19-04-2024 20:35

Geleceğinizi ‘kalem’ ile çizin! Özel Kalem Kurs Merkezi

   2 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/04/2022
Öğrenciler, gelecek hayallerini tıpkı bir ressam gibi Kalem Kurs Merkezi’nde çizerek, şekillendiriyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖRPORTAJ: SERPİL ÇOLAK

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Başiskele bölgesinin ilk kurs merkezi olan Özel Kalem Kurs Merkezi, lise ve üniversiteye hazırlıkta öğrencilerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.

Üniversiteden ev arkadaşı olan iki samimi dostun uzun araştırmalar sonrasında kurmaya karar verdiği Özel Kalem Kurs Merkezi farklı uygulamalarıyla dikkat çekiyor.

Bir kurs merkezinde belki de ilk defa bir psikolog ve bir diyetisyen görev yapıyor.

Öğrenci koçlarının da bulunduğu kurs merkezi başarıya giden yolda ‘öğretmen-öğrenci-veli’ üçgenini çok önemsiyor, bu üçlü arasındaki ilişkinin doğru yürütülmesi gerektiğini savunuyor.

Gelin, Özel Kalem Kurs Merkezi’ni daha yakından tanımak için Muhammet Ali Evli ve Hasan Ali Budak’ın anlattıklarına kulak verelim.

Muhammet Hocam, öncelikle Özel Kalem Kurs Merkezi’nin kuruluşundan kısaca bahseder misiniz?

Muhammet Ali Evli: Özel Kalem Kurs Merkezi, 2021 yılının eylül ayında kuruldu. Üniversiteden ev arkadaşım ve samimi dostum olan Hasan Ali Budak ile birlikte böyle bir girişimde bulunmadan önce neredeyse 5 yıl süren detaylı alt yapı çalışması yaptık. Yaklaşık 10 yıllık öğretmenlik geçmişim olduğu için bir kurumun nasıl olması gerektiğini, nasıl eğitim verileceğini, öğrencilerin eksiklerinin nasıl tespit edileceğini ve hangi yöntemlerle giderileceğini iyi biliyordum. Ali Hocamla birlikte aynı düşünceler ışığında el ele verdik, alt yapı çalışmalarını hızlandırdık, en iyisini yapmak için yola çıktık. Her şeyden önce eğitimci olduğumuz için çocukların ruhuna dokunabileceğimiz bir iş yapmak istiyorduk, öyle de oldu.

BAŞİSKELE’NİN İLK KURS MERKEZİ

Başiskele bölgesini tercih etmenizin özel bir nedeni var mı?

Muhammet Ali Evli: Alt yapı çalışması yaparken Başiskele bölgesinde böyle bir merkez ve eğitim odaklı çalışan bir ekip olmadığını fark ettik. Öğrenci açısından iyi bir potansiyel vardı ancak bir kurs merkezi yoktu. Bu boşluğu doldurmak istedik. Başiskele’nin ilk kurs merkeziyiz. Bölgeye yakışır bir merkez açtığımızı düşünüyorum. Kısa bir süre önce kurulmamıza rağmen 200’ün üzerinde öğrencimiz var.

Hasan Ali Hocam, Özel Kalem Kurs Merkezi’nde kaçıncı sınıf öğrencilerine eğitim veriliyor?

Hasan Ali Budak: Ortaokul ve lise öğrencilerine hitap ediyoruz. Yeni şube için de gerekli çalışmalara başladık. Öğrenci sayımız her geçen gün artıyor, sınavlara hazırlanan çocuklarımıza çok daha iyi eğitim verebilmek ve velilerimizle daha yakından irtibat kurabilmek için yeni şubemizi yakında açmayı planlıyoruz.

Özel Kalem Kurs Merkez’inde öğrenci kabul süreci nasıl işliyor?

Muhammet Ali Evli: Kayıt öncesinde ilk olarak öğrencimizle sohbet ediyoruz, iyi bir analiz için bunun gerekli olduğunu düşünüyoruz. Sonrasında öğrencimizi seviye tespit sınavına tabi tutuyoruz. Öğrencimiz bize geldiğinde hangi seviyedeydi, aldığı eğitim sonrasında hangi seviyeye ulaştı, bunu görmek ve katettiği aşamayı velilerimizle paylaşabilmek için bu sınava önem veriyoruz. Daha sonra öğrencimizi psikoloğumuzla görüştürüyoruz. Psikolojik durumu nedir, nasıl bir yol izlemeliyiz, bunu istişare ediyoruz.

PSİKOLOG VE DİYETİSYE

Rehberlik öğretmenini duymuştum ancak kurum bünyesinde psikolog ilk defa duyuyorum.

Hasan Ali Budak: İzmit’te, bizim gibi eğitim veren başka bir kurumda psikolog ben de duymadım. Biz eğitim süreci içinde fark yaratacağını düşündüğümüz için böyle bir alt yapı oluşturduk. Rehberlik öğretmenimiz de var ancak rehberlik ayrı, kurumda psikolog bulunması çok ayrı bir şey.

Kurum bünyesinde bir de diyetisyen var yanılmıyorsam...

