19-04-2024 14:50

Güzelliğiniz parmaklarının ucunda Sena Akbari

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/05/2023
TrendEstetik’in kurucusu, başarılı güzellik uzmanı Sena Akbari özellikle cilt bakımı, incelme ve lazer epilasyon konularında iddialı sonuçlara imza atıyor. Alanındaki eğitimi, donanımı ve işindeki hassasiyetiyle tanınan Akbari, şimdi sihirli parmaklarıyla İzmitlilerin hizmetinde
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

TrendEstetik artık İzmit’te!

Başarılı güzellik uzmanı Sena Akbari, danışanlardan gelen yoğun talebe kayıtsız kalmadı, geçtiğimiz yıl Kartepe’de hizmete açtığı TrendEstetik Güzellik Merkezi’ni İzmit’teki yeni yerine taşıdı. Açıldığı günden itibaren son teknoloji ürünü cihazlarıyla özellikle cilt bakımı, incelme ve lazer epilasyon konularında iddialı sonuçlara imza atan Sena Akbari, şimdi güçlenen kadrosuyla İzmitlilerin hizmetinde. Yenilikçi yapısı, eğitimi, donanımı ve verdiği nitelikli hizmetle kısa sürede dikkatleri üzerine çeken; sadece Kocaeli’den değil, çevre il ve ilçelerden de çok sayıda danışanı bulunan Akbari’yi TrendEstetik’te ziyaret ettik, merkezdeki uygulamalar hakkında detaylı bilgi aldık. Keyifle okuyacağınızdan eminiz….

Sena Hanım, bize kendinizden bahseder misiniz?

1997, Kocaeli doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü mezunuyum. Eğitimimi tamamladıktan sonra 4 yıl süreyle ilimizdeki çeşitli özel hastanelerde görev yaptım. 2022 yılında hayallerimin peşinden gitmeye karar vererek kurumsal hayata veda ettim ve kendi işimi kurdum. Diş hekimi Timur Akbari ile 3 yıldır mutlu bir evliliğimiz var.

Genç yaşta, cesur bir girişimle ciddi bir yatırım yaptınız, neden güzellik sektörünü tercih ettiniz?

Mesleğimi severek yapmama rağmen çocukluğumdan beri hep kendi işimi kurmak gibi bir hayalim vardı, güzellik sektörüne duyduğum ilgi her geçen gün artıyordu. Bu konudaki yeteneğim, aileme ve arkadaşlarıma uyguladığım saç ve makyaj modelleri çevremin dikkatini çekmeye başlamıştı. Öğretmenlerimin ve ailemin teşvikiyle bu alanda kendimi geliştirmeye karar verdim. İzmir’e giderek güzellik uzmanlığı, lazer epilasyon, kalıcı makyaj ve bölgesel zayıflama alanlarında eğitimler aldım. Yeniliğe aç bir yapıya sahibim, bu nedenle eğitimlerimin de sonu gelmedi. Hala sektörümle ilgili tüm yenilikleri takip ediyor ve eğitim almaya devam ediyorum.

Gelelim TrendEstetik’e…

2022 yılında hayallerimi gerçeğe dönüştürmek için kolları sıvadım, aynı yılın şubat ayında TrendEstetik Güzellik Merkezi’ni Kartepe’de hizmete açtım. TrendEstetik, kısa sürede tanındı ve ciddi bir danışan portföyüne ulaştı. Sadece Kartepe’den değil, çevre il ve ilçelerden, özellikle de İzmit’ten çok ilgi gördü. Bir süre sonra danışanlarımdan merkezi İzmit’e taşımam için yoğun talep gelmeye başladı. Bu taleplere kayıtsız kalamayarak, kısa bir süre önce merkezimi İzmit’e taşıdım. Şu anda danışanlarımıza yeni yerimizde, 120 metrekare alanda, toplam 6 kişilik uzman ekibimizle hizmet veriyoruz.

