08-05-2024 20:20

Hunza kapılarını açtı!

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/01/2024
Girişimci iş kadını Tuğba Ciğerdelen tarafından, her detayı incelikle tasarlanarak ‘sağlıklı yaşam’ ana temasıyla kurulan Hunza Camp, 10 dönüm üzerinde hizmet veren devasa tesisinin kapılarını açtı
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Girişimci iş kadını Tuğba Ciğerdelen tarafından bundan 5 yıl önce, bir apartman dairesinde ‘Kocaeli’nin kişiye özel VIP hizmet veren ilk ve tek sağlıklı yaşam merkezi’ olarak kurulan Hunza Camp; Tuğba Hanım’ın vizyonu ve yaptığı dev yatırımla Türkiye’nin en seçkin ve sıra dışı sağlıklı yaşam merkezlerinden birine dönüştü.

Kuruluşundan itibaren verdiği kaliteli hizmetle kısa sürede büyüyen Hunza Camp talebi karşılamakta zorlanınca kolları sıvayan Tuğba Ciğerdelen, merkezini önce Yahya Kaptan’a taşıdı; ardından da büyük bir yatırımla, Maşukiye’de 10 dönüm alan üzerinde hizmet veren devasa bir tesise dönüştürdü.

Sahip olduğu bilgi, birikim ve tecrübeyle işini bambaşka bir boyuta taşıyan başarılı iş kadını, artık bedenen ve ruhen arınmak isteyen tüm misafirlerini ‘sağlıklı yaşam’ ana temasıyla kurgulanan, her detayın incelikle düşünüldüğü yeni yerinde ağırlıyor.

Kapılarını geçtiğimiz günlerde açan ve kısa süre sonra konaklamalı hizmet vermeye de başlayacak olan Hunza Camp; yemyeşil ortamı, sıra dışı mimarisi, özel olarak tasarlanmış spor ve yoga alanları, verdiği diyetisyen hizmeti, sağlıklı beslenmenin kapısını aralayan özel mutfağı ve uzman kadrosuyla ilk günden itibaren farkını ortaya koydu.

Hunza Camp’ın yeni yerinde verilen hizmetleri ve tesisin özelliklerini Tuğba Ciğerdelen’den dinledik.

Tuğba Hanım, Hunza Camp kısa bir süre önce yeni yerinde hizmet vermeye başladı… Bize biraz tesisten bahseder misiniz?

Hunza Camp, artık cennet Maşukiye’de, 10 dönümlük bir arazi üzerine kurulu yeni yerinde hizmet veriyor. Bundan böyle üyelerimizi yemyeşil bir ortamda, tertemiz bir havada, bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesisimizde ağırlayacağız. 3 katlı olan merkezimizin giriş katında lobi ve dinlenme alanı, resepsiyon, vitamin bar ve idari birimlerin yanı sıra fizyoterapist ile pilates imkanı sunan ‘VIP pilates’ odamız, soyunma odaları, duş, WC’ler ile mini kuaför salonumuz bulunuyor. Diyetisyenimiz Türkan Dayıoğlu’nun ofisi de binanın girişinde yer alıyor. Bodrum katımızı spor alanlarına ve hamak yogasına ayırdık, tüm spor faaliyetlerimiz burada yapılıyor. Çatı katında ise masaj odaları ve cilt bakımı birimimiz yer alıyor. Tesisimizin en sakin köşesinde yoga için merkezden bağımsız, yemyeşil bir alan oluşturuyoruz. Derslerimizi şimdilik tesisimizin içinde gerçekleştiriyoruz ama en geç iki ay içinde misafirlerimiz çimlerin üzerinde, ağaçların altında, kuş cıvıltıları eşliğinde yoga yapabilecek. İstenildiği taktirde yoga için özel olarak inşa ettiğimiz kapalı alan da kullanılacak.

 

Peki, konaklama?

Hunza Camp’ın konaklamalı misafirleri için hazırlanan 12 adet müstakil bahçeli bungalovumuzun yapımı son hızla devam ediyor. Bu alanlarda misafirlerimizi 2-5-7-14-21 günlük periyodlarla ağırlayacağız ve sağlıklı yaşam noktasında dönüşümlerine eşlik edeceğiz.

