27-04-2024 07:59

Hem şifa dağıtıyor hem güzelleştiriyor Dr. Nurhan Börekçi Alet

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/09/2021
Dr. Nurhan Börekçi Alet, kendi adını taşıyan şık kliniğinde, geleneksel tamamlayıcı tıp ve medikal estetik uygulamalarıyla hem şifa dağıtıyor hem de güzelleştiriyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Aldığı tıp eğitiminden sonra kendisini geleneksel tamamlayıcı tıp (GETAT) alanında da geliştiren Dr. Nurhan Börekçi Alet, kliniğinin kapılarını açtı. İzmit Yenişehir Mahallesi’ndeki, kendi adını taşıyan şık kliniğinde hasta kabulüne başlayan Dr. Nurhan Börekçi Alet, hem geleneksel tamamlayıcı tıp hem de medikal estetik uygulamalarını başarıyla gerçekleştiriyor. Ozon, hacamat, sülük tedavilerinin yanı sıra fizik tedavi ve medikal estetik uygulamalarının da yapıldığı 3 katlı klinik; GETAT uygulamalarının işinin uzmanı kişiler tarafından yapıldığı, tamamen hijyenik bir merkez arayışında olanların yüzünü güldürdü. Haydi gelin, hem Dr. Nurhan Börekçi Alet’i biraz daha yakından tanıyalım hem de klinikteki uygulamalar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olalım.

Nurhan Hanım, sizi tanıyabilir miyiz?

1987, Almanya doğumluyum. Maden işçisi olarak ailesiyle beraber Almanya’ya gitmiş bir babanın 6 evladından biriyim. Babam, önce madencilikle sonra da kendi tekstil şirketini kurarak bütün çocuklarını okuttu. Ablamlardan biri hemşire diğeri sosyolog, ben de o dönemde idolüm olan ablalarımdan etkilenerek çocukluğumdan beri doktor olma hayali kurdum. Tıp eğitimimi Almanya’da almayı planlıyordum ama orada eğitim sistemi çok farklı işliyor. Tam benim tıp okuyacağım dönemde sistem yine değişince Türkiye’deki sınava hazırlanmaya karar verdim. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanarak Ankara’ya geldim.

Okul bittikten sonra ne yaptınız?

Mecburi hizmet için Bitlis’e atandım. Bu arada üniversitede, eşimle tanışmıştım. Nişanlılık dönemimizle mecburi hizmetim aynı döneme denk gelince devletten istifa ettim. Kısa süre içinde de evlenip Kocaeli’ye yerleştik ve benim için yepyeni bir hayat başladı.

ÖN YARGILARIM VARDI

Hangi programlara katıldınız?

Medipol Üniversitesi’nde geleneksel tamamlayıcı tıp üzerine çeşitli sertifika programlarına katıldım. Önce ozon terapisiyle başladım, sonra hacamatı öğrendim; ardından sülük tedavisi ve mezoterapi geldi… Bunlar bize tıp fakültesinde öğretilmeyen, daha önce ön yargıyla yaklaştığım alanlardı. İşin içine girip öğrendikçe, modern tıbbın tamamlayıcısı olan bu yöntemlerin hastalar üzerinde çok olumlu etkileri olduğunu gördüm ve bu alanda kendimi daha da geliştirmek için geleneksel tamamlayıcı tıp alanında doktora başvurusu yaptım.

Çalışma hayatınız ne zaman başladı?

Bu eğitimleri alırken, İzmit’te hizmet veren bir merkezden teklif aldım. Yaklaşık bir buçuk yıl burada çalıştıktan sonra eşimin de desteği ve yüreklendirmesiyle kendi GETAT (Geleneksel ve tamamlayıcı tıp) kliniğimi açmaya karar verdim. Eşim Gökhan Alet, vizyonu son derece geniş, girişimci ruhlu birisidir. Kliniği açmaya karar verdikten sonra çok kısa bir sürede merkezimizi bulduk, gerekli tadilatı yaptırdık ve 1,5 ay içerisinde kliniğimizi açtık.

OZON TERAPİ NEDİR?