25 DAKİKADA 30 BİN MEKİK

TrendEstetik Güzellik Merkezi’nde hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Merkezimizde cilt analizi, cilt ve saç bakımı, göz çevresi bakımı, kalıcı makyaj, kirpik lifting, ipek kirpik, lazer epilasyon, vücut bakımı ve incelme, sıkılaşma yağ parçalama, selülit giderme alanlarında hizmet veriyoruz. Danışanlarımızın sağlığı birinci önceliğimiz. Bu nedenle merkezimiz bünyesinde bir de diyetisyenimiz var. Tatil sezonunun yaklaştığı şu günlerde, fit bir vücuda sahip olmak isteyen danışanlarımıza hem sağlıklı beslenme desteği veriyoruz hem de son teknoloji ürünü EMS, G5, Heykeltıraş ve Lenf Drenaj cihazlarımızla çok etkili sonuçlara imza atıyoruz.

EMS cihazı hangi sorunların giderilmesinde kullanılıyor?

Derin kas fibrillerine ulaşmak için normal egzersizlerde çok ağırlık kullanılması gerekir. EMS’de ise buna gerek kalmadan kaslara elektriksel kas uyarımı ile ulaşılabiliyor. EMS, ‘Elektriksel Kas Uyarımı’ demek. Fizik tedavi alanında uzun yıllardır uygulanan bu sistem özel bir giysi giyilerek, düşük elektrik akımının vücuda verilmesi prensibiyle çalışıyor. Salonda iki saatlik çalışmayla yakılan kalori, EMS sistemi ile 25 dakikada yakılıyor. 25 dakikalık bir seansta, 30 bin mekik ya da squat’ın etkisi sağlanıyor; yaklaşık 800-1000 kalori yakılabiliyor. Böylece hızlı kilo verme, kas kütlesinde artış, duruş düzelmesi, karın kaslarının ve vücudun güçlenmesi sağlanıyor. Vücutta sıkılaşma, selüllit görünümünde azalma, bölgesel incelme ve kalça dikleştirmede çok etkili. EMS ayrıca eklem rahatsızlıklarında da kullanılıyor. Haftada bir veya iki kez 25’er dakikalık seanslar halinde uygulandığında dikkat çekici sonuçlar elde ediyoruz.

Bu cihazdan herkes faydalanabilir mi?

Kalp pili taşıyanlar, hamileler ve epilepsi hastalığı olanların EMS egzersizi yapması uygun değil. Bunun dışında EMS sistemi, fizik tedavi araçları içerisinde yer aldığı için bel fıtığı, boyun fıtığı, sırt ağrıları yaşayanlar için özellikle faydalıdır. Ayrıca eklemlerinde sorunu olan kişiler de EMS ile kolaylıkla egzersiz yapabilir. Spor ya da egzersiz yapmasında sakıncası olmayan herkes cihazdan faydalanabilir.

 

G5 VE LENF DRENAJ

Peki, G5 Masaj hangi alanlarda kullanılıyor?

G5 Masaj, terapistin yapabileceğinden çok daha derine inen mekanik bir masaj cihazıdır. Farklı masaj teknikleri için farklı başlıklar kullanılır. Masaj başlığı belli bir basınçla, dairesel olarak her yöne hareket eder ve derin bir masaj sağlar. Kan dolaşımın arttırılmasına, yağ kütlelerinin ve selülitin parçalanmasına yardımcı olan mükemmel bir cihazdır. Sırt, omuz, uyluk, kalça ve mide bölgelerinde özellikle etkilidir. Selüliti azaltır, sonuç anında hissedilebilir. Lenfatik sistemi uyararak, ödem atmaya da yardımcı olur.

Fazla doku sıvısı, atık ve toksinleri bertaraf eder. Cilt dokusunu geliştirir, pürüzsüz bir görünüm sağlar. Ayrıca kas gerginliğini azalttığı için ağrıları gidererek kişide rahatlamaya ve daha iyi bir uykuya yardımcı olur. G5, varis sorunu olan, kanser ya da emboli teşhisi alan kişiler dışında herkese uygulanabilir. Regl dönemindeki kadınların bu süreçlerinin bitmesi beklenir.

