23-04-2024 16:28

Hilal Şahinarslan: İçindeki iyiliği yok etme!

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
Özel Şefkat Özel Eğitim Okulu’nun sahibi Hilal Şahinarslan başarıya giden yolda ‘İçimdeki iyiliği hiçbir şeyin yok etmesine izin vermedim’ diyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Eğitimci bir ailenin içinde doğup büyüyen, sonrasında kendisi de bu kutsal mesleği seçen Hilal Şahinarslan, okul öncesi öğretmenliği üzerine eğitim alsa da kendisini özel çocukların eğitimine adayan bir isim. Yönetici olarak göreve başladığı Özel Şefkat Özel Eğitim Okulu’nu devralan, burada özel eğitim gerektiren her yaştan bireye eğitim veren Hilal Şahinarslan, genç yaşına rağmen pek çok hayata dokunmayı başardı. Özel çocukların ‘şefkat’ meleği olarak anılan Hilal Şahinarslan hedefleri doğrultusunda ilerlerken şehir dışında özel bir eğitim kurumuna daha ortak oldu. Çok erken yaşta çok büyük sorumlulukların altına giren ve alnının akıyla çıkmasını bilen Hilal Şahirarslan bugün sahip olduğu başarının altında yatan etkeni şöyle açıklıyor: Hiç yılmadım ve içimdeki iyiliği hiçbir şeyin yok etmesine izin vermedim.

‘Başarı’ sizin için ne ifade ediyor?

Başarı benim için mutluluktur aslında. Bir de kendini geliştirmiş, yetiştirmiş olmayı başarı olarak görüyorum. Ne yaşamış olursam olayım, günün sonunda dönüp arkama baktığımda mutluysam, bence başarıya ulaşmışım demektir.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Farklılık olarak nitelendirilebilir mi bilmiyorum ama çok çalışmaktan, yorulmaktan, birden fazla işe yetişmeye çalışmaktan ve karşıma çıkan zorluklardan hiç yılmadım. Tüm bunları yaparken de içimdeki iyiliği hiçbir şeyin ve hiç kimsenin yok etmesine izin vermedim.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

İş hayatına oldukça genç bir yaşta, hiç bilmediğim bir şehirde atıldım. Başarılı olmak için çok fazla sorumluluk üstlendim; bu nedenle zaman zaman yorulduğum oldu. Her şeye yeniden başlıyor olsaydım, belki o kadar erken yaşta bu kadar büyük sorumluluklar altına girmezdim diye düşünüyorum.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

Bir önceki cevabımla örtüşüyor aslında bunun da cevabı. 23 yaşında, hiç tanımadığım bir şehirde, bu kadar iddialı bir girişimde bulunmak bence en büyük riskti. Şimdiki aklımla düşündüğümde, o yıllardaki Hilal’i oldukça cesur buluyorum.

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

İşler istediğim gibi gitmediğinde, olaylardan biraz uzaklaşıp içime dönmeyi tercih ediyorum. Kendimle çok barışık bir insanım. Bu özelliğim ne olursa olsun sakin kalabilmeme yardım ediyor. Sakin ve soğukkanlı olunca da krizleri çok daha iyi yönetebiliyorum.

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

Aslında birçok kadın gibi en büyük sorunum; başarımın, özellikle çok genç yaşta elde ettiğim başarımın kabul edilmemesi oldu. Buna bağlı olarak dikkate alınmadığım ya da başarısızlığa uğramam için çok defa baltalandığım dönemlerden geçtim. Çok yakınımda olan, güvenimi kazanmış, beni takdir ettiğini düşündüğüm kişiler tarafından bile haksızlığa uğradığım zamanlar oldu. Böyle zamanlarda üzülmüş olsam da  sonuç olarak hepsinden daha da güçlenerek, özgüvenim artmış bir şekilde ve daha da ben olarak çıktım. Finalde beni bugünkü konumuma getirdikleri için aslında hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

İş hayatımdaki mottom: ‘Şimdiye kadar üstesinden geldiğin şeylere bak ve ne kadar güçlü olduğunu gör. Aşamayacağın bir zorluk yok.’

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Birçok ebeveynin aksine çocuğumun benimle aynı işi değil mutlu olduğu işi yapmasını isterim. Aslına bakarsanız, benimle aynı işi yapması ya da kendisi için koyduğu farklı hedeflerin peşinden koşması ona vereceğim nasihati değiştirmez çünkü her iş onu yapanın yüklediği anlamı taşır. Tercihini hangi meslekten ya da iş kolundan yana yapmış olursa olsun, ona işle ilgili vereceğim en büyük nasihat şu olurdu: İş hayatı sürprizlerle doludur ve bu sürprizlerin yüzde doksan dokuzu olumsuzdur. Olumsuzlukların seni sen yapan özellikleri değiştirmesine izin verme. İnan, çalış ve hiçbir maddi kazanç uğruna iyi bir insan olmaktan vazgeçme.

NASIL ARANDI: #hilalşahinarslan #özelşefkatözeleğitimokulu #kurucu #iyiliğikaybetme #güçlükadın #başarılıkadın

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.