24-04-2024 14:14

Enerjisiyle hayatınıza ışık tutuyor: Hilal Şen Tugay

   1 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/04/2021
Spiritüel Danışman/Bilinçaltı Dönüşüm Uzmanı Hilal Şen Tugay, enerji çalışmalarıyla önce kendi hayatını şifalandırdı şimdi de olumsuz düşünce kalıplarından kurtulmak ve şifa bulmak isteyenlere ışık tutuyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: EYLEM SELVİ ARI

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

 

Bilinçaltımızdaki olumsuz düşünce kalıplarından kurtulabilir, negatif inançlarımızı/duygularımızı dönüştürebilir, hayallerimizdeki hayata sahip olabiliriz. Her şey elimizde. Bunun yolu da yeni bir kıta keşfetmekten değil kendimizi fethetmekten, enerjimizi değiştirmekten geçiyor.

Siz de enerji çalışmalarıyla hayatınıza küçük ama etkili bir dokunuş yapabilir; bağımlılıklarınızdan, negatif düşünce kalıplarınızdan, ruhsal ve bedensel sıkıntılarınızdan kurtulabilirsiniz.  Başarılı bir kariyere sahip olan Hilal Şen Tugay, kendini fetheden insanlardan biri. Hilal Hanım, enerji şifa çalışmalarıyla önce kendi hayatını değiştirmiş, bununla yetinmeyip başka insanların hayatına da dokunmak istemiş.

Ruhsal, zihinsel ve bedensel tüm rahatsızlıkları Reiki, Kozmik Enerji Terapisi ve Kuantum Düşünce Tekniği ile şifalandıran spiritüel danışman/bilinçaltı dönüşüm uzmanı Tugay, yakında İzmit’te hem bilinçaltı dönüşüm ve şifa terapileri hem de yaşam koçluğu ve ilişki danışmanlığı yapacağı danışmanlık merkezini açmayı planlıyor.

Gelin, Hilal Şen Tugay’ı birlikte dinleyelim…

 

Hilal Hanım, sizi tanıyarak başlayalım?

1984 doğumluyum. İlk ve orta öğrenimini Kandıra’da tamamladıktan sonra, 24 Kasım Anadolu Lisesi’nde yabancı dil bölümünü bitirdim. Erciyes Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra bir süre KO-MEK’te Japonca öğretmenliği, sonrasında Gebze’de bir kablo fabrikasında çevirmenlik yaptım. 12 yıldır da kurumsal iş hayatının içerisindeyim. Aynı zamanda enerji çalışmalarıyla ilgileniyorum.

Yaşam koçu, nefes terapisti, numeroloji uzmanı, ilişki/evlilik koçu, Kuantum Düşünce Tekniği/Kozmik Enerji, Reiki, Hümüş Mor Alev Enerjisi eğitmeni ve uygulayıcısıyım.

Sizi enerji çalışmalarına yönlendiren nedir?

Her insan gibi ben de hayatımın bir döneminde travmatik bir süreç yaşadım. Bu süreçten geçerken bir çıkış noktası arıyordum. Ne yapacağımı bilemediğim bir anda enerji çalışmaları yapan birisiyle tanıştım. 6 seans Kuantum Düşünce Tekniği ile bilinçaltı terapisi aldım. Ve inanılmaz bir değişim yaşadım.

Nasıl bir değişim?

Bırakamadığım insanları hayatımdan çıkarmaya başladım. Hem de küsmeden, kavga etmeden...  İnsanları sevgiyle uğurlamaya başladığımı fark ettim.

Nasıl yaptınız bunu?

‘Sen de çok iyi birisin ben de ama şu an için davranış tarzlarımız birbirine uymuyor ve farklı frekanslardayız. Dostluğumuzun ya da ilişkimizin sürmesi ikimizin de hayrına olmayacak. Herkes kendi yoluna giderse ikimiz için daha iyi olacak. Tabii birbirimizi gördüğümüzde ‘merhaba, nasılsın diyelim’ gibi sözcükler kullanmaya başladım. O terapilerden sonra da eşim hayatıma girdi çünkü enerji frekansım çok yükselmişti. Bu çalışmanın bana bu kadar iyi geldiğini fark edince bir girişimde bulunmam gerektiğini düşündüm.

İlk işiniz ne oldu?