TrendEstetik’te lenf drenaj uygulaması da var. Bu işlemin amacı nedir?

Lenf drenaj masajı, vücutta tutulan ödemi azaltmak için en başarılı uygulamadır. Özel bir kıyafetin içerisinde son derece hafif, monoton, yavaş, ritmik ve cilt yüzeyine yapılan bir masajdır. Lenf sıvısının akışını hızlandırır ve şişkinliği en aza indirerek rahatlama sağlar. Lenf drenaj masajı bedenimizi toksinden, bakteriden, mikroptan, kimyasal atıklardan ve sıvı fazlasından arındırır, direnç sistemimizi güçlendirir. 30 dakika süren bu işleme sadece dinlenmek için bile gelmek isteyen danışanlarımız oluyor.

MERKEZİN GÖZ BEBEĞİ

Bildiğim kadarıyla ‘Heykeltıraş’ uygulaması da büyük ilgi görüyor…

Heykeltıraş cihazımız merkezimizin göz bebeği ve evet, çok fazla rağbet gören işlemlerimizden birisi. Heykeltıraş, 4 başlıktan oluşan bir bölgesel incelme cihazı. Masaj başlığı, bölgeyi ısıtarak cildi diğer başlıklar için hazırlıyor. Kavitasyon başlığı, ses dalgası ve ısıyla çalışarak bölgedeki yağın parçalanmasını sağlıyor. ‘Heykeltıraş’ başlığı ise elektrik akımı ve ısı sistemiyle vücudu adeta bir heykeltıraş gibi şekillendiriyor. Son olarak da vakum başlığı sayesinde kan dolaşımı hızlanıyor ve hücreler canlanıyor. Heykeltıraş cihazı, elastikiyet kaybının toparlanmasında da oldukça etkili. Sarkmaları önlüyor hatta eğer varsa bölgedeki çatlakları da gözle görülür şekilde azaltıyor.

Tüm bu cihazların yanında artık bünyenizde bir de diyetisyeniniz var…

Bu işlemleri doğru uygulamak çok önemli ve bu konuda en hassas şekilde hizmet vermeye özen gösteriyoruz. Bununla beraber sağlıkla kilo vermek için sadece cihazlar yetmez. Doğru, dengeli ve sağlıklı bir beslenme programıyla yol almak gerekir.

Bu nedenle merkezimizde, danışanlarımıza diyetisyen desteği de sağlamak istedik. Danışanlarımız şimdi hem cihazlarımızdan faydalanıyor hem de diyetisyenimiz Esma Demirci tarafından takip ediliyor.

 

EPİLASYONDA İDDİALI

Lazer epilasyon konusunda da hayli iddialısınız…

Lazer epilasyon, dalga boyu belli bazı ışık kaynaklarının etkisiyle istenmeyen tüylerden kurtulmayı sağlar. Cilde uygun lazer ışığı ısıya dönüşerek kıl kökünde yoğunlaşır, çevre dokuya zarar vermeden sadece kökün kendisini ve çekirdek hücreyi tahrip eder. Soğutma sistemli lazer tekniğiyle lazer ısısı cilde zarar vermeden doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüşür.

Biz de merkezimizde FDA onaylı Red Shine Hybrit Diode Buz Lazer teknolojisini güvenle kullanıyor ve danışanlarımızın istenmeyen tüylerinden acısız, ağrısız ve kalıcı olarak kurtulmasını sağlıyoruz. En ince tüyü bile okumakta çok başarılı olan bu cihazdan faydalanmak için il dışından da gelen birçok danışanımız var.

Lazer epilasyonda her kıl yok edilebilir mi? 