SAĞLIĞINIZ BURADA KONTROL ALTINDA

Bir sağlıklı yaşam merkezi olarak tesiste revire de yer vermişsiniz…

Sağlıklı yaşam aktivitelerinin kontrollü ve güvenli yapılabilmesi için bu çok büyük bir gereklilik. Tesisimizin revirinde 7/24 hemşiremiz, kapımızda ambulansımız hazır bulunacak. Sadece revir değil, burada her biri alanında uzman bir hekim kadrosuyla iş birliği içerisinde hizmet vereceğiz. Ayrıca, bir de psikoloğumuz var.

 

Merkezde verilen psikolog desteğinin amacı nedir?

Böyle bir merkezde bir psikoloğun görev yapması şart çünkü kişilerin bedensel olduğu kadar psikolojik rahatlamaya da ihtiyacı var. Üstelik psikoloğa pek çok alanda ihtiyaç var. Örneğin yeme bozukluğu olan bir kişinin problemini sadece diyetle çözemezsiniz çünkü her yeme bozukluğunun altında psikolojik bir sebep yatar. Hunza, bir sağlıklı yaşam tesisi. Danışanlarımızın ruhsal ve bedensel sağlıklarını bütün olarak görüyoruz, bu nedenle bünyemizde psikoloğa da yer verdik.

 

Hunza’da hangi spor dallarına ait dersler var?

Hem bire bir hem de grup dersleri yapıyoruz. Pound fit, kangoo jumps, aletli pilates, zumba, yoga, fonksiyonel antrenman, bungee fly ve modern dans derslerimiz devam ediyor. Aynı zamanda fizyoterapist eşliğinde klinik pilates ve manuel terapi hizmetimiz de var.

EN FAYDALI SPOR

Kangoo jumps nedir?

Kangoo jumps, NASA’ya göre insanoğlunun bugüne dek icat ettiği en faydalı spor faaliyeti ve Kocaeli’de sadece Hunza’da uygulanıyor. Giyilen özel ayakkabılarla zıplayarak yapılan bir fitness egzersizi şekli. Müzik, ritim ve dans eşliğinde yapılan çok eğlenceli ve sıra dışı bir spor. NASA tarafından yapılan araştırmalarda, kangoo jumps’ın spor esnasında eklem, omurga ve kaslarımıza binen yük ve basıncı yüzde 80’e kadar absorbe ettiği görülmüş. Dolayısıyla kişi, spor esnasında ve sonrasında herhangi bir eklem veya yoğun kas ağrısı duymuyor. Bunun yanında kardiovasküler sistem, lenfatik sistem, kan dolaşımı, trigliserit, kolesterol, şeker hastalığı, tansiyon, duruş bozuklukları gibi birçok fiziksel rahatsızlık üzerinde etkili bir spor. Uyku problemleri, koordinasyon yeteneği, beyin fonksiyonlarının hızlı çalışması, dikkat artışının düzenlenmesi ve gelişiminde de etkin rol oynuyor. Tüm vücudu çalıştırarak kemik gelişimine, aylık yüzde 3 oranında katkıda bulunuyor. Yeni başlayan bireylerde, bir ders saatinde ortalama 400 ila 700 kalori yakılmasını sağlıyor.

 

Kangoo jumps, bir grup sporu mu?

Bireysel olarak, düet şeklinde ya da daha kalabalık gruplarla yapılabilir. Şu an için Hunza bünyesinde maksimum 10 kişilik gruplarda yapıyoruz. Şunu da ifade edeyim, kangoo jumps, 7’den 70’e her yaşa uygun ancak hamileliğin ikinci ayını geçirmiş kadınların, ileri seviyede kalp rahatsızlığı olanların, vücudunda platin bulunanların; menisküs, ödem, ileri derecede kifoz ve omurga bozukluğu olanların bu sporu yapmaması gerekiyor. Kalp ritim bozukluğu, astım ve tansiyon rahatsızlığı olanlar ise birebir özel derslerle, kontrollü şekilde kangoo jumps yapabilir.

AYAKLARINIZ YERDEN KESİLECEK

Bungee fly dersleri hakkında da bilgi alabilir miyim?

