19-04-2024 12:48

Fulya Kılıçoğlu: “Risk aldım, başardım”

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2023
Hokka Atelier & Designer markasının kurucusu Fulya Kılıçoğlu azmi, çalışkanlığı ve attığı cesur adımlarla markasını sadece ülke çapında değil yurt dışında da tanıtmayı başardı. Yüksek kaliteli kumaşlar kullanarak hem kişiye özel hem de seri üretim şık/abiye kadın giyim ürünleri tasarlayan ve satışını gerçekleştiren Fulya Kılıçoğlu, Hokka markasıyla Türkiye genelinde 10 ve yurt dışında ise 3 satış noktasında hizmet veriyor. Başarısını zaman kavramı olmaksızın çok çalışmasına ve risk alarak işini geliştirmesine bağlayan Kılıçoğlu, iş hayatında karşılaştığı zorlukların kendisini daha güçlü ve çözüm odaklı birisi yaptığını söylüyor.
.stripslashes($urun->baslik).

Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzda kısaca bahseder misiniz?

Tekstil brode üretimi yapan, esnaf bir aileden geliyorum. Üniversite eğitimimi İstanbul Üniversitesi’nde yönetim ve gazetecilik bölümlerinde tamamladım ancak tercihim kendi işimi kurmak ve ticaret yapmaktan yana oldu. İş hayatına Hokka Atelier&Designer markasını kurarak başladım. Al-sat yaparak yola çıktığım markamı, üretici firma haline getirerek kendi koleksiyonlarımı üretmeye başladım. Bu süreç çok kolay olmasa da gerek Türkiye gerekse yurt dışında satış noktalarımız oluştu. Her zaman kumaş ve dikim kalitesini en ön planda tutan, ihtiyaca yönelik modayı müşterilerine sunan, standartların üzerinde bir marka olmak için canla başla çalışıyoruz.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız? Bu yolda aldığınız en büyük risk neydi?

Sektörümüzü dünya çapında takip ediyorum. İyi bir gözlemci ve araştırmacı olarak her geçen gün gelişimi hedefliyorum. Tek bir formülüm var: Zaman kavramı olmaksızın çok çok çalışmak. Sevdiğim ve tutkuyla yaptığım bir işim olması, beni besleyen kısım. Başarılı olma yolunda aldığım en büyük risk, üretime geçme kararımdı. Üretim yapmak; stok, %99 oranında verilen doğru kararlar ve piyasadaki yarışa bir kulvar açarak dahil olmak demektir. Çok büyük sermayeli bir çok İstanbullu firmayla rakip olmak azımsanacak bir zorluk değil. Ben, Kocaeli’de olmanın dezavantajlarını yok sayarak, çok çok çalıştım diyebilirim.

 

Kariyerinizde bir dönüm noktası var mı?

Katıldığım ilk uluslar arası giyim fuarında, yurt dışındaki müşterilerden sipariş almak benim için çok büyük motivasyon olmuştu. Sonrasında da hedeflediğimiz şehirlerdeki en iyi mağazalarla iş birliği yapmış olmak, verdiğimiz emeğin yavaş yavaş karşılığını almaya başladığımızın göstergesiydi. Artık Hokka bir marka olarak kabul edilmişti. Mağazalarda ihtiyacı karşılayan ürünleriyle kazanç sağlıyor, mağaza sahipleri ve müşterilerden övgü topluyordu.

 

Sizce güçlü kadın kimdir? Siz gücünüzü nerden alıyorsunuz?

Bence güçlü kadın karşılaştığı her zorlukla yılmadan baş edebilen, öz eleştirisini yapan, gelişimi hedefleyen, araştırmacı ve çalışkan kadındır. Her şeyin bir çözümü vardır. ‘Ben bu sorunu nasıl çözebilirim?’ ya da ‘Bunu başarmak için ne yapmalıyım?’ sorusu benim ışığımdır. Cevaplarımı hazırlar, yoluma devam eder, hedefime ulaşırım. Ben gücümü içimdeki inançla besliyorum. En büyük destekçilerim ailem, eşim ve uyum içinde eğlenerek çalıştığım ekibim.

İşinizle ilgili kendinizi en güçlü hissettiğiniz an hangisiydi?

Böyle bir çok an var açıkçası. Bir müşterimin aynı elbisenin bir kaç rengini birden aldığı anlarda güçlü ve çok mutlu hissediyorum. Ve çocuğum gibi zorluklarla büyüttüğüm Hokka markasını farklı şehirlerde, şık kadınların özel günlerinde giydiğini paylaştığı fotoğraflarda görmek de beni çok mutlu ediyor. Ve son zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri’nde bir AVM mağazalar zincirinden koleksiyonumuzla ilgili aldığımız, “Harika işler yapıyorsunuz” mesajı… Böyle anlarda kendimi güçlüden ziyade mutlu hissediyorum. Şükür ve teşekkür ediyorum… Zorluklarıma da tecrübelerime ve bizi seven tüm takipçilerimize de…

 

Kendinizi güçsüz hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bu duygunun üstesinden nasıl geldiniz?

Pandemi dönemi tüm dünya için çok zor bir süreçti. Biz spor giyim gibi değil de özel günler için üretim yapan bir markayız. O dönemde yurt dışı için üretim yaptığım sırada uçuşların iptal edilmesi, yaşamın durağan konuma geçmesi zordu. B planı oluşturarak internet satışına yöneldik. Bu hamle süreci atlatmamıza yardımcı oldu. Enerjimi hedef ve motivasyonlar oluşturarak canlı tutuyorum.

Yeniden başlama şansınız olsa geri dönüp neyi değiştirmek isterdiniz?

Bu sorunun cevabını veremiyorum… Sanıyorum değiştirmek istediğim bir şey yok çünkü yaşadığım her olumlu ve olumsuz ayrıntı, bugün manevi olarak geldiğim noktaya ulaşmamda bana çok şey öğretti, geliştirdi. Çözüm odaklı yaklaşımım, stresle baş edebilen yanım, hoşgörüm ve öngörüm, bugüne dek yaşadığım olumsuzluklar sayesinde daha da kuvvetlendi.

 

Yarının güçlü ve başarılı kadınlarına nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Yarının güçlü ve başarılı sevgili kadınları… Hedefinizi gerçekçi ve akılcı bir şekilde belirleyin. Çok araştırın ve bilgi sahibi olun. Kendinize inanın. Önce siz kendinizi eleştirin ve eksiklerinizi analiz edin. Ve çok çalışın. Ama çalışırken anı kaçırmayın, mola verin. Gülün, eğlenin, mutlu olduğunuzu hissedin. Sevdiklerinizle mutlu ve başarılarla dolu nice güzel günlere…

NASIL ARANDI: #8 mart dünya kadınlar günü # kocaeli life # fulya kılıçoğlu # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.