29-03-2024 00:07

Dyt. Ecem Şahin: “Şans, cesur insanların yanındadır”

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2023
Genç yaşına rağmen eğitimi, meraklı yapısı ve öğrenme aşkıyla mesleğinde hızla yükselen diyetisyen Ecem Şahin, adını her geçen gün daha geniş bir kesime duyuruyor. “Bir kadının başarısı kendi içinden, hayalinden, cesaretinden gelir” diyen Şahin, kadınların daima kendilerini geliştirmesi ve üretmesi gerektiğini düşünüyor. Hayallere ulaşmak için çok çalışıp emek verilmesi gerektiğinin de altını çizen genç ve başarılı diyetisyenin iş hayatına yeni atılacak, geleceğin güçlü kadınlarına da bir mesajı var: “Unutmayın, şans her zaman cesur insanların yanındadır.”
.stripslashes($urun->baslik).

Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz?

1992, Kocaeli doğumluyum. 2016 yılında Kırklareli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldum. Yüksek lisansımı Okan Üniversitesi’nde, uzmanlığımı ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde bariatrik cerrahi ve otizmli çocukların beslenmesi üzerine yaptım. Tüm bunların yanı sıra pilates eğitmeni ve atletizm hakemiyim. Çalışma hayatıma yüksek lisansımı yaparken, Gentest Analiz Merkezi’nde başladım. Gentest, kişinin genetik yapısına göre beslenme programı oluşturduğumuz; potansiyel kronik rahatsızlıklarını ve bu rahatsızlıklarla ilgili olarak taşıyıcı olup olmadığını belirlediğimiz bir yöntem. Gentest Analiz Merkezi’nde bu alanda kendimi geliştirme fırsatım oldu. Şu anda da Kocaeli Gentest yetkili uygulayıcısıyım. 2019 yılında Kocaeli’ye dönerek kendi beslenme danışmanlık merkezimi ve pilates stüdyomu kurdum. 4 yıldır danışanlarıma Körfez’de hem beslenme danışmanlığı hem de aletli pilates hizmeti veriyorum.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız? Bu yolda aldığınız en büyük risk neydi?

Bilgi birikimimi artırmak için her zaman daha çok okudum. Okudukça merak ettim, merak ettikçe daha çok çalıştım. Aslında benim farkım şu: Ben bir şeyi sevip, merak edip, işin içine girdiğimde; o işin peşini öğrenip, kendimi geliştirip, öğretici pozisyonuna geçinceye kadar bırakmıyorum ve işimi ciddiyetle yapıp karşı tarafa samimiyetle aktarıyorum. Aldığım en büyük riske gelince… İstanbul Nişantaşı’nda güzel bir işim vardı, danışanlarımın ve arkadaş çevremin desteklediği oturmuş bir düzenim de oluşmuştu. Aslında artık kendi yerimi orada açmam gerekirken ben doğup büyüdüğüm yeri seçtim. Tüm danışan çevremi bırakarak, farklı bir şehirde işe yeniden başlamış olmak bir riskti.

 

Kariyerinizde bir dönüm noktası var mı ?

Üniversite yıllarımda akademisyen olmak için uğraşıyordum, bu yüzden çok çalışmam gerekiyordu. Yüksek lisansım bittikten sonra akademik  kadro almak için girdiğim sınavlardan yüksek not almama rağmen son aşama mülakatlardan geçemiyordum. En sonunda vazgeçtim. Kendi yerimi açtığım gün, hocam beni arayıp araştırma görevlisi olarak başvurumun kabul edildiğini söyledi. Ona, kendi yerimi açtığımı ve artık bu alanda devam etmek istediğimi söyledim. Bu seçim kariyerimin dönüm noktası oldu. Eninde sonunda İstediğim, hayal ettiğim şeyleri başarabildiğimi görmek beni cesaretlendirdi.

Sizce güçlü kadın kimdir? Siz gücünüzü nerden alıyorsunuz?

Benim için güçlü kadın annemdir. Ben en büyük gücü annemin şefkatinden, babamın cesaretinden yani ailemden alıyorum. Güçlü kadın benim için hayatta bir amacı olan; topluma, ailesine, vatanına bir fayda sağlayan; hayatın içerisinde bir şeyler üreten, kendi fikirlerini, düşüncelerini, doğrularını savunan; hayalleri olan ve bu hayallerini gerçekleştirmek için her zaman yola devam eden kadındır.

 

İşinizle ilgili kendinizi en güçlü hissettiğiniz an hangisiydi?

Ben her sabah işime gidip masama oturduğumda, danışanımla görüşmeye başladığımda çok şükür ki kendimi işimde başarılı hissediyorum. Danışanımın bir duası, aldığımız sonuç bana o hissi veriyor. Danışanlarımla verimli zaman geçirmeye çalışıyorum. Onların  şikayetlerini, istediklerini dinlediğimde kafamda hemen çözüm planı yapıyorum. Onların beni pür dikkat dinlediğini, dediklerimi harfiyen yaptıklarını, üzerlerindeki etkimi gördüğümde hissettiğim ‘Evet bu işi birlikte yapıyoruz’ duygusu çok güzel. Ben öğretiyorum, onlar bana güvenip uyguluyor. O yüzden her danışanım bana ayrı güç veriyor.

Kendinizi güçsüz hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bu duygunun üstesinden nasıl geldiniz?

İşimle alakalı olarak bu duyguyu kendi yerimi açtığım ilk gün yaşamıştım. ‘Acaba yapabilecek miyim?’ düşüncesiyle kaygılı hissettiğimi hatırlıyorum. İş yerime gidip ilk danışanımla görüşmeden sonra çok mutlu ve umutlu hissetmiştim. Çok şükür, ben işimde her gün güçlendiğimi hissediyorum.

 

Yeniden başlama şansınız olsa geri dönüp neyi değiştirirsiniz?

Geçmişimin bugünümü aydınlattığını, yaşadığım her olayın bir sebebi olduğunu, beni bu günüme taşıdığını düşünüyorum. Her şey olması gerektiği gibi. Geleceğimi şekillendirmemde hepsi bir tecrübe, öğreti benim için.

Yarının güçlü ve başarılı kadınlarına nasıl bir mesaj vermek isterseniz?

Uzun bir kariyer yolculuğum yok. Meslek hayatımda henüz 6. yılımdayım, yolun başı sayılır. Kendim de dahil bir kadının başarısı kendi içinden, hayalinden, cesaretinden gelir. Bu yüzden kendimizi her daim geliştirip bir şeyler üretmeliyiz. İnsan istediği zaman her şeyi başarabilir. Bunun için çok çalışmak, emek etmek gerektiğini düşünüyorum. Büyük düşünüp, küçük detaylara çok fazla kafa yormamalıyız. Olmayan bir şeyin peşini bırakmak yerine her zaman yeniden başlamalı, pes etmemeliyiz. Kendimize güvenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hayal kurup, emek verip, çok çalışmalıyız. Şans, her zaman cesur insanların yanındadır.

NASIL ARANDI: #8 mart dünya kadınlar günü # kocaeli life # dyt. ecem şahin # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.