Bungee fly, vücuda takılan elastik kordonların profesyonel kayışlarla desteklenmesiyle gerçekleştirilen, yeni bir sanatsal ve sportif aktivite türü. Elastik kordonların geri çekmesi, havada hareket etmenize ve yerçekimine karşı sınırsız bir deneyim yaşamanıza olanak sağlıyor. Bungee fly  egzersiz seansı sırasında, hareketlerinizi normal zemin egzersizinden daha yukarıda, daha akıcı ve daha hafiflemiş bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu egzersiz sisteminde çalışırken ayaklarınız yerden kesilecek, tamamen bir uçma hissi yaşayacaksınız ve yere inişinizle birlikte, tekrar sıçrayıp, havalanabileceksiniz. Bir koreografiye bağlı olarak, müzik eşliğinde yapılan bungee fly çok eğlenceli bir spor branşı.

 

Hunza’da yoga dersleri de başladı mı?

Evet, seanslarımız hem birebir hem de grup dersleriyle daha kapsamlı bir şekilde devam ediyor. Yoga bizim için çok önemli çünkü bütüncül iyileştirici gücü artık tüm dünyada kabul görüyor. İçinde nefes çalışmaları, egzersizler ve meditasyon barındıran yoga sayesinde zihinsel ve bedensel anlamda farkındalığın getirdiği iyileşme süreci rahatlıkla gözlenebiliyor. Yoga ayrıca omurga sağlığını koruyor, kronik ağrılarla başa çıkmayı sağlıyor. Stres ve kaygı gibi olumsuz faktörlerin azalmasında da çok etkili.

HER ŞEY DOĞAL VE SAĞLIKLI

Tuğba Hanım, Hunza’da beslenme ve diyet üzerine hangi hizmetler veriliyor?

Merkezimizde üyelerimiz için diyetisyen desteğimiz ve glütensiz-şekersiz diyet kafe hizmetimiz var. Diyet kafemizde, kişiye özel olarak çok lezzetli glütensiz ürünler, fit tarifler, detoks içecekler, ‘no sugar-no gluten’ kahvaltı, bowl kasesi, diyabetik ürünler ve vegan menüler hazırlıyoruz. Misafirlerimiz kendi üretimimiz olan glütensiz ve şekersiz tatlıları, çikolataları, doğal tavuk ve kemik suları ile Antalya’dan getirttiğimiz tropikal meyveleri tesisimizden satın alabilir, sağlıklı beslenmeye evde de devam edebilirler. Tüm menüleri doğal ürünlerle hazırlanan ve üç öğün servis veren kafemiz, 09:00-21:00 saatleri arasında açık. Merkezimizde, kafemizin dışında 16 kişilik VIP salonumuz var. Misafirlerimiz bu salonumuz için 2 gün öncesinden rezervasyon yaptırarak, ailesi ya da dostlarıyla birlikte, özel bir ortamda bir araya gelebilir, sağlıklı ve lezzetli yiyecekler eşliğinde keyifle vakit geçirebilir.

Danışanlarınıza uygun diyet listeleri hazırlamanın yanı sıra günlük öğünlerini de hazırlıyorsunuz… Bu sistem nasıl işliyor?

Merkezimizden diyetisyenlik hizmeti alacak üyelerimizin beslenme programlarını kişinin yaşam tarzına, ‘beslenme ve diyet değerlendirme formu’muza verdiği cevaplara ve kan tahlili sonuçlarına göre hazırlıyoruz. Diyetisyenimizin kişiye özel planladığı menüler, kendi aşçımız tarafından günlük olarak hazırlanıyor ve her sabah İzmit, Başiskele, Kartepe, Sapanca, Serdivan’da yaşayan üyelerimizin adresine teslim ediliyor. Menülerimizi tamamen doğal ürünler kullanarak hazırlıyoruz. Ürünlerimiz, Marmaris’te şehir merkezinden uzakta, araçla ulaşım sağlanamayan, oksijeni bol bir alanda özel olarak yetiştiriliyor. Et, tavuk, süt ve süt ürünlerini ise merkezimizin çevresinde yaşayan köy halkıyla birlikte üretiyoruz.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI CİHAZLAR

Hunza’da diyete ilaveten zayıflamaya yardımcı cihazlar da var mı?

