27-04-2024 00:10

Hatice Alemdar: “Anahtar kelimem, istikrar”

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2023
Mağazacılık sektöründeki tecrübesini 1,5 yıl önce İzmit’te açtığı Cotton Butik ile ilimize taşıyan Hatice Alemdar, satışa sunduğu birbirinden şık ve kaliteli ürünlerle giyimine özen gösteren, tarz sahibi pek çok kadının ihtiyacına cevap verdi. Hem günün trendlerini yansıtan giyim ürünleri ve aksesuarları hem de mağazasının şık dekorasyonuyla kısa sürede sektöründe fark yaratan Hatice Alemdar, başarısının sırrını “Anahtar kelimem, istikrar” diyerek açıklıyor. Her kadının imkanları ölçüsünde mutlaka üretmesi gerektiğine inanan başarılı girişimci, “Bulundukları koşul ne olursa olsun bütün kadınlar mümkün olanın en kalitelisini yaşamak için çalışmalı, üretmeli ve bunun için mücadele etmeli” diyor.
.stripslashes($urun->baslik).

Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzda kısaca bahseder misiniz?

Sakarya, Karasu doğumluyum. Çalışma hayatına, 1998 yılında mağazacılık sektöründe başladım. Uzun yıllar Kadıköy İpekyol ve Akmerkez’deki Derin mağazalarında görev yaptıktan sonra 2003 yılında evlenerek İzmit’e yerleştim. İzmit’te mesleğime işveren olarak devam ettim. Cotton Butik’i ilk olarak memleketim olan Karasu’da açtım. Yedi yıl Karasu’da hizmet verdikten sonra, yaklaşık 1,5 yıl önce mağazamı İzmit’e taşıdım.

 

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız? Bu yolda aldığınız en büyük risk neydi?

İş konusundaki titizliğim ve mükemmeliyetçi yapım beni sektördeki arkadaşlarımdan ayıran özelliklerim. Mağazamda tüm kombinleri kendim yaparım. Her yeni gelen ürünle mağazadaki kombinler komple yeni baştan yapılır. Ayrıca temizlik, hijyen ve düzen benim için olmazsa olmaz. Mağazama gelen herkesin kendisini iyi hissetmesini, ferah, keyifli bir ortamda zevkle alışveriş yapmasını önemserim. Bugüne kadar aldığım en büyük risk, iş yerimi küçük bir kasabadan metropol bir şehre taşımak oldu. Bu yolda beni destekleyen, mağazamın başarılı olmasında büyük katkısı olan sevgili müşterilerime çok teşekkür ederim.

 

Kariyerinizde bir dönüm noktası var mı?

2015 yılında Karasu’da mağaza açmaya karar vermek, benim için dönüm noktası oldu. Kendi kanatlarımla uçabildiğimi, bir iş yerini uzun süre ayakta tutabileceğimi görmek kendime olan güvenimi ve cesaretimi artırdı.

 

Sizce güçlü kadın kimdir? Siz gücünüzü nerden alıyorsunuz?

Yorgun ve güçlü kadın :))) Bence bir kadın yorgunsa güçlüdür çünkü hayata dair her şeyi kendi yapıyordur. İnsanlardan beklentiniz yoksa güçlüsünüzdür. Benim hayatımda, ailem en büyük destekçim. Annem ve babam çok güçlü insanlar. Dört kardeşiz, hepimiz çalışmayı çok seviyoruz, kızım da gücüme güç katıyor.

İşinizle ilgili kendinizi en güçlü hissettiğiniz an hangisiydi?

İzmit’teki mağazamı ilk açtığım gün, müşterilerim yavaş yavaş mağazaya gelip, ürünleri çok beğendiklerini ifade ettiğinde kendimi çok güçlü hissetmiş ve kaygılarımın boşuna olduğunu anlamıştım. Bu duygu hala devam ediyor.

 

Kendinizi güçsüz hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bu duygunun üstesinden nasıl geldiniz?

Güçsüz hissettiğim anlar elbette oldu ve eminim, bundan sonra da olacak. Ben bu duyguyu seyahat ederek yeniyorum. Yeni yerler görmek, gittiğim yerlerde sektörel farkları, yenilikleri görmek bana çok iyi geliyor. Mağazaya yeni ürünler getirmek ve bunların müşterilerim tarafından beğenildiği görmek de moralimi çok çabuk yükseltir.

 

Yeniden başlama şansınız olsa geri dönüp neyi değiştirmek isterdiniz?

Yeniden başlama şansım olsaydı, yine aynı hayatı yaşamak isterdim. Allah’ın bana verdiği her şeye şükürler olsun.

 

Yarının güçlü ve başarılı kadınlarına nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Hayatın ve kendi becerilerinin farkına varıp tüm algılarını açsınlar. Çalışmak, üretmek çok kıymetli. Hiçbir şey yapamıyorlarsa bile imkanları dahilinde, el emekleriyle bir şeyler üreterek işe bir yerden mutlaka başlasınlar. Ev hanımıysalar işe takı yaparak, örgü örerek; köyde yaşıyorlarsa ekip biçerek ama mutlaka üreterek bir yerden başlasınlar. Bulundukları koşul ne olursa olsun mümkün olanın en kalitelisini yaşamak için mücadele etsinler. Benim anahtar kelimem, istikrar. Kararlı bir şekilde, azimle ve inançla çıkılan yolda başarı mutlaka gelecektir diye düşünüyorum.

NASIL ARANDI: #8 mart dünya kadınlar günü # kocaeli life # hatice alemdar # kocaeli # cotton butik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.