Lazer epilasyonda kullanılan tüm cihazlarda çalışma prensibi olarak melanin hedef olarak seçilmiştir. Melaninin yoğun olduğu koyu ve kalın kıllarda başarı oranı yüksek, melanin oranı düşük olan açık renkli kıllarda başarı oranı daha düşüktür. Başarıyı etkileyen bir diğer unsur da kişinin ten rengidir. Lazer epilasyon beyaz tenli ve koyu renk tüylü kişilerde etkinliği daha yüksek olan bir yöntemdir. Bu özellikteki kişilerde dokuya hasar vermeden yüksek dozlar kullanmak mümkün olacağından ve koyu renkli kıl kökleri ışını daha fazla absorbe edeceğinden tedavi, seans sayısı bakımında daha kısa sürede tamamlanır. Bununla beraber, yeni jenerasyon lazer cihazlarında, kişiye ve uygulama yapılacak bölgeye özel ayarlamalar yapabilme imkanı var. Esmer kişilerde, bronz tenlilerde hatta zencilerde bile dozlar cilde zarar vermeyecek seviyelere indirilerek işlem güvenle ve başarıyla uygulanabiliyor.

 

ÖNCE DERMATOLOG GÖRMELİ

Bir seansta tüylerden kurtulmak mümkün mü?

Hayır, maalesef mümkün değil çünkü kıl köklerinin hepsi aynı anda, aynı büyüme evresinde değildir. Büyüme evresinde (anagen), geçiş evresinde (katagen), dinlenme evresinde (telojen) olan kıllar vardır. Kılların renklerinde ve büyüme evrelerinde olan farklılıklardan dolayı seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişinin farklı bölgelerine göre değişir. Kılların tamamen bitmesi vücut bölgelerinde ortalama 6-8 seans, yüzde ise 9-10 seans sürebilir ve bu süre yaklaşık 1-1,5 yıla yayılabilir. Seans aralıkları bölgeye göre 4 ila 8 hafta arasında değişir.  Ve hatta dökülmeler olumlu olduğu yönde seans süreleri 3-4 aylık periyotlar halinde ilerlemelidir. En çok aldığım sorulardan biri “Sena Hanım paketim bittikten sonra sürecim nasıl olacak?” Paket bittikten sonra önerim şudur: Eğer hala bitmeyen, kıl çıkan bölge varsa es vermeden sürece aynen devam edilmelidir. Tüylerde yüzde 80 oranında bir bitiş gözlemdiysek, paket bittikten sonraki ilk yıl içinde, 3 ayda bir olacak şeklinde; bir sonraki sene ise 6 ayda bir tarama seansı alınmalıdır. Diğer senelerde özellikle de ilk 3 sene boyunca yılda bir defa olmak üzere tarama seansları öneriyorum.

 

Lazer epilasyondan önce bir hazırlık aşaması var mı?

Öncelikle, kişinin bir dermatolog tarafından görülüp değerlendirilmesi, tüylenmenin nedeninin araştırılması, gerekli tahlil ve tetkiklerin yapılması gereklidir. Tedaviye başlanmadan önce tüylerin sarartılmamış olması, cımbız veya iple alınmamış olması şarttır. Bu gibi durumlar varsa da kıl soğanı(bulbus) ve kök (matriks) oluşsun diye 20 gün boyunca beklenmelidir.

 

Lazer epilasyonun insan sağlığına zararlı bir etkisi var mı?

Lazer dönemi, Einstein’in 1917 yılında The Quantum Theory of Radiation isimli makalesini yazmasıyla başlar. Yaklaşık 40 yıldır tıbbın neredeyse her alanında ve epilasyonda kullanılan lazer teknolojisinin ve epilasyonda kullanılan lazerlerin sağlığa herhangi bir zararı yoktur. Gözleri direkt ışıktan koruma şartıyla göz çukuru ve kulak deliği içi hariç tüm vücut bölgelerine ve 12 yaşından büyük, regl dönemine girmiş ve bir sene geçirmiş herkese uygulanabilir.

ORİJİNAL BAKIM CİHAZLARI

Trendestetik’te iğneli epilasyon da yapılıyor mu?

