27-07-2024 12:25

Gamze Güven PilatesStudio

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/09/2023
Pilates eğitmeni Gamze Güven, Başiskele’ye son derece şık ve keyifli bir stüdyo kazandırdı
.stripslashes($urun->baslik).

Hamilelikte aldığı kiloları verebilmek için pilatese başlayan, pilatesin hem kendi ruhuna hem de diğer kadınlara iyi geldiğini görünce eğitmen olmaya karar veren Gamze Güven, kendi stüdyosunu açma hayalini geçtiğimiz mayıs ayında gerçeğe dönüştürdü. Gamze Güven’in, Başiskele’de açtığı butik stüdyo hem şık dekorasyonu hem de sıcak ortamıyla kadınların sadece spor yaptığı değil, çay-kahve eşliğinde sohbet ederek keyifle vakit geçirdiği bir yer haline dönüştü. Gamze Güven; işini öylesine aşkla, tutkuyla ve keyifle yapıyor ki onun enerjisi hem stüdyoya hem de danışanlarına yansıyor. “Aslında ulaştığım nokta değil, yaptığım yolculuk çok keyifli” diyen Gamze Güven’in şimdiki hedefi ise bir akademi kurup, pilates eğitmenleri yetiştirmek. Şimdi sizleri Gamze Güven’in sürprizlerle dolu yolculuğuna götürüyor, ilginç hikayesiyle baş başa bırakıyoruz. Keyifli okumalar…

Gamze Hanım merkeziniz çok güzel olmuş, burayı tanıtmadan önce sizi tanıyalım mı?

1988 doğumluyum, 10 ve 6 yaşlarında iki çocuk annesiyim. İşletme bölümü mezunuyum. Spor yapmayı çok seviyorum. Spor, hayatımda hep vardı, çocukluğum taekwando yaparak geçti. Taekwandoda Kocaeli ve Türkiye derecelerim var. Hala müsabakalara girme heyecanı taşıyorum içimde. Pilates de kendimle olan yarışım aslında. Bir pilates eğitmeni kendisini güncel tutabilmeli. Bu yüzden pilates, devamlı öğrenme ve çalışma zorunluluğu getiriyor. Bu da kendime her zaman yeni bir şeyler katmamı ve heyecanımı hep taze tutmamı sağlıyor.

 

Peki, taekwandodan pilatese nasıl geçtiniz?

İlk çocuğuma hamile kaldığımda tam 45 kilo aldım. Doğum sonrası aldığım kiloları verebilmek için pilatese başladım. Bir yandan diyet, bir yandan pilates ve zumba derken, aldığım kiloları çok kısa sürede verdim. Ve pilates yaparken çok mutlu olduğumu fark ettim. Pilatesi hiç bırakmadım, bedenime ve ruhuma nasıl iyi geldiğini görmek, benimle birlikte pilates yapan kadınların mutluluğuna şahit olmak, reformer üzerinde vakit geçirmek, terapi gibi geldi bana. Eğitmenimin beni teşvik etmesi de önümü açtı, yolumu aydınlattı.

Sonra süreç nasıl devam etti?

İkinci doğumumdan sonra masa başı işimi bıraktım, çocuklarıma ve kendime vakit ayırmaya karar verdim. Pandemide Sapanca’ya taşınmıştık, çevrem yoktu, arkadaşım yoktu, çocuklar da büyüyüp okula başlamışlardı. Kendimle baş başa kalmıştım, bir şey yapmak istedim. Pilatese zaten aşıktım. Türkiye Cimnastik Federasyonu’ndan ilk eğitimimi aldım. Kendimi daha da geliştirmek adına bu işte gerçek anlamda markalaşmış olan ve ABD California’da bulunan Balanced Body Education’ın Türkiye’deki tek yetkili lisans sahibi Baps Academy’den  eğitimler aldım. Ayrıca hamilelikte pilates, bel ve boyun problemleri, postür bozukluklarında pilates workshoplarına katıldım.

BANA SÜRPRİZ OLDU

Pilates eğitimi vermeye nasıl başladınız?

Pilateste 1. kademe eğitimlerimi zaten tamamlamıştım, Başiskele’de özel bir stüdyoda işe başladım. Buranın bana çok büyük katkısı oldu ancak Sapanca’dan gidip gelmek zordu, o yüzden Sapanca’ya geri döndüm. ‘Madem Sapanca’da oturuyorum o zaman burada bir şeyler yapmalıyım’ diyerek, Halk Eğitim Merkezi’nde pilates eğitmeni olarak çalışmaya başladım. Burası da bana çok şey kattı, özellikle omurga rahatsızlığı olan bireylerle çalışmak benim pilatese bakış açımı değiştirdi. Çünkü o zamana kadar hep sağlıklı bireyleri, kilo vermek ya da incelmek için gelen kadınları görmüştüm. Halk Eğitim Merkezi’nde rahatsızlığı nedeniyle pilates yapan çok sayıda üyem oldu. Çok güzel insanlar tanıdım. Bedenlerindeki en ufak bir değişime, yüzlerindeki küçücük bir tebessüme sebep olmak harika bir duyguydu. Onlara iyi gelmiştim, onlar da bana. Halk Eğitim Merkezi’nde çalışmaya devam ederken, sürpriz bir şekilde kendi stüdyomu açtım.

