03-05-2024 11:43

Hayallerinizin mimarı: Pınar Organizasyon

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/04/2021
Yaptığı organizasyonlarla bugüne dek sayısız çiftin hayallerini gerçeğe dönüştüren Dürdane Uzan; her detayıyla ince düşünülmüş bir organizasyon isteyenleri Pınar Organizasyon’a bekliyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: EYLEM SELVİ ARI

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Başarılı iş kadını Dürdane Uzan tarafından kurulan ve hayata geçirdiği konsept organizasyonlarla adından sıkça söz ettiren Pınar Organizasyon, bugüne dek sayısız çiftin hayallerindeki düğünü gerçeğe dönüştürdü.

‘Hayallerinizin mimarı’ sloganıyla imza attığı düğün, kına, söz, nişan, evlenme teklifi, lansman, açılış, sünnet töreni gibi her türlü organizasyonda koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkesiyle hareket eden Dürdane Uzan; yaklaşan düğün sezonu için de hazırlıklarını tamamladı.

İşinin uzmanı ekibi ve sınırsız yaratıcılığıyla masal gibi düğünleri hayata geçirmeye hazırlanan Dürdane Uzan, Pınar Organizasyon’un hikayesini Kocaeli Life okurlarıyla paylaştı.

Dürdane Hanım, sizi tanıyabilir miyiz?

İsmim, Dürdane Uzan. Pınar Organizasyon’un kurucusuyum. Aslında, mesleğim iş eğitimi öğretmenliği ancak Samsun’da bir süre bu alanda görev yaptıktan sonra organizasyon işlerini sevdiğimi ve bu alanda yeteneğim olduğunu fark ettim. Öğretmenliği bırakarak, yine Samsun’da bir organizasyon şirketi ve çiçek evi açtım. O günden beri organizasyon sektörünün içindeyim.

Kocaeli’ye gelişiniz nasıl oldu?

Samsun’da bir süre çalıştıktan sonra eşimle birlikte oğullarımın geleceği için daha büyük bir şehre yerleşmeye karar verdik. Kocaeli’yi tercih ettik ve 20 yıl önce buraya yerleştik.

Organizasyon işine ilimizde de devam ettiniz mi?

Kocaeli’ye gelince ilk iş olarak kırtasiye, parfümeri, çiçek ve organizasyonu bir arada barındıran geniş konseptli bir dükkan açtım. Her zaman gelecek odaklı düşünürüm. Hep ‘daha iyisini nasıl yaparım?’ diye araştırır, bir yolunu bulurum. Daha o dönemlerde, dükkanım için bir internet sayfası açtım.

KOCAELİ’DEKİ İLK İŞİM…

20 yıl önce organizasyon alanında çalışan firma sayısı da çok azdı… Bu işe girmeye nasıl karar verdiniz?

Biraz önce de bahsettiğim gibi bu alana büyük ilgim ve yeteneğim vardı. İşe ilk başladığımda en büyük ilham kaynağım, İstanbul’daki organizasyon firmaları oldu. Onları takip ettim, çalışmalarını inceledim ve ‘onlar yapabiliyorsa ben de yaparım’ diyerek koyuldum işe. O yıllarda bu işi yapmak kolay değildi.  Düğünlerde kullanılacak konseptlere ait malzemeleri, ustaları bulmak daha zordu. Şimdi her şeyi internetten hazır şekilde satın almak mümkün.

En çok hangi sıkıntıyı çektiniz?

En çok usta bulmakta zorlandım. Hayallerimi gerçekleştirmek için çalışmalara başladığımda, bunları uygulayacak usta bulamıyordum. Sonra Pendik’te bir ustayla tanıştım. O da öğretmenlikten emekli olmuştu ve küçük bir dükkanı vardı. Onunla çalışmaya başlayınca rahat ettim. Birlikte çok güzel işler yaptık.

Kocaeli’deki ilk organizasyonunuzu hatırlıyor musunuz?

