzde evlatlarımızın kitaplardan uzak kalmaması için bu fuarı düzenledik. Kitaplar, dünyaya açılan bir pencere gibidir. Kitaplar, geçmişi ve geleceği birbirine bağlar. Kitap fuarımızın gördüğü ilgi bizleri fazlasıyla memnun etti. İnşallah bu fuarı geleneksel hale getireceğiz” dedi.

YAZARLARA BÜYÜK İLGİ

Kartepe 2. Çocuk Kitapları Fuarı’na katılan yazar ve yayın evleri ile kitap fuarının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Kocaman, ‘kitapları hayatımızdan çıkarmamalıyız’ mesajını verdi. Fuara katılan yazarlar Sıtkı Aslanhan, Tuğba Coşkuner, Dilek Cesur, Beyhan Budak, Ayşegül Dede, Melih Tuğtağ, Alişan Kapaklıkaya, Sinan Yaşar ve Merve Gülcemal, Kartepeli kitap severlerden büyük ilgi gördü.

BİN KİTAP TOPLANDI

Kartepe 2. Çocuk Kitapları Fuarı kapsamında Kitap Kumbarası’nda bin kitap toplandı. Toplanan bu kitaplar ile Kartepe’de bir okula kütüphane kurulacak. Kitap fuarı boyunca Fikir Sahnesi’nde çocuklara yönelik bir çok etkinlik de düzenlendi. Akıl oyunlarında becerilerini gösteren çocuklar, ikramlarla keyifli zaman geçirdi. Fuar içerisindeki Kitap Kafe, 9 gün boyunca kitap sohbetlerine sahne olurken, fuarın son günü yayınevleriyle birlikte pasta kesildi.      

SOSYAL MEDYAYA DİKKAT!

Fuarın ilk gününde konuşan yazar Sıtkı Aslanhan çocuklara ‘okuduğunuz kitaplar ve arkadaşlarınız geleceğinizi şekillendirir’ mesajını verirken, ailelere de sosyal medya konusunda uyarılarda bulundu, “Çocuklarımızın, kitapların varlığından haberdar olmasını sizler sağlayabilirsiniz. Şikayet etmeyi bırakıp eyleme geçin” dedi. Fuarda konuşan eğitimci-yazar Alişan Kapaklıkaya da “Küresel güçler; televizyon dizilerinde manevi değerlerimize, aile yapımıza, milli değerlerimize yönelik olumsuz mesajlar veriyor. Böyle bir ortamda çocuklarımızı eğitmek çok daha fazla özen istiyor” şeklinde bir konuşma yaptı.

ERKEN YAŞTA TANIŞMALI

Fuara katılan eğitimci-yazar Tuğba Coşkuner, ‘Kendine Yeten Çocuk’ konulu bir seminer verdi. Coşkuner, “Çocuklarımızın her birinin farklı alanlara ilgisi olabilir, her kitabı sevmek zorunda değiller. Çocuklarımızın seçeneklerini ne kadar arttırırsak o kadar iyi, farklı türlerde kitap okumalarını sağlamalıyız” dedi.  Fuarda hem seminer veren hem de kitaplarını imzalayan eğitimci – yazar Merve Gülcemal ise “Kitaplar çocukları uyutmak için değil uyanık tutmak için vardır. Çocuklar kitap okuma alışkanlığını çok erken yaşta edinmeli. Hatta doğar doğmaz annesi ve babası tarafından kitapla tanıştırılmalı. Kitap geleceğe yapılan en büyük yatırımdır” diye konuştu.

KİTAP GİREN EVE…

Kartepeli kitap severlerle buluşan eğitimci-yazar Dilek Cesur da Fikir Sahnesi’nde yaptığı konuşmada “Kitap giren eve cehalet girmez. Bunun için de çok okumalıyız” dedi. Kartepe 2. Çocuk Kitapları Fuarı’na katılan psikolog – yazar Beyhan Budak ise “Çocuklarımızın kendisine özgü bir kişiliği vardır. Anne ve babalar, çocukların kendi kişiliklerini oluşturmalarına izin vermeli. Çocuklarımız hayatın zorluklarına alışarak büyümeli” ifadelerini kullandı. Fuara katılan yazarlar, böylesine güzel  bir organizasyondan ötürü Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’a teşekkür etti.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # kartepekitapfuarı # kartepe

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.