29-03-2024 09:59

Hamiyet Satı: İşimin temelinde değerler var

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
Özel Seymen Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Hamiyet Satı’nın başarısının temelinde; geçmişimizdeki değerlere bağlı ve gelecek öngörüsü olan bir bakış açısı yatıyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve çağdaş bakış açısıyla ilimizin en köklü eğitim kurumlarının başında gelen Özel Seymen Eğitim Kurumları, önümüzdeki yıl 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Kurumun başarısı noktasında en önemli etkenlerden biri ise kuşkusuz, Özel Seymen Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Hamiyet Satı’nın başarılı yönetim anlayışı. Babası, merhum iş insanı Rahmi Seymen’den aldığı bu çok değerli emaneti, gerek okulun fiziksel şartları gerekse eğitim kalitesi anlamında her geçen gün biraz daha ileriye taşıyan Hamiyet Satı; başarısının temelinde, geçmişteki değerlere bağlı kalarak ve gelecek öngörüsüyle çalışmak olduğunu söylüyor.

Başarı sizin için neyi ifade ediyor?

İstikrarlı, planlı, sistemli başladığım; tutkuyla beslediğim her çalışmamı başarı olarak tanımlarım.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Gelecek öngörüsünde bulunup, geçmişteki olmazsa olmaz değerlere hep bağlı kalarak; o değerleri her işimin temeline yerleştirerek fark yarattığımı düşünüyorum.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

‘Asla yapmazdım’ diyeceğim bir şey yok. Ben ‘tecrübe’ dediğiniz şeyi yaşanmışlığın insanda bıraktığı iz olarak görmekteyim. İnsanı büyüten ve olgunlaştıran da bu yaşanmışlıkların sonucudur. Tam aksine ‘keşke yapsaydım’ dediğim şeyler var.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

Risk, hayatın bir parçasıdır. Belirsizliğin giderek arttığı bir dünyada; ister eğitim, ister turizm, ister başka alanda yapılan her yeni yatırım büyük bir risktir. Ama az önce de belirttiğim gibi doğru planlama ve kurguyla aldığım her risk de hayatımda başarıyı ardından getirmiştir.

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

Aslında çabuk demotive olan bir insanım ama enteresan şekilde bu ruh halinden çok çabuk sıyrılarak motivasyonumu hızlıca yükseltebiliyorum. Her gün uyandığımda koşmak zorunda olduğumu biliyorum. Bunu yapabilecek gücüm ve sağlığım olduğu için de şükrediyorum. Bu yargı, benim motivasyonumu artıran iç sesimdir.

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

İş hayatında zorluk hep vardır. Yaşadığım zorlukların hiçbiri kadın olmama bağlı değildi. Zorlukları aşarken kendi iç sesim, ailem ve çalışma arkadaşlarım hep en büyük destekçilerimdir.

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa bu kişi kim olurdu? Neden?

Aramızdan ayrılan, gücüne ve duruşuna hayran olduğum bir kadın rol model ile Türkan Saylan ile sohbet etmeyi çok arzu ederdim. Çok iyi bir hayata gözlerini açıp şansla doğmasına rağmen sadece “ben” demediği; etrafında bu şanstan yararlanabilecek, ihtiyacı olan tüm insanlara destek olduğu için onu kutlayıp, önerilerini dinlemek isterdim.

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

Mottom: Gerçek ve anlamlı işleri, yine gerçek ve doğru kişilerle yapmak

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Çocuklarıma en büyük öğüdüm: “Sabrınız çok, emeğiniz sonsuz olacaksa, eğitim işini yüreğinizle yapın” olurdu… Ama gelin görün ki çocuklarım yaşamlarını farklı alanlarda şekillendiriyor. Kızım ekonomist oldu, oğlum da turizm ve gayrimenkul yatırımcılığı alanında eğitimini sürdürüyor.

NASIL ARANDI: #hamiyetsatı #özelseymeneğitimkurumları #kurucutemsilcisi #başarı #eğitimsistemi #öğrenci #değerlerebağlı #geleceköngörülü #başarılıkadın #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.