Zayıflamaya yardımcı, çok etkili 6 cihazla çalışıyoruz: BodySlimmer, Rollslimmer, Reshape, Vacunaut, Tranair L250 ve Hypoxi Dermology. BodySlimmer, sahip olduğu tüm fonksiyonlarla incelmek isteyenler için eşsiz bir fırsat sunuyor. BodySlimmer cihazı için özel üretilmiş olan etek giyilerek, kabin içindeki düşük atmosferik basınç ortamında haftada 3 kez 30 dakika yapılan spor, yaklaşık 5 bin kalori yakılmasını sağlıyor. 2 bin 500 yıllık Uzakdoğu masajının günümüz teknolojisine uyarlanmış hali olan RollSlimmer ise vücuttaki yağların yüksek oranda yakılmasına olanak sağlayarak, kas sistemini güçlendiriyor; kan dolaşımını hızlandırıyor ve düzgün bir postür elde edilmesine olanak sağlıyor. Düzenli kullanımda selülitlerin gözle görülür şekilde giderilmesine, vücudun sıkılaşmasına yardımcı oluyor. Hypoxi Dermology teknolojisi, hatları şekillendirirken vücutta komple rahatlama sağlayan en konforlu sistem. Cilde elastikiyet kazandırıyor, metabolizmayı hızlandırıyor ve yağ dokusunu aktive ediyor.

Bu cihazlar bölgesel incelmede de etkili mi?

Elbette… Özellikle kol, göbek, kalça ve basen bölgesinde kullandığımız Reshape cihazımız, kasları 30 dakikada 20 bin kez çalıştırdığı için düzenli kullanımda kas kütlesini arttırıyor, yağ kaybı sağlıyor. Vacunaut cihazımızla da karın, bel ve kalçada birikmiş yoğun yağ kütleleriyle mücadele ediyoruz. Diyetle kombine edilmiş Vacunaut terapisi, yağ yakmayı yüzde 80 oranında artırıyor; sıkılaşmada da etkili sonuçlar veriyor. Trainer L250 cihazımız ise özellikle üst baldır ve basenlerdeki inatçı yağ dokusunda etkili. Kalçadan itibaren gözle görülür bir incelme sağlıyor ve bacakları biçimlendiriyor.

SPA HİZMETİ ÇOK YAKINDA

Güzellik üzerine verilen hizmetlerden bahseder misiniz?

Merkezimizde klasik cilt bakımı, medikal cilt bakımı, hydrafacial, dermapen, dekolte ve yüz masajı hizmetleri veriyoruz. Duş sonrası saçınızı kurutabileceğiniz, dilerseniz fön çektirip manikür, pedikür ve kalıcı oje yaptırabileceğiniz mini bir kuaförümüz de olacak.

 

Hunza’nın SPA bölümü de kısa bir süre sonra hizmete açılacak. Hunza SPA’da hangi hizmetler verilecek?

SPA merkezimizde havuz, sauna, masaj, buhar odası, tuz odası ve buz odası yer alıyor. Tuz odaları, sağlıklı insanlar üzerinde stresi önleyici ve rahatlatıcı bir etkiye sahip. Aynı zamanda cildi yenileyen, antioksidan ve anti-aging içeren özelliği de bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra öksürük ve soğuk algınlığı, viral enfeksiyonlar, astım, bronşit, kulak-burun-boğaz hastalıkları, alerjik cilt sorunları, deri iltihabı, egzama, eklem ağrıları, sedef hastalığı, uykusuzluk ve sinirsel birçok sorunun tedavisine destek oluyor. Buz odaları ise ağrıların giderilmesinde ve metabolizmanın hızlanmasında oldukça etkili. Kronik uyku problemlerinin önüne geçiyor, ayrıca yaşlanma karşıtı etkileri de var. SPA merkezimizin önünde su sporlarının yapılacağı bir de havuzumuz bulunuyor. Bu havuzda aqua jump (aqua trambolin), aqua bike, aqua bord, aqua fitness, aqua step, aqua pole, aqua boxing gibi sporlara yer vereceğiz. Kafa masajı, ayak masajı ve vücut masajı uygulamalarımıza da kısa bir süre sonra başlayacağız. Bu hizmetler, yurt dışından gelecek alanında uzman Balili masözler tarafından verilecek.

 

Maşukiye Mah. Türbe Sok. Akgürgen mevkii No:25 KARTEPE/KOCAELİ

Tel: 0532 733 35 41

Instagram: @hunza_camp

www.hunzacamp.com

NASIL ARANDI: #hunza camp # tuğba ciğerdelen # kartepe # izmit # kocaeli # maşukiye # sağlık # spor # masaj # yaşam merkezi

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.