Muhammet Ali Evli: Biyoloji öğretmeni olduğumuz için beslenmenin çocuklar için ne kadar önemli olduğunu iyi biliyoruz. Bu yüzden kurumumuz bünyesinde bir diyetisyenimiz var, çocuklarımızın beslenme hassasiyetine göre çalışmalar yapıyor. Mesela bazı öğrencilerimizin kilo problemi oluyor, bu yüzden yaşadığı sıkıntıları psikoloğumuzla paylaşıyor. Kendisini hemen diyetisyenimize yönlendiriyoruz. Tabii öncesinde ailesiyle bu durumu etraflıca konuşuyor, gerekli tahlilleri istiyoruz. Diyetisyenimiz elindeki veriler ışığında bir program uyguluyor. Bu çalışmamızdan ötürü velilerimizden çok güzel geri dönüşler alıyoruz.

Seviye tespit sınavı sonrasında nasıl bir yol izliyorsunuz?

Hasan Ali Budak: Sınav sonuçlarına göre kişiye özel bir eğitim programı hazırlıyoruz. Örnek vermem gerekirse, öğrencimiz sayısalcı ve sınav sonuçları bize alt yapısında eksiklikler olduğunu söylüyor, hemen tamamlamaya çalışıyoruz. Senelerdir bu işle uğraştığımız için öğrencinin ne kadar sürede ne yapabileceğini, nasıl bir yol katedebileceğini biliyoruz, çözüm üretmemiz daha kolay oluyor. Velilerimizle de bu gibi durumları açık açık konuşuyoruz. Kimi veli çocuğunda var olan cevherin farkında değil kimi veli ise çok iyi durumda olduğunu düşünüyor ama alt yapı eksiklikleri çıkabiliyor. Veliler de aslında çocuklarını burada daha iyi tanıyor. Haftalık ders programlarının takibini de kişiye özel yapıyoruz. Normalde kurs merkezlerinde bu işi rehberlik öğretmenleri yapar ama bizim 5 kişilik koç öğretmen kadromuz var.

KOÇ ÖĞRETMENLER

Öğrencilere nasıl koçluk yapıyorlar?

Muhammet Ali Evli: Öğrenci koçları, öğrenciye özel haftalık ders ve çalışma programı hazırlıyor. Velinin de takip edebilmesi için veli takip programını düzenliyor. Mesela, öğrencinin belirli saatler arasında kaç soru çözmesi gerektiği biliyor, konuyla ilgili velileri bilgilendiriyor, takip etmelerini istiyor. Başarı için öğretmen-öğrenci-veli üçgeninin kurulması, üçü arasındaki ilişkinin doğru yürütülmesi gerekiyor. Sadece çocukların değil velilerin de bu disiplini alması şart. Kısacası öğrencinin bir kurs merkezine gelip, eğitim almasıyla bir yere varılamaz. Velinin de çocuğuyla birlikte bir düzen kurması gerekiyor. Mesela bir kitap koçumuz var; her sınıf için bir kitap belirliyor ve ay içerisinde öğrencilerimiz bu kitabı okuyor. Daha sonra kitap üzerine münazaralar yapılıyor. Velilerimiz de çocuklarıyla birlikte kitap okumaya başladıklarını söylüyor, bu da bizi mutlu ediyor. Aynı zamanda çocuklarımız için iki haftada bir motivasyon seminerleri düzenliyoruz.

Gördüğüm kadarıyla sosyal aktivitelerle de öğrencilere motivasyon sağlıyorsunuz...

Hasan Ali Budak: Sosyal aktivitelerimiz çok fazla. Önümüzdeki haftalarda futbol turnuvaları düzenleyeceğiz. Öğrencilerimizin stres atmaları için böyle bir etkinlik gerçekleştirmeyi tercih ettik. Beraber pikniklere gidip, müzeleri gezip, güzel vakit geçiriyoruz.

Pandemiden dolayı çok fazla girişken olamasak da hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz sosyal aktivitelerimizden oldukça memnun. Biz de yaptığımız işten güzel sonuçlar aldıkça daha da mutlu oluyoruz.

İLK YILDA GELEN BAŞARI

İlk yılınızda başarılı sonuçlar aldınız, bekliyor muydunuz?

Muhammet Ali Evli: İlk yılımızda merkezde toplam 14 öğrencimiz vardı. Bu öğrencilerimizden biri Gölcük Fen Lisesi’ni, ikisi Kocaeli Fen Lisesi’ni kazandı. Pandemi dönemi ve bizim ilk yılımız olmasına rağmen elde ettiğimiz bu başarı bizi fazlasıyla sevindirdi. Bu yıl çok daha büyük başarılar bekliyoruz, hem öğrenci sayımız daha fazla hem de sistem tamamen oturdu diyebiliriz. Bu sene çok iddialıyız.

Muhammet Hocam, kurumunuzun sloganı olan ‘Geleceği Kalem ile Çizin’ bize ne anlatıyor?

Muhammet Ali Evli: Bir ressam düşünün, resme başlamadan önce hayal eder değil mi? O hayal üzerinden eserini şekillendirir. Bizim de bir hayalimiz var. Bu hayalimiz İzmit’in en iyisi olmak ve Türkiye’ye yayılmak.

“Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar” cümlesinden hareketle çiçekleri dikmeye başladık. Öğrencilerimizi hayallerine ulaştıracak kalem biziz.

 

 

 

NASIL ARANDI: #özelkalemkursmerkezi #başiskele #yenikent #eğitim #sınavdesteği #koçöğretmen #muhammetalievli #hasanalibudak #kocaeli

5 ay önce - Sümeyye Ayyıldız

Kardeşimle çok ilgilendiler.Allah razı olsun.Muhammet Ali Hocam ve ekibine çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız Kalem Ailesi..

6 ay önce - Mehmet Ataman

Mükemmel bir kadro.psikolog danışman öğretmenler..Başlı başına bir kalite.

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.