19-04-2024 09:51

Kahvaltının en güzel adresi: Aşgana Taş Ev

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/07/2021
Şehirden uzaklaşmadan ağaçların gölgesinde, çiçeklerin arasında, otantik bir ortamda enfes bir kahvaltı yapmak istiyorsanız, Aşgana Taş Ev’i mutlaka görmelisiniz
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: CANDAR TÜMEĞ

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Bir ev düşünün... Şehrin içinde ama  mimarisi, bahçesindeki ağaçlar ve balkonundaki rengarenk çiçeklerle doğanın kucağında hissi veriyor. Bahçe kapısından içeriye girdiğiniz anda şehir merkezinde olduğunuzu unutup, taş evin modernize edilmiş estetik görüntüsünün büyüsüne kapılıyorsunuz. Bahçedeki rengarenk masalar, pötikareli örtüler eşliğinde otantik bir ortamda buluyorsunuz kendinizi. Ağaçlardaki kuşların cıvıltısı, çiçeklerin mis gibi kokusu ise cabası.

OTANTİK BİR ORTAM

Karşı konulmaz bir merakla eve girdiğinizde şaşkınlığınız bir kat daha artıyor. Sandıklardan çıkarılmış el emeği göz nuru işlemeler ve danteller kah perdelerin kah sedirlerin kah yastıkların üzerinde şahesere dönüşmüş. Tam geçmişe doğru bir yolculuk yapacakken mutfaktan gelen mis gibi kokular sizi kendinize getiriyor. Görsel olarak öylesine zengin bir mekan ki o ana kadar açlığınızı bile unuttuğunuzu fark ediyorsunuz. İşte Aşgana Taş Ev böyle bir mekan. Hem göze hem mideye hitap ediyor.

GİRİŞİMCİLİK ÖRNEĞİ

Aşgana Taş Ev’in sahibi Meral Mıdık’ın hikayesi de en az mekan kadar etkileyici. 27 yıllık evliliği bittikten sonra içinde var olan çalışma aşkının peşinden giden Meral Hanım, KOSGEB’in kadın girişimcilere verdiği krediden yararlanarak İstanbul’da ev yemekleri üzerine bir mekan açmış. Mutfaktaki becerisini kendi iş yerinde gözler önüne seren Meral Hanım, başarılı da olmuş. İstanbul’da yaşarken hafta sonlarında kahvaltı yapmak için kızıyla birlikte Kocaeli’ye gelen ancak içlerine sinen bir mekan bulamayan Meral Hanım, bir girişimcilik örneği daha sergilemiş.

EV KONSEPTİNDE

Kocaeli’de kahvaltı üzerine bir mekan açmaya karar veren ve bu doğrultuda yer arayışına giren Meral Hanım, Başiskele Seymen sahilindeki taş evi görünce büyülenmiş. Hayallerindeki bu taş evi kahvaltı mekanına dönüştürmek için kolları sıvayan Meral Hanım, hayatında radikal bir değişiklik daha yapmış, uzun yıllar yaşadığı İstanbul’dan ayrılarak Kocaeli’ye yerleşmiş. Uzun süre hayalini kurduğu kahvaltı mekanını oluştururken, Kocaeli’ye de ‘ev’ konseptinde bir yer kazandıran Meral Hanım yaklaşık 4 yıldır kızı Aslı Topal ile birlikte Aşgana Taş Ev’de müşterilerini keyifle ağırlıyor.

GÜN BOYU KAHVALTI

Tahmin edeceğiniz üzere Aşgana Taş Ev’in kahvaltısı meşhur. Kahvaltı deyip geçmeyin, Aşgana’nın kahvaltısı öyle sıradan bir kahvaltı değil. Gün boyu verilen serpme kahvaltıda peynir ve zeytin çeşitleri, iki çeşit ev reçeli, Meral Hanım’ın kendi yaptığı acuka, kuymak, sucuklu yumurta, pişi, peynirli krep ve daha neler var neler. Kahvaltının dışında Aşgana’da el açması ev mantısı, gözleme, çiğ börek ve güveçte köfte de yiyebilirsiniz. Sıcak-soğuk çiçeklerin yanı sıra tatlı olarak magnolya ve brownisi meşhur.

HER ŞEY ÇOK LEZZETLİ

Aşgana’da yediğiniz her şeyin bu kadar lezzetli olmasının nedeni de Meral Hanım’ın 12 yıllık tecrübesine ek olarak işletmede çalışan kadınların ev hanımı olması. Aşgana Taş Ev’in her şehirden müşterisi var. Sabah 09:00’dan akşam 18:00’e kadar kahvaltı hizmeti veren Aşgana Taş Ev’de saat 22.00’ye kadar keyifli vakit geçirebilirsiniz. Pazartesi günü hariç haftanın her günü açık olan Aşgana Taş Ev’i şimdiye kadar görmediyseniz, şiddetle tavsiye ederiz.

İLETİŞİM

Adres: Seymen Hacıbey Sok. No:42

Başiskele/Kocaeli

Tel: 0536 496 09 11

Instagram: asganatasev

NASIL ARANDI: #aşganataşev #kahvaltı #serpmekahvaltı #yemeiçme #kafe #restoran #mekan #meralmıdık #başiskele #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.