27-07-2024 05:24

Emzirme Danışmanlığı

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 12/06/2023
.stripslashes($urun->baslik).

Emzirme danışmanlığı, emzirme döneminde desteğe ihtiyaç duyan, bu süreçte sorunlar yaşayan ve süreci kolaylaştırmak için neler yapabileceğini merak eden annelere destek olabilmek için özel olarak eğitim almış sağlık profesyoneli tarafından verilen bir danışmanlık hizmetidir. Her sağlık çalışanının emzirme danışmanlığı yapamayacağını da bilmek gerekir çünkü emzirme danışmanlığı, özel bir eğitim ve uzmanlık gerektirir.

 

Emzirme danışmanlığı hangi durumlarda gerekli olur?

Emzirme ile ilgili sorunlar yaşayan; meme reddi, ağrılı emzirme, meme ucu yaraları, sütün az ya da fazla gelmesi, memelerde aşırı dolgunluk ve rahatsızlık hissi, tekrarlayan mastit, silikon uç ile emzirme, mama kullanımı, bebeğin memeyi almaması durumu, sağarak besleme, birden fazla bebeği emzirme gibi durumlarda zaman kaybetmeden danışmanlık almak gerekir.

 

Emzirme danışmanlığı sadece yüz yüze olmak mı zorunda?

Hayır, sadece yüz yüze değil aynı zamanda online görüntülü görüşmeler şeklinde de emzirme danışmanlığı yapıyorum. Yüz yüze ofisimizde ya da online Zoom uygulaması üzerinden görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz.

 

Emzirme ile ilgili sorun yaşayan anneler hangi aşamada size danışmanlık için başvurmalı?

Emzirme ile ilgili sorun yaşayan anneler, sorunu fark ettikleri anda ötelemeden ve zaman kaybetmeden başvurmalılar çünkü bir sorunu ne kadar uzun süredir yaşıyorlarsa çözümü de yine aynı süreyi alabiliyor.

 

Emzirme danışmanlığı neleri kapsıyor?

Emzirme danışmanlığına öncellikle anneyi dinleyerek doğum sonrasında başlayan emzirme yolculuğunda ne gibi güçlükler yaşadığını ve hangi noktalarda yardıma ihtiyaç duyduğunu belirleyerek başlıyorum. Her anne-bebeğe özel bir danışmanlık programı oluşturuyorum. Ortalama bir ya da iki saat süren danışmanlık görüşmeleri ile emzirme pozisyonları, emzirme sürecindeki beslenme, bebeğin doyup doymadığını gösteren parametreler, sağım yöntemleri, mamayı azaltma yöntemleri, meme yapısına uygun emzirme teknikleri gibi birçok konuda bilgi paylaşımı ile birlikte pratik uygulamalar da yapıyoruz. Aynı zamanda bu süreçlere eşlerin de dahil olması çok önemli olduğu için babaların da emzirme sürecinde aktif rol almasını destekliyorum. Görüşmeler sonrasında da ailelerimizle iletişimimiz her zaman devam ediyor. Amacım; mümkün olduğunca, öğrendiği doğru bilgi ışığında kendine güvenen ve keyifle emziren anneler ve tabi ki anne sütü alarak büyüyen bebeklerdir.

 

Doğumdan önce gebelere emzirme eğitimi veriyor musunuz?

Evet, doğum öncesinde gebelere emzirme eğitimi veriyorum ve bu eğitimi çok önemsiyorum. Emzirmeyi gebelik sürecinden başlayarak özümsemelerini, doğru bilgi ışığında kendilerine güvenmelerini istiyorum. Gebelik sürecinde emzirme eğitimi alan gebeler, doğum sonrasında daha az sorun yaşayan ya da hiç sorun yaşamayan anneler oluyor.

 

Anne adaylarına ve annelere verdiğiniz bu danışmanlık hizmetinde en çok hangi sorularla karşılaşıyorsunuz?

Aslında anne adayları emzirmeyi istiyor ancak çok fazla olumsuz hikayeler duydukları için bunu nasıl yapacaklarını bilemiyor. Çoğu zaman kendi anneleri, teyzeleri, arkadaşları çeşitli sebeplerden emzirememiş oluyor; “Sütüm hiç gelmedi”, “Sütüm az geldi” ya da “Bebeğim doymuyordu” gibi ifadeler ile karşılaşıyoruz. Bu ifadeleri çevrelerinden çok fazla duyduklarından emzirmek için ancak şanslı olmak gerekiyor gibi düşünüyorlar. Emziren annelerin soruları çoğu zaman anne sütü üretimi ile ilgili oluyor. Bebeklerini doymuyor sanıyorlar ya da onlara göre az kilo aldığı için mama vermeye başlıyorlar ve ondan sonra da süreç iyice karışıyor. Emzirme süreci ile ilgili herhangi bir sorun yaşadıklarında hiç zaman kaybetmeden danışmanlık almalılar.

 

Yahya Kaptan Mah. Şht. Ali İhsan Çakmak Sok. İmsa İş Merkezi No:10, Kat:3, Ante Sağlık Fulyaebe Hamile Rehberlik Hizmetleri İzmit/Kocaeli

Telefon: 02129983323 (whatsapp)

Instagram: @ebefulya

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.