24-04-2024 10:08

Selami Yaman: AÇI’da her öğrenci VIP eğitim alır

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/03/2022
İş insanı Selami Yaman’ın yaptığı yatırımla ilimize kazandırılan Özel Derince Açı Anadolu Lisesi, butik bir eğitim sistemiyle her öğrenciye VIP eğitim veriyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

29 yıllık geçmişinde sayısız başarıya imza atarak eğitim alanındaki gücünü ispatlayan Açı Eğitim Kurumları, iş insanı Selami Yaman’ın yaptığı yatırımla artık Derice’de…

Kapılarını 2021-2022 eğitim-öğretim yılı itibariyle açan Özel Derince Açı Anadolu Lisesi; gerek kurumun başarısı ispatlanmış butik eğitim modeli, gerekse her öğrenciye özel verdiği VIP eğitimle sektöre güçlü bir giriş yaptı. Eğitimde, sadece akademik başarıyı değil; Atatürk ilkelerine bağlı, manevi değerlere sahip, sosyal iletişim becerisi yüksek bireyler yetiştirmeyi de ilke edinen Derince Açı Anadolu Lisesi ilk eğitim-öğretim yılında hem öğrencileri hem de velileriyle hedeflediği sımsıcak bağı kurmayı başardı.

Derince Açı Anadolu Lisesi’nin kuruluş hikayesini, eğitim modelini ve hedeflerini, yaptığı yatırımla hem Derince’ye hem de Kocaeli’ye değer katan başarılı iş insanı Selami Yaman’dan dinledik.

Selami Bey, eğitim sektörüne yatırım yapma fikri nasıl doğdu?

Eğitime çok değer veren bir aileden geliyoruz ve eğitimle alakalı hiçbir konuya uzak değiliz. Aslına bakarsanız bu sektöre yatırım yapmak hedeflerimiz arasında değildi. Gelin görün ki bazen işler planlananın dışında gelişiyor. Bir dostumuzun tavsiyesi üzerine, şirketimizde istişare yaparak, köklü bir kurum olan Açı Eğitim Kurumları ile Özel Derince Açı Anadolu Lisesi’ni İlçemize kazandırmak üzere yola çıktık.

Okulun faaliyete geçmesi tam da pandemi döneminin ortalarına denk geldi… Ticari açıdan endişe duymadınız mı?

Gerçekten de büyük risk aldık. Aslında bu dönemde böyle bir yatırım yapmak hiçbir şekilde mantık işi değildi ama bazen mantığın ve planlananların dışına çıkılabiliyor. Bu kurumu ticari hayatımdan tamamen ayırdım, ilk günden itibaren kâr amacı gütmedim. Bu duygular, öğrencilerimize ve velilerimize de yansıdı. Okul-öğrenci-veli üçgeninde çok güzel bir sinerji oluştu, aile gibi olduk.

KÖKLÜ BİR KURUM

Bize biraz Açı Eğitim Kurumları’ndan bahseder misiniz?

Açı Eğitim Kurumları 29 yıl önce kurulmuş, bugüne dek sayısız başarıya imza atmış, kendisini ispatlamış, köklü bir eğitim kurumu. Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim veriyor; ayrıca müzik ve sanat okulları, spor okulları, teknik liseleri de bulunuyor. Güçlü eğitimci kadrolarıyla akademik başarı hedefleri yüksek ve Cumhuriyet’in kazanımlarının farkında olan bir eğitim anlayışına sahip. Küçük yaştan itibaren öğrencinin tüm eğitim süreçlerini karşılayan, ülkemizin seçkin kurumlarından biri.

Açı Eğitim Kurumları’nın misyonu ve vizyonu nasıl?

Açı Eğitim Kurumları, öğrencilerini 21. yüzyıl becerileriyle donatarak, yüksek öğrenimlerine dünyanın en iyi okullarında devam etmelerini sağlama misyonuyla ve bireysel farklılıklara ve farklı mesleklerin ihtiyaçlarına göre öğrenim fırsatları ve farklı programlar sunma vizyonuyla yola çıkmış bir kurumdur. Cumhuriyetimizin değer ve ilkelerine bağlı, gençlerimizin potansiyeline inanan öğretmen ve çalışanlarıyla; öğrencilerinin yarının zorlu, bir o kadar da fırsat dolu dünyasına, ilkeli ve kimliğinden ödün vermeyen bireyler olarak yetişmesi için rehberlik ediyor.