Gelelim, Dr. Nurhan Börekçi Alet Kliniği’nde hangi uygulamaların yapıldığına…

Burası bir GETAT kliniği. Üç katlı merkezimizde yaklaşık 350 metrekarelik kapalı alanda hizmet veriyoruz. Çok içimize sinen, enerjisi yüksek, ferah bir merkez oldu. Kliniğimizde hem kadın hem de erkek hastalarımıza ozon, hacamat ve sülük tedavilerinin yanı sıra uzman fizyoterapistimiz eşliğinde fizik tedavi ve medikal estetik alanındaki tüm işlemleri yapıyoruz. Ben aynı zamanda fonksiyonel tıp danışmanlığı yapıyorum. Hastaların doğru yönlendirilmesi çok önemli çünkü her işlem her hastaya uygulanmaz. Merkezimize gelen herkesin tıbbi öykülerini dinliyorum, hali hazırda uygulanan bir tedavileri varsa mutlaka devam etmelerini istiyorum ve burada yapılacak uygulamaları buna göre planlıyorum.

Nurhan Hanım, ozon terapi nedir? Hangi durumlarda kullanılır?

Ozon terapisi; hastanın ihtiyacına yönelik olarak kan yoluyla, kas veya eklem içine ya da açık yaraya direk olarak ozon vermek suretiyle uygulanan; çok başarılı sonuçlar aldığımız bir tedavi yöntemi. Bağışıklığın güçlendirilmesinden romatizmal hastalıklara, eklem problemlerinden bel-boyun fıtıkları nedeniyle oluşan ağrıların azaltılmasına, yara ve yanık tedavisinden ciltte oluşan akne, leke ve bozukluklarının giderilmesine kadar çok geniş bir etki alanı var. Ayrıca ozon terapi stres-yorgunluk tedavisinde ve cilt gençleştirmede de sıklıkla kullandığımız bir yöntem.

Ozon terapi kaç seans uygulanmalı? Herhangi bir yan etkisi var mı?

Başka bir şekilde gerekmediği takdirde, haftada iki kez olmak üzere 10 seans öneriyoruz. Ozon terapi yıllardan beri güvenle kullanılan bir yöntem. Dikkatle ve işin uzmanları tarafından uygulandığı sürece bilinen hiçbir zararı yok.

Klinikte hacamat da yapılıyor, değil mi?

Evet. Hacamat, bin yıllardır kullanılan kadim bir şifa yöntemi. Vücudumuza zararı olan toksik maddelerin, vakum yöntemiyle deriden çekilip alınması prensibine dayanıyor. Vücudumuzun belirli bölgelerindeki deri uygun şekilde çiziliyor ve bu iş için özel olarak üretilen kupaların emme gücüyle kanın çekilmesi sağlanıyor. Özelliğini yitirerek koyu renkli bir pelte kıvamına dönüşmüş; toksik maddeler ve ağır metaller içeren kirli kan böylece vücuttan atılmış oluyor.

Hacamatın insan sağlığına olumlu etkileri nelerdir?

Hacamatın sayısız faydası var. Başlıcalarını saymak gerekirse; hacamat bütün hastalıklarda medikal veya cerrahi tedavileri destekler. Kronikleşmiş bağ ağrılarını geçirmekte çok önemli rol oynar; epilepsi nöbetlerinin şiddetini ve sayısını azaltır; kişiye enerji verir; kas ve bağ dokusundaki esnekliği artırır; uyku problemlerinin giderilmesine yardımcı olur; adet düzensizliğine iyi gelir; yaraların iyileşme sürecini hızlandırır, vücuttaki ödemin sökülmesine yardımcı olur ve bütün hastalıklarda medikal veya cerrahi tedavileri destekler.

106 FARKLI ENZİM

Hacamat yaptıranların dikkat etmesi gereken hususlar var mı?

Her konuda olduğu gibi hacamat da bu konuda uzmanlaşmış doktorlar tarafından yapılmalı. Derin anemisi olanlara, kalp pili taşıyan hastalara; varislerin, açık yaraların ve benlerin üzerine; kanama ve pıhtılaşma bozukluğu öyküsü olanlara, hamilelere ve organ nakli olmuş kişilere hacamat uygulaması yapılmaz.

Peki, sülük tedavisi?

Sülük mucizevi bir hayvan ve tıbbi sülüklerle uygulanan sülük tedavisinin pek çok hastalık üzerinde inanılmaz etkileri var. Sülük, vücutta bulunan durağan kanı boşaltmasının yanı sıra salyasında bulunan 106 değişik enzim sayesinde pek çok hastalığın tedavisinde kullanılır. Bununla beraber insanlar sülük tedavisinden çekinmekte pek de haksız sayılmaz çünkü bu işi olması gerektiği şekilde yapan kişi ve merkez sayısı çok az. Sülük tedavisi doğru sülüklerle, bilinçli bir şekilde ve son derece hijyenik bir ortamda doktorlar tarafından yapılmalı.