Nasıl bir sürprizdi bu?

Kendi stüdyomu açma düşüncem hep vardı ama benim için bir hayaldi. Bir gün eşim geldi ve şu an içinde bulunduğumuz binayı tuttuğunu söyledi. Bana sürpriz oldu açıkçası. Stüdyoyu açabilmek için 2. kademe eğitimini tamamlamak gerekliydi. ‘Bu eğitimi almadan stüdyoyu nasıl açacağız’ derken, 2. kademe eğitimleri açıldı ve ben son gün başvuruda bulundum ki normalde son gün başvurmak pek mümkün değildir. Ben eğitimdeyken eşim stüdyonun içini hazırlamış, döndüğümde bir sürprizle daha karşılaşmış oldum. Tam da doğum günüme denk gelmesi benim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Eşim, en büyük destekçim. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Kayın validem de sağ olsun en başından beri hem çocuklarıma bakarak hem de beni teşvik ederek çok destek oldu.

 

Gamze Güven PilatesStüdyo’yu açalı ne kadar oldu?

Mayıs ayında açtık stüdyomuzu ve kısa sürede geldiğimiz noktadan çok memnunuz. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Burası bir pilates stüdyosundan öte insanların gelip çayını-kahvesini içtiği, sohbet ettiği, keyifli arkadaşlıkların oluştuğu bir yere dönüştü. Stüdyonun enerjisi çok güzel, burada herkes kendisini mutlu hissediyor.

BUTİK BİR STÜDYO

Sadece pilates dersi veriyorsunuz değil mi?

Evet. Dersin akışına göre stüdyodaki tüm ekipmanları kullanıyoruz. Özel derslerin yanı sıra grup derslerimiz de var. Ayrıca hamile pilatesi de yapıyoruz. Sadece pilates üzerine hizmet veren butik bir stüdyoyuz. Böyle olmasını da istedim. Daha sıcak, samimi bir ortamda müşterilerimle birebir ilgilenmeyi tercih ettim.

 

Danışanlarınız daha çok kimlerden oluşuyor?

Kilo vermek isteyen de geliyor, doktor tavsiyesi ile gelen de oluyor. Öncelikle şunun bilinmesi gerekiyor, pilates tek başına kilo verdirmez. Doğru nefes ve doğru egzersiz yöntemiyle sıkılaştırır ve inceltir. Kilo vermek için pilatesin yanında beslenmeye de dikkat etmek ve yürüyüş yapmak gerek. Son zamanlarda fibromiyalji, bel fıtığı, omuz ve diz problemi yaşayanlara hatta psikolojik olarak kendini iyi hissetmeyenlere de doktorlar pilatesi öneriyor. Burada kişiye özel bir egzersiz programı oluşturuyorum. Kilo derdi bulunmayan, bir rahatsızlığı olmayanlar da sırf sağlıklı yaşam için pilates yapmaya geliyor. Artık çocuklar ve gençler de pilates yapıyor. Çocuklar tablet başında çok fazla vakit geçiriyor, bu da beraberinde postür bozukluklarını getiriyor. Gençlerden oluşan bir grubumuz var, derslerimiz eğlenceli geçiyor. Kızım Özüm Melis (6) ve oğlum Mustafa Yağız’a (10) da pilates yaptırıyorum.

HEDEF: AKADEMİ KURMAK

Stüdyo her gün açık mı?

Hafta içi her gün açığız, derslerimiz saat 08.00-21.00 arasında devam ediyor. Çok talep olursa cumartesi günleri de öğlene kadar açabiliyoruz.

 

Gamze Hanım, gördüğüm kadarıyla burada çok mutlusunuz, peki bundan sonraki hedefiniz nedir?

Ben eğitmen olma yolunda ilerlerken çok fazla bilgi kirliliğiyle karşılaştım, eğitimlerimi almaya başladıktan sonra da sosyal medya üzerinde “Eğitmen nasıl olunur?” konusunu anlatan bir sayfa açtım. Eğitmen olmak isteyenlere yol gösterdim; ‘ne yapmaları gerekiyor, eğitimleri nereden alacaklar, nereye başvuracaklar’ gibi bilgiler paylaştım. Hatta fotoğraflarla ve videolarla yol gösterdim. Çok güzel geri dönüşler aldım. Diyarbakır’dan Antalya’ya kadar çok sayıda ilden arayan, soran oldu. Böyle olunca eğitmen yetiştirme konusunda bir sevdam oldu, bu yolda ilerlemek istiyorum. Aslında ulaştığım nokta değil, yaptığım yolculuk çok keyifli. Hedefim bir akademi açmak ve eğitmen yetiştirmek.

 

Körfez Mah. Mahmut Çavuş Cad. No: 19C, Kat: 1 Başiskele/Kocaeli

Telefon: 0 533 692 28 28

Instagram: @gamzeguvenpilatesstudio

NASIL ARANDI: #gamze güven # gamze güven pilates studio # pilates # spor # sağlık # başiskele # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.