26-04-2024 14:20

Nebiye Topuz: Hayatın ta kendisi: ACI SICAK ÇİKOLATA

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/01/2023
.stripslashes($urun->baslik).

Çikolata, içerisinde bulunan kafein, teobromin ve kalsiyum gibi maddeler sayesinde bedeninizi uyandırır ve enerji verir. Aynı zamanda, içerdiği magnezyum ve fenolik bileşikleriyle de serotonin hormonu üretimini teşvik ederek depresyonu önler. Bu yüzden, çikolata tüketimi, özellikle kış aylarında enerji seviyelerini artırıp, depresyon belirtilerini azaltmada önemli bir rol oynayabilir. Tatlıları sevenlerin düşlerindeki tatlı olmaya aday gibi duran, acı sıcak çikolata, enfes ve özel bir lezzetin kapısını aralıyor. Günümüzde her yerde kolayca bulunabilen bu harika içeceğin hikayesi oldukça eskiye dayanıyor.

TÜM DÜNYAYA YAYILDI

Sıcak çikolata, köken olarak Mısırlılar ve Aztekler tarafından yapılan kakao çayına dayanmaktadır. 1700’lerin ortalarında İspanyollar, Meksika’ya getirdikleri kakao tohumlarını kullanarak sıcak çikolatayı üretmeye başladı; daha sonra bu içeceği dünyaya yaydı. Acı sıcak çikolata, 18. yüzyılda Fransız yemekleriyle bütünleşti. 1660’lardan beri Fransız kültüründe kullanılan acı sıcak sos, çikolata ile karıştırıldı ve bu karışım, Fransız tariflerinde “acı sıcak çikolata” olarak adlandırıldı. Acı sıcak çikolata, 19. yüzyılda Avrupa’da çok popüler hale geldi ve günümüzde ülkemizde de çok seviliyor. Acı sıcak çikolata hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebiliyor.

AYNI HAYAT GİBİ

İzlediğim bir filmden esinlenerek çalışmaya koyuldum! Reçeteler üzerinde çalıştım ve sonucunda bu enfes içeceği dükkanımda hazırlayıp sunmaya başladım. “Hayat tatlılıklarla acılıklarla doludur. Öyle ki birbirinden ayırmak imkansızdır” demiş, Charles Dickens. Acı ve tatlı, hayatın neredeyse her açısı için geçerlidir. Hayatımızda yaşadığımız her an, yaşadığımız her deneyim, her zaman hem tatlı hem de acı olabilir. Acı ve tatlı, hayatın birbiriyle olan bağlantılarını keşfetmemize yardımcı olan en önemli araçlardan biridir. Acı, zorluklara karşı koyma ve güç kazanma becerilerimizi geliştirmemize yardımcı olurken; tatlı, yaşadığımız anların tadını çıkarmamıza ve keyif almamıza yardımcı olur. Ben de bu lezzetli ve manidar içeceğe “Hayat” demekten daha mantıklısını bulamadım.  Hayatı acısıyla tatlısıyla yaşayanlar için “Ver bana bir hayat!” diyoruz…

 

Nebiyye Bakery&Patisserie

Yenişehir Mahallesi, Çınar Sok.

No:19/A, İzmit/Kocaeli

Telefon: 0 535 696 91 91

I patisserie_nebiyye

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.