28-03-2024 20:02

Uzm. Dt. Gülyar Güler: “Zamanınızı iyi kullanın”

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2023
İlimizin başarılı ortodonti uzmanlarından, Prodent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin ortaklarından ortodonti uzmanı Gülyar Güler, çevresinde dijital diş hekimliği teknolojisini çok iyi kullanan bir hekim olarak tanınıyor. ‘Güçlü kadın’ı, ‘verdiği kararların arkasında durabilen, hatalarıyla yüzleşebilen kadın’ olarak tanımlayan Gülyar Güler, iş hayatındaki gücünü kendisine ve mesleğinde yapabileceklerine olan inancından aldığını söylüyor. Güler, geleceğin başarılı iş kadınlarına “Zamanınızı iyi kullanmayı öğrenin, kendinize vakit ayırmayı unutmayın” diye sesleniyor.
.stripslashes($urun->baslik).

Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz?

1986 yılında, İzmit’te doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Kocaeli’de tamamladım. 2005 yılında Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi’nden mezun oldum, lisans eğitimi için Ankara’ya gittim. 2011 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesin’den mezun oldum ve aynı yıl şu anda da çalıştığım Özel Prodent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde diş hekimi olarak çalışmaya başladım. Bir yıl diş hekimi olarak çalıştıktan sonra uzmanlık eğitimine hazırlanmak için Prodent’ten ayrıldım. Ortodonti uzmanlığını, 2018 yılında Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı’nda tamamladıktan sonra 3 yıl boyunca kamuda ortodonti uzmanı olarak çalıştım. 2021 yılında kamudaki görevimden ayrılarak yeniden Prodent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde ortodonti uzmanı olarak çalışmaya başladım.

 

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız? Bu yolda aldığınız en büyük risk neydi?

Diş hekimliği, dijital teknolojinin gelişmesiyle birlikte, özellikle son 10 yılda başka bir boyuta evrilmeye başladı. Bu dönem, üniversiteden mezun olduğum ilk yıllara denk geldiği için yakından takip ettiğim ve uzmanlık eğitimim sayesinde içinde olduğum bir süreç oldu. Üniversiteden mezun olduktan sonra iyi bir işim ve sevdiğim bir çalışma ortamım vardı. Risk değil ama aldığım en radikal karar, belki de başarılı olamayacağım bir sınav ve ders çalışma sürecine girmek için bu işten ayrılmak oldu.

 

Kariyerinizin bir ‘dönüm noktası’ var mı?

İlk iş arkadaşlarınız, ilk öğretmeniniz gibidir. Çalışma hayatına Bahadır Köprülü ile başlamak, benim şansım. İşini iyi yapan ve sizin de iyi işler yapmanızı isteyen biriyle çalışmak motivasyonunuzu arttırıyor.

Sizce ‘güçlü kadın’ kimdir? Siz, gücünüzü nereden alıyorsunuz?

Güçlü kadın verdiği kararların arkasında durabilen, hatalarıyla yüzleşebilen kadındır. Gücümü kendime ve yapabileceğime olan güvenimden alıyorum. Sonuca değil sürece odaklanıyorum ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

 

İşinizle ilgili kendinizi en güçlü hissettiğiniz an hangisiydi?

Güçlü hissetmek çok iddialı bir cümle. Uzmanlık tez savunmamda tez konum ve çalışmam hocalarım tarafından çok beğenilmişti. Uzun zamandır emek verdiğiniz bir çalışmanın takdir edilmesi çok kıymetli.

 

Kendinizi güçsüz hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bu duygunun üstesinden nasıl geldiniz?

İş hayatında bazen işler yolunda gitmeyebiliyor veya sizin istediğiniz gibi yönetemediğiniz durumlar gelişebiliyor. Böyle durumlarda eğer elimden geleni yaptığıma eminsem, sonuca odaklanmamaya çalışıyorum.

 

Yeniden başlama şansınız olsa geri dönüp neyi değiştirmek isterdiniz?

Zamanı daha verimli kullanabilmiş olmayı isterdim. Kariyerin yanında kendime daha çok zaman ayırmış olabilirdim.

 

Yarının güçlü ve başarılı kadınlarına nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Geleceğin güçlü ve başarılı kadınlarına zamanı iyi kullanmalarını ve iyi değerlendirmelerini tavsiye ederim. En iyi yatırım, insanın kendisine yaptığı yatırımdır. Çok klasik ama bence çok doğru. Kendilerini yetiştirdikleri sürece zaman, şartlar, imkanlar değişse de adaptasyon kabiliyetleri gelişecek.

NASIL ARANDI: #8 mart dünya kadınlar günü # kocaeli life # uzm. dt. gülyar güler # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.