26-04-2024 07:59

İzmit Belediyespor şampiyon oldu! İzmitli Periler tarih yazdı

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/06/2023
İzmit Belediyespor’un, Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne çıkışı muhteşem bir programla kutlandı, şampiyonluk coşkusunu tüm kent doyasıya yaşadı
.stripslashes($urun->baslik).

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi Play-Off Final Serisi 5’inci maçında Alanya Belediyespor Antalya Güneşi’ni 57-56 mağlup eden İzmitli Periler, seriyi 3-2 kazanarak bir yıl aranın ardından yeniden Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi. İzmit Atatürk Spor Salonu’nda oynanan serinin son maçında tribünler tıklım tıklım dolu, heyecan doruktaydı. Son düdüğün ardından salonda yer yerinden oynadı. Mücadeleyi tribünden izleyen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet de maç sonrası sahaya girerek oyuncularla kucaklaştı.

MAÇ SONU BÜYÜK SEVİNÇ

Tribünlerde büyük sevinç yaşanırken, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet başta olmak üzere İzmit Belediyespor yönetimi, teknik heyet ve sporcular saha içinde şampiyonluğu kutladı. İzmit Belediyespor’un Süper Lig’e yükselmesi için büyük destek veren Başkan Hürriyet’e sporcular da büyük sevgi gösterisinde bulundu. Oyuncular tek tek Başkan Hürriyet’e sarılırken, tribünlerden “En büyük başkan” sesleri yükseldi. Takımla birlikte tribünleri selamlayan Başkan Hürriyet, oyunculara ve taraftara teşekkür etti.

KENTTE BÜYÜK SES GETİRDİ

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi Play-Off Şampiyonu olarak Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselen İzmitli Perilerin zaferi kentte büyük ses getirirken, İzmit Belediyesi şampiyonluk coşkusunu yaşatmak adına dolu dolu bir program hazırladı. Programlara, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı İzmit Belediyespor Kulübü Başkanı Yaşar Kardaş, İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Koçu Hasan Fırat Okul, teknik ekip, oyuncular ve binlerce İzmitli katıldı.

KONSERLE DORUĞA ÇIKTI

Şampiyonluk kutlamaları kapsamında Merkez Bankası önünden araç konvoyu, Fethiye Caddesi’nden Gencer Savaş Bandosu eşliğinde yürüyüş korteji yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kortejin ardından ise İzmit Belediyesi önünde hem Gencer Savaş Bandosu hem İkiye On Kala konserleri gerçekleştirildi.

Konser öncesi kürsüye çıkan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Şampiyonluk coşkusunu İzmit’in dört bir yanında, sokaklarında ve halkla birlikte yaşamadan olmazdı. İstedik ki bu zaferi sizlerle birlikte kutlayalım. Bu coşkuyu İzmit hak etti. Bu kupaları İzmit çoktan hak etti. Kupalar var olsun, daha da çok olsun inşallah. Bir kent, iki şampiyonluk. İzmit’e şampiyonluk çok yakıştı.

ARKAMIZDA HALK VAR

Özellikle değerli ekibimize, bu süreçte destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu kupayı almak için gerçekten çok uğraştık. Özellikle geçtiğimiz sene düştüğümüzde çok üzülmüştük ama asla mücadeleden vazgeçmedik. Hayat sizi yere serebilir, yerden kalkıp kalkmamak sizin tercihinizdir. Biz bir tercihte bulunduk ve dedik ki ‘Düştüysek, düştüğümüz gibi çıkarız evelallah. Arkamızda halkımız var, bizim için dua edenler var. Çok kıymetli çalışma arkadaşlarımız var. Değerli Fırat hocamız var. Tabii ki İzmit’in kızları var. Onların hepsi birer şampiyon.

GURURUNU YAŞIYORUZ

Çok mücadele ettik ve ‘Çıkamaz’, ‘Başaramaz’ diyenleri fazlasıyla utandırdık. Biz kararlılıkla ve bu güzel kızların gerçekten müthiş azmiyle bu zaferi, bu kupayı, bu şampiyonluğu çoktan hak etmiştik. Şu anda da hak ettiğimiz yerdeyiz. Hak ettiğimiz şampiyonluk nihayet bizim oldu. Kocaeli’yi Süper Lig’de temsil eden tek takım olmanın gururunu yaşıyoruz.

KOCAELİSPOR’U KUTLUYORUM

Artık yeni hedeflerimiz var. Nasıl ki Süper Lig’e çıktıysak şimdi Avrupa yollarını arşınlamak istiyoruz. Bundan sonra istikamet Avrupa olacak. Şampiyon Kocaelispor’umuzu da gönülden kutluyorum. Onların 1. Lig’e çıkması çok kıymetli. Hep ne diyorduk; ‘Şampiyonluk gelsin bu sene, kutlayalım Fethiye’de’. Biz şampiyonlukların ikisini de Fethiye Caddesi’nde kutlamış olduk.

ARMAĞAN OLSUN

Emek harcayan başta hocamız Fırat Okul olmak üzere tüm teknik heyete, tüm oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Mücadeleyi bırakmadığımızda başarıyı elde edeceğimizi biliyorduk. Bu şampiyonluk İzmit’e, İzmitlilere armağan olsun.”

HEDEF YİNE ŞAMPİYONLUK

İzmit Belediyespor Kulübü Başkanı Yaşar Kardaş ise konuşmasında, “Fırat Hocamla, teknik ekiple çok güzel bir çalışma yaptık. Takım her maçında çok iyi mücadele etti. Başkanımız da bütün maçlara geldi, takımı hiç yalnız bırakmadı. Bu zafer bu şehre hayırlı olsun. İnşallah seneye Süper Lig’de de aynı coşkuyu yaşayacağız” dedi.

NASIL ARANDI: #izmit # fatma kaplan hürriyet # izmit belediyesi # türkiye kadınlar basketbol # basketbol # spor # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.