Evet, iğneli epilasyon uygulamamız da var. Bu yöntemi genellikle kıl kökleri pigment olarak beyazlamış ya da sarı kıl köklerine sahip  kişilere uyguluyoruz. Daha ileri yaştaki danışanlarımızı direk iğneli epilasyona alabiliyoruz. Daha genç kesimde ise birkaç seans lazer epilasyon yaparak bölgedeki kıl yoğunluğu hafiflettikten sonra iğneli epilasyonla devam ediyoruz.

 

TrendEstetik’in cilt bakımı konusunda da çok başarılı uygulamaları var. Hangi işlemler yapılıyor?

Cilt bakımı ve gençleşme en aktif olduğumuz uygulamalardan. TrendEstetik’te el, kol, boyun, dekolte bakımı; nem ve kolajen bakımı, akne ve leke karşıtı bakımlar, medikal bakım, hydrafacial, göz çevresi bakımı gibi tüm cilt uygulamalarını detaylı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Orijinal New Face, Hydra Plus ve yeni cihazımız olan Hydrafacial MD cihazlarıyla çalışıyoruz. Ayrıca bünyemize kattığımız MEZOMD cihazı ile saç tedavileri, mimik çizgileri, göz kenarı kırışıklıkları, morluk ve halkalanmalar, pigmentasyon ve melanin tedavisi, akne ve skar tedavileri, yoğun nem tedavisi, dudak üstü kırışıklıkları, elastikiyet kaybı, gıdı ve dekolte bölgesinde son derece başarılı elde ediyoruz. TrendEstetik’te cilt bakımı uygulamalarımız 2 saat sürüyor ve her danışanımız için kişiye özel malzemeler kullanıyoruz.

 

Hydrafacial cihazının cildimiz üzerinde nasıl etkileri var?

Hydrafacial cilt bakımı cilde yoğun nem veren, en hassas ciltlere bile uygulanabilen nazik bir tedavidir. Bakımın en önemli özelliği kullanılan solüsyonların cildin alt katmanlarına kadar iletilmesidir. Hydrafacial cilt bakım sisteminin herhangi bir yan etkisi, zararı yoktur. İlk seanstan itibaren ince çizgiler ve kırışıklıklarda azalma, ciltteki elastikiyet kaybının giderilmesi, derinlemesine nemlenme, güneş lekeleri ve siyah noktalarda gözle görülür azalma sağlar. Akneli ve yağlanma sorunu olan ciltler üzerinde etkilidir. Cildi canlandırır, gözenekleri sıkıştırır, cilt tonunu düzenler, lifting etkisi ile cildi gerer.

DERMAPEN İLE KALICI ETKİ

TrendEstetik’te dermapen uygulaması da var mı?

Dermapen uygulamız var ve danışanlarımız bu işlemden çok güzel sonuçlar alıyor. Dermapen, kolajen üretimini ve cildin kendisini onarım mekanizmasını uyarmak için küçük iğneler yardımıyla yapılan, minimal invaziv bir işlemdir. Ortalama bir dermapen süreci, 3 ila 6 seans aralığında tamamlanır. Seanslar arasında en az bir ay olacak kadar zaman bırakılır. Çoğunlukla 2 ila 4 seans aralığında kırışıklıklar ve lekeler için hedeflenen sonuç elde edilir. Dermapen kalıcı etkisi olan bir uygulamadır ve yok olan lekeler tekrar ortaya çıkmaz. Bununla beraber ciltte yeni oluşabilecek lekeler için yılda 2 kez koruma seansları yaptırılmasını öneriyoruz. Sadece kışın uygulanabilen bu işlem artık daha da geliştirilerek 4 mevsim uygulanabilir mezoterapi işlemleri arasına girmiştir. Biz de merkezimizde 4 mevsim uygulanabilen MESO MD cihazı ile çalışmaktayız. Kış döneminin sonlarına doğru bizlerle tanışmış ve dermapen yaptıramayacağını düşünen danışanlarımızın işlemlerini artık bu yeni cihazımızla devam ettiriyoruz. Yani kısacası lekelerden ve izlerden kurtulmak artık daha kolay. Bu işlem aynı zamanda, cilt bakımlarının içinde ara kür bakım olarak da önerdiğim işlemlerdendir.