12 KİŞİLİK SINIFLAR

Derince Açı Anadolu Lisesi nasıl bir eğitim anlayışıyla yol alıyor?

Açı’da zaten çok iyi işleyen bir sistem ve büyük bir tecrübe vardı. Bizler Derince Açı’da öğrencilerimizin akademik başarısı kadar sosyal becerilerinin gelişmesine de önem veriyor, onları manevi olarak da destekliyor, her alanda gelişmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu düşünceyle eğitim binamızda aktif olarak kullanılacak bir konferans salonu oluşturduk. Burada seminerler ve konferanslar düzenleyip, öğrencilerimizi ve velilerimizi çeşitli alanlarda işinin uzmanı kişilerle buluşturmayı planlıyoruz. Yapacağımız seminerlerle, öğrencilerimizin yanı sıra sınırları içinde bulunduğumuz Derincemize de katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Kaç metrekarelik bir alanda eğitim veriyorsunuz?

11 sınıfımız, spor salonumuz, kütüphanemiz, konferans salonumuz, bilişim sınıfımız, laboratuvarımız ve yemekhanemizin de içinde bulunduğu bin 700 metrekarelik kapalı alanımız var. Öğrencilerimiz okulumuzun geniş bahçesini ve sosyalleştikleri, keyifle zaman geçirdikleri teraslarımızı da çok seviyorlar.

Öğrenciler kaç kişilik sınıflarda eğitim alıyor?

Aslında sınıf kapasitelerimiz 20 öğrenci ama bizim amacımız nitelikli bir eğitim vermek ve her öğrencimizle birebir ilgilenebilmek olduğu için sınıf mevcudunu 12 öğrenciyle sınırladık. Butik bir sistemle çalışıyoruz.

12. SINIFLARA ÖZEL

Gerçekten her çocukla birebir ilgilenmek mümkün mü?

18 kişilik eğitimci kadromuzla, öğrencilerimize kelimenin tam anlamıyla VIP eğitim veriyoruz. Her çocukla birebir ilgileniyoruz. Öyle ki bizim okulumuzda veli toplantısı gibi bir uygulama yoktur. Lisemizde her öğrencimizin, kendisini her konuda yakından takip eden ve değerlendiren bir koç öğretmeni vardır. Koç öğretmenlerimiz haftalık periyotlarla düzenli olarak velilerimizi arar, öğrenciyle ilgili bilgilendirme yapar ve analiz raporlarını paylaşır. Eğer gerekiyorsa veliyi okula davet eder, birebir görüşme yapılır. Bunun dışında okulumuzun kapıları velilerimize her zaman açıktır, diledikleri zaman çocukları hakkında paylaşımda bulunabilirler.

Üniversite sınavı yaklaşıyor. Açı Anadolu Lisesi’nde 12’nci sınıflara yönelik özel çalışmalarınız var mı?

Evet, bu çok heyecanlı bir bekleyiş. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz çok yoğun bir tempoyla çalışıyor. Hatta kısa bir süre önce bu konuda çıtayı epeyce yükseğe taşıyarak yeni bir uygulama başlattık. Şu anda 12. sınıf öğrencilerimiz, hafta ortası her gün saat 22.00’ye kadar okulda kalıyor ve öğretmenleriyle birlikte eksiklerini tamamlıyor.

Oldukça iddialı bir uygulama olmuş, öğrenciler bu çalışmaya gönüllü oldu mu?

Haklısınız, genel olarak o yaş grubundaki gençlere sevmediği bir şeyi yaptırmak zordur; bütün günü okulda geçirmekten de pek hoşlanmazlar. Bununla beraber, çocukların okula olan sevgisini, bağlılığını, güvenini büyük oranda öğretmenleriyle ilişkileri belirliyor. Bizim tecrübeli ve işinin ehli bir öğretmen kadromuz var, öğrencilerle iletişimleri çok güzel bir çizgide. Bu nedenle öğrencilerimiz akşamları bir süre daha okulda kalmayı seve seve kabul etti. Ayrıca, bu uygulamanın kendilerine kazandırdığı artıların da farkındalar, verim alacaklarını biliyorlar. Normal ders saati bitiminde okulda kalıyorlar, öğretmenleriyle birlikte eksiklerini tamamlıyorlar; ders aralarında satranç ya da masa tenisi oynuyorlar… Saat 22.00’ye kadar olan zamanı hem ders eksiklerini tamamlayarak hem de sosyalleşerek çok verimli bir şekilde değerlendiriyorlar. Bu uygulamadan hem çocuklarımız hem velilerimiz hem de biz çok memnunuz.

