23-04-2024 18:07

Feyza Ekşi Muti: Salt başarıya odaklanmadım

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
‘Araç bakım ve koruma’ denildiğinde, ilimizde akla gelen ilk marka olan Autobella’nın kurucusu Feyza Ekşi Muti, iş yaşamında salt başarıya değil, başarıya giden yolda biriktirdiği güzel anılara değer veriyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Feyza Ekşi Muti’nin, bundan 9 yıl önce çok genç yaşta kurduğu Autobella, araç bakım ve koruma alanında her geçen gün biraz daha büyüyerek, bugün İstanbul ve Kocaeli’de tam 8 noktada hizmet veren güçlü bir marka haline geldi. Feyza Ekşi Muti başarıya giden yolun, sınırları kaldırmaktan geçtiğine inansa da iş yaşamında salt başarıya odaklananlardan değil. “Bir hedefe ulaşmaktansa o yolculukta heybemde iyi dostluklar, öğretiler ve güzel anılar biriktirmenin daha önemli olduğuna inandım” diyen başarılı iş kadını, kendisini bulunduğu noktaya getiren asıl sebebin, bu düşünceyle hareket etmesi olduğunu söylüyor.

Başarı’ sizin için neyi ifade ediyor?

Başarı, benim için kendine sınır koymamayı, başka bir deyişle insanın kendisinin ötesine geçmesini ifade ediyor. Bununla beraber, sadece başarıya odaklı bir insan olmadım hiçbir zaman. Bir hedefe ulaşmaktansa, o yolculukta heybemde iyi dostluklar, öğretiler ve güzel anılar biriktirmenin daha önemli olduğuna inandım. Bu yolculuk beni bir şekilde bulunduğum noktaya getirdi.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Risk almanın ve fırsatları sürekli kollamanın hem özel hayatımda hem de iş hayatında beni geliştirdiğini düşünüyorum. Bununla birlikte değişimi, gelişimin bir parçası kabul ettim ve uyum sağlamaya çalıştım. Otomotiv piyasası çok hareketli. Dönemsel olarak müşterilerimizin ihtiyaçları değişiyor. Bu değişime hızlı bir şekilde cevap vermeyi ve hem müşterilerimiz hem de tedarikçilerimizle işbirliği içinde olmayı yeğliyoruz.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

İş hayatıma dair ‘asla yapmazdım’ diyebileceğim hiçbir şey yok. Ne yaptıysam, iyi ki yapmışım.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

Kendi işimi kurmam, aldığım en büyük    riskti ancak geriye dönüp baktığımda bu riski, hiç tereddüt etmeden aldığımı görüyorum.

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

Sanırım bu konuda biraz teslimiyetçiyim. Bir işin istediğim gibi olmamasının başka bir konuya olumlu etki edeceğine inanırım. Kendime bu şekilde telkinde bulunur ve önüme bakarım…

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

Cinsiyet eşitsizliğinin toplumsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Kadınların karşılaştığı zorlukları sadece iş hayatına indirgemek, büyük resmi görmemizi engeller. Toplumun her alanında; özellikle inşaat, otomotiv gibi erkeklerin çoğunlukta olduğu sektörlerde kapsayıcı yaklaşımın olmaması ve iş-hayat dengesine özen gösterilmemesi, kadınların iş hayatına atılmasında büyük engel teşkil ediyor. 

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa, bu kişi kim olurdu? Neden?

Henry Ford ile sohbet etmek ve hayatını onun ağzından dinlemek isterdim. Hayatı boyunca yaşadığı bir çok başarısızlıktan sonra yeniden ayağa kalkmış ve hem kendi çalışanlarına hem de ülkesine verdiği değerle adından söz ettirmiş bir iş adamı. Eminim, ondan alacağım birçok nasihat olurdu.

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

Ne iş yaparsan yap, en iyisini yapmaya çalış.

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Oğlum ya da kızım benim işimde ilerlemek isterse; çalıştığı kişilerle işbirliği içinde olmasını, katı kontratlar yerine müşteriyle dengeli ve sürdürülebilir ilişkiler kurmasını, her zaman insanı önceliklendirmesi gerektiğini kendisine nasihat ederdim.

NASIL ARANDI: #feyzaekşimuti #autobella #araçbakım #saltbaşarıyaodaklanmadım #araçkoruma #8nokta #risk #motto #mesaj #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.