Önce faydasını kendim göreyim diye ilişki ve evlilik danışmanlığı eğitimi aldım. ‘Gerçekte ilişkiler nasıl olmalı’ ya da ‘olmalı’ kavramı var mı? Her ilişkinin dinamiği farklı ve o dinamik nasıl yakalanıyor? Kendime nasıl yardımcı olabilirim?’ diyerek aldığım eğitimler bana inanılmaz iyi geldi. Sonra Kuantum Düşünce Tekniği’nin eğitimini aldım. Eğitimlerim 15 ay sürdü. Ardından 1,5 yıllık bir Reiki eğitiminden geçtim, sonrasında 9 aylık bir Kozmik Enerji ve Gümüş Mor Alev Enerjisi eğitimi…

DÖNGÜ DEVAM EDER

Tüm bu eğitimlerin neticesinde bugün yaptığım işi şöyle anlatayım; anne rahmine ilk düştüğümüz andan itibaren bilinçaltımıza işlenmiş olan tüm olaylar, travmalar şu anki hayatımızı negatif anlamda etkiliyor. Ve bu negatif kodlar bizim inanç kalıplarımız haline geliyor. Örneğin bilinçaltımızda değersizlik inancı varsa, biz bu enerjiyi çevremize yaydığımız için karşımıza kendimizi değersiz hissettirecek kişiler çıkıyor.

Bu durumun bizden kaynaklandığını asla düşünmediğimiz için de ‘Her şey de benim başıma gelir zaten’ diyerek, kendimizi kurban bilincine sokuyoruz. Mesela hak etmeme inancı olan birinin yaydığı enerji sebebiyle karşısına hak etmediği şeyleri yaşatacak kişiler çıkar ve bilinçaltımız değişmedikçe bu döngü hep devam eder.

Benim yaptığım şey bilinçaltındaki bu negatif inanç kalıplarını şifa teknikleriyle zihinsel-ruhsal-fiziksel-duygusal şifalanma sağlayarak pozitife dönüştürmek. Gerçek şu ki ruh hastalanmadan beden hastalanmaz... Tam bir şifa sağlamak için her zaman bütünsel (holistik) çalışma yapmak gereklidir. Ben de bunu yapıyorum. Şifa sistemlerinde kişinin özgür iradesine girilmez, izin almak esastır. Bilinçaltını silmenin imkanı yoktur, var olan bir şey yok olmaz ancak pozitife dönüştürülür.

 

3 AYRI ŞİFA TEKNİĞİ

Bilinçaltındaki negatif düşünceleri dönüştürmek için hangi teknikleri kullanıyorsunuz?

3 şifa tekniği kullanıyorum. Reiki, kozmik enerji ve kuantum düşünce tekniği. Her enerji çalışmasının belirli teknikleri var. Bu teknikleri eğitim esnasında en ince ayrıntısına kadar öğreniyoruz.

Reiki ile başlayalım? Nedir Reiki şifa çalışması?

Reiki, binlerce yıl öncesine dayanan bir şifa tekniğidir. Son derece güçlü bir tekniktir. Reiki uygularken evrensel yaşam enerjisi kullanıldığı için hem alıcı hem uygulayıcı için güvenlidir. Başkasının karmasını ya da negatif enerjisini üzerinize almazsınız. Reiki negatife ve olumsuza çalışmaz. Her evde şifa tekniklerinden en az birini bilen biri olmalıdır ki en küçük ağrıda elimizi ilaçlara uzatmayalım. Reiki enerjisi; 1, 2, 3 ve master seviyeden oluşuyor. Reiki 1’de dokunarak enerji veriyorsunuz. Reiki 2 ve 3’te belli semboller devreye giriyor ve o sembolleri kullanarak şehir/ülke, zaman/mekan fark etmeksizin kişilere şifa çalışması yapabiliyorsunuz. Çakra dengelemesi ve bireysel terapi yapabiliyor; ilaçların yan etkilerini, nesnelerin, objelerin, takıların enerjisini sıfırlayabiliyorsunuz. Bu enerji şuurlu bir enerjidir.

ÖNCE RUHSAL CHECK-UP

Gümüş Mor Alev Enerjisi de Reiki tekniğine çok benziyor, arasındaki fark nedir?

Reiki enerji eğitimi uzun bir süreç. Kimi bu kadar uzun yol kat etmek istemiyor, o zaman Gümüş Mor Alev Enerjisi öneriyorum. Gümüş Mor Alev Enerjisi’nin fiziksel, zihinsel, duygusal ve spritüel düzeyde tezahür eden negatif enerjiyi değiştirme ve dönüştürme gücü vardır. İnsandaki stres, sıkıntı ve üzüntü gibi tüm negatif duyguları pozitife dönüştürür. Bilinçaltının olumsuz kalıplarını çözerek sizi özgürleştiren ve arındıran bir enerjidir. Panik atak gibi ruhsal sıkıntılarda da çok etkili bir uygulamadır.