KOÇ ÖĞRETMEN AYRICALIĞI

Öğrencilerdeki eksikliği nasıl tespit ediyorsunuz?

Okulumuzda 9. sınıftan itibaren deneme sınavları ve konu analizleri, 11. ve 12. sınıfta alan başarısı ve 12. sınıfta da akademik başarı denemeleri yapılıyor. Bu sınavların sonuçları hem bize hem de velilerimize çocukların seviyesi hakkında çok net bilgi veriyor. Ayrıca, biraz önce de bahsettiğim gibi okulumuzdaki koçluk sistemi sayesinde, özellikle 12. sınıf öğrencilerimizin her biriyle koç öğretmeni birebir ilgilenebiliyor. Öğrencideki bilgi eksiğinin tespiti noktasında sınav sonuçları belirgin doneler veriyor ama tek başına yeterli değil. Öğretmen ve öğrenci arasında birebir iletişim şart. Öğretmenlerimiz bu konuda çok hassas ve dikkatli davranıyor. Birebir soru çözümleri yaparken, öğrencileri titizlikle takip ediyor, nerede sıkıntı yaşadıklarını tespit ediyorlar. Özel ders dışındaki etütlerimizde de her öğrenciyi inceleyerek öğrencilerin eksik konularını raporlandırıyorlar. Böyle bir sistemin hayata geçmesi ancak lisemiz gibi butik eğitim veren kurumlarda mümkün olabilir.

Öyleyse, Derince Açı Anadolu Lisesi öğrencilerinin dershaneye gitmeye ihtiyacı yok…

Asla yok. Biz öğrencilerimize neredeyse özel ders seviyesinde VIP eğitim veriyoruz. Hiçbir öğrencimizin dershaneye ya da başka bir destek almaya ihtiyacı olmaz.

KAPASİTESİNİN ÜZERİNE ÇIKMALI

Bu kadar özenli bir eğitimle, Derince Açı Anadolu Lisesi öğrencilerinin başarılı sonuçlar alması kaçınılmaz…

Özellikle geçirdiğimiz pandemi süreci öğrencilerde büyük tahribatlara yol açtı. Şu anda 12. sınıfta olan öğrencilerimiz, 10. ve 11. sınıfta okula gidemedi, eğitim hayatları kesintiye uğradı. Dolayısıyla maratona başladığımız zemin, diğer yıllardan ve pandemi öncesinden çok daha farklı. Yine de aradaki açığı kapatmak, her bir öğrencimizin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz.

Başarıya gelince… Bizim için başarı, her öğrencinin kendi kapasitesinin üzerine çıkabilmesidir. Biz öğrencimize hep şunu soruyoruz: “Ne kadar yükseğe zıplayabilirsin?” Eğer, cevap “2 metre” olursa, onu 4 metreye sıçratmak, kapasitesinin üzerine çıkarmak için çalışıyoruz. Bunu yaparken de gerçekçi hedefler koyarak, çocuklarımızın belirli eşik noktalarını aşıp hedefe ulaşmalarını sağlıyoruz.

Bu yoğun tempoda, öğrencilerinizi nasıl motive ediyorsunuz?

Öğrencilerimizin, derslerden başka konularla da ilgilenmesi ve sosyalleşmesi okulumuzu açtığımızdan beri en çok önem verdiğimiz noktalardan biri. Onları bu konuda özellikle teşvik ediyoruz. Okulumuzda, öğrencilerimiz birbirleriyle ve öğretmenleriyle devamlı iletişim halinde. Burada her an bir öğrenciyi öğretmeniyle masa tenisi, satranç ya da dama oynarken, bahçede maç yaparken görebilirsiniz. Birlikte bir ailenin fertleri gibiler… Bunun dışında okul gezilerimiz de oluyor. Mümkün olduğunca kurum dışı aktivitelerle öğrencilerimize motivasyon desteği sağlamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize mesleki tanıtım seminerleri de düzenleyerek, meslek seçimi noktasında onlara yeni ufuklar açıyoruz. 12. sınıflar ise öğretmenimizle beraber üniversiteye gidip bölümleri inceliyor, bölümlerle ilgili bilgi ediniyor.

