25-04-2024 05:24

Göl kenarında kahvaltı keyfi: Saklıgöl

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/06/2023
Doğanın içine saklanmış bir gölün kenarında, tertemiz havada, yeşillikler içinde kahvaltı yapmaya ne dersiniz?
.stripslashes($urun->baslik).

Ne demiş şair: “Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.”

Cemal Süreya’nın bu kısacık şiiri milyonlarca insanı tek bir duyguda birleştiriyor, öyle değil mi? Özenle hazırlanmış kahvaltı sofraları, sanki mutluluğa açılan bir kapı gibi bizi kendisine çekiyor. Hele ki güzel havalarda…

Yaz aylarının en keyifli etkinliklerinden biri de hafta sonu sevdiklerimizle güzel bir mekânda, uzun kahvaltı sofralarında buluşmak değil mi? İnce belli bardakta tavşan kanı demlenmiş çayı yudumlarken neşe içinde sohbet etmek…

Hele ki bu mekan doğanın kalbindeyse, çay kaşıklarının sesi rüzgarın sesine karışıyorsa, karşınızda muhteşem bir göl manzarası varsa, gölde yüzen ördekleri izlerken tertemiz havayı ciğerlerinize alabildiğince çekip huzurla doluyorsanız…

Daha ne ister ki insan…

KAHVALTI SEZONUNU AÇTI

Siz de ‘kahvaltı yapmadan güne başlayamam’ diyorsanız, özellikle hafta sonları kahvaltıyı dışarıda yapmayı seviyorsanız, sırf bu yüzden cumartesi-pazar gününü iple çekiyorsanız, size harika bir önerimiz var. Ulaşlı’da bulunan Saklıgöl, kahvaltı sezonunu açtı.

Saklıgöl, adından da anlaşılacağı üzere Ulaşlı merkeze sadece bir kilometre mesafede bulunmasına rağmen ormanın içine adeta saklanmış, doğa harikası bir yer. Tertemiz havada, göl kenarında, yeşillikler içinde, şehrin gürültüsünden ve stresinden uzak, ailenizle ve sevdiklerinizle harika bir kahvaltı yapmak istiyorsanız, bu gizli kalmış cenneti mutlaka görmelisiniz.

AKŞAMA KADAR SÜRÜYOR

İbrahim Şahin’in işletmeciliğini yaptığı Saklıgöl kahvaltı servisine sabah 09.00’da başlıyor. Birbirinden lezzetli ürünlerin ikram edildiği kahvaltı saat 15.00’e kadar devam ediyor. Saklıgöl’e öğleden sonra giderseniz, 15.00-17.00 saatleri arasında tost, sigara böreği, pişi gibi aperitif bir şeyler atıştırabilirsiniz. Saklıgöl aynı zamanda düğün mekanı olarak hizmet verdiğinden akşam saatlerinde servisi kapatıyor.

DOĞAL ÜRÜNLERLE…

Gelelim kahvaltıda neler olduğuna… Saklıgöl’de sadece serpme kahvaltı var. Göl kenarına kurulmuş masalar öyle bir donatılıyor ki insanın iştahı kabarıyor. Kahvaltıda 3 çeşit peynir, 2 çeşit zeytin, 2 çeşit reçel, söğüş tabağı, tereyağı, bal, kaymak, acuka, el yapımı limonata ve sınırsız çay ikram ediliyor. Masaya sıcak olarak ise sucuklu yumurta, patates kızartması, sigara böreği ve pişi geliyor. Ekstra olarak omlet, menemen ya da kuymak sipariş verebiliyorsunuz.

İşletmeci İbrahim Şahin kahvaltıda doğal ürünler kullanmaya dikkat ettiklerini söylüyor, kaliteden asla taviz vermediklerini belirtiyor. Şahin, “Evimize almayacağımız hiçbir ürünü misafirlerimize ikram etmeyiz. Alışveriş yaparken en doğalını seçmeye özen gösteriyoruz. Kahvaltıda ikram ettiğimiz bazı ürünleri kendimiz yapıyoruz.

SAAT SINIRLAMASI YOK

Yöresinden aldığımız ürünler de oluyor, örneğin zeytini Mersin’den getirtiyoruz. Tesisimizin hemen yanında küçük bir bahçemiz var, mevsiminde burada yetiştirdiğimiz domates ve biberleri de kahvaltıda ikram ediyoruz. Misafirlerimize en kaliteli, en doğal ürünleri sunmaya özen gösteriyoruz, lezzet konusunda ise iddialıyız” diyor.

Kahvaltı için Saklıgöl’e gidenler günün geri kalanını da burada geçirmeyi tercih ediyor. Aileler göl kenarındaki masalarda ya da çardaklarda sohbetin tadına varırken, çocuklar da yeşillik alanda özgürce koşup oynayabiliyor. Hatta paten ya da scooter’larını yanlarında getiren çocuklar sahne olarak düzenlenen alanda eğlenceli vakit geçirebiliyor.

Saat sınırlamaları olmadığını söyleyen işletmeci İbrahim Şahin, “Kahvaltı için gelin misafirlerimiz diledikleri taktirde akşama kadar kalıp, doğayla baş başa keyifli bir gün geçirebilir. Çocuklar burada güvende olduğu için ailelerin de kafası rahat oluyor” diye konuşuyor.

 

GRUPLAR İÇİN DE UYGUN

Saklıgöl, haftanın her günü açık. Özellikle hafta sonları kalabalık olduğundan rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Kahvaltıda aynı anda 200 kişiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip olan Saklıgöl, grup kahvaltıları için de oldukça uygun. Güne kahvaltı ile başlayıp çeşitli aktivitelerle tüm günü burada geçirebilecek şekilde kurumsal organizasyonlara da imkan sağlayan Saklıgöl, bir kere gittiğinizde hep gitmek isteyeceğiniz mekanlardan biri.

‘Bu hafta sonu nerede kahvaltı yapsak acaba?’ diye düşünüyorsanız, yeni yerler keşfetmeyi seviyorsanız, Saklıgöl tam size göre. Deneyin, pişman olmayacaksınız.

 

Yavuz Sultan Selim Mah. Akçakoca Cad. Ulaşlı/Gölcük/ KOCAELİ

Telefon: 0 546 432 41 41

Instagram: @sakligol.ulasli

NASIL ARANDI: #saklıgöl # düğün # ulaşlı # kahvaltı # yemek # gölcük # kocaeli # kocaeli life # organizasyon

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.