İlk organizasyonumu Kavaklı’daki Kongre Sarayı’nda yaptım. Kimsesiz 10 genç kızın düğünü için gelin yolu ve gelin masası hazırladım ve bu çalışma için hiçbir ücret talep etmedim. Bu organizasyon sonrası güzel dönüşler aldım. Öyle ki sadece bir aileden tam 12 kişinin düğün organizasyonunu ben gerçekleştirdim.

ŞİRKETİM KIZIM GİBİ

Markanızı oluştururken neden ‘Pınar’ ismini tercih ettiniz?

Benim iki oğlum var. Onları çok seviyorum ama hep bir kız çocuğum olsun istemiştim. Eğer kızım olsaydı adını Pınar koyacaktım. Ben de ‘içimde kalmasın’ dedim ve şirketimi kızım gibi görerek adını Pınar koydum.

Pınar Organizasyon kaç kişilik bir ekiple hizmet veriyor?

7 kişilik kemik bir kadrom var. Dönem dönem bu sayı artabiliyor. Ekibimle çok uyumlu çalışıyoruz.

BUTİK İŞLER YAPIYORUM

Organizasyonun ayrıntılarını belirlerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Benim yaptığım işin telafisi yok. Bir kez yapılıyor ve mükemmel olmalı. Her ayrıntının kusursuz olması şart. Ben de bunu sağlamak için tüm tecrübemi ve imkanlarımı seferber ediyorum. 4 depo dolusu malzemem var. Yine de bu malzemeler çiftimizin hayallerini karşılamıyorsa, hemen ne gerekiyorsa temin ediyorum. Mutlaka istenilen konsepti hazırlıyorum. Benim için önemli olan beni tercih eden çiftlerin kendilerini özel hissetmesi.

Peki, çiftler size nasıl ulaşıyor?

Düğüne dair her şeyin bulunduğu www.dugun.com’da üyeliğim var. Çiftler bu portalda çokça vakit geçiriyor, beni oradan rahatlıkla bulabiliyorlar. Sosyal medya sayfamız da oldukça aktif. Ayrıca organizasyon dışında Pınar Çiçek Evi isminde bir de çiçekçi dükkanım var. Gelin buketi bakmaya gelen gelinlerimizle çok güzel bir enerji yakalıyoruz ve organizasyonlarında da bizi tercih ediyorlar.

İNCE DETAYLAR

Dürdane Hanım, bundan sonraki hedefiniz nedir?

Bu yolda en büyük destekçilerim her zaman oğullarım, Levent ve Ömer Faruk oldu. Ömer Faruk, şu anda Polonya’da yüksek lisans eğitimi görüyor. Levent ise yanımda, her işe birlikte koşturuyoruz. Buralara kolay gelemdim, hep mücadele ettim. Ben bu işe 100 lira bütçeyle başladım, şu anda 4 depom var. Şimdi oğullarımla birlikte büyük bir hayalim var: Butik evler tasarlayıp, buralarda organizasyonlar yapmak istiyorum.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Pandemiden dolayı iptal edilen çok sayıda düğün oldu. Geçen yıl düğünlerini erteleyenler bu yıl dört gözle o günü bekliyor. Hayırlısıyla onların ve daha pek çok yeni çiftin organizasyonunu yapacağız. Kendine özel, ince düşünülmüş, farklı detaylarla dolu bir organizasyon isteyenleri Pınar Organizasyon’a bekliyorum.

 

İLETİŞİM

Adres: Merkez Mahallesi 21. Sk.

No: 4/F Erenkaya Pasajı Gölcük/Kocaeli

Tel: 0544 204 77 14 –  0262 413 34 05

Web: info@pinarorganizasyon.com.tr

Instagram: pinarorganizasyonevent

NASIL ARANDI: #pınar organizasyon #organizasyon #dürdane uzan #evlilik #nişan #söz #düğün #kına #sünnet #lansman #açılış #çiçek #kocaeli #gölcük

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.