Son olarak söylemek istediğiniz, eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Biz kurumu açmaya karar verdiğimiz ilk günden beri hedefimiz iyi şeyler yapmak. Öğrencilerimize, dünyaya ve olaylara farklı bir açıdan bakabilmeyi öğreterek hem akademik başarıya hem de kişiliklerinin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Kocaeli’mize, Derince’mize değer kattığımızı düşünüyoruz…

AÇI VELİLERİ NE DİYOR?

Azize Genç: Aile sıcaklığında

Merhaba ben Azize Genç. 12-B öğrencisi Pelin Genç’in annesiyim.

Açı Anadolu Lisesi’ni tercih etmekten dolayı hiç pişman olmadım. Çocuğum, kendisiyle samimiyetle ilgilenilen bir okulda, aile sıcaklığında eğitim alıyor. Öğretmenlerimizin her biri birbirinden değerli. Her öğrenci, eğitim koçlarıyla beraber düzenli ve verimli ders çalışmayı öğreniyor. Bu konuda tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Derince Açı Anadolu Lisesi, tüm kadrosu ile harika…

Melek Eriş: Oğlum, Açı’da çok mutlu

Merhabalar, ben Melek Eriş, 11-A sınıfında eğitim gören Eren’in annesiyim. Çocuklarımız için en uygun ve iyi eğitim veren okulların araştırmasına girmek yoruyor hepimizi. Çok şükür, biz şanslıyız ki okulumuzla tanıştık. Açı’da kapıdan ilk atım attığınızda, aile sıcaklığını hissediyorsunuz. Sıcacık gülümsemesiyle Merve Hanım karşılıyor sizi. Değerli genel müdürümüz Asaf Bey, her daim bizlerle iletişim kurmaya açık. Rehber öğretmenimiz Zeynep Hanım ile her konuda konuşabilme ve sorunları çözüme kavuşturabilme rahatlığını yaşıyoruz. Koç öğretmenimiz Erdem Bey ise her daim öğrencisinin dikkatini toplayabilme ve yönlendirebilme gücüne sahip. Öğretmenlerimizin hepsi oğlum için de benim için de ayrı ayrı kıymetliler. Eren Açı’da mutlu. Okulunda, fikirlerini paylaşmasına müsaade ediliyor, karşısındakinin de fikirlerine saygı göstermeyi biliyor. Kaygı ve korkularını yenmesi ise en büyük artımız.

Okulumuz her daim yeniliğe açık, ‘daha iyisi nasıl olabilir?’ şeklinde ilerliyor. Malum pandemiden dolayı 9. ve 10. sınıfımız, koskoca bir hayal kırıklığı oldu bizim için. Okulumuzda özellikle alttan gelen eksiklikler giderilmeye çalışıldı, bunun için okul sonrası etütler çok etkili oldu. Sınıf mevcudu sayısının azlığı da çok büyük artı. Öğretmenlerimiz, çocuklarımıza gereken ilgi ve alakayı fazlasıyla gösteriyor, eksik alanlarda hemen müdahale ediliyor.

Çocuklarımız koçluk sistemi sayesinde düzenli ve sistematik olarak soru çözüyorlar. Bilgiye ulaşma konusunda engelleri yok. Başkalarıyla yarışmaktan ziyade kendiyle yarışmayı öğreniyorlar, oğlum da yoluna bunu hedefleyerek devam ediyor.

Okulumuz üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiriyor; bizler de veli ve öğrenciler olarak gereken hassasiyeti gösterirsek, başarıyla dolu bir gelecek bizim çocuklarımızla olacak inşallah. Emeklerinden dolayı Derince Açı Anadolu Lisesi’ne teşekkür ediyorum.

İlknur İlkay Dalgıç Gülaydın:  Çalışmalar üst düzeyde

Merhaba ben İlknur İlkay Dalgıç Gülaydın. 12-A sınıfı öğrencisi Eren Işık Gülaydın’ın annesiyim. Pandemi döneminde bir annenin duyacağı en büyük kaygılardan birini yaşarken, bir anda karşıma Derince Açı Anadolu Lisesi çıktı. Öncelikle bu değerli okulun bir üyesi olduğumuz için çocuğum ve kendim adına çok mutlu olduğumu söylemek isterim. Okulun yaptığı bireysel çalışmalar üst seviyede. Eğitim anlayışı ve birebir eğitim çalışmaları, beni bu okula bağlayan en büyük etken oldu. Okul yönetimi ve öğretmenler, sadece öğrenciye değil veliye de bu işin bir parçası olduğunu hissettiriyor. Açı’ya özel uygulamalar ve koçluk sistemi sayesinde gidişat-takip-ödev ve yapılacak çalışmalardan kolaylıkla haberdar olabiliyorum. Okulumuza ve öğretmenlerimize, ilgi ve alakaları için sizlerin aracılığıyla buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

Bahar Gürses: İlk günden güven verdiler

Derince Açı Anadolu Lisesi ile 2021-2022 eğitim-öğretim yılında tanıştım. Yeni açılmış bir okul olduğundan başta tereddütle yaklaşmıştım ancak daha kayıt yaptırmak için görüşmeye gittiğim ilk gün ön yargılarım yıkıldı. Takdir edersiniz ki çocuklarımızı emanet ettiğimiz bir okuldan öncelikli beklentimiz güvendir. Her bakımdan anlayışlı ve güler yüzlü olan okul yönetimi, bu güveni bana ilk günden itibaren verdi. Gerek idari kadro gerekse öğretmenlerimizle güzel bir ortam yakaladık. Samimi ve içten… Tüm öğretmenler için aynı şeyi söyleyebilirim ki önce insani yönden, sonra da eğitim-öğretim açısından hepsi takdire şayan. Çocuğumun her türlü sorunuyla yakından ilgilenip beni bilgilendiren; öğrencilerine birer arkadaş gibi yaklaşan bir kurum. Derince Açı Anadolu Lisesi’ni, yeni açılmasına rağmen mükemmeli yakalamasına ramak kalmış bir eğitim kurumu olarak görüyorum. Benim için önemli olan çocuğumun okuldaki mutluluğudur. Mutlu olan çocuk okula gitmeye istekli olur. Okula gitmeye istekli çocuk ise mutlaka başarıya ulaşacaktır. Biz, bu okulda o mutluluğu yakaladık. Bu mutluluk, huzur ve güveni bizlere yaşattığı için Derince Açı Anadolu Lisesi ailesine teşekkür eder, ileriki yıllarda da nice başarılara imza atmasını yürekten temenni ederim.

Şükran Saydam: Doğru bir karar vermişiz

Merhaba ben Şükran Saydam. Ahmet Eren Saydam’ın velisiyim. Oğlum ve biz ebeveynleri için Derince Açı Koleji’nin yeri her zaman farklı olacaktır. YKS’ye hazırlanan çocuğum için pandemi sürecindeki kayıplar bizleri endişelendiriyordu. Hem eğitim yolculuğundaki eksiklikleri giderebilmek hem de sınava hazırlık sürecini sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için okul arayışı içerisindeydik. Okula görüşmeye geldiğimizde gösterilen ilgi ve bilgilendirme bizi etkiledi. Oğlum okula başladıktan sonra ise Derince Açı Anadolu Lisesi’nin öğrenciler için yaptığı akademik ve rehberlik çalışmalarını gördükçe ne kadar doğru bir karar aldığımızı anladık. Branşlarında profesyonelce çalışan tüm öğretmenlerimize ve yöneticilerimize çok teşekkür ederim.

 

İLETİŞİM

Yavuz Sultan Mah. Hürriyet Cad. No:325 Derince/KOCAELİ

Telefon: (0262) 239 00 20

Web: www.acikolejiderince.com

Instagram: @acikolejiderince

NASIL ARANDI: #selamiyaman #derinceaçı #özelderinceaçıanadolulisesi #eğitim #vip #butik #eğitimsistemi #derince #eğitimdefırsat #heröğrencivipeğitimalır #kurucu #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.