 

Cilt bakımı uygulamalarında nasıl bir yol izliyorsunuz?

Etkili bir bakımının ilk adımı, cilt yapısı hakkında detaylı bilgiye sahip olmaktır. Bu bilinçle, merkezimizde son teknoloji ürünü, 3D Yapay Zeka Teknolojisi ile üretilmiş bir cilt analiz cihazı kullanıyoruz. Cilt bakımına ihtiyaç duyan tüm danışanlarımıza, önce bu cihaz yardımıyla detaylı bir cilt analizi yapıyoruz. Elde ettiğimiz verilere göre de bir bakım prosedürü oluşturuyoruz. Danışanımız akne, leke, açık gözenek, kırışıklık gibi sorunlardan hangisini yaşıyorsa, hazırlanan protokolde o soruna yönelik ürünler, serumlar ve maskeler kullanıyoruz.

 

Cilt bakımında hangi ürünleri kullanıyorsunuz?

Kozmetik denilince, işin uzmanı Koreliler. Kore, cilt bakım ürünleri konusunda deyim yerindeyse çağ atladı. Ben de merkezimde Kore menşeili ürünleri kullanıyorum ve çok memnunum. Dileyen danışanlarım, TrendEstetik’te kullandığımız markanın devam ürünlerini merkezimizden temin edip, bakımlarını evlerinde de sürdürebiliyor.

 

GÜR VE SAĞLIKLI SAÇLAR

Bugünlerde çok fazla ilgi gören uygulamalarınızdan biri de Hair Cocktail Complex işlemi…

Daha gür ve sağlıklı saçlara sahip olmak isteyen danışanlarımız için kullandığımız harika bir uygulama. Bu işlemle saç hücresini uyararak, kıl foliküllerinin çıkmasına yardımcı oluyoruz. Hair Cocktail Complex uygulaması saçlı derideki kan dolaşımını hızlandırır, saç dökülmesini durdurur, saçın daha kalın çıkmasına yardımcı olur. Beyazlayan saç pigmentini onararak eski saç pigmentine kavuşturur. İşlem, kemoterapi sonrası saç foliküllerinin uyarılmasında, saç ekiminden sonra da destekleyici bir tedavi olarak da kullanılabilir. Saçkıranda da oldukça etkili bir işlemdir.

 

Yeni yerinizde kalıcı makyaj uygulamalarına da devam ediyor musunuz?

Evet, kalıcı makyaj  merkezimizin vazgeçilmez işlemlerinden. Dudak renklendirme, microblading kıl tekniği, eyeliner, dipliner, pudralama, ipek kirpik gibi kalıcı makyaj hizmetlerini makyaj sanatçısı Yasemin Toraman eşliğinde vermeye devam ediyoruz. Ek olarak yeni yerimizde manikür, pedikür, kalıcı oje, protez tırnak gibi hizmetleri vermeye de başladık.

 

Erkeklere de hizmet veriliyor mu?

Erkekler de kişisel bakımlarına büyük özen gösteriyor. Merkezimizdeki tüm işlemlerden erkek danışanlarımız da faydalanabilir.

 

DYT. ESMA DEMİRCİ: “BESLENME PROGRAMLARINI CİHAZLARLA DESTEKLİYORUZ"

TrendEstetik’in başarılı beslenme ve diyet uzmanı Esma Demirci, kilo vermeye yardımcı olan cihazların, güzel bir beslenme programıyla desteklendiğinde etkili sonuçlar verdiğini söylüyor. Demirci,  cihazların kilo kaybına ve kas oluşumuna pozitif etkileri olduğunu belirterek, “Dengeli bir beslenme programıyla cihazı kombin ettiğimizde çok güzel sonuçlar alıyoruz. Tam verim alabilmek için ise diyetisyen ile birlikte sürecin yürütülmesini öneriyoruz” diyor.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1998 yılında Kocaeli’de doğdum, Kırklareli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden 2011 yılında mezun oldum. Bir süre yeme-içme sektöründe görev yaptıktan sonra klinik alanına yöneldim. Şu anda danışanlarıma TrendEstetik bünyesinde hizmet veriyorum.

