23-04-2024 11:30

Hülya Tanrıbilir: Mutluysanız başarılısınız demektir

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
HyundaI Fertan Genel Müdürü Hülya Tanrıbilir için başarının tanımı şöyle: İstediğiniz noktada ve mutluysanız, başarılısınız demektir
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Doğma büyüme İstanbullu olan, evlendikten sonra Adapazarı’na yerleşen ve uzun zamandır Hyundai Fertan’ın genel müdürlüğünü yapan Hülye Tanrıbilir için başarının tarifi mutluluk ile eşdeğer. Bu yüzden her ne olursa olsun anı kaçırmadan yaşamaya özen gösteren, anlık mutlulukların bile başarıya giden yolda insanı motive ettiğini söyleyen Hülya Hanım, iş hayatında yaptığı yanlışların da doğruların da birer kazanım olduğunu düşünüyor, ‘Pozitif bakarsanız her şey yoluna girer’ diyor.

‘Başarı’ sizin için ne ifade ediyor?

Başarı, sizi mutlu edecek hedeflere ulaşmaktır. Kendi kararlarınızla ulaşmak istediğiniz noktada ve mutluysanız, başarılısınız demektir. Herkesin başarı vizyonu farklıdır ama ortak nokta kişinin mutlu olmasıdır.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Kararlarım için güvendiğim insanlardan destek aldım ve hiçbir zaman hiçbir amaç uğruna anı kaçırmadım. Anlık mutluluklar da başarıya giden yolda oldukça motive edici.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

‘Asla yapmazdım’ dediğim bir şey olduğunu söyleyemem. Yanlış yaptıklarım da doğru yaptıklarım da hayatta hep bir kazanım oldu benim için. Verilen yanlış bir karar bile fark edildiğinde ileride yapılacak daha büyük bir hatanın önüne geçebilir.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

Bizim bir aile şirketimiz var. İşin doğrusu işimizde çok büyük tecrübelere sahip olan büyüklerimiz olduğu için olası riskler öngörülüp, mutlaka tartışılır. Şimdiye kadar yeni yatırımlar haricinde bir risk almadım. 

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

Sağlıklıyım, sevdiklerim yanımda, her şeyi düzeltecek enerjim var… Pozitif bakarsanız her şey yoluna girer mutlaka.

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

Kadın olunca sıklıkla yetkileriniz sınırlı diye düşünülüyor hatta ‘sorun çözemez’ ya da ‘ne kadar anlar ki erkek işinden’ şeklinde söylemlere hedef olunuyor. Bu tarz durumlarla çok karşılaşıyorum. Bunun yanı sıra hem iş kadını hem de anne olmak bazen zor olabiliyor. Ben de bu zorluğu kızım Bige’ye iş yerinde rahat edebileceği bir ortam oluşturarak çözmeye çalıştım.

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa, bu kişi kim olurdu? Neden?

İçinde bulunduğum sektörde çok sayıda başarılı iş kadını ve iş adamı var, her biriyle konuşmak, tecrübelerini paylaşmak isterdim. Her bir başarı hikayesi, yeni bir başarı yoluna ışık tutar.

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

Dün yaptığın hataları unutma, hayal gücü ve enerjiyle yarına bak ama bugünü asla kaçırma!

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Kararı ne olursa olsun ona destek veririm tabii ki ama her zaman tecrübeli aile büyüklerine kulak vermesini tavsiye ederim.

NASIL ARANDI: #hülyatanrıbilir #hyundaifertan #genelmüdürü #başarı #mutluysanızbaşarılısınızdır #risk #motto #başarılıkadın

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.