25-04-2024 13:06

Hizmet sektöründe yılın lideri: Rana Kaplan

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/11/2021
2021 Leadership in Sales Awards kapsamında; profesyonel jürinin değerlendirmesi sonucunda ‘Hizmet Sektöründe Yılın Lideri’ ödülünü Rana Kaplan aldı
.stripslashes($urun->baslik).

Sales Network organizasyonu olan ve iş çevreleri tarafından heyecanla beklenen 2021 Summit etkinliği, ekim ayında TİM Show Center’da gerçekleştirildi. Bu yıl beşincisi düzenlenen etkinlik, 4 gün sürdü. Satış fonksiyonunun değişen ihtiyaçlara göre dönüşmesine, gelişmesine ve güçlenmesine liderlik etmek amacıyla önde gelen büyük ölçekli kurumların üst düzey satış yöneticilerinin konuşmacı olarak katıldığı organizasyona bu yıl; başarılı çalışmalarıyla ünü il ve ülke sınırlarını aşan, bu anlamda pek çok kişiye ilham olan RANAKAPLAN Akademi Türkiye ve RANAKAPLAN Coaching Zentrum Almanya şirketlerinin kurucusu, Yönetici Koçu Rana Kaplan da katıldı. Women in Sales Network konulu oturumda etkileyici bir konuşma yapan Rana Kaplan, ayrıca çeşitli kuruluşların yöneticileri için bir workshop çalışması da gerçekleştirdi. Kaplan binlerce üniversite öğrencisinin katıldığı Kampüs Etkinliği’nde ise RANAKAPLAN Akademi Kurucu Müdürü Gözde Ağseren Bayır ile aynı sahnede konuşma yaptı. Organizasyon boyunca yaptığı etkinliklerle büyük ilgi gören Rana Kaplan, 2021 Submit’ten çok özel bir ödülle döndü. 7 Ekim’de gerçekleştirilen LISA (Leadership in Sales Awards) ödül galasında ‘Hizmet Sektöründe Yılın Lideri’ ödülüne layık görülen başarılı girişimci; bu ödüle halk oylamasıyla girdiği kısa liste sonrası, profesyonel jürinin değerlendirmesi sonucu kavuştu.

Mesleğinde ‘hocaların hocası’ olarak anılan Rana Kaplan ile Sales Network 2021 Summit Etkinlikleri’ni ve bundan sonraki hedeflerini konuştuk.

Rana Hanım, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve sizin de katılımcısı olduğunuz Sales Network etkinliği büyük ses getirdi. Bize bu etkinliğin amacından ve içeriğinden bahseder misiniz?

Sales Network, satış fonksiyonunun 21. Yüzyıl’ın değişen ihtiyaçlarına göre dönüşmesine, gelişmesine ve güçlenmesine liderlik etmek; aynı zamanda satış mesleğinin algılanan değerini yükseltmek ve markalaşmasına katkı sağlamak amacıyla 2016 yılında, Ergün Güler tarafından kurulan; kuruluşların toplumsal fayda için bir araya geldiği güçlü bir network. Faaliyetlerini Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Maddeleri’nden Amaçlar için Ortaklıklar, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve İklim Eylemi başlıkları çerçevesinde sürdürüyor ve düzenli olarak her yıl ‘summit’ yani zirve etkinlikleri düzenliyor.

Bu ağın içerisinde kaç kurum var?

Bu ağın içerisinde Eczacıbaşı, Otokoç Otomotiv, Anadolu Efes, L’oreal, Haribo, Unilever, Reckitt, CarrefourSA, Vestel, Bayer, CCI, Defacto, Divan, Esas Holding, Getir, I-Am, Argus, İNG Bank, Kariyer.net, Medya Markt, N11.com, SabancıDx, Sanofi, Shell gibi şu an için 100’e yakın kurum var.

Peki, siz bu sistemle nasıl tanıştınız?