Sülük tedavisinin yan etkisi veya zararı var mıdır?

Tüm tedavilerde olduğu gibi geleneksel tamamlayıcı tedavilerden önce de hastalarımızın tahlillerini değerlendiriyoruz. Özenle bir anamnez alıyoruz ve değerlendirip uygun tedaviyi veya kombine tedavileri öneriyoruz. Sülüğün yapıştığı cilt bölgesinde alerjik reaksiyona bağlı kızarıklıklar  olabilir, bunlar kısa süre içerisinde kendiliğinden geçer. Bunun dışında bilinen bir yan etkisi yoktur. Bununla beraber, sülük tedavisi işinin uzmanı kişiler tarafından, dikkatle uygulanmalı, tedavide mutlaka tıbbi sülük kullanılmalıdır. Her sülük, kullanım sonrası imha edilmeli, kesinlikle bir daha kullanılmamalıdır. Bu nedenle doktor olmayan, hijyen kurallarına azami düzeyde dikkat etmeyen kişilerin sülük uygulaması; tedavide fayda sağlanamamasının yanı sıra enfeksiyon kapma ihtimalini de doğurur.

Nurhan Hanım, medikal estetik alanında hangi uygulamaları yapıyorsunuz?

PRP ve mezoterapinin yanı sıra dolgu ve botoks da dahil olmak üzere neredeyse tüm medikal estetik uygulamalarını yapıyoruz. Yakında Fransız askısı uygulamamız da başlıyor. İleride bünyemize cilt bakımı ünitemiz ve fraksiyonel lazer de eklenecek.

Mezoterapi tam olarak nedir?

Yılların etkisiyle yüzümüzde kırışıklıkların ve sarkmaların oluşması kaçınılmaz. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren anti-aging yöntemlerinden biri de mezoterapi. Cilt bölgesinin orta kısmına ihtiyaca uygun bir takım solüsyonlar enjekte edilerek yapılan bu işlemin pek çok türü var. Bunlar arasında yüz mezoterapisi, leke mezoterapisi, saç mezoterapisi, göz altı mezoterapisini sayabiliriz.

Yüz mezoterapisi hangi durumlarda uygulanır?

Güneş, yaş, çevresel faktörler ve kolajen kaybı nedeniyle kırışan ve sarkan cilt görünümü gençleştirmek ve sıkılaştırmak için yapılan bir işlem. Yüz mezoterapisi uygulamasında hyaluronik asit, antioksidan, vitamin, mineral ve amino asit içeren ilaçları karıştırarak cilt altına enjekte ediyoruz. Bu ilaçlar kolajen ve elastin lif üretimini hızlandırarak cildin kendi kendini iyileştirme sürecini başlatıyor. Aslında diğer mezoterapi türlerinde de yapılan işlem aynı. Sadece, kişinin ihtiyacına uygun olarak cilde enjekte ettiğimiz içerik değişiyor. Örneğin leke mezoterapisinde, cilt rengini açmayı hedefleyen ve ciltteki leke görünümünü azaltan içerikler kullanıyoruz.

Mezoterapiyi başka hangi sorunların giderilmesinde kullanıyorsunuz?

Medikal estetik alanında mezoterapiyi deri yüzeyinde oluşan çatlakların, yara ve akne izlerinin, gözaltı torbaları ve morluklarının giderilmesi ile selülit tedavisinde kullanıyoruz.

Sizi tanıdığımıza çok memnun olduk, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

Ben teşekkür ederim. Tamamlayıcı tıbbın şifasından faydalanmak ve medikal estetik uygulamalarımız hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyen herkesi kliniğimize bekliyoruz.

İLETİŞİM

Adres: Yenişehir Mah. Arda Sok. no:34/A İzmit

Tel: 0530 614 56 56

Instagram: drnurhanborekcialet

NASIL ARANDI: #nurhanbörekçialet #getatkliniği #tamamlayıcıtıp #sağlık #güzellik #ozonterapisi #mezoterapi #sülüktedavisi #hacamat #botoks #medikalestetik #yenişehir #şifa #sağlık #tıp #uzman #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.