Üzerinizdeki tüm negatiflikleri temizler, çakraları dengeler. Nazar, göz, kıskançlık vs. gibi düşük titreşimli enerjileri temizler ve bunların etkisinden sizi kurtarır. Geçmiş yaşam travmalarını ve karmaları dönüştürür. Mekan temizliği yapar. Diğer şifa çalışmaları gibi zaman/mekan fark etmeden çalışır.

Gelelim Kuantum Düşünce Tekniği’ne?

Kuantum Düşünce Tekniği, bilinçaltı düşünce kalıplarını değiştirmeye yönelik bir şifa çalışmasıdır. Ben, bu teknikle kişinin bilinçaltına giriyor, oradaki bilgileri tarıyorum. Örneğin kişi bana ‘yetersizlik’, ‘ait hissedememe’ duygusuyla geldi, ben bu duygularla yetinmiyor, altındaki nedenlere bakıyorum. Çünkü bu hisleri tetikleyen başka bir şey olduğunu düşünüyorum. İlk seans ruhsal check-up oluyor. Ardından farklı teknikler uygulayarak kişinin rahatlamasına, bu düşünce kalıplarının dönüşmesine yardımcı oluyorum. Tabii şunu da belirtmek lazım, her tekniğin bir seans süresi var. Şifa aniden olmaz, enerji olumsuz düşüncenin en derin sebebine iner ve o düşünceyi şifalandırır.

Son olarak Kozmik Enerji’den de bahseder misiniz?

Bu tamamlayıcı bir enerjidir. Reiki ve Kuantum Düşünce Tekniği alternatif tıp, Kozmik Enerji ise tamamlayıcı tıptır. Dünya Sağlık Örgütü’nün kabul ettiği tek şifa sistemidir çünkü laboratuvar ortamında bedene verilen enerjinin ölçülebildiği görülmüştür. Rusya’da ‘Kozmik Enerji Tıbbı’ olarak da geçiyor. Kozmik enerji hem korunma hem temizlenme hem de şifa sağlayan, ruh-zihin-beden üzerinde çalışan, çok etkili ve güçlü bütünsel bir şifa sistemidir. Kozmik Enerji Terapisi’nde 3 tür seans ve her konuya uygun 42 tane frekans vardır. Dünyanın neresinde olursanız olun uygulanabilir. Seanslar şöyle: Açık seans, yarı açık seans, full seans.

Açık seansta; terapist gerekli frekansları önce kendinde, sonra danışanın üzerinde aktif eder. Ayakta durma ya da mekan temizliği zorunluluğu yoktur. Hem terapist hem danışan günlük işlerine devam ederken, frekanslar şifayı sağlar.

Yarı açık seansta; terapist gerekli frekansları önce kendinde, sonra danışanın üzerine aktif eder. Danışanın mekanı temizlenir. Terapist günlük işlerine devam ederken, danışan ayakta ve gözleri kapalı bir şekilde, minimum 20 dakika, üzerine açılan frekansların altında durur.

Full seansta; terapist gerekli frekansları önce kendinde, sonra danışanın üzerinde aktif eder. Danışanın aurası açılır, mekanı temizlenir. Seans 20 ila 40 dakika sürer. Danışan bu süre boyunca ayakta ve gözleri kapalı şekilde frekansların altında durur.

Terapist de bu esnada çakralara, organlara ve organlarda biriken duygulara, ata kayıtlarına, karmalara ve en son tekrar bilinçaltına çalışarak, aurayı kapatıp genişletir. Eğer danışanın ihtiyacı varsa, auraya maximum 2 frekans doldurur ve tekrar mekanı temizleyerek terapiyi bitirir.

Kozmik Enerji Terapisi nelere iyi gelir?

Kozmik Enerji Terapisi; migren/baş ağrıları, göz hastalıkları, kulak hastalıkları, cilt hastalıkları, damar hastalıkları, tiroid bezi rahatsızlıkları, solunum yolu/akciğer hastalıkları, alerjik hastalıklar, kan hastalıkları, karaciğer/safra kesesi rahatsızlıkları, mide/bağırsak rahatsızlıkları, kemik/eklem rahatsızlıkları(artrit, skolyoz vs.), sinirsel rahatsızlıklar/panik atak/depresyon, uyku bozuklukları, alkol/sigara/ilaç bağımlılıkları, böbrek rahatsızlıkları, diyabet/hipertansiyon, meme rahatsızlıkları, üreme organları/kısırlık, miyom, kist, prostat gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Ayrıca negatif enerji, nazar, büyü gibi mekanlardaki olumsuz enerjileri temizlemek için de kullanılır.