Aslına bakarsanız bu network’ten, kıdemli müdürüm Gözde Ağseren Bayır sayesinde haberim oldu. Kendisi uzun süredir Sales Network’u takip ediyormuş, beni de katılmamız konusunda teşvik etti. Network’e katılım için herkes başvuru yapabiliyor ama organizasyona dahil olmak için aranan kriterler var. Bizim de başvurumuzun kabulü aylarca sürdü.

YÖNETİCİLER İÇİN WORKSHOP

Bu yıl summit etkinliklerinin kaçıncısı düzenlendi?

Bu yıl ekim ayında beşinci kez düzenledi. Yine her sektörden, ülkemizin önde gelen büyük ölçekli kurumlarının üst düzey yöneticileri, 2021 Submit Network için TİM Show Center’da buluştu. 4 gün süren etkinliğin ilk gününde sadece Sales Network ekosisteminde bulunan kurumların yöneticilerine workshoplar düzenlendi. Düzenlenen üç workshop’tan birini de kuruluşun talebiyle, RANAKAPLAN Akademi olarak ‘Yeni Çağda Satış İçin Koçluk Becerileri’ başlığıyla biz gerçekleştirdik.

Peki, diğer günlerde program nasıldı?

Workshop’ların sonrasındaki iki gün boyunca sahnede konuşmacılar oldu. Katılımcı firmaların üst düzey yöneticileri, etkinliğe katılanlarla hikayelerini, satış konusundaki çalışmalarını ve projelerini paylaştı. Son gün ise binlerce üniversite öğrencisinin katıldığı Kampüs Etkinliği gerçekleştirildi; burada da amaç öğrencilere satışı anlatmak ve onlarda satış girişimi motivasyonu yaratmaktı. Bu önemli bir çalışma çünkü satış aynı zamanda sosyal olarak da insanı destekleyen bir alan. Katılımcılar, gençlerde bu motivasyonu yaratacak, kendi başarılarını konu aldıkları konuşmalar yaptı.

Rana Kaplan Akademi olarak kampüs etkinliğine siz de katıldınız mı?

Evet, şirketimizin kurucu müdürü Gözde Ağseren Bayır ile beraber aynı sahnede yer aldık. Öğrencilere kendi hikayemizi anlattık ve çok güzel geri dönüşler aldık. Hatta günün sonunda duygusal anlar yaşadık. Gözleri dolacak kadar etkilenenler oldu.

HİZMET KATEGORİSİNDE

Summit’te sadece konuşmacı olmakla ve workshop düzenlemekle kalmadınız, bir de ödül aldınız…

Sales Network, iki kategoride ödül veriyor. Bunlardan biri BOSA (Best of Sales Award), diğeri ise LISA (Leadership in Sales Awards). BOSA, satış alanında üstün performans getiren proje, uygulama ve yaklaşımlara; LISA ise satış ekosisteminin gelişimine katkı sağlayan liderlere veriliyor. Bu yıl, jürinin değerlendirmesi sonucunda 12 farklı kategoride liderler seçildi. Hizmet kategorisindeki ödüle ise ben layık görüldüm. Şunu da belirtmek isterim; her ne kadar ödülü bireysel olarak almış olsam da ardında tüm ekip arkadaşlarımın yürekleri ve emekleri var.

Bu ödül kimlere veriliyor?

Sales Network ekosisteminde olmasa bile dileyen herkes bu ödüllere aday olabiliyordu. Benim böyle bir talebim olmamıştı ama ‘hizmet kategorisi’nde aday olmam için öneri sunulunca memnuniyetle kabul ettim. Önce halk oylaması ve ardından tamamen objektif derecelendirme yapan profesyonel jürinin değerlendirilmesiyle aldığım yüksek oy oranı, beni her iki aşama için de ayrı ayrı çok mutlu etti. Adaylar arasında çok büyük kurumların çok donanımlı ve başarılı liderleri mevcut. Bizim hikayemizden, satışta oluşturduğumuz başarıdan, ekip yönetimindeki liderlik becerimizden etkilenmiş olmaları benim için çok kıymetli.

Ödülü alınca ne hissettiniz?