 

ARALIKLI ORUÇ

Son dönemde, ‘aralıklı oruç’ uygulayan kişilerin sayısı arttı. Sizce bu sağlıklı bir yöntem mi? Eğer sağlıklıysa ideal uygulama şekli nasıl olmalı?

Aralıklı oruç, yeme zamanının kısıtlandığı bir beslenme şekli. En çok 16 saat açlık, 8 saat yemek sistemiyle uygulanıyor. Örneğin, saatleri 12.00-20.00 olarak belirlersek; uyandığınız andan 12.00’ye kadar kalorisiz besinler (sade kahve, su, bitki çayı, maden suyu) tercih edebilirsiniz. Saat 12.00’de orucunuzu açıp, 20.00’ye kadar beslenmeye devam edebilirsiniz.

Saat 20.00’den ertesi gün 12.00’ye kadar yine aynı şekilde sadece kalorisiz besinleri tercih etmeniz gerekir. Beslenme saatlere bölündüğü için mucizevi bir sistem değildir, tokluk evresinde tüketilen besinlere de dikkat edilmesi gerekir. Yeme saatleriniz kısıtlandığı için farkında olmadan kalori açığı oluşturup kilo verebilirsiniz çünkü gece araştırmaları ve gündüz kahvaltısı hayatınızdan çıkıyor. Fakat 8 saatlik tokluk evresinde dikkat etmezseniz kilo kaybı sağlayamayabilirsiniz.

 

CİHAZLAR NE KADAR ETKİLİ?

Güzellik merkezlerinde kilo vermeye yardımcı olan pek çok cihaz  kullanılıyor. Bu cihazlar sonucu nasıl etkiliyor? Diyet yapmadan sadece cihazlarla kilo vermek mümkün mü?

Güzel bir beslenme programıyla desteklendiğinde, cihazların kilo kaybına ve kas oluşumuna pozitif etkileri olduğunu gözlemledik. Dengeli bir beslenme programıyla cihazı kombin ettiğimizde çok güzel sonuçlar alıyoruz.

Tam verim alabilmek için ise diyetisyen ile birlikte sürecin yürütülmesini öneriyoruz. Birey nasıl besleneceğini bilmediği zaman cihazlardan elde ettiğimiz sonuçları bir süre sonra kaydedebiliyoruz. Cihazdan çıkıp incelemesini gördüğümüz kişi, kalori açığı yaratmadan kilo almasını sağlayan besinler tükettiğinde tabii ki olumlu sonuç göremiyoruz. Sonuçta bu cihazlar da ‘mucizevi’ değil.

 

EN YAYGIN HATALAR

Beslenme konusunda en sık yapılan hatalar nelerdir?

Özellikle kilo vermek isteyen kişiler, sonuca hızla ulaşmak için çok kısıtlayıcı diyetlere hatta zayıflama haplarına yönelebiliyor. Öncelikle bundan kesinlikle kaçınmamız gerekir.

En sağlıklı kilo verme yöntemi yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel aktiviteyi artırmaktır. Kilo almak isteyen kişiler de diyetisyene başvurabilirler. Kendileri için yeterli besinleri alamıyor, kaloriyi tamamlayamıyor olabilirler. Bu sorunları gidermek için diyetisyenle birlikte hareket etmek daha doğru bir tercih olacaktır.

 

 

Körfez Mah. Yüce Rıfat Sok. No: 51/A Doğukışla Kapalı Pazar Karşısı -Kandıra Sapağı İzmit/Kocaeli

Telefon: 0501 371 1041

İnstagram: @trendestetikk

 

NASIL ARANDI: #trendestetik # sena akbari # lazer # güzellik merkezi # cilt bakımı # incelme # güzellik # sağlık

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.