Aynı zamanda numeroloji ile de ilgileniyorsunuz değil mi?

Evet, sayıların gizemli dünyası aracılığıyla kişinin doğumundan itibaren tüm hayatı boyunca birçok konu üzerinde bilgi sahibi olmayı, karakter analizi yapmayı sağlıyor. Sayılar; ev, aile, eğitim hayatı, meslek seçimi, kariyer olanakları, maddi durum, iş hayatında uyum, ortaklık, işbirliği, arkadaşlık ilişkileri, aşk hayatı, aşk ilişkilerinde uyum ve uyumsuzluğun sebepleri, evlilik ve çocuk sahibi olmak, sağlık durumu gibi konularda bilgi sahibi olmayı sağlıyor. Bu bilgilere ulaşmak için sadece doğum tarihi, isim, soy isim ve medeni durum bilgisi yeterli.

Hilal Hanım, seanslarınızı nasıl yapıyorsunuz?

 Eğitim ve seanslar, pandemi öncesi hem yüz yüze hem online yapılıyordu. Pandemiden dolayı tüm sektör  tamamen online çalışmalara döndük. Enerjide zaman/mekan kavramı olmadığı için birebir seans nasılsa online seansta aynı şekilde etkili. Uzaktan da enerjiyi alabiliyorsunuz. Hatta kişinin kendi konfor alanında yapılan terapilerin çok daha etkili olduğunu düşünüyorum. Olumsuz düşünce kalıplarına sahip ve bedensel şifa isteyen herkesle çalışabilirim. 

Merkez açmayı planlıyor musunuz?

Elbette. Aslında İstanbul’da yaşıyordum ama pandemi sonrası eşimle birlikte ailelerimizin olduğu şehre taşınma kararı aldık. İzmit’te yakın zamanda bir merkez açacağım.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Ruh hastalanmadan beden hastalanmaz. İnsanlar içlerinde hiçbir şey tutmasınlar. Hiç kimseye anlatamıyorlarsa dağa çıkıp bağırarak kendilerini rahatlatsınlar. Ya da bir kağıda yazıp, o kağıdı yaksınlar. Rahatlamak ruh için çok çok önemli. Şu unutulmamalı ki fiziksel, ruhsal ve zihinsel görünen rahatsızlıklar bizim yaratımımız. Konfor alanımızdan çıkmamak için bunlara maruz kalmak insanın kendisine yaptığı en büyük hata. Allah insanı mükemmel bir şekilde yaratmış. Hayata böyle mükemmel gelmişken, yaşadığımız deneyimler sonucunda bu kadar negatif olmak neden? Bilinçaltı temizliği o pozitif insan formuna geri dönmemizi sağlıyor. Bir de ağzımızdan çıkan her kelimeye dikkat etmeliyiz.

Neden?

Evren, her cümlenin en saf halini alır. Ağzımızdan çıkan kelimler, dönüp dolaşıp bizi bulur. Albert Einstein’ın dediği gibi ‘İnsanoğlu; ağzından çıkan cümlelerin, beyninden çıkan düşüncelerin bütün evreni dolaşıp, tekrar onlara geri döndüğünü bilse, çok daha dikkatli olurdu.’ Örneğin; ‘Allah kaza bela vermesin’ dersin ama evren mastar ekleri almaz ‘kaza bela ver’ kısmını alır. Bunun yerine ‘Sağ salim git, emniyetli git’ demek zor değil. Ya da olumsuz bir olay yaşandığında ‘Allah kahretsin, bu neden benim başıma geliyor?’ yerine ‘Bunda da bir hikmet var, buradaki sınavı almayı seçiyorum, bunun bana katkısı ne olabilir?’ denirse, o soru havaya gitmez. Evren o sorunun cevabını karşınıza mutlaka çıkarır. Belki cevabını bir gazete kupüründe, belki televizyon ekranında buluverirsiniz. Unutmayın ki sormadan cevap gelmez…

 

 

İLETİŞİM

Tel: 0542 461 96 67

Instagram: @hilal.sentugay

NASIL ARANDI: #hilalşentugay #enerji #enerjiçalışması #insan #kuantumdüşüncetekniği #kozmikenerji #reiki #spiritüel #danışamn #evlilik #ilişki #yaşamkoçu #kocaeli #izmit

3 yıl önce - çiğdem özkan

Kendimize olan dönüşü hiç bir kargaşa olmadan ne kadar güzel anlatılmış ,aktarılmış emeklerinize sağlık

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.