Değerlendirmeden önce, ödülün ‘liderlik’ yetkinliği ile ilgili olması beni çok heyecanlandırmıştı. Ödülü aldığımda ise ilk aklımdan geçen şu oldu: “Bildiklerimizin doğruluğunun kanıtı.” 10 yılı aşkın zamandır, eğitim ve projelerimizde paylaştığımız bilgiler, yaptığımız çalışmalardaki aktarımlarımızın işe yararlılığı şimdi de bu kıymetli ödülü bize getirdi. Bugüne dek ‘ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ inancıyla kendimizi pek anlatmadan, ‘ben’ ve ‘biz’ ile başlayan cümleleri asgaride tutarak sonuçlarla ilgilendik. Bu kadar zamandır her adımda başarıyı daha da görünür kılmak bana ya da bize değil, koçluk sisteminin en doğru kullanımına ve en derin algılanışına mal ettiğimiz bir mevzu. Ayrıca bu ödülün benim için duygusal bir yanı da var.

Öğrenebilir miyim?

Yaşamımdaki en yüksek değerlerden ikisi olan ‘Liderlik’ ve ‘Hizmet’ kavramlarının, ödülün tanımında yer alması. ‘İyi bir hizmetkar olmadan, iyi bir lider olunamaz!’ sözünü yıllar önce okuduğumda içime işlemişti. Önce hizmet. Bugünlere getiren temel inancım belki de bu.

YENİ HEDEFLER…

Rana Kaplan Akademi markası için de önemli bir ödül olduğunu düşünüyorum.

Marka değerimizi güçlendiren ve satış performansındaki başarımızı da ispatlayan bir ödül. Hepimiz ne olursak olalım, günün sonunda ideallerimizi gerçekleştirebilmemiz için satış gerçekleştirebiliyor olmalıyız. Bu alanda yetkin olmak, yol arkadaşlığı yaptığımız kurumlara da yansıyor. Kurumsal koçluk çalışmalarımızda çoğu zaman finansal bir hedef de koyuyoruz ve müşterimizle birlikte ona ulaşıyoruz. Bir de şu var ki söylemeden geçemem; hepsinden öte halk oylaması da olduğu için ne kadar güçlü ve sevgiye dayalı bir network ağımızın olduğunu da gördük. Danışanlarıma zaman zaman şu soruyu sorarım: “Çok ne demek?” Gerçeği sayılara sığdıramayız. Gerçek ancak etkiyle, sevgiyle, ortak değer bağıyla ‘gerçek’ olabilir. Bu sayılarda da böyledir. Milyonlara ulaşan network ağınız olmasa da olanı ‘çok’ yapmak, bahsettiğim ‘gerçek’ tanımıyla yani ‘Liderlik’ ile mümkün. Bu anlamda da şükran doluyum. Kısacası, bu ödüle değer görülmek, bizi çok yönlü olarak tatmin etti. Başka bir ödül beni bu kadar tatmin eder miydi bilmiyorum açıkçası.

Bu etkinliklerin devamı gelecek mi?

Önce sağlık. Onun dışında biz her şartta yoldayız. Ben Avrupa Birliği Brüksel Parlamentosu’nda liderlik eğitimi verdiğimde, kendi kendime ‘Mesleki olarak gelebileceğim en üst nokta budur herhalde’ demiştim. Oysa bu ödülle görüyoruz ki pek öyle değil… Hizmet ve kariyer skalası ‘Tamam, artık bitti’ diyeceğimiz bir yol olmadığı için hep yeni hedefler ve projelerle devam edeceğiz.

İLETİŞİM

Telefon: 0532 587 44 89

Web: www.ranakaplan.com

E-mail: info@ranakaplan.com

Instagram: @ranakaplanakademi

NASIL ARANDI: #ranakaplanakademi #ranakaplan #eğitim #2021leadershipinsalesawards #hizmetsektörüyılınlideri #ödül #başarı #hizmet #eğitim #koçluk #salesnetwork #gözdeağserenbayır #summit #başarı #ödül

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.