29-03-2024 10:37

Dt. Musa Fırat Bedük: Güzel bir gülüş için Emoji Dent yeter

   1 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/03/2022
Tecrübeli diş hekimi Musa Fırat Bedük, yaptığı büyük yatırımla Körfez’e tam donanımlı, çok şık bir ağız ve diş sağlığı merkezi kazandırdı. Emoji Dent; uzman kadrosu, son teknoloji ürünü cihazları ve yenilikçi bakış açısıyla, güzel bir gülüş için hastalarına her türlü imkanı sunuyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Çok uzun yıllardır ilimizde görev yapan tecrübeli diş hekimi Musa Fırat Bedük, mesleğini aşkla yapan bir isim olarak tanınıyor. Önce muayenehanesinde yaptığı uygulamalar, sonrasında ise kamudaki başarılı çalışmalarıyla geniş bir kesim tarafından tanınan Dt. Fırat Bedük, şu sıralar Körfez ilçeye kazandırdığı ağız ve diş sağlığı Polikliniği ile yine gündemde.

Kurduğu Emoji Dent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğiyle alanında uzman bir hekim kadrosunu, son teknoloji ürünü cihazları ve yenilikçi bakış açısını bir araya getiren Bedük, böylece ilçedeki büyük bir açığı da kapatmış oldu. Uzman hekimlerin ve hastaların hayatını kolaylaştıran cihazlarla donatılmış; özenle tasarlanan ferah ve şık salonuyla herkesin kendisini evinde gibi rahat hissettiği; üst düzey hizmet anlayışı ve güler yüzlü çalışanlarıyla fark yaratan Emoji Dent, bu özellikleriyle alanında, çıtayı oldukça yukarılara taşıdı.

Diş hekimi  Musa Fırat Bedük ile oldukça keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik; hem kendisini daha yakından tanıma fırsatı bulduk hem de Emoji Dent hakkında ayrıntılı bilgi aldık.

Fırat Bey, sizi tanıyabilir miyiz?

1975, Diyarbakır doğumluyum. Öğretmen bir anne-babanın 3 oğlundan biriyim. Üniversiteye kadar tüm eğitim hayatım Diyarbakır’da geçti. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazanınca ailemle birlikte İstanbul’a yerleştik, ardından da Kocaeli’ye geldik. Neredeyse 25 senedir, Kocaeli’de diş hekimliği yapıyorum. Eşim Aylin Hanım, eczacı. 2004 yılında evlendik, iki oğlumuz var. Büyük oğlum Koç Lisesi’nde, küçük oğlum ise Bahçeşehir Koleji’nde okuyor. İnsanlarla iletişim kurmayı, onlara hizmet vermeyi çok seven, mesleğine aşık bir diş hekimiyim.

Neden Emoji Dent’i kurmak için Körfez’i seçtiniz?

Emoji Dent’i İzmit’te de açabilirdim ama orada hali hazırda çok sayıda merkez ve poliklinik var. Körfez ise hızla gelişen ve nüfusu artan bir bölge. Yaptığım araştırmalarda gördüm ki ihtiyaca cevap verecek yeterli sayıda diş hekimi de yok. Lokasyon olarak Petkim Park Sitesi’ni seçmemizin sebebi ise hem merkezi hem de otopark sorunu olmayan bir yer olması.

Burayı kurarken, nasıl bir poliklinik hayal etmiştiniz?

Emoji Dent’in, öncelikle hastalarının teşhis ve tedavi noktasında ihtiyaç duyacağı tüm teknolojileri aynı çatı altında barındıran bir poliklinik olmasını istedim. Alanında uzman, güçlü bir kadroyla hizmet veren; gerek donanımı gerek fiziksel şartlarıyla hastasına her türlü konforu sağlayan; dekorasyonuyla insanlara huzurlu bir ortam sunan; hekiminden hastasına içerideki herkesin mutlu olduğu bir poliklinik hayal ettim ve bunu başardım. Artık sağlıklı ve güzel bir gülüş için Emoji Dent’e gelmek yeterli.

TEKNOLOJİ VE TASARIM BİR ARADA

O zaman önce Emoji Dent’in fiziksel şartlarından başlayalım.

400 metrekarelik bir alanda toplam 6 kliniğimizle hizmet veriyoruz. Bunun yanı sıra 40 metrekarelik bir bekleme salonumuz, sterilizasyon odamız, fotoğraf stüdyomuz, tomografi odamız, doktor dinlenme alanımız ve toplantı odamız var. İnsanlar içeriye girdiğinde kendisini huzurlu ve şık ortamda, tamamen güvende hissetmesi için Emoji Dent’in tasarımını itinayla yaptık. Sonuç olarak ortaya herkesin beğendiği, ferah ve tarzı olan bir poliklinik çıktı. Ekibimize olduğu gibi gelişen teknolojiye de önem verdik. Dental mikroskop, tomografi, PRF, dijital anestezi, ağız içi tarayıcı, ağız içi kamera gibi son teknoloji ürünü cihazlarımızla muayene ve tedavilerimizi oldukça konforlu bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

Fırat Hocam, ağız ve diş sağlığı alanındaki tüm bu uygulamalar, ciddi bir teknolojik yatırım gerektiriyor, değil mi?

Başarılı olmak için çağa ayak uydurmak şart. Bu nedenle ben de mesleğimle ilgili tüm gelişmeleri ilgiyle takip ediyorum. Artık diş hekimliği konusundaki uygulamalar, bizim üniversitelerde öğrendiklerimizin çok ilerisinde. Ekipmanlar, malzemeler ve kurallar yenilendi; teknoloji sayesinde neredeyse sıfır hatayla diş yapabiliyor. Emoji Dent’i kurarken teknolojinin bize sunduğu tüm imkanlardan faydalandım. Polikliniğimizde röntgen, tomografi gibi cihazlar sayesinde hastalarımızın, başka bir görüntüleme merkezine gitmesine gerek kalmıyor. Tetkik ve tedavi için gereken son teknoloji cihazların hepsine sahibiz. Hekimlerimiz, ağız içini 3,5 kat daha büyük görme imkanı sağlayan luplarla çalışıyor. Kocaeli’de başka bir merkezde olmayan dental operasyon mikroskobumuz sayesinde yapılan işlemlerdeki hata payı da neredeyse sıfıra iniyor.

GÜÇLÜ UZMAN KADRO

Peki, Emoji Dent’te kaç diş hekimi hizmet veriyor?

Emoji Dent’te; Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sertaç Aktop, Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Dr. Dt. Zeynep Uzgur, Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Ahmet Aslan, Endodonti Uzmanı Dt. Arzu Yağmur Uçar, Dt. Damla Kan, Periodontoloji Uzmanı Dt. Muhammet Atılgan, Restoratif Diş Tedavisi Uzmanı Dt. Elif İlgi Sancak, Dt. Büşra Kuşçu ve benimle birlikte toplam 9 diş hekimi görev yapıyor. Şanslıyım ki yola çok doğru ve başarılı bir ekiple çıktım. İşletme müdürümüz Mehtap Soysal, asistan arkadaşlarımız, hemşiremiz, yardımcı personelimizle birlikte toplam 16 kişilik bir aileyiz.

Polikliniğinizde nasıl bir işleyiş var?

Ben, her işin uzmanı tarafından yapılmasından yana bir insanım. Bu nedenle, Emoji Dent’e gelen tüm hastalarımızı önce bizzat karşılar, ilk muayenelerini yaparım. Daha sonra da hastanın şikayetine ve ihtiyacı olan tedaviye göre ilgili uzman arkadaşıma yönlendiririm.

Diş hekimliği alanında teknolojinin çok geliştiği biliyoruz. Son zamanlarda, sizin de polikliniğinizde kullandığınız Intraoral Scanner cihazının adını da sıkça duyuyoruz. Bu cihazın görevi nedir?

Intraoral Scanner, ağız içi tarayıcı sayesinde yaklaşık iki dakikada, ağız ölçüsünü tüm ayrıntılarıyla alabilen; hastanın da dişlerinin bitmiş halinin nasıl olacağını ekranda 3 boyutlu olarak görebilmesine imkan sağlayan bir cihazdır. Bu cihaz, yapılan tüm protetik tedavilerde, geleneksel ölçü yöntemini ortadan kaldırdığı için hasta birkaç gün içerisinde yeni yapılacak dişlerine kavuşabilir. Ayrıca, kişiye özel gülüş tasarımının 3 boyutlu bir şekilde tasarlanıp mock-up uygulamasıyla hastaya gösterilebilmesi gibi daha bir çok alanda hem hız hem konfor sağlar.

25 KAT BÜYÜTÜYOR

Biraz önce Kocaeli’de sadece Emoji Dent’te kullanılan dental mikroskoptan bahsettiniz… Bu cihaz hastaya ne gibi bir avantaj sağlıyor?

Dental mikroskop, günümüzde özellikle kanal tedavisinde devrim niteliği taşıyan bir cihaz. Bu cihaz sayesinde dişi 25 kata kadar büyüterek tedavi edebiliyoruz. Çekim endikasyonu konulan pek çok diş bu yöntemle kurtarılabilir.

Fırat Bey, trombositten zengin fibrin uygulamanızdan da bahseder misiniz?

Hastadan aldığımız kan, büyüme faktörü açısından oldukça zengindir ve içerisinde iyileşmeyi hızlandıran, tedavilerde başarı şansını önemli ölçüde arttıran biyoaktif ajanlar barındırır. Trombositten zengin fibrini diş hekimliğinde; kemik rejenerasyonunun hızlandırılması, sistemik hastalığı olan bireylerde cerrahi başarı şansının arttırılması, diş eti iyileşmesinin hızlandırılması, rejenerasyon kapasitesinin arttırılması, çekim bölgesinde kemikleşmenin daha hızlı ve başarılı gerçekleşmesi, implant uygulamaları sonrası erken dönem marjinal kemik kaybının engellenmesi, sinüs membranı onarımı gibi uygulamalarda kullanıyoruz.

AĞRISIZ ACISIZ ANESTEZİ

Emoji Dent’te dijital anestezi cihazı da kullanılıyor? Ağrısız anestezi nasıl yapılıyor?

Dijital anestezi, iğne korkusuna son veren bir anestezi yöntemi. Bu yöntemde anestezik solüsyon, kişinin doku basıncına göre ayarlanıyor. Önce diş eti özel bir jelle uyuşturulur; ardından dijital anestezi cihazıyla hissizleşen diş etine anestezik solüsyon uygulanıyor. Dijital anestezide ve geleneksel yöntemlerde kullanılan anestezik madde aynı. Bunula beraber, dijital anestezide anestezik sıvı dokuya, doku basıncına göre verildiği için basınçla oluşan ağrı hissi azalıyor. Tedaviye bu şekilde ağrısız bir başlangıç yapmak hastaların hem endişesini azaltıyor hem de tedaviye karşı tutumunu iyileştiriyor.

Sizi tanıdık, artık sürekli yeni projeler üreten birisi olduğunuzu biliyoruz… Sırada ne var?

Biraz önce de bahsettiğim gibi gelişen çağa sürekli ayak uydurmak gerekiyor. İlk hedefim, Emoji Dent’i ve buradaki uygulamaları Kocaeli halkına yakından tanıtmak; ağız ve diş sağlığıyla ilgili her konuda koşulsuz güvenilebilecek bir merkez olduğunu vatandaşlarımıza göstermek. Burası, Sabiha Gökçen Havalimanı’na çok yakın ve lokasyon olarak turizme açık bir bölge. Bu noktada sağlık turizmine de çok uygun. Ben de önümüzdeki dönemde sağlık turizmine yönelmeyi planlıyorum, bunun için gerekli adımları atmaya başladım. Bununla beraber hedeflerimi belirlerken her şeyin hızlıca olmasından yana değilim. Sağlam adımlarla, doğru işi yapıyor olmak en önemlisi.

İLETİŞİM

Mimar Sinan Mah. Petkin Park Sitesi, Mehmet Akif Ersoy Cad. D:A Blok No:88 Körfez/KOCAELİ

Telefon: (0262) 528 03 03

Instagram: @emojident

NASIL ARANDI: #emojident #ağızvedişsağlığımerkezi #musafıratbedük #dişhekimi #uzmankadro #sonteknoloji #gülüştasarımı #cihazlar #yenilikçi #körfez #donanımlı

2 yıl önce - Songül Salman

Hayırlı olsun gerçekten en son teknoloji ve uzman kadro

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.