19-06-2024 16:48

Güzelliğiniz emin ellerde: DY Güzellik

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/05/2024
Güzellik uzmanı Dilek Yiğit, sahibi olduğu DY Güzellik’te verdiği hizmetlerde hem yeteneğini konuşturuyor hem de titiz çalışma prensibiyle danışanlarının sağlığını koruyor
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Zeynep Akar

Fotoğraflar: Hakkı Timuçin

 

Küçük yaşta adım attığı güzellik sektörüne yıllar sonra tam donanımlı bir şekilde geri dönen ve 6 yıldır kendi adını taşıyan salonunu işleten güzellik uzmanı Dilek Yiğit, kısa bir süre önce yeni yerine taşındı. Verdiği kaliteli hizmetle adını her geçen gün daha geniş bir kesime duyuran başarılı güzellik uzmanı, artık danışanlarını DY Güzellik’in şık ve ferah ortamında ağırlıyor. Salonunda kalıcı makyaj uygulamaları, cilt bakımı, manikür-pedikür, ipek kirpik, kaş laminasyon gibi pek çok alanda hizmet veren Dilek Yiğit, güzellik sektöründe uzmanlığın ve malzeme kalitesinin çok önemli söylüyor; “Güzellik uğruna sağlığımızı riske atmayalım, kendimizi kime emanet edeceğimizi iyi araştıralım” diyor.

Dilek Hanım, mesleğe ne zaman başladınız?

Aslına bakarsanız, 15 yaşında manikür yaparak başladım ama o dönemde kendimi pek de bu alana ait hissetmemiştim. Kısa bir süre sonra sektör değiştirdim; uzun yıllar mağazacılık alanında satış danışmanlığı yaptım. Mesleğime geri dönüşüm 29 yaşımdayken oldu. Aynı zamanda profesyonel koçum, işimden arta kalan zamanda bu alanda da faaliyet gösteriyorum.

 

Fikrinizi değiştiren ne oldu?

Evlendikten sonra İstanbul’a yerleştim. Oğlum dünyaya gelince de çalışma hayatına ara verdim. Evli kaldığım 12-13 yıl boyunca ev hanımıydım ve pek çok sektörü tüketici olarak gözlemleme fırsatı buldum. 29 yaşında oğlumla beraber İzmit’e geri döndüğümde, güzellik sektörüne bakışım değişmişti ve geçen sürede bu söktörde neyin doğru, neyin yanlış olduğunu tüketici gözüyle deneyimlemiştim. Çocuk yaşta adım attığım mesleğime geri dönmeye ve bir salon açmaya karar verdim. Tabii her işte olduğu gibi bizim sektörümüzde de eğitim şart. İzmit’e geldikten sonra mesleğimle ilgili çeşitli eğitimlere katıldım ancak bu eğitimlerin içeriği beni tatmin etmedi. İstanbul Nişantaşı’nda da 6 ay süren çeşitli eğitim programlarını tamamladım.

 

ÖNCE SAĞLIK

Salonunuzu ne zaman açtınız?

Eğitimler sırasında, yeteneğim sayesinde çabuk fark edildim. Nişantaşı’nda bir salona ortak oldum, ayrıca kısa süre içinde İzmit’teki ilk salonumu da açtım. Hafta içi İzmit’te, cumartesi-pazar İstanbul’da çalıştım. Eğitimlerime de ara vermeden devam ettim. Bu yorucu süreçte oğluma vakit ayırmakta zorlanınca İstanbul faslını kapattım ve son 3 yıldır sadece kendi işletmeme yoğunlaştım.

 

DY Güzellik’te hangi hizmetler veriliyor?

Stüdyomuzda kalıcı makyaj, microblading, dudak renklendirme, manikür, pedikür, cilt bakımı, ipek kirpik, kaş laminasyon ve kirpik lifting hizmetleri veriyoruz.

 

Kalıcı makyaj uygulamaları hakkında bilgi alabilir miyiz?

Salonumuzda sadece kaş tasarımı ve dudak renklendirme yapıyoruz. Kalıcı makyaj önemli bir konu. Hem uzmanlık hem de malzeme kalitesi üst düzey olmalı çünkü cilt altına çalışıyoruz ve kalıcı bir işlem yapıyoruz. İşlemi uygulayan uzman hangi cilt tipine hangi pigmenti kullanması gerektiğini iyi bilmeli. Ayrıca, bu işlemi yaptıracak kişinin sağlık durumu da çok mühim. Bu nedenle biz salonumuzdan bu hizmeti alacak kişilerden mutlaka kan testi istiyoruz. Kronik bir rahatsızlığı ya da allerjik bir durumu olup olmadığını mutlaka öğreniyorum. Kalıcı makyaj işlemi yaptırmayı düşünen herkese tavsiyem; karar verme noktasında bu işlemin bütçesinden önce uzmanın yetkinliğini ve malzeme kalitesini değerlendirmeleri; güzellik uğruna sağlıklarını riske atmamaları.

ÜRÜNLER ÇOK ÖNEMLİ

Cilt bakımı konusunda nasıl ilerliyorsunuz?

Cilt bakımı da sağlığımızı yakından ilgilendiren bir konu ve dışarıda cilt bakımı yaptıran danışanlarımdan bu konuda çok fazla şikayet alıyorum. Biz salonumuzda sadece leke ve akne giderici, cilde nem sağlayan, temizleyen, cilt kalitesini artıran klasik cilt bakımı uygulamalarını yapıyoruz. Bunun dışındaki iğneli işlemlerin hekimler tarafından yapılması gerektiğini düşünüyorum, ayrıca ileri boyutta cilt sorunu olan danışanlarımı da yine hekimlere yönlendiriyorum. Cilt bakımında kullanılan ürünler de çok önemli. Ben hem salonumda hem de ev devam ürünlerinde sektörün en güvenilir markalarıyla çalışıyorum. Danışanlarım gerçekten çok memnun.

 

Manikür konusunda da iddialı olduğunuzu duyduk…

Ben mesleğime manikürle başladım, bu nedenle bu konuda oldukça iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Salonumuzda klasik manikür-pedikür hizmeti veriyoruz. Yanlış manikür ve pedikür sonucunda batıklar, şeytan tırnakları oluşabilir. Hijyen kurallarına yüzde yüz uyulmadığında daha da kötü sonuçlarla karşılaşılabilir. Bu nedenle salonumuzda kullandığımız tüm malzemeler kişiye özel ve tek kullanımlıktır. Ayrıca bütün malzemelerimiz her kullanımdan sonra özel cihazımızda sterilize edilir.

 

Dilek Hanım, bundan sonraki hedefiniz nedir?

Yeni yerimize henüz birkaç ay önce taşındık. Danışanlarımız için ferah ve keyifli bir yer yaptık. Bunca yıllık tecrübemle bizi tercih eden hanımlara en kaliteli hizmeti vermeye devam etmek birinci önceliğim. Ayrıca, önümüzdeki süreçte İstanbul’da da bir şube açmayı planlıyorum. Bunun dışında profesyonel koçluğa da devam ediyorum ve yeniden üniversite sınavına girip psikoloji okumak için de hazırlık yapıyorum.

 

Adres: Karabaş Mah. Leyla Atakan Cad. Gümüş Apt. No:33 Daire:2 İzmit/KOCAELİ

Tel: 0553.850 79 27    

i @d.y.guzellik

NASIL ARANDI: #dy güzellik # dilek yiğit # izmit # kocaeli # bakım # güzellik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.