26-04-2024 20:33

Ev dekorasyonunda 20 yıllık tecrübe: Nilce Home Design

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/04/2023
Evinizi dekore ederken sonradan pişman olmamak için kendinizi tecrübeli ellere teslim edin: Nilce Home Design
.stripslashes($urun->baslik).

Ev dekorasyonunda perde önemlidir, seçim yaparken dikkat etmek gerekir. Çünkü dekorasyonu tamamlayan temel taşlardan biridir perde. Eğer taşlar yerine oturmazsa hem verdiğiniz emeğe yazık olur hem de ortaya hoş olmayan bir görüntü çıkar. İşte bu noktada işin ehli kişilerle çalışmak gerekir. Nilüfer Tüzer de onlardan biri. Nilce Home Design’ın sahibi Nilüfer Hanım yaptığı işlerde 20 yıllık tecrübesini konuşturuyor. Vadi İzmit’te yeni açtığı mağazasında çocuklarıyla birlikte çalışan Nilüfer Hanım, yaptığı seçimler, verdiği fikirler doğrultusunda müşterilerinin yüzünü güldürüyor.

Nilüfer Hanım, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1972, İzmit doğumluyum. Evliyim, iki çocuk annesiyim. 30 yaşıma kadar çalışmadım, çocuklarımı büyütmeyi tercih ettim. Çocuklar büyüyünce çevremden ‘Bizimle çalışır mısın?’ şeklinde teklif geldi, kabul ettim. Her ne kadar elektronik okusam da bambaşka bir sektöre adım attım, ev dekorasyonu üzerine bir mağazada işe başladım. Çok da iyi oldu, yeni bir meslek daha edinmiş oldum, yapıma da uygun bir işti, severek çalıştım. Hayat da bana cömert davrandı, önce çalıştığım mağazayı devraldım, sonrasında bir şube daha açtım.

Şube açmak için Vadi İzmit’i tercih etmenizin bir nedeni var mı?

Bektaş Yapı ile çalışmaya başlayınca bu bölgenin enerjisini çok sevdik. Diğer mağazamız çarşının tam göbeğindeydi. Burada çarşıdaki gibi trafik, keşmekeş, en önemlisi de park sorunu yok. Tüysüzler’den Kocaeli Üniversitesi’ne kadar olan ve lüks villalardan oluşan bu bölgedeki potansiyel bize cazip geldi. Bu projelerde çalışırken bölgeye yakın olmak işimizi kolaylaştırdı. Bölgedeki tek perdeci olmak da keyifli. Esto Health Club tam karşımızda faaliyete geçince hareketlilik arttı. Baktık ki müşterilerimiz de yeni şubemize gelmeyi tercih ediyor, çarşıdaki mağazamızı kapattık. Biz zaten randevulu çalıştığımız için bulunduğumuz yerin pek önemi yok aslında. Burada müşterilerimiz için çok daha konforlu bir alan yarattık.

KİŞİYE ÖZEL TASARIMLAR

Biraz da Nilce Home’un faaliyet alanından bahseder misiniz?

Ev dekorasyonunda kişiye özel tasarımlar yapıyoruz. Ağırlıklı olarak tül-perde üzerine çalışıyoruz. Ben öncesinde mutlaka keşif yaparım; hangi cama nasıl perde gider, ev ne istiyor, cam ne istiyor, mobilyalar ile uyumlu mu değil mi incelerim, fikirlerimi müşterilerimle paylaşırım. Sonra onları dinlerim, isteklerini öğrenim, uygulayabilir miyiz ona bakarım. Ev dekorasyonunda seçimler önemlidir, aksi takdirde tüm emeğe yazık olur. İşte bu noktada sorumluluk alıyoruz. Müşterilerimiz de genelde fikirlerimize değer verir. Öte yandan danışmanlık hizmeti de veriyoruz. ‘Duvarı kıralım mı, merdiven nasıl olsun, hangi halıyı kullanalım, kalebodur ya da aksesuar seçimini nasıl yapalım’ gibi konularda müşterilerimize yardımcı oluyoruz.

 

Duvar kağıdı da var, değil mi?

İsteyen müşterilerimiz için duvar kağıdı uygulaması da yapıyoruz. Duvar kağıdının seçimi ve uygulanacağı alan da çok önemli. Ev basık bir ev olabilir, duvarları yüksek göstermek gerekir, ona göre seçenek sunarız. Derinlik istiyordur, ona göre seçim yaparız. ‘Duvar kağıdı alalım, şuraya yapıştıralım’ ile olmuyor. Bunu herkes yapıyor zaten. Biz tıpkı tül-perde işinde gösterdiğimiz hassasiyeti burada da gösteriyoruz, uygulamada işçiliğine çok güvendiğimiz firmalarla çalışıyoruz. Mağazamızda, duvar dekorasyonunda son dönemde çok popüler olan duvar çıtaları da bulunuyor, seçim ve uygulama kısmında müşterilerimize yardımcı oluyoruz. Öte yandan döşemelik kumaşlarımız da var, döşeme yapmıyoruz ancak dekorasyona uygun kumaşları bünyemizde bulunduruyoruz.

DÜNYANIN HER YERİNE…

Hangi markalarla çalışıyorsunuz?

Tül ve perdede Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markalarıyla çalışıyorum. Yaklaşık 20 yıldır bu işi yaptığım için firmalarla artık dost olduk. Mağazamızda bulunan ürünlerin yanı sıra kişiye özel tasarım yaparken talep üzerine farklı ürünler de getirtebiliyoruz.

Çalışmalarınız sadece Kocaeli’yi mi kapsıyor yoksa il dışına da hizmet veriyor musunuz?

Bırakın il dışını yurt dışından bile çok müşterimiz var. Kısa bir süre önce Teksas’taki bir ailenin evini dekore ettik. İstedikleri ürünleri hazırladık, montajına da online olarak yardımcı olduk. Kızım bu noktada çok özverili davrandı, saat farkını gözetmeksizin müşterimize yardımcı olmaya çalıştı. E-ticaretimiz de var, hem kızım hem oğlum online satışlarla yakından ilgileniyor.

İŞLEVSELLİK ÖNEMLİ

Sizce en iyi tül-perde hangisidir?

En iyi perde buruşmayan perdedir :)Dekorasyon açısından baktığımızda ise eve en yakışan perdedir. Sırf moda diye odaya ya da cama uymayacak perde almak üzücü sonuçlara neden olabilir. İşlevsellik de çok önemli tabii ki. Aldığınız perde showroomda durmayacak, sizinle birlikte yaşayacak, söküp takacaksınız, o yüzden kullanışlı olması lazım. Kısacası kullanış, kalite ve şıklık diyebiliriz. Üç unsur bir arada olunca, müşteri de mutlu oluyor.

Tül-perde bakımı konusunda da yardımcı oluyor musunuz?

Elbette yardımcı oluyoruz. ‘Bizi aramadan yıkamayın’ diye uyarıyoruz zaten.

Müşterilerimiz kendileri temizleyecekse gerekli uyarıları yapıyoruz, bizimle çalışmak isterlerse evlerinden alıp, temizletip, tekrar yerine takıyoruz. Her şekilde yardımcı oluyoruz.

AİLECE ÇALIŞMAK KIYMETLİ

Önümüzdeki süreçte mağazada göreceğimiz yeni ürünler var mı?

Daha önce çeyiz takımları, tabaklar, bardaklar gibi ürünleri satışa sunmuştuk ancak dekorasyon ürünleriyle birlikte zor oluyor. İşin odak noktasını kaçırıyorsunuz, kanalize olamıyorsunuz. O yüzden şimdilik başka bir ürün grubuyla çalışmak gibi bir düşüncemiz yok ama zaman ne gösterir, şartlar ne getirir bilemem.

Çocuklarınızla birlikte çalışmak nasıl bir duygu?

Daha önce personelim vardı, bu sektörde yetiştirdiğim insanlar da oldu ancak insanın kendi işinde kendi çocuklarıyla birlikte çalışması çok değerliymiş. Ailece çalışmak çok güzelmiş. Gerçi böyle olunca evde de aynı konuları konuşuyoruz, sohbet dönüp dolaşıp işe geliyor ama faydalı da oluyor. Günün özetini çıkarıyoruz, durum değerlendirmesi yapıyoruz. Yol haritamız için çok kıymetli paylaşımlar oluyor. Beraber olmak bizi güçlü kılıyor.

 

Fatih Mahallesi, Altun Sokak, No:129/C Vadi İzmit Sitesi İşyerleri

İzmit/KOCAELİ

Telefon: 0 555 802 54 83

Instagram: nilcehome

NASIL ARANDI: #nilce home # dekorasyon # perde # koltuk # ev # home design

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.