20-04-2024 15:29

Güzel bir gülümseme için: Elşan Dilber Dental CLINIC

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/06/2023
Sağlıklı dişlere ve güzel bir gülümsemeye sahip olmak istiyorsanız, Elşan Dilber Dental Clinic ile tanışma zamanınız gelmiş demektir
.stripslashes($urun->baslik).

Diş hekimi Elşan Dilber, kendi adını taşıyan Elşan Dilber Dental Clinic’i geçtiğimiz mayıs ayında Körfez ilçede hizmete açtı. Genç diş hekimi ilçeye öyle bir klinik kazandırdı ki kapıdan içeriye girdiğiniz an itibariyle kendinizi oldukça aydınlık, ferah, rahatlatıcı ve huzurlu bir mekanda buluyorsunuz.

Alışılagelmiş soğuk klinik ortamlarının insanlar üzerinde travma yarattığı düşüncesinden yola çıkarak; korkunun ve endişenin olmadığı, insanların keyifle zaman geçirebileceği, kötü tecrübeleri silen, sadece mutlu anları hatırlatan bir klinik tasarladıklarını söyleyen diş hekimi Elşan Dilber, ‘Bizi diğer kliniklerden ayıran en önemli özelliğimiz de bu’ diyor.

 

Elşan Hanım merhabalar, öncelikle bize kendinizden biraz bahseder misiniz?

28 Ağustos 1998 İzmit doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi İzmit’te tamamladım, 2021 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. Mezun olduktan sonra özel polikliniklerde diş hekimi olarak çalıştım, daha sonra ailemin isteği ve desteğiyle kendi polikliniğimi açmaya karar verdim.

Diş hekimliğini seçmenizin özel bir nedeni var mı?

Lise yıllarımda, meslek seçiminin gündemde olduğu dönemlerde birkaç yakın arkadaşımın diş tedavilerinde yaşadığı sorunları benimle paylaşmaları üzerine diş hekimliğine olan ilgim arttı ve bu mesleği araştırmaya başladım. Aslında daha güzel, sıcak bir ortam oluşturulabilirse diş tedavilerinin eziyet değil keyifle uygulanabilecek tedaviler olacağını düşündüm ve hedefimi diş hekimi olmak üzerine koydum.

 

Elşan Dilber Dental Clinik’i ne zaman kurdunuz? Neden Körfez ilçe?

Kliniğimiz Mayıs 2023 itibariyle faaliyete başladı. Babamın ticaretle uğraşması, benim burada doğup büyümem ve bütün çevremizin burada olması Körfez ilçesini tercih etmemizde en büyük etken oldu.

HER YAŞ GRUBUNA…

Burada hangi tedavileri uyguluyorsunuz?

Son teknoloji cihazlarımızla, tam donanımlı kliniğimizde diş hekimliğine dair tüm tedavileri titizlikle uyguluyoruz.

Her yaş grubundan hasta kabul ediyor musunuz?

Evet, her yaş grubuna hizmet veriyoruz. Özellikle çocukları diş tedavileri konusunda teşvik etmek için onlara özel oyun alanları oluşturduk. Tedavilerimize keyifle devam ediyoruz.

 

Sağlıklı bir gülümsemenin önemini sürekli vurguluyorsunuz, bunun ilk adımı nedir?

Sağlıklı bir gülümseme insanların hayatında hem fiziksel hem de psikolojik olarak büyük önem taşır. Biliyoruz ki sağlıklı bir gülüşü kalıcı hale getirmek bizim elimizdedir. Etkin diş fırçalama, diş ipi kullanımı, sağlıklı beslenme, sigara kullanmamak ve düzenli diş hekimi kontrolleri ile sağlıkla gülümsemek mümkün.

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Diş tedavilerinde de erken teşhis önemli değil mi?

Düzenli diş hekimi kontrolleri sayesinde ağızda oluşmuş ve oluşabilecek problemler başlangıç seviyesindeyken teşhis edilip, tedavi uygulanır. ‘Erken teşhis diş kurtarır’ diyebiliriz.

 

Günlük diş bakımımız nasıl olmalı, daha beyaz ve sağlıklı dişler için neye dikkat etmeliyiz?

Günde en az iki, tercihen üç kez dişlerimizi etkin bir şekilde fırçalamalıyız. Özellikle yatmadan önce diş ipi uygulamaya, dişlerimizi diş etinden dişe doğru süpürür tarzda fırçalamaya ve orta sertlikte diş fırçası kullanmaya özen göstermeliyiz. Altı ayda bir diş taşı temizliği yaptırmayı da kesinlikle ihmal etmemeliyiz.

 

Diş sağlığını korumak için hangi aralıklarla kontrole gitmeliyiz?

Diş sağlığımızı sürekli hale getirmek için altı ayda bir mutlaka diş hekimimizi ziyaret etmeliyiz.

KEYİFLİ BİR ORTAM YARATTIK

Son günlerde ‘gülüş estetiği’ oldukça revaçta, siz de bu hizmeti veriyor musunuz, tedavi yönteminden bahseder misiniz?

‘Her insan farklı gülümser ve gülümsemek her insana çok yakışır’ düşüncesinde oldum her zaman. Son yıllarda hastalarımız gülüş estetiğine çok fazla ilgi gösteriyor. Kliniğimizde yapılan detaylı muayene sonucu gülüş estetiği talep eden hastalarımıza en uygun tedavi seçeneğini sunuyoruz.

 

Merkezinizde sizin dışınızda kaç diş hekimi bulunuyor?

Kliniğimizde toplam üç hekim olarak hizmet veriyoruz.

Mesleğinizin en zor ve en keyifli tarafı nedir?

Her insanın güzellik algısı değişkenlik gösterir. Diş hekimliği de görselin çok ön planda olduğu bir meslek dalıdır. İnsanlar çok farklı beklenti ve isteklerle bize gelir. Bu isteklere yanıt verebilmek biraz mesleğimizi zorlaştırıyor gibi görünse de bana göre insanlara güzel bir gülüş sağlamak gün sonunda her şeyi unutturuyor ve ‘iyi ki diş hekimiyim’ dememe neden oluyor.

 

Sizi diğer kliniklerden ayıran nedir?

Alışılagelmiş soğuk klinik ortamlarının insanlar üzerinde travma yarattığını düşünüyorum. Buradan yola çıkarak korkunun ve endişenin olmadığı, insanların keyifle zaman geçirebileceği, kötü tecrübeleri silen, sadece mutlu anları hatırlatan bir klinik tasarladık.

 

Mimar Sinan Mah., Mehmet Akif Ersoy Cad., No: 110/A, Körfez/KOCAELİ

Tel: 0 506 993 00 41

Instagram: elsandilber

NASIL ARANDI: #elşan dilber dental clinic # diş hekimi # diş ağızlığı # poliklinik # diş # sağlık # izmit

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.