25-04-2024 11:26

İzmitliler Türk Kahvesi Festivali’nde buluştu

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 10/01/2022
İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen Türk Kahvesi Festivali’nde bir araya gelen İzmitliler, hem bol bol tadım yaptı hem de mis gibi kahve kokusu eşliğinde unutulmaz üç gün geçirdi
.stripslashes($urun->baslik).

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ve ekibi, düzenledikleri keyifli etkinliklerde İzmitlileri bir araya getirmeye devam ediyor. Son olarak 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü kapsamında ilk kez düzenlenen Türk Kahvesi Festivali ile İzmitlilere unutulmaz üç gün yaşatan İzmit Belediyesi, bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı olduğunu hepimize bir kez daha hatırlattı.

HOŞGÖRÜNÜN BAŞKENTİ

İzmit Cumhuriyet Parkı’nda 4-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliğe her yaştan yüzlerce kahve tutkunu katıldı.

Coffee Chefs, Rodopi Kahve, Monad, Esperanto Cafe, Nutat Çikolata, Esperro, Carbone, Boston Donuts, Arzum Okka, Accra Chocolate, Aboul Qahwaa Coffee gibi markalarının stant açtığı festival kapsamında kahve tadımları, ikramlar, canlı müzik dinletileri, söyleşiler ve Türk kahvesi atölyeleri yapıldı. ‘Hoşgörünün başkenti İzmit’te, Türk kahvesine sahip çıkıyoruz’ sloganıyla düzenlenen festivalde bir araya gelen İzmitliler, hem güzel havanın hem de tam kıvamında pişmiş bol köpüklü kahvelerin tadını çıkardı.

HERKESİ BEKLİYORUZ

Tüm İzmitlileri kucaklamak ve yerel üreticileri desteklemek amacıyla düzenlenen festivalin ilk bölümü dijital mecralarda ve Başkan Hürriyet’in sosyal medya hesaplarında yayınlandı. Festivalin ilk gününde gerçekleşen etkinliklerden biri de ‘Kahvenin yolculuğu; ‘Osmanlı’dan Dünyaya’ konulu söyleşi oldu. Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Serim tarafından gerçekleştirilen söyleşide, Türk kahvesi A’dan Z’ye anlatıldı. Kahvemizin dününü, bugününü ve geleceğini tüm detaylarıyla anlatan Serim, Türk kahvesi ve sohbetler eşliğinde içi ısınan katılımcıları keyifli bir yolculuğa çıkardı. Türk Kahvesi Festivali’nin ikinci gününde, yine İzmit Cumhuriyet Parkı’nda bir araya gelen İzmitliler, Başkan Fatma Kaplan Hürriyet ile yeniden buluştu. İkinci gün, İzmitli vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, tüm İzmitlileri festivalde buluşmaya davet etti.

ATMOSFER MÜTHİŞ

Başkan Hürriyet, “5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü kapsamında ilkini düzenlediğimiz İzmit Türk Kahvesi Festivali’mize tüm İzmitlileri bekliyoruz. Buradaki atmosfer müthiş. Festival kapsamında hep birlikte tadım yapacak, konserleri izleyecek ve daha pek çok etkinliklere imza atacağız” dedi.

TÜRK KAHVESİNİN TARİHİ

Konuşmasında Türk kahvesinin tarihi ve kahvemizle ilgili az bilinen gerçekler hakkında da bilgi paylaşan Başkan Hürriyet, UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras olarak tescillenen Türk kahvesine sahip çıkılması gerektiğinin de altını çizdi. Ardından festival nedeniyle Cumhuriyet Parkı’nda kurulan Türk kahvesi stantlarını tek tek ziyaret eden Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, ikram edilen kahveleri keyifle yudumlamakla kalmadı, ocağın başına geçerek elleriyle kahve de pişirdi.

Festivalin en çok ilgi gören bölümlerinden biri de Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde açılan ‘Çekirdekten Fincana Türk Kahvesi’ sergisi oldu.

ÇEKİRDEKTEN FİNCANA

Nihal Bursa ve Murat Sungur Bursa’nın sahibi olduğu, Türk kahvesi kültürüne ait dünyanın en kapsamlı koleksiyonlarından birinin yer aldığı sergi, büyük ilgi uyandırdı. 20 yıllık bir birikimin sonucu olan ve 5 Şubat 2022 tarihine kadar açık kalacak sergi, kahve hazırlama ve sunma sürecinde kullanılan kavurucu, soğutucu, değirmen, dibek, saklama kutusu, kahvedan, cezve, fincan, buhurdan, gülabdan, tütün çubuğu gibi geleneksel araç gereç ve kapların yanı sıra çeşitli yazılı ve görsel belgeyi de kapsıyor.

EĞLENCEYE DOYDULAR

Türk Kahvesi Festivali, çeşitli etkinliklerin ardından 3. gün yapılan Mor Narpın ve Yeşil Kasaba Müzik Grubu’nun konseriyle son buldu. İzmitli vatandaşlar konserlerde sevdikleri sanatçıları dinleyerek eğlenceye doydu.

NASIL ARANDI: #izmitbelediyesi #belediyebaşkanı #fatmakaplanhürriyet #türkkahvesifestivali #izmitlilereğlenceyedoydu #kahve #tadım #eğlence #hoşgörününbaşkenti #izmit

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.