20-04-2024 08:16

‘Doğal Kaş’ta doğru adres: Suzan Türk

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/01/2022
Eğitimi, bilgisi ve tecrübesiyle mIcrobladIng 3D kıl tekniği konusunda ‘kaş profesörü’ olarak anılan Suzan Türk, gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar doğal kaş tasarımlarıyla fark yaratıyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Uzun yıllar makyaj sanatçısı olarak çalıştıktan sonra ‘Suzan Türk Kaş Tasarımı’ markasıyla microblading alanında uzmanlaşan Suzan Türk, yaptığı doğal kaş tasarımlarıyla sadece Kocaeli’de değil, çevre illerde de tanınan bir isim. Yıllar boyunca aldığı eğitimleri tecrübesiyle birleştiren; çeşitli TV kanallarında katıldığı programlarla adını geniş kesimlere duyurmayı başaran microblading uzmanı Suzan Türk’ün en büyük özelliği yaptığı kaşların gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar doğal olması.

Kadınların trendlere teslim olarak yüzlerine yakışmayan kaşlar yaptırmasına karşı çıkan Suzan Türk, her daim doğallıktan yana olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Kaşlarımızın görevi, yüzümüze anlamlı bir ifade katmak ve duygularımızı ifade etmemize yardımcı olmaktır. Bana göre hiçbir kaş, yüze bakınca göze ilk önce çarpacak kadar yapay olmamalı.”

Suzan Türk ile kaş konusunda yeni trendler ve kaş yaptırırken dikkat edilmesi gereken noktalar üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. 

Suzan Hanım, kaş konusunda sizden ‘bu işin profesörü’ diye bahsediliyor. Bunun sebebi nedir?

Sanırım, bunun nedeni bugüne kadar yaptığım hiçbir işlemde doğallıktan ödün vermeyişim. Bana göre anlamlı bakışların temelinde doğal kaşlar yatıyor. Kadınların trendlere kapılarak yaptırdıkları yanlış kaş uygulamaları yüzünden, yapay bir ifadeye sahip olmalarına çok karşıyım. Bugüne kadar aldığım sayısız eğitim ve yıllara dayanan tecrübem bana şunu öğretti: Yaptığım işlemler sadece bugün değil, 10 sene sonra da güzellik anlayışına uygun olmalı.

Yüzümüzün ifadesini belirleyen en önemli detay kaşlar değil mi?

Evet, zaten ben de bu yüzden her zaman ‘İnsanlar önce gözünüze, sonra kaşınıza baksın’ diyorum. Kaşlarımızın görevi yüzümüze anlamlı bir ifade katmak ve duygularımızı ifade etmemize yardımcı olmaktır. Bana göre hiçbir kaş, yüze bakınca göze ilk çarpacak kadar yapay olmamalı. Güzel görünmeyi, yaşamın her anında kendimizi iyi hissetmeyi seviyoruz. Bu anlamda kalıcı makyaj uygulamaları kadınlar için adeta kurtarıcı. Güzelliğin sırrı ise kaşlarda saklı. Gelişen teknoloji ve doğru bir microblading 3D kıl tekniği uygulamasıyla her kadın dökülen ve seyrelen kaşlarını anlamlı, doğal ve güzel hale getirebilir.

KAHVERENGİ VE DOĞAL KAŞLAR

Son dönemde kaş konusundaki güzellik algısı değişmiş gibi… Sizce de öyle mi?

Evet, sizin de fark ettiğiniz gibi son zamanlarda kaşlarda yeni bir dönem başladı. Siyah, kalemle çizilmiş gibi net duran ve yapay görünen kaşlar artık yok.  Şimdi kahverengi doğal kaşlara güçlü bakışlar eşlik ediyor. Kaş serumları, kaş boyaları ve mikropigmentasyon uygulaması, kaş dünyasının vazgeçilmezi.

Aslına bakarsanız, kaşlar her dönem farklı şekillerde çıkıyor karşımıza…

Yıllara göre kaşların aldığı şekiller de değişiyor. 30’lu yılların o incecik kaşlarını bir düşünün…

2000’lerde kalınlaşmaya başlayan kaşlar, bu yıl en kalın ve en doğal halini alıyor. Kaş aldırmak terimi, artık yerini kaş şekillendirmeye bırakıyor.

Peki, kendimize uygun kaş şeklini bulmak ve doğru ifadeye sahip olmak için ne yapmalıyız?

Öncelikle şunu aklımızdan çıkarmamalıyız: Herkesin yüz şekli nasıl farklıysa, kaş şekli de ona göre olmalıdır. Burada da devreye ‘altın oran’ giriyor. Altın orana göre yapılan işlemlerle, yüze en çok yakışan kaş yapılabilir. Yani bir başkasında gördüğümüz işlemi kendimize uygulatmamalıyız. Herkesin yüzünün altın oranı farklıdır. Bir kere daha ifade etmek isterim ki bence yüze en çok yakışan kaş, en doğal olanıdır. Kavisli bir kaştan bir gün sıkılabilirsiniz ama doğal olan bir işlemden sıkılmazsınız.

PİŞMAN OLMAMAK İÇİN

Suzan Hanım, sizi aynı işi yapan meslektaşlarınızdan farklı kılan nedir?

Bu yola çıkarken, yaptığım kaşların doğalından ayırt edilemeyecek kadar iyi olmasını hedefledim. Nitekim, öyle oldu. Bu yüzden sadece Kocaeli’den değil, İstanbul’dan hatta yurt dışından kaş yaptırmaya gelen müşterilerim var. Ben, elinde fotoğrafla gelip ‘bana şu kaşı yapar mısın?’ diyenlere kaş yapmıyorum. Kişilerin tenine uygun renkler neyse, altın orana göre yüz şekline nasıl bir kaş uygunsa o şekilde çalışıyorum. Bilinçsizce kaş yaptırıp ertesi gün pişmanlık yaşayan çok kadın var çünkü insanlar yüzlerinde yapay duran şeyleri artık sevmiyor. Kendini bana teslim eden müşterilerim ise asla pişman olmuyor.

Microblading işlemlerinde kullanılan boyalar da çok önemli değil mi?

Evet, sağlıklı, güzel ve uzun süre kalıcılığı olan bir işlem için kaliteli boya ve kaliteli malzeme kullanmak şart. Bu noktada yapılacak en büyük hata, maliyeti düşürmek için kalitesiz malzeme ve insan sağlığına zararlı boyalar kullanan uzmanlar başvurmak. Bu tür ucuz boyalarla yapılan işlemlerin hem kalıcılığı az oluyor hem de Allah korusun alerjilere sebebiyet verebiliyor.

 

İLETİŞİM

Instagram: @suzanturkastasarim

NASIL ARANDI: #suzantürk #kaştasarım #microblading #doğalkaşlar #kaşprofesörü #doğallık #doğruişlem #merakedilenler #kalite #3D #kıltekniği

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.