26-04-2024 06:21

Hız kesmeden çalışıyor: Nihan Çakıcı

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 01/07/2022
Kanas Yatırım ve Medikal Turizm Danışmanlığı’nın ortağı başarılı iş kadını Nihan Çakıcı, yoğun iş yaşamının yanı sıra KOİDER ve GİFED çatısı altında yaptığı çalışmalarla, kadınlar arasındaki ticaretin güçlenmesi için hız kesmeden çalışıyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Gerek iş hayatında gerekse Kocaeli İş kadınları ve Yöne- ticileri Derneği (KOİDER)’in yönetim kurulunda yaptığı çalışmalarla geniş bir kesin tarafından tanınan başarılı iş kadını Nihan Çakıcı, son dönemde oldukça hareketli günler yaşıyor. Ortağı olduğu Kanas Yatırım ve Medikal Turizm Danışmanlığı’nda, ülkemizde yatırım yapmak ya da ürün tedarik etmek isteyen Ortadoğulu kişi ve kurumlara danışmanlık hizmeti veren Çakıcı, aynı zamanda medikal turizm alanında da faaliyet gösteriyor. Yoğun iş hayatına rağmen sosyal sorumluluk çalışmalarına ara vermeden devam eden Nihan Çakıcı; Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) bünyesinde üstlendiği görevle, kadınlar arasındaki uluslararası ticareti güçlendirmek için girişimlerde bulunuyor. Nihan Çakıcı ile geçtiğimiz günlerde Başiskele’de 2’nci şubesini açan Kanas Yatırım ve Medikal Turizm Danışmanlığı firması ile KOİDER ve GİFED çatısı altında yaptığı çalışmalar üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Nihan Hanım, ortağı olduğunuz Kanas Yatırım ve Medikal Turizm Danışmanlığı firması çatısı altında çok yoğun çalıştığınızı biliyoruz. Kanas’tan ve verdiğiniz hizmetlerden kısaca bahseder misiniz lütfen?

Kanas, Katar’da yaşayan iş insanı Alaa Abuhassan ortaklığında kurulmuş olan, yatırım ve medikal turizm danışmanlığı alanında hizmet veren bir firma. Ortadoğu ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen, ihracat yoluyla ürün tedariki talep eden kişilere danışmanlık hizmeti veriyoruz. Sadece arsa ve mülk alımı üzerine değil, işletme kuruluşları konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanı sıra İstanbul’daki ekibimizle medikal turizm alanında da faaliyet gösteriyoruz. Me- dikal turizm, benim 20 sene önce başlatmış olduğum bir çalışma. Bu alanda Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinde yaşayan, Türkiye’den sağlık hizmeti almak isteyen kişilere danışmanlık yapıyoruz.

Ikinci şubenizi kısa bir süre önce Başiskele’de açtınız... Neden bu bölgeyi seçtiniz?

İlk şubemiz, bundan 5 yıl önce Sapanca’da açılmıştı, kısa bir süre önce de Başiskele’deki ikinci şubemiz faaliyete geçti. Ortadoğu’dan gelen misafirlerimizin Sapanca’nın yanı sıra öncelikle Başiskele, ardından Yalova ve Bursa gibi bölgeler için çok ciddi yatırım talepleri var. Biz, sadece kişilere değil, Türkiye’de yatırım yapmak isteyen işletmelere de hizmet verdiğimiz için orta nokta olarak Başiskele’yi ter- cih ettik.

SES GETİRECEĞİZ

Iş yaşamının yanı sıra KOIDER yönetiminde de aktif olarak görev yapıyorsunuz... Bu çalışmalardan da bahseder misiniz?

Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin kuruluşunu, 5 yıl önce başkanımız Nilgün Yılmaz ile birlikte gerçekleştirmiştik. KOİDER, 5 yıldır şehrimize çok ciddi hizmetler veren ve benim de çatısı altında bulunmaktan her zaman gurur duyduğum bir yapı. KOİDER’de, başkan yardımcılığı görevimin yanı sıra Ticaret Komisyonu başkanlığı görevini de yürütüyorum. Bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz ve büyük bir ilgi gören KOİDER Bazaar, sorumluluğunu üstlendiğim çalışmalarımızdan biri. Bununla birlikte yönetim kurulumuz ve komisyon üyeleri- mizle beraber, önümüzdeki seneye imza atacak, büyük ses getirecek, şehrimizin adını diğer illerde de çok güçlü duyuracak büyük projelerin hazırlığı içerisindeyiz.

Bazaar ile eş zamanlı olarak, GIFED Çalıştayı’na da ev sahipliği yaptınız. Bu çalıştaydan ve GIFED’deki yeni görevinizden de bahseder misiniz?

KOİDER, birbirine çok güçlü bağlarla bağlı ve iş gücü konusunda çok çalışkan bir yapı. Bu kadar büyük iki organizasyonu aynı zamanda gerçekleştirmek çok yorucu ve sorumluluk isteyen bir çalışma olsa da başta başkanımız Nilgün Yılmaz ve yönetim kurulumuzun olağanüstü emeği ve çabasıyla altından başarıyla kalktık. Kocaeli ev sahipliğinde mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz GİFED Çalıştayı’na, federasyona üye dernek başkanları ve delegeler katıldı. Federasyonun alt komisyon görev dağılımının gerçekleştirildiği ve proje oluşumlarının görüşüldüğü bir programdı. Ben de çalıştay programında GİFED Uluslarası İlişkiler Komisyon Başkanlığı görevini alarak, federasyonun yurt dışı çalışma ve proje yönetiminden sorumlu oldum.

BÜYÜKELÇİLİK ZİYARETİ

Yakın zaman önce, Katar’daydınız... Bu ziyaretin sebebi neydi?

Şirket ortağımın ve ağırlıklı iş hareketimin Katar’da olması sebebiyle, düzenli olarak Katar’a iş seyahati yapıyorum.  Bu kez diğerlerinden farklı olarak Doha Türk Büyükelçiliği’ne resmi bir ziyarette bulundum. Önümüzdeki günlerde GİFED olarak, Katarlı iş kadınlarıyla bir tanışmayı ve ortak çalışmayı planlıyoruz. Katar ziyaretimin en önemli gündemi buydu. Bununla birlikte, Katar’da Hamad Tamimi’nin desteğiyle, çok önemli katılımcıların yer aldığı ve Adam Afara Event tarafından gerçekleştirilen ‘The Journey of Affluential Women in the Modern Era’ programına da katıldım. Çok etkileyici bir etkinlikti. Ben de burada birçok başarılı iş kadınıyla tanışıp istişarelerde bulunma imkanı buldum.

İLETİŞİM:

Kanas İnvestment & Export Consultancy kanasinvestment

@kanasmedtour

Türkiye : 00905336070187

Qatar: 0097450005081

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # turizm # nihancakıcı # ticaret # kadıngucu